Dodaj do ulubionych

Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie

• Gość: aga Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 57.66.193.* 15.06.05, 17:41
      wszystkie z serii "ekstaza cenowa" i "nie dla idiotow" - jeszcze a propos
      reklam radiowych. brrrrr
      • Gość: insomnia Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.07.05, 03:09
        a mnie rozwala rekl. BOUNTY... i te "rysy" na jej gębie EEEEEEEEE
    • marecki997 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 17:47
      Tekst sprzed bodajże 4 lat: "PZU-Życie ubezpieczy cię na życie"
      • Gość: Maciek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:23
        "Co Pana drażni?"
        "Hmmmmmm" - niesmiało - "Zaczarowany pierniczek?"
        "Nie, nie, nie! Nie o to chodzi."

To chyba z Plusa

I jeszcze ta z darmowymi wieczorami i tą lampką "Tak wiem, wiem o co chodzi!", i
        jeszcze ta ze śpiewaniem.

Kopytko tez lubię.
        • Gość: zyrafa Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:00
          ja tez uwielbiam Mumio!!! ta taryfa nocna z lampka nocna.....:-))) de best ;-
          ))) taaa, i to holenderskie spiewanie....placze na tym ze smiechu ;-)))) tyc,
          tyc, tyc....:-)))To jedyna zabawna reklama, ha, jeszcz ta, gdzie gosc lezy sam
          na plazy i dzwoni do kogos, mowiac, ze lezy sobie, a obok tlumy foczek....;-)))
          zenujaco - smieszne
          • battosai Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 11:27
            Cześć Endrju, ale balanga normalnie laski zapodają taniec brzucha na stole,
            jestem królem parkietu i całej okolicy :D :D

Wygrali z tym.
      • azhag Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 11:58
        hmmm a propos PZU

kiedys, dawno, dawno temu w Warszawie na skrzyzowaniu marszałkowskiej ze świętokrzyska był wielki neon "PZU ubezpiecza ciebie i twoja rodzinę". i raz im zgaslo slowo 'ubezpiecza' oraz 'c' w 'ciebie'. bylo zabawnie... :))
    • Gość: Kiraa Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.ghnet.pl 15.06.05, 18:18
      "Goździkowa przypomina, na ból głowy ETOPIRYNA!"
      To więcej niż żenujące...
      • Gość: bbt reklama calgonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:30
        Mnie wciąż rozbraja tekst sprzed kilku lat "Nazywam się Henryk Zając i od 20
        lat naprawiam pralki"
        • Gość: bambi7 Re: reklama calgonu IP: *.csk.pl 03.08.05, 21:49
          akurat ta wersja nie jest śmieszna.... śmieszne jest to: "od 20 lat naprawiam
          pralkę" ;)
    • Gość: zeta Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:36
      a moze pamietacie WYROBY ZREMBU ZAWSZE NA CZASIE,wtedy jeszcze nie bylo slowa
      czat...
      • Gość: Jaro Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.fnet.pl 15.06.05, 19:06
        "...wózki widłowe różnych rypów"

To chyba pierwsza reklama w tiwi była...?

A pamiętacie sejlorboja i jego tekst "Baltona - kurcze pieczone"!

normalnie lol :)

W Szczecinie na Gdańskiej albo Energetyków jest przystanek tramwajowy noszący
        dumną nazwę "Baltona" ;)
        • Gość: rude dwie biegunki, wzdecia ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 19:13
          panele i męskie pośladki :) to takie logiczne pośladki i panele, dla kobiet z
          wyobraźnią ;)))))
          no i oczywiście reklamy środków na wzdęcia, biegunki i takie tam, wśród nich
          niekwestionowaną królową jest ta, w której pani przychodzi do sąsiadki, która
          jest "ekspertem" (od biegunki??), przecież wszyscy biegają do sąsiadów jak mają
          biegunkę, oczywiste ;)))))))))
        • Gość: żyd Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.roemd1.lb.home.nl 15.06.05, 19:42
          "...wózki widłowe różnych rypów"
          >
          > To chyba pierwsza reklama w tiwi była...?
          >
          Pierwszy był kultowy Prusakolep, z wielkimi robalami łażącymi po ekranie!
          Pamiętam, choć wtedy jeszcze dziecięciem byłem... :-)
          Pamiętam też reklamę kserokopiarek, chyba Canona, w której pani szarpała się z
          jakimś prehistorycznym rzęchem, a głos mówił "Kobieto!!! Przecież ta praca nie
          musi być twoją udręką!" Tak jakby to sekretarki decydowały, jaki sprzęt kupić :-)

A reklamy Baltony nie pamiętam :-(
        • Gość: janna Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.05, 20:06
          pierwszy byl prusakolep, a potem pumeks: Jesli pumeks - to tylko
          fluorescencyjny firmy XYZ!, reklama niby relacja z planu zdjeciowego
          • Gość: qestiontag Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 21:03
            oj tak, firma sie chyba nazywala purokolor
            "purokolor 89!" :-)))
            nie, zebym pamietala lata 80. ;-)
            • Gość: kalafior Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.it-net.pl 16.06.05, 01:56
              A póxniej reklama wag, na których ważyli węgiel czy cuś takiego. Ze Smoleniem
              albo może Genowefą Pigwą niejaką???
          • Gość: =pk= Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 83.238.103.* 16.06.05, 09:13
            Wbrew pozorom, prusakolep nie był pierwszą reklamą. Pierwszą reklamą (ale tylko
            radiową) była reklama patelni teflonowych - I poł. lat '70.

- patrz! smażę jajko.
            - ach wy mężczyźni... przecież ono się przypali! :-(
            - nie, nieeee, nie na tej patelni! ona jest pokryta warstwą TEFLONU!
            - teflon? nigdy bym nie uwierzyła...

:-))
            • battosai Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 11:29
              O kurczaki, mocne :D

A Prusakolep pamiętam - to przerażenie w oczach pana, jakby zaraz miał kipnąć
              na zawał - i na wdechu powiedziane: "Prusaki!!!" ;)
            • mock Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 17.06.05, 21:53
              A kto pamięta ”Magnetyzm - kruszy kryształy!!!” ?
              Reklama urządzenia zwanego magnetyzer.
        • Gość: Radysh Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:11
          Eeee! Jedną z pierwszych reklam był chyba "Prusakolep" ludzie piszczie czy ktoś
          to pamięta bo mnie zaczeło ze śmiechu wykręcać. Była też reklama, o ile się nie
          myle to "Timex`a" albo "Spectrum`ny" z gościem, kozą i siekierą.
          cyt. Kilo dwadzieścia! odrąbać? nie biore w całości! (oczywiście ważyli
          mikrokomputerek)
          • Gość: ona510 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.chello.pl 03.03.06, 18:01
            Jesli pumeks to tylko fluoroscencyjny firmy arkorok .Czy jakos tak...to tez
            jedna z pierwszych reklam w tivi.A i jeszcze :cos tam cos tam---I nie zobaczysz
            dopóki nie kupisz zestawu do odbioru telewizji satelitarnej firmy Arkon.
    • Gość: mu fan Najgłupsze jest IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 19:22
      "Ale ja mam pranie"-Calgon
      • Gość: ME Re: Najgłupsze jest IP: *.limes.com.pl 15.06.05, 20:37
        pasta colgate (??) kiedys kupowanie pasty bylo takie trudne... i jeszcze
        blondynke do tego dali...

widzisz tegop goscia: to nie jest chiquita.. hmm to chyba jasne?!
        • edoras Re: Najgłupsze jest 15.06.05, 20:45
          "Jak jesteś w Tak Taku dłuuużej" :-)
    • Gość: Mati007 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:43
      pijta fanta bądź bambucza
    • Gość: spocony Marian Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 212.160.139.* 15.06.05, 20:44
      nie no to z kinder niespodzianka mnie rozbroilo... nawet tego nie wylapalem=)
      ale najglupsiejsza reklama to nowy spot Fanty... DEBILIZM...a Szprajt nie
      lepszy... skad oni biora takich jelopow do tych reklam=D Ja jestem Szprajt a ty
      pragnienie... Lapiesz??=D
      • butterfly2 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 21:00
        a pamiętacie; " i nie zobaczysz dopóki nie kupisz zestawu do odbioru telewizji satelitarnej w firmie arcon"

(jesli nic nie pokreciłem)
        • pierozek_monika Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 21:01
          "koszykowa 17"
          • ned_pap Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 22:39
            Kurcze, kompletnie o niej zapomniałem :-)))

Rzecz chyba działa się u wróżki, a ta tajemniczym głosem mówiła coś w stylu:
            "Widzę dalekie kraje, cośtam cośtam, pięęęęęękne kobiety!" a facet odpowiadał
            nerwowo: "Gdzie? Nie widze! Nic nie widzę!!!!!" i dalej leciało jak wyżej.
            Matko, ile to głupot człowiek pamięta!!! :-))))

------------------------
            A ty bys chtěl plout na hřbetě krokodýla
            po řece Nil a volat: "Tutanchámon, Vivat, Vivat!"
            po egyptském kraji.
          • Gość: Grylzdyl Fataan Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.mech.pk.edu.pl 15.06.05, 22:51
            koszykowa 30
        • Gość: zyrafa Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:02
          jasssne, ze pamietam, deklamuje to w chwilach slabosci do dzis ;-))))
        • Gość: Bobi Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 01:11
          tato kup mi tatung! A co to jest tatung :D?
      • Gość: szuwi Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.jzo.com.pl 15.06.05, 21:04
        wyciągnięte z debilnych reklam proszków do prania (gdzie czasy majsersztyku "Ojciec - prać ?" Polleny2000):

- "Mój mąż nauczył się że pralka nie gryzie"... - fatalnie feministyczna głupota
        • Gość: questiontag Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 21:09
          a mnie najbardziej powala:
          "merci, ze jestes tu"
          aaaaaaaaaaaa!-utor!!!autor!!!
          • battosai Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 11:31
            merci, ale śpiewane przez tego pana o głosie, jakby czyjś ciężki but zmiażdżył
            mu coś, co dynda :/ Strasznie wkurzające to było.
    • Gość: mg:) Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:23
      A mnie najbardziej irytuje ta Pani z reklamy Calgonu której pralka zalewa całe
      mieszkanie a ona na to : "OJJJJJJJJ nie zdąże zaprowadzić Maćka do szkoły ! "
      Jak bym mogła to bym te babę zabiła!!!!Precz z reklamą CALGONU!!!!!
      • Gość: ehh Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.06.05, 21:53
        "Kasiu, czas na Colgate"

Na głowę bije wszystkich reklama Gumy Orbit dla dzieci. POżujesz taką gumę, pokażesz zęby, zawarczysz i odstraszysz nawet lwa ;]] Polecane pracownikom ogrodów zoologicznych ;)
    • alternatywny teraz padniecie.. 15.06.05, 21:27
      pamietacie to: "hej to ja, colodent junior f. o zeby twoje dbam w fantastycznym
      rytmie rap"
      • Gość: bambucza Winiary dobre pomysły dobry ....srak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:43
      • battosai Re: teraz padniecie.. 16.06.05, 11:32
        Taaa, to te magiczne czasy, gdy rządził MC Hammer pospołu z Dr Albanem ;) To
        były piękne czasy, gdy o hip hopie jeszcze nawet nikomu się nie śniło :P
    • gusia19764 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 21:59
      najlepsze zawsze są reklamy zabawek w okresie świątecznym. nie można potem
      normalnie zakupów zrobić bo stada wyjących dzieci i rodziców ganiają po
      sklepach z rozpaczą w oczach..masakra.po co komu 10 barbie lub inne badziewie?
      1 -2 nie wystarczą?sami nauczyliśmy dzieci konsumpcji w nadmiarze NIECH ŻYJE
      KOPYTKO!I VAN GOGH!
      • toop.toop Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 09:37
        hehe.... a w sklepach na półkach towary z wrcząco- różową naklejką- PRODUKT Z
        REKLAMY TV. Mam dwójkę łobuzów w wieku wczesnoszkolnym i czasem mam urwanie
        głowy. Ale udaje mi się wytłumaczyć ( czasem), że nie wszystko złoto co w TV
        leci.

• Gość: Bartez Ojciec prać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:54
    • Gość: martius Spółdzielnie OGRÓD IP: 80.50.19.* 16.06.05, 00:49
      No więc gwoli wątku o najstarszej polskiej reklamie - otóż nie Prusakolep,
      Purokolor, czy sailorboy z Baltony. Wcześniej była radiowa seria reklam
      Spółdzielni "OGRÓD". Niezmiennie występował w nich gość o jękliwie-
      ciamajdowatym głosie i babka o głosie typu "seks kapiący" . Próbki?
      Ona: Lulaj synku luli i śnij o cebuli. A jak skończysz luli, mama da...
      On (głos pełen nadzieji): Cebuli???
      Dżingielek - Spółdzielnie "OGRÓD"!!!

On: Śniły mi się taczki, a na taczkach paczki...
      Ona: A w paczkach?
      On (głos tęskny do bólu): Kabaaaczki.....
      Dżingielek itd.

Ona: Pełna witamin, lepsza od banana....
      On: Kochana cebula, cebula kochaaana...

I jeszcze parę innych...
      • agnieszka.anna.j co nazwa produktu mówi o nim samym !? 16.06.05, 01:07

• agnieszka.anna.j co nazwa produktu mówi o nim samym !? 16.06.05, 01:10
        STOPERAN - lek na biegunke :)
        no to przecież zejść na przepuklinę ze śmiechu można !!!
    • Gość: to trza widzieć co pan mi tu napisał - KOPYTKO ! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 16.06.05, 01:48
      co pan mi tu napisał -KOPYTKO
      • Gość: to trza widzieć KOPYTKO ! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 16.06.05, 01:54
        W tym jest prawie wszystko naraz. Nawet więcej niż w świstaku może :)
      • Gość: =pk= Re: co pan mi tu napisał - KOPYTKO ! IP: 83.238.103.* 16.06.05, 09:33
        Kopytko jest zdecydowanie najlepsze. Mnie bardzo rozbawiła również scenka z
        globusikiem i tekst "yyy, nie w tą stronę", gdy zdezorientowany klient
        mimowolnie nim zakręcił. :-))
        • Gość: neo Re: co pan mi tu napisał - KOPYTKO ! IP: 217.153.187.* 16.06.05, 10:27
          wszystkie ich reklamy mozna ogladac na reklamy.plusgsm.pl
          dobrze, ze je tam umiescili, bo codziennie moge od tego zaczynac dzien w pracy.
          i od razu lepiej mi sie robi :)))
    • pluuszak Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 02:04
      A pamietacie pierwsze reklamy w POlsce?
      Pan Friedman (chyba) i jego:
      "Nie widze!Nie widze!"
      A glos z niebios:
      "I nie zobaczysz!Dopoki ni ekupisz zestawu do odbioru telewizji satelitarnej
      firmy Argos(???)!"

Zobaczylam,chociaz nie kupilam...ale kilka talerzy Argosa na osiedlu bylo...:-))
    • Gość: A mnie dobija idio Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:25
      ta, który z bezmyślnym entuzjazmem (typowe dla idiotów) wydziera się "ZADZWOŃ! ZAMÓW!" choć reklamowane badziewie można kupić na bazarku za dziesiątą część teleshopowej ceny. A dzwoń se do u..nej śmierci!
      • Gość: OLO Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:31
        Najgorsza ostatnio jest reklama ING z Kondratem. Idiotyczne odniesienia do Dnia
        Świra odrzucają. I jeszcze ten prymitywizm sceny. Wstyd Panie Marku !

• Gość: Martine "BRUT. Istota mezczyzny..." IP: 195.20.110.* 16.06.05, 08:47
      ...to dopiero byla reklama, pamietam, ze przez tydzien sie nie mylem... ;)))
    • Gość: tufi Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:14
      Oblesne sa wszystkie reklamy dot. lekow na: biegunke, zatwardzenie, prostate,
      hemoroidy, grzybice itp...
      Powalaja mnie tez wspomniane juz truskawki z jogobelli, ktora chca byc jak
      najszybciej zjedzone - w podobnym stylu sa reklamy z kurczakami (kfc) czy
      swiniami, ktore zapewniaja, ze sa smaczne i mamy je zjesc :/
    • iwonasto Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 09:52
      "Bogdan, na co ci glebogryzarka??" :D :D :D

"Kopytko" też bardzo lubię. Ogólnie reklamy Plusa z tymi panami są ciekawe
      artystycznie ;-)
      • Gość: mk Persil - to wie się co się ma IP: 217.97.206.* 16.06.05, 09:58
        idiotycznie dosłowne tłumaczenie z niemieckiego.
        No i co roku na święta ta sama reklama Ferrero Roche z panią w bereciku i piąty
        rok z rzędu ciężarówka coca coli ze sw. Mikołajem "coraz bliżęj święta..."
    • Gość: OLO Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:55
      Reklama Vichy w prasie kolorowej- Głębokie zmarszczki. Można je wypchnąć od
      wewnątrz.
      Wszyscy faceci pękają ze śmiechu i deklarują pomoc w wypychaniu....
      • dzidzia_bojowa Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 10:05
        Do rozpaczy doprowdzają mnie reklamy w których:
        -coś się UDRAŻNIA nie udrożnia(nawet na opakowaniu kropli do nosa jest napisane-
        udrażnia-gdzie korektor?!!!) , albo UDAWADNIA, zamiast udowadnia(szampon jakiś),
        -wyją jak bure suki jacyś kastraci; mooontee dzieeecka czaaas-w życiu nie
        kupiłabym tego dziecku...
        -pokazywany jest debilizm konsumentów, którzy podejrzewają, że coś jest
        zrobione/wyprodukowane z biedronki i jeszcze to chwalą, że dobre...brrrr
        • Gość: sabb Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:29
          No może Cię doprowadza, skoro poprawne... coś się udrAznia, i udAwadnia, ale
          czasowniki są udrOznic i udOwodnic

nauki kapka nikomu nie wyszla na minus
          • puuchatek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.01.06, 16:07

Trujesz waść. Zajrzyj do słownika, zanim napiszesz. UdrOżnia, udOwadnia. Jak wmordę strzelił.
    • galoj Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 10:16
      Dla mnie idiotycznym i niskim był pomysł reklamy Atlasu (klej) z durną piosenką
      i animowanym ludkiem pod melodię hymnu Unii.
      Do dziś zawsze gdy słyszę Odę Do Radości ,to niezależnie od okoliczności w
      odpowiednim miejscu głośno śpiewam : "..kleeju wór..."
      • Gość: OLO No to może - do piór!!! Poprawiamy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:26
        Poprawmy idiotyzmy i popierajmy dobre- na przykład MUMIO.
        Piszcie swoje wersje idiotycznych reklam, żeby się copywriterzy (trudne słowo)
        nauczyli pisać swoje payline'y (jeszcze trudniejsze słowo)....
        .....co mi Pan tutaj napisał???!!!!

Ja proponuję taki tekst.
        U nas w Media Markt najważniejsze jest zadowolenie. Zadowalamy i zadowalamy.
        Jak kto nie zadowolony to idiota.
        Media Markt. Nie dla idiotów.
        Idioci już zatrudnieni.
        • battosai Re: No to może - do piór!!! Poprawiamy ! 16.06.05, 11:43
          To ja zaproponuję:

"Signal mikrogranulki - w zębach robi dziurki"
        • galoj Re: No to może - do piór!!! Poprawiamy ! 17.06.05, 10:23
          o.k. To będzie scenariusz reklamy anty-ketoprom.
          Towarzytwo siedzi przy stole (jak w oryginale) trwa biesiada,rozmowy itd.
          Nagle gospodarz (ten od lędźwiowych dolegliwości) mówi coś niefortunnego,aż się
          Basia czerwona robi,równocześnie kopiąc go w kostkę.
          Ten z jękiem i bólem na twarzy zgina się gwałtownie,a towarzystwo chórem :
          "KE-TO-PROM !"
          I w tym momencie z przedniej kieszeni fartuszka Basi wyłazi ketoprom i głosem
          Gollum'a z "Władcy" ,mówi : "Nie ketoprom,tylko Basia"
          co do twojej propozycji wyśmiania polityki reklamowej MEDIA MARKT.
          Rzuciłeś się na głęboką wodę -bo oni sami już dno osiągnęli -ale i tak nieżle.
          I jeszcze na deser - "era-możesz więcej......nie dzwonić"
    • jackie_brown Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 10:48
      A reklamy Telekomunikacji Polskiej z Czubówną? Mam wrażenie, że oni sobie z nas
      żartują, że to jest jakiś pastisz reklamy. Albo reklama sobie, a życie
      sobie. "Czy to prawda, że w TP trudno cokolwiek załatwić?" ciekawe skąd im to
      przyszło do głowy? Pewnie to tylko taki tekst wymyślony do reklamy. Przecież w
      telekomunie wszystko załatwiają "od ręki". HAHAHAHAHHAHA.
    • brightfuture Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 10:56
      Dzień zaczął się tak sobie - ale teraz ryczę ze śmiechu. Co też ludzie
      pamiętają! Genialne, wielkie dzięki wszystkim.
    • Gość: kubelek 'dog in the fog' IP: *.crowley.pl 16.06.05, 11:29
      'po prostu - dogyndyfog'
      ależ mnie to wkurza... silenie się na 'orygynalność' a do tego 'po prostu', no
      i ten zagramanyczny akcent...
      /chyba produkt dla 'metrosexualnych brrrrr/
      • battosai Re: 'dog in the fog' 16.06.05, 11:41
        Zagramanyczny akcent wkurza mnie chyba na równi z Tobą, jak nie bardziej. Czy w
        tej Polsce nie można znaleźć kilku osób, które umiałyby POPRAWNIE wymówić
        jakieś słowa pochodzące z obcych języków, zwłasza z angielskiego? Jak nie
        można, to może ja się zgłoszę? Wymowę mam nienajgorszą.

A nie wkurza nikogo dubbingowanie reklam? Bo mnie szlag jasny trafia, jak słyzę
        głos, słyszany już w iluś_tam reklamach, tym razem występujący jako głos np.
        Heidi Klum (tak to się pisze?). U mnie z założenia - jeśli jakaś firma
        dubbinguje swoje reklamy, to jest na starcie przegrana. Primo - bo traktuje
        odbiorców jak analfabetów, którzy nie umieliby odczytać kilku linijek tekstu na
        dole ekranu; Secundo - skoro nie stać ich na zrobienie reklamy OD POCZĄTKU w
        moim ojczystym języku i zatrudnienie kilku rozpoznawalnych POLSKOJĘZYCZNYCH
        twarzy, to może nie stać ich na wytworzenie dobrej jakości produktów? (a po co
        mam się o tym sam przekonywać)

A poza tym - super śmiesznie to wygląda, gdy głos nie nadążą za ruchem warg :D
        • Gość: k kukułki wawel IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 16.06.05, 12:27
          "ku ku ku i ku ku-łka......"

Makabraaa....
          i w dodatku ten facet ze skacząca obok siebie baba....okropne....
          • Gość: beember z liścia IP: *.chello.pl 16.06.05, 12:43
            Calgon "ale ja mam pranie" powinna bić się na śmierć i życie z "a teraz obleję
            pana olejem". Wygrana w tym pojedynku powinna zostać zmasakrowana przez kobiety
            wyjące z rozkoszy w reklamach szamponu clairol, a te powinniśmy w spólnie
            ukamienować.
        • Gość: ali Re: 'dog in the fog' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:34
          i
          • Gość: ali Re: 'dog in the fog' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:37
            wyrzuciła mnie cholera.

Ja jeszcze skrętu kiszek dostaję, kiedy słyszę o "spagetti" (a nie spaghetti,
            to pierwsze się powinno czytać spadżetti), pizza guseppe (a nie giuseppe, wym.
            dżiuzeppe) no i najważniejsze - bolones, zamiast bolonjeze (jak to się powinno
            poprawnie wymawiać). Czy naprawedę nie stać ich na zatrudnienie kogoś kto mówi
            po włosku? :( I jeszcze rozwalają reklamy 'farfale', a nie 'farfalle', ale może
            się czepiam, w sumie czego wymagać od restauracji WŁOSKIEJ>..
      • Gość: shms Re: 'dog in the fog' IP: *.dami.pl / *.dami.pl 16.06.05, 13:49
        a ja uwazam ze ma to walor edukacyjny
        przynajmniej czesc osob zauwazy, ze ich akcent znacznie rozni sie od oryginalu
        i moze zainspiruje to ich do pracy nad nim

niestety, to wyrazenie czytamy jako dog Yn the fog (the z innym fonemem,
        ktorego nie mam na klawiaturze) i przy okazji moze autor posta sie czegos nauczy

mase ludzi zyje z blogim przeswiadczeniem, ze zna angielski a w efekcie
        wychodza kwiatki jak z tym nieszczesnym wlochem na Malcie :D
        marcin.wanat.promontel.net.pl/
        dac im szanse :)
        • Gość: ali Re: 'dog in the fog' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:40
          Jest tylko jedno ale
          wlosi nie mowia h i jak mowia have to mowia ave
          to podroba
    • Gość: Fadziu Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:02
      "Nie ma drzwii!!! - napijmy sie soku" Jako ze w naszym mieszkaniu mamy
      tylko drzwi wejsciowe i do lazienki, czesto pije sok jak znajomi racza nas w
      odwiedzinach takim tekstem.
    • Gość: anka Mam cię wreszcie !!! - do wody mineralnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:08
      Jakość spotu jakby go nagrywali w piwnicy...
      Mężczyzna o twarzy muła goni taksówką uciekającĄ butelkę wody mineralnej i jak
      ją dopada i wypija (tak "na niby"), to patrząc z czułością wygłasza: MAM CIĘ
      WRESZCIE!!!
      Wstydze się, że to oglądałam...
      • Gość: henryczek Re: Mam cię wreszcie !!! - do wody mineralnej IP: *.com / 213.199.204.* 16.06.05, 14:23
        jeszcze raz o mojej ulubionej"tesco-dla ciebie,dla rodziny"-widzieliscie mine tej babki która spojrzała na wyswietlacz z niską ceną przy kasie?no jakby conajmniej orgazm przeżywała,a moze mężu tam gdzieśpalce jej wtykał,musze sie przyjrzeć następnym razem

:)
      • Gość: Jaro Re: Mam cię wreszcie !!! - do wody mineralnej IP: *.fnet.pl 16.06.05, 20:28
        Thanks! Arctic - tefój dżień, tefoja woda ;P
      • Gość: Jaro Re: Mam cię wreszcie !!! - do wody mineralnej IP: *.fnet.pl 16.06.05, 20:30
        > Jakość spotu jakby go nagrywali w piwnicy...
        > Mężczyzna o twarzy muła goni taksówką uciekającĄ butelkę wody mineralnej i
        jak
        > ją dopada i wypija (tak "na niby"), to patrząc z czułością wygłasza: MAM CIĘ
        > WRESZCIE!!!

A może to był Ryszard_Taksi_Drajwer?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka