Dodaj do ulubionych

Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie

• yoma Troszku off-topic 15.06.05, 13:54
      Ale nie za bardzo.

Byłam w kiosku, fajki kupowałam i leżało na wierzchu pismo kobiece, z litości
      zmilczę, jakie. Na pierwszej stronie wielka sensacja, pańśtwo X walczą o
      dziecko, czy coś w tym stylu, a nad tym jeszcze większymi wołami nadtytuł

NOWOŚĆ!!! PUBLIKUJEMY RELACJE OBU STRON!!!

Normalnie zeszłam...
      • Gość: mmm Re: EURO-NET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:47
        Jestem zerotomanem...............rozwalala mnie tareklama eurortvagd
    • Gość: aniuskak Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:54
      "laremid- zeby siedziec na plazy a nie w toalecie"
      "jestem dzis bogaty, bo jest dzien wyplaty", "moja mama/babcia/kto tam jeszcze
      jest suuuper!" - fak..te reklamy tesco to dopiero papka..

czy jest w ogole jakis fajny tekst reklamowy oprocz KOPYTKA? :)
      • Gość: fff Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.um.wroc.pl 15.06.05, 13:56
        o co chodzi z tym KOPYTKIEm?
        • Gość: tsu Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.fnet.pl 16.06.05, 01:50
          nie kojarzysz tych reklam Plusa z "wykorzystaniem" dwóch kabareciarzy? :)
          w mojej opinii to jest świetne :DD
          • Gość: fff Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.um.wroc.pl 16.06.05, 09:47
            Kojarzę tylko intryguje mnie to czy samo słowo kopytko, znaczy coś konkretnego
            czy nie.
            • Gość: zapa Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:38
              mnie zawsze zbijała z nóg reklama batonika 3 bit-co widzisz? 3
              • battosai Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 16.06.05, 11:22
                A mnie np. cholernie podobała się reklama Kitkata z tym Hindusem w taksówce. Po
                prostu mnie rozwalała.
            • Gość: ona510 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.chello.pl 03.03.06, 17:43
              Z tym kopytkiem to był spontan.Facet sam nie wie skąd mu się to wzięło.Wypadło
              śmiesznie i zostalo.
    • Gość: Ag Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:03
      Najdebilniejszy: "kupowanie pasty do zębów stało się takie skomplikowane.."
    • Gość: trevor rybner ATLAS - janusz rosinski IP: 62.69.67.* 15.06.05, 14:04
      "czy lubi pani atlas czy atlas pani zna ja pani wytlumacze ze atlas cza cza
      cza!"
      • Gość: tsu Re: ATLAS - janusz rosinski IP: *.fnet.pl 16.06.05, 02:01
        "tylko mądre dzieci żują Orbit"

reklama ta jednak dość szybko zniknęła z naszych ekranów. być może stało się
        tak dlatego, iż zauważono, że narusza ona jedną z trzech głównych zasad reklamy
        skierowanej do odbiorcy najbardziej podatnego na wszelkie komunikaty, jakim
        jest dziecko, a mianowicie: "posiadanie danego produktu czyni dziecko lepszym
        od innych" (wg Children’s Advertising Review Unit).

- - - - - - -
        www.project-pitchfork.gothic.pl
        • Gość: tsu :/ IP: *.fnet.pl 16.06.05, 02:02
          ...trochę mi się odpowiedź nie w tym miejscu co trzeba wysłała... :P
        • Gość: ona510 Re: ATLAS - janusz rosinski IP: *.chello.pl 03.03.06, 17:46
          Orbit -dla dzieci bez cukru....He he he
    • grendelek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 14:08
      ... usuwa zbędny tłuszcz z miejsc, gdzie jest zbędny...

AAAAAAARRRRRRRGGGGGHHHHHHHHH!
      tlumaczenie: dolejcie więcej wrzącego oleju
    • Gość: Y_Sam Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:08
      "Atlas to nasz wspólny klej
      Polski Atlas klej okej
      Atlas - lubmy swoje."

No właśnie, lubmy swoje, co więc tam robi to amerykańskie "okej" ??!
    • Gość: wolek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 14:09
      A kiedyś było: "Babcia zapakowała mi głęboko MONTE"
      • Gość: dramat Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.icpnet.pl 16.06.05, 00:05
        najwiekszy dramat to reklamy napojow firmy ZBYSZKO, jak 3 cytryny "wybawco" i
        inne takie... LUDZIE!!! Ich agencje reklamowa nalezaloby chyba za kare na Sybir
        zeslac...:P
        • alaskahuska Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 14.01.06, 16:34
          I ta cizia recytująca sztucznie: " Mój Ci On !"
          • ingrid.bera Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 01.03.06, 13:29
            Znacznie lepsza była cizia od "Pomarańczowa rozkosz!"... ;P
    • aniuskak Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 14:13
      w KOPYTKU chodzi o to, ze nie wiadomo o co chodzi. proste :P
      • Gość: acomitam Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 62.87.185.* 15.06.05, 14:32
        Ja jeszcze nigdy nie kupiłem żadnego towaru jaki jest reklamowany, bo wiem, że
        reklamowany jest zawsze scheisse. Jednak zawsze podziwiam głupków, którzy się
        na takie coś dają nabierać, a zwłaszcza na te zagraniczne towary.
        • Gość: -.- Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:04
          A pamiętacie stare reklamy M&M'sów nie rozpływa się w rękach tylkow ustach... a
          potem wystarzyło wziąść pare i juz sie topiły:P
        • Gość: henryczek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.com / 213.199.204.* 15.06.05, 15:51
          to ciekawe co kupujesz,bo oprócz warzyw i owoców(no moze z wyjątkiem słynnych bananów chicita)to na rynku nie zaistnieje produkt niereklamowany
          ja tam z reklam czerpie tylko i wyłącznie informacje ze cos jest i jaki mam wybór,a nie ze mam to odrazu z zamknietymi oczyma iść kupić
        • Gość: zeta Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:17
          reklama dziala tez na tworcow (?) reklam, sie chowa swinke w wannie, robi na
          druciku skarpeteczki zeby bron Panie Boze nie zarazic sie jakims Tesco
        • Gość: dj_pinball Re: Nigdy nie kupiłam reklamowanego towaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:05
          Heh, po prostu Ci nie wierzę. Kupujesz i nawet nie wiesz że kojarzysz towary z
          reklamy. Zresztą, reklama jest tak powszechna że niełatwo jest kupować same
          niereklamowane rzeczy.
      • Gość: anika Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.slone.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:28
        jak to nie wiadomo,przecież to metafora jest.
      • deszczowa_piosenka Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 05.08.05, 12:00
        kopytko jest rewelacja system reklam, heh!
    • Gość: modliszka Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 217.153.71.* 15.06.05, 14:24
      Sprzed paru dobrych lat:
      "Invest Bank- te słowa czynią cuda,
      Invest Bank- na pewno ci się uda.."
      jjasne

Do dziś pamiętam tą durną piosneczke brrr...
      • Gość: agn Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 14:41
        wieki temu byla taka reklama:
        "sprite to mnie rusza"
        i to bylo nawet zabawne
        najnowsza reklaa jest ponizej krytyki
        "ja jestem sprite a ty pragnienie"
        • Gość: D... w proszku Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 15.06.05, 20:45
          Czy ludzie pracujacy w reklamie produktow zachodnich (niepolskich) to sa
          kolaboranci?
          • Gość: vipsiwy Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.kosa.net.pl 15.06.05, 21:40
            Najgłupsze to są wszystkie reklamy z rzekomym ekspertem dotyczące leków oraz
            niby teleturniej (też jakiś środek przeciwbólowy).

Gość w reklamie podaje niby odpowiedź i ..... spytajmy oto ekspertów
            PORAŻKA
      • pomme Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 14:51
        Goździkowa i etopiryna - debilizm - na pewno nie kupię
        potrzebujesz czegoś silniejszego weź Ibuprom ( jak sie nie mylę)
        no i reklama Atlas z pazurą no debilizm ponad miare
        reklama z Bielicką - koszmar
        • Gość: kosman Pamiętacie Twixa? IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 19:49
          Jak jeszcze chodziłem do liceum to się pokładaliśmy ze śmiechu wraz z całą
          klasą przez reklamę TWIXA, one wtedy wchjodzily na polski rynek...
          laseczka obrana w roze i plastiki krecila tylkiem i wymachiwala czyms
          elektornicznym w rece mowiac taki text przeciagle i ze wzdychaniem - doslownie -
          pamietam do dzis calosc bez zmian:
          "Aaaa, mmmm, chłopcy w moim wieku aaa często wstydzą się powiedzieć, mmm, ale
          mmmm chcą żebym wiedziała....
          oooo
          ty też chcesz wiedzieć?
          kup dwa batony twix iiii... wygraj biper motorola iiiii......
          Twixem bip
          twixem bip
          żeby wiedzieć
          kiedy i z kim"
          • Gość: Luka Hajzer ze skarpetą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:06
            Najgorsza jest całaseria etopiryny, dzieciaki przychodzą z matką(mają kwiaty,
            laurki i wierszyk) podziękować gożdzikowej za etopirynę, koszmar!! albo w
            aptece wywieszona kartka: TO CO GOŹDZIKOWEJ- ETOPIRYNA, porażka!

Nie mogę patrzeć na reklamę ariela- Zygmunt Hajzer szczerzący się do kamery ze
            skarpetą w rękach- żenada.

A to, że wszyscy zapamiętują reklamy, to wcale nie oznacza, że jak
            zahipnotyzowani przy najbliższej okazji w sklepie sięgną akurat po te produkty.

Ja na przykład nigdy nie kupię etopiryny ani ariela, bo mi się robi niedobrze
            na samą myśl o ich reklamach.
            • Gość: annika Re: Hajzer ze skarpetą IP: *.ae.wroc.pl 18.07.05, 09:50
              super jest ta reklama Ariela z niemieckim ekspertem "Zolsie probleme...".
              Ja, ja.

Szczególnie, że właśnie jakiś niemiecki instytut stwierdził niedawno, że
              większość polskich proszków nie dopiera plam nawet w wyższej niż deklarowana
              temperaturze (Ariel też się tam znalazł), i że te same marki w Polszcze i na
              Zachodzie są nieporównywalne, jeśli chodzi o jakość :)

Aaaa, i jeszcze pokazują tam pięknie te kuleczki brudu atakowane przez
              kuleczki "Aktywnego czynnika". No rewelacja. B. przekonujące.
      • Gość: Jaro Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.fnet.pl 15.06.05, 18:54
        > "Invest Bank- te słowa czynią cuda,
        > Invest Bank- na pewno ci się uda.."

"Sukces, sukces, sukces to Invest Bank ŁUUUUUUUUUUUUUU!!!"

To była normalnie masakra, trauma nie do przezwyciężenia :D
      • khaisa oprócz kopytka 15.06.05, 19:30
        w zasadzie jedyną dobrą reklamą poza całą serią plusa z Mumio była reklama , a
        moze raczej filmik Chanel no 5 z Nicole Kidman. Bardzo ladna.
    • swift073 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 14:42
      "Nowy sok KUBUSIA jest gesty,wiec szybko gasi pragnienie".
      • Gość: Mati Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 19:20
        "Nie jest gęsty", co akurat ma sens, bo Kubusie standardowe są gęste i do
        pojenia się w upale są średnie.
        • Gość: es Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.06.05, 19:24
          Tak jest pani podkreśla że nowy kubuś nie jest gęsty.
          Co nie zmienia faktu że gdy widzę jak pani ta reaguje szczęśliwym uśmiechem na
          żądanie małego gó..arza (mamo pić!!! - przecież nie można wymagać od dzieciątka
          pamiętania o trudnym słowie proszę) to tracę ochotę na kubusia definitywnie.
          • Gość: annika Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.ae.wroc.pl 18.07.05, 09:55
            i w ogóle mama raczej do wyluzowanych należy: "Maaaciuś" itp.
            Boszsz.
    • margareta2 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 14:43
      czy widziałeś skrzata, skrzata co dom wymiata....itd, cała reklama jest
      beznadziejnie głupia
    • Gość: kasica Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 81.15.254.* 15.06.05, 14:47
      nienawidze reklam media markt, zwłąszcza w radio!!!!! grrrrrr cenowa ekstaza i
      te jęki kobiece w tle ochyda po prostu wymiękam :/
      • Gość: kalafior Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.it-net.pl 16.06.05, 01:40
        Ta reklama z jękami to nie Media tylko RTVEUROAGD. A ja polecam "NOSPAniale
        idzie, a tako było chorutka"...
      • Gość: bambi7 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.csk.pl 03.08.05, 21:07
        a co, jęków nie lubisz? sama też pewnie nieźle się wydzierasz ;)
    • eirena Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 14:56
      A mnie zabija to, że podpaski i tampony (już nie wspomnę o reklamie zatrzymanej
      przez Policję i wypuszczonej, żeby sobie mogła korki kupić) wchłaniają płyn.
      Taki niebieski - arystokratyczny ;) Wylewanie na gościa wszelkich brudów i
      pranie tego później na oczach publiczności (zauważyliście jak często oni się
      uśmiechaja jak ich ktoś zafajda jakimś świństwem?).
      Z cytatów:
      - grosz do grosza a będzie kokosza
      - wartość złotówki wzrosła do 2000 minut (ta kobieta mnie prześladuje, co się
      nie włączy to ona jest, lodówkę strach otworzyć)

www.zjadamyreklamy.blox.pl
      • Gość: Ździch PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.chello.pl 15.06.05, 15:04
        PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO I WIDZĘ, ŻE JEDNAK CI WASI "IDIOCI" I "KRETYNI" OD
        TEKSTÓW REKLAMOWYCH OSIĄGNĘLI CEL - PRODUKT ZOSTAŁ D-O-S-K-ON-A-L-E ZAPAMIĘTANY
        PRZEZ KONSUMENTA, KTÓRY ZA PARĘ MIESIĘCY NIE BĘDZIE SIĘ ZASTANAWIAŁ NAWET,
        DLACZEGO Z PÓŁKI ŚCIĄGA TEN PRODUKT, A NIE INNY.
        • lava71 Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... 15.06.05, 15:13
          Chciałbyś:)))
        • eirena Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... 15.06.05, 15:15
          A czy ktokolwiek tu powiedział, że reklama nie ma żadnego wpływu? Jakaby reklama
          nie była, nie da się jej nie zapamiętać widząc i słysząc ją kilkanaście razy
          dziennie. Często nie sama reklama działa a fakt, że widzisz ją w przerwie filmu,
          któy koneicznie chciałeś obejrzeć, a że jest ona na 5 minut przed jego końcem -
          i nie wiadomo ile potrwa - nie wyłączasz. Ostatnio pojawił się nowy trick -
          nagle okazuje się, że reklama zamiast 15 minut trwa 30 sekund (raz na jakiś
          czas). Co więc się dzieje? Nie przełączasz na inny kanał, żeby czegoś nie stracić.
          Psioczenie na reklamy jest bezsensowne - nie odetniesz się od nich, nie zmienisz
          tego, że są, a tylko stracisz nerwy.
        • Gość: mim Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:16
          Inteligentne molekuły (w jakimś proszku do prania) psia jego mać....
          No i Goździkowa mnie powala (zwłaszcza ta reklama z dziecmi jak przyszły z
          kwiatami) - koszmar :)))
          • khaisa Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... 15.06.05, 19:32
            A weronika rosati i jej problemy z wymowieniem nie tak znowu trudnego slowa-
            AMINOKWASY...;]
        • Gość: milkie ZGADZAM SI,Ę ZE ZDZICHEM!!!!!! IP: *.blich.krakow.pl 15.06.05, 15:24
          DOSKONALE ZAPAMIETUJE TE REKLAMOWANE PRODUKTY I WIESZ, DOTYCHCZAS SIE NAWET NIE
          ZASTANAWIALAM, DLACZEGO NIGDY NAWET PRZEZ MYŚL NIE PRZESZŁO MI KUPIĆ COKOLWIEK
          FIRMY ZOTT...:/
        • Gość: zosia Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.swidnica.mm.pl 15.06.05, 17:55
          Ja się wstydzę kupować reklamowane rzeczy, zaraz myślę, że będą na mnie patrzeć jak na idiotkę, co się naoglądała i w regały.
        • Gość: alasz Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:59
          I tu się mylisz. Mnie się podoba reklama w której dziewczyna rusza śmiesznie
          paluszkami stóp , a póżniej włosami, ale za chiny nie wiem co ona reklamuje
          chyba coś bez sensu
          • Gość: kalafior Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.it-net.pl 16.06.05, 01:44
            To chyba Nałęczowianka... też się zastanawiałem.
          • Gość: bambi7 Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.csk.pl 03.08.05, 21:10
            to jest woda dla podrywaczy (niezłe sztuczki - jak się wypije to ruszają się
            paluszki i końcówki uszu ;) )
          • Gość: zedd Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: 193.29.207.* 27.08.05, 11:07
            To "Nałęczowianka". Całkiem fajna muzyczka do tej reklamy :))
        • galoj Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... 16.06.05, 09:41
          NIE,NIE.
          OGLĄDAM REKLAMY JAK WSZYSCY (Z MUSU),ALE W 80% PRZYPADKÓW NIE POTRAFIŁBYM
          POWIEDZIEĆ CO DANY FILMIK (ZŁY CZY DOBRY) REKLAMOWAŁ.
          NIE WIEM CZY JEST JAKIŚ PRZEŁĄCZNIK.JA TAK MAM FABRYCZNIE.
          • battosai Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... 16.06.05, 11:25
            > OGLĄDAM REKLAMY JAK WSZYSCY (Z MUSU),ALE W 80% PRZYPADKÓW NIE POTRAFIŁBYM
            > POWIEDZIEĆ CO DANY FILMIK (ZŁY CZY DOBRY) REKLAMOWAŁ.
            > NIE WIEM CZY JEST JAKIŚ PRZEŁĄCZNIK.JA TAK MAM FABRYCZNIE.

To nie jest przełącznik, tylko "spece" od marketingu się w danym przypadku nie
            popisali i zrobili przerost formy nad treścią - często spotykany w reklamach
            błąd.
          • Gość: GF Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:31
            > NIE WIEM CZY JEST JAKIŚ PRZEŁĄCZNIK

Jest, nazywa się ,,Caps Lock'' grrrr
            • galoj Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... 18.06.05, 09:39
              Wiedziałem,że ktoś mnie wreszcie uwolni od tych WIELKICH liter.Thanks
              • Gość: GF Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:46
                Z www.joemonster.org

Wpadam kiedyś do mieszkania mojej kumpeli - dodam, że osoby, która studia
                humanistyczne kończyła prac ogromna ilość na kompie pisząc - a tu klawiatura z
                klawiszem SHIFT na stałe wciśniętym za pomocą taśmy klejącej i czegoś (być może
                gumy do żucia - nie wnikałam). Pytam się więc życzliwie po jaką cholerę
                przylepiła shifta, a ona mi na to:
                - A bo takie coś mi się stało, że wszystko nagle zaczęło mi wyskakiwać WIELKIMI
                LITERAMI. Nie wiem jak to naprawić, ale jak wciskałam shifta to pomagało. Potem
                zwyczajnie go odklejam i wpisuję na początkach zdań duże litery.
                ...taki stan trwał podobno przez kilka tygodni. Nie muszę chyba dodawać, że to
                co "się zepsuło" to był oczywiście wciśnięty przypadkiem Caps Lock... Ręce mnie
                opadli
          • Gość: sensey Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.pl / 193.24.200.* 28.06.05, 20:04
            "NIE WIEM CZY JEST JAKIŚ PRZEŁĄCZNIK.JA TAK MAM FABRYCZNIE."

Wymiotłeś tym tekstem... Próbowałeś kapslukiem?
        • Gość: drevni.kocur Re: PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:01
          > PRZECZYTAŁEM TO WSZYSTKO I WIDZĘ, ŻE JEDNAK CI WASI "IDIOCI" I "KRETYNI" OD
          > TEKSTÓW REKLAMOWYCH OSIĄGNĘLI CEL - PRODUKT ZOSTAŁ D-O-S-K-ON-A-L-E
          ZAPAMIĘTANY
          > PRZEZ KONSUMENTA, KTÓRY ZA PARĘ MIESIĘCY NIE BĘDZIE SIĘ ZASTANAWIAŁ NAWET,
          > DLACZEGO Z PÓŁKI ŚCIĄGA TEN PRODUKT, A NIE INNY.

nieprawda. w moim przypadku jest wrecz odwrotnie - na złosc nie kupuje
          produktów , ktorych reklamy mnie wkurzają, chociaż ich nazwe doskonale pamietam.
      • tymon99 Re: niebieski płyn 16.06.05, 00:04
        Brawo! W reklamie pieluszek też treść wchłaniana jest niebieska.. Co oni mają z
        tym niebieskim??
        • Gość: bambi7 Re: niebieski płyn IP: *.csk.pl 03.08.05, 21:13
          bo niebieski i czerwony sa najlepiej widoczne - ale czerwonego nie moga użyć w
          reklamie podpasek z "wiadomych" względów.....
    • ruda_kita Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 15:13
      moj tata do tej pory spiewa..
      "w samym centrum miasta
      centum miasta
      Gdzie palac wyrasta
      palac wyrasta
      Kupieckie domy towarowe KDT.."

o gaddddd...az obciach...
    • Gość: wszechpolak Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:17
      a mnie powala ta durna moda na zagraniczny akcent w reklamach - jakie to
      smieszne, pszesszmaczna kawa, chupiace paluszki i inne perelki. Europa da sie
      lubic
    • Gość: bisia Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.polkomtel.com.pl 15.06.05, 15:23
      To było chyba o jakiś herbatnikach: "Oryginalny tylko z 52 ząbkami..."
      (chodziło o zabki na brzegu ciastka)
    • Gość: anka Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:27
      i nie zapominajmy o pannie Simplus i efekcie Axe :|
      aha, no i oczywiście "co tina na to"
      poza tym reklama na billboardach: wojewódzki i figurski kogo zjedzą na
      śniadanie? jest odpychająco-odrażająco-wstrętna.

jedyne reklamy, które lubią to te Plusa z "mazami" i "kopytkiem", to chyba
      dobry sposób: dać zrobić reklamę kabaretowi. ;)
      • Gość: Mizer Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:55
        Ja natomiast jakoś od samego początku nienawidziłem reklamy czekolady terravita.
        Jestem z tego dumny bo do tej pory (odkąd pojawiła się kiedyś ta reklama) nigdy
        nie kupiłem tej czekolady. Byc może jest i dobra ta czekolada jednak jak widze
        ją na półce sklepowej ciągle widzę twarz idioty tańczącego z animowaną krową.
    • Gość: jaszczur Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.05, 15:46
      Co to? - pliszka!
      A to? - Saaaga!

Zenujacy obraz polskiej rodziny (???)
      • Gość: ghthth Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:55
        Mnie wkurzaeklama radiow jakiegoś banku i gościu powtyarza z 20 reazy słowo
        jeden a nakonic tylko 1 % oprocentowanie kredytu. Prosze powtorzyc sobie 20
        razy inne słowo i zaporaosic pare osób
      • Gość: henryczek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.com / 213.199.204.* 15.06.05, 16:00
        denerwują mnie wszytkie reklamy odnoszące sie do wartosci rodzinnych:
        "tesco-dla ciebie,dla rodziny" bleeeeeee

a co do jednej z moich "ulubionych" reklam:
        "ale ja mam pranie",
        strasznie kojarzy mi sie to z pewną zabawną sytuacją-kolezanka na wykładzie po tym jak profesor oznajmił ze od przyszłego tyg wykład bedzie po południu z przerazeniem na całe gardło powiedziała:
        "ale ja mam basen!"
        i nie było to jej poczucie humoru

:)
    • Gość: Budyń Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 194.246.107.* 15.06.05, 16:03
      Parę lat temu byla reklama jakiegoś lizaka, którą śpiewał Jacek
      Subikowski: "...weź go do buzi..." czy może "..włóż go do buzi".

Głupia jak cholera, choc z drugiej strony może spopularyzowała wśród kobiet
      seks oralny, bo prawie każda malolata śpiewała tę piosenkę. Przynajmniej jakiś
      pożytek dla fazetów.
      • Gość: henryczek Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.com / 213.199.204.* 15.06.05, 16:08
        hehe ,"weź go do buzi" króluje na imprezach po paru kolejkach:)
        aha no i jeszcze "futerko":)
      • Gość: Jaro Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.fnet.pl 15.06.05, 19:02
        Hops, hops, raz dwa do buzi
        Wszyscy tak robią, mali i duzi,
        Takie to proste, a słodka przyjemność
        Wiecznie trwa i trwa

:D :D :D
    • Gość: gosia Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.retsat1.com.pl 15.06.05, 16:05
      A wczoraj nawet jadłam lody - reklama jakiejs pasty do zębów..
    • Gość: tragedia Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.gts.pl 15.06.05, 17:01
      Jest taka reklama gdzie buletki z napojami (chyba 3 cytryny) walcza na szpady i
      klaniaja sie zdejmujac korki z gwintow
      dziewczyna popija napoj i mowi "wybawco"
      tragedia!!!

a jeszcze najlepsi eksperci od prania sa w DEutsche Institut fon Wash Machinen
      Geburstag!!!
      • Gość: drevni.kocur Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:11
        a co powiecie na spiewajace portfele?

nie tekst wprawdzie, ale...
    • Gość: A_S Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:05
      a ten tekst "jedyny w swoim rodzaju", "najlepszy na rynku".... w takim razie
      otaczamy się w świecie idealnych produktów ;-)
    • Gość: onono Jogobella... jogobella... szlag cie trafia! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:12
      • butterfly2 Re: Jogobella... jogobella... szlag cie trafi 15.06.05, 17:14
        Moja farba do włosów potrafi to czego twoja nie potrafi

kopytko jest the best
    • annaewa Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 17:22
      Zabija owady. Na śmierć!
      • pawello35 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie 15.06.05, 17:29
        Albo jeszcze kiedyś reklama Etopiryny: Przychodzi baba do okienka w aptece i
        sie pyta co by jej pomogło na ból głowy i by byłó szybkie i zaraz sama sobie
        odpowiada że etopiryna, a zaraz po niej następna kobieta zadaje podobne
        retoryczne pytanie i też sama se odpowiada... no horror jakiś!
        Poza tym ten debil z reklamy Tele2 wbijający gwóźdź zderzakiem.....
      • Gość: sabinka Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 17:42
        1. To weź go do buzi miało jeszcze ciąg dalszy:
        Weź go do buzi
        bo Cię ubrudzi
        No jak to usłyszłam przed dobranocką to po prostu mnie zmroziło.

2. Lubię rysować, ale moja mama pracuje w banku spółdzielczym i ja też tam będę
        pracować.

Chciałoby się dodać: bo tam mnie przyjmą po znajomości.

3. jogobella to rozkosz ekstra dużego owocu.
        ???
        Jogobella ma niefart do agencji, bo perełkami są takie gadki:
        -truskawka mówiąca, że najbardziej chciałaby zostać owocem jogobelli i zginąć w
        czeluściach przewodu pokarmowego
        -tłumaczę dziecku, że ładne owoce zjadamy w całości, a nieładne dajemy do
        sałatki owocowej. Tak jak z jogobellą... aż strach się spytać co oni tam dają
        -kupuję soczyste ponieważ są świeże. litości!

4. i teraz perełka z jakieś mojej pracy pisemnej na studiach. reklama leciała w
        radiu w roku 1997/1998 i uwieczniłam ją w swej pracy :D

Kupię pralkę i wieżę stereo
        Mikrofalówką ogrzeję serce Twe
        Wszystko co zechcesz ja kupię Ci w euro
        W euro jest tanio,więc kupię to w euro

Nie odchodź miła, zostań ze mną
        Nie odchodź miła, nie nie nie o nie
        Wszystko co zechcesz ja kupię Ci w euro
        w Euro tanio jest

Trzeba dodać, że Euro teraz ma reklamy pojękujących kobiet w radiu, a nie
        Media! Jak słyszę te jęki (mamusiu, a czemu ta pani tak krzyczy?), przełączam
        stację. :/

PS. A, i muszę dodać, że reklamy zapamiętałam nie dlatego, że lubię, tylko
        dlatego, że o nich piszę :D Dla mnie liczy się cena produktu, a nie jego
        reklama. Nie lubię produktów reklamowanych, bo wiem, że te koszty znajdują się
        potem w cenie produktu.

PS2. A już kompletenie rozwalającą reklamą była reklama jakiegoś antygripeksa,
        gdzie pani wchodzi do studia na 3 minuty przed nagraniem, a kiedy się okazuje
        że jej nie będzie, dyrekcja po prsotu rezygnuje z nadania prognozy ! Mercy me...
    • Gość: kaja1 Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: *.icpnet.pl 15.06.05, 17:34
      Orażająca i obrzydliwa reklama jakiegoś tam pasa wyszczuplającego-Sauna
      Solutions bodajże.Matko święta,dlaczego ja muszę podczas obiadu czy tez kolacji
      oglądać pot????
      • Gość: kopytko_ Re: Idiotycznie śmieszny tekst w reklamie IP: 195.39.217.* 16.06.05, 09:24
        kopytko,mazy,"osssiem" i te inne sa rewelacja - udały im się .Nie rozwalają na
        łopatki ale można sie usmiechnąć bez nerwów....i są krótkie!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka