Dodaj do ulubionych

Obciachowe imiona. Macie takie?

• swallow_jaskolka1977 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 13:11
      Studiowałam kiedyś z chłopakiem, który miał na imię Gracjan. Nazwisko też miał
      niezwykłe - Pająk. Do tego był wysoki, bardzo chudy i zapuszczał włosy, które
      (jakby tego było mało) mu się kreciły. Jedym słowem człowiek trudny do
      zapomnienia :)
      • Gość: kika Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:34
        Znam jego brata :) Nazywa się Patrycjusz :)
      • glista_ludzka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.07.05, 16:18
        ja znam Patrycjusza Pająka, który ma ten sam problem co wyżej wymieniony
        Gracjan! Tyle że włosy ma krótkie (choć też kręcone)...
      • dotykmysli Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 13.11.05, 12:48
        Gracjan to piękne imię :)
    • Gość: historyk Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.icpnet.pl 18.06.05, 13:43
      Chyba najgorsze imię to Adolf. Prababcia opowiadała mi, że przed wojną to imię
      było bardzo popularne. Nie lubie również imion: Alfred, Pelagia, Petronela.
      Natomiast nie mam nic przeciwko innym dawnym imionom!
      • Gość: Jaro Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 23.12.05, 21:12
        > Chyba najgorsze imię to Adolf.

Uważam, że w dzisiejszych czasach najbardziej obciachowym imieniem jest ALFONS.
    • verdish Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 13:53
      Mam na studiach chlopaka który ma na imie Czcibór (psudonim śpiwór - porażka).
      Znam dzieciaka, moze dziesięcioletniego, który ma na imię Amadeusz, a na
      nazwisko Maślanka. A jest też jedna pani, która ma na imię Zyta, a nazywa się
      Korcipa - i to dopiero jest życiowa trauma...
      • paczka111 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 14:05
        Miałam sąsiada o imieniu Chryzogon. Nie wiem, czy obciachowe, ale że do
        zapamietania to fakt, bo to było 50 lat temu, a od razu mi się przypomniało.
      • Gość: H Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:13
        Brat Mieszka I mial na imie Czcibór.
      • Gość: anx Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:15
        A ja znam Wilhelmę ! Pozdro. Sama "klnie" na swoje imię
      • Gość: Water Proof Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.icpnet.pl 24.06.06, 12:24
        Kumpela dała synowi na imię Gwidon. Nam się to nieodparcie kojarzyło z bidonem... :P
    • Gość: Beatka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 13:58
      Tradycja!!!
      • Gość: lo Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.06.05, 14:11
        jest jedno imię, które wywołuje mój śmiech- Klozyfilda. Uważam, że to krzywda
        dla dziecka.;-)
        • Gość: bambi Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:18
          Największa krzywda to: pamela, arnold, nicola (bo jakies takie plastikowe),
          sonia, sandra, max (bo wszytkie burki na osiedlu tak sie wabia), zuzia - zle
          wspomnienia, kojarzy mi sie z wredna sasiadka, idiotka jak boga kocham, a co
          powiecie o Nawojce?to moje nowe odkrycie, a ja mam na imie blanka i co wy na to?
          • Gość: kixx Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.acn.waw.pl 29.06.05, 19:35
            no to dodaj jeszcze Agnieszke,czyli Age -wszystkie rasowe suczki takie nosza
            imie

ps.Agnieszka mi sie podoba
            Blanka mniej ,kojarzy sie z potezna wieza,
          • Gość: macygray Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 30.06.05, 19:13
            o żesz nie wiedziałam,że Zuzanna to takie obciachowe teraz. za moich czasów
            1974 to dopiero było!!!
          • Gość: tolek Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.07.05, 17:09
            blanka - b.ladnie, jest taka modelka Blanka Wajnberg (piekna dziewczyna)
            • Gość: ja Blanka, zdrobniale: IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 04.07.05, 17:14
              Bladź.
          • Gość: katarynka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.09.05, 21:57
            blanka baaaardzo ładnie........ja tak zawsze chciałam nazwać swoje dziecko :]
            jestem kaśka i mi z tym dobrze mimo że kasiek jest od groma i trochę, bo każdy
            jest wyjątkowy mimo tych wszystkich podobnych do siebie imion pozdrawiam:]
          • katasi-trzy-grosze Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 05.09.05, 22:04
            blanka...bardzo łaaaaadnie - ja tak zawsze chciałam nazwać swoje dziecko
            (wszystko przede mną) :] ja tam jestem kaśka i dobrze mi z tym mimo że kasiek
            jest od groma i trochę
            każdy jest wyjątkowy i tak jak anka - ance nierówna, maciek - maćkowi, a kamil -
            kamilowi pozdrawiam :]
        • Gość: morgana Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:39
          joahim areta dagne jagienka...
      • Gość: Basia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.wisla.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 14:21
        aaaaaaaaaaa jak ja nie lubie własnego imienia-Barbara jeszcze ujdzie jak będe
        mieć z 70 lat , ale Basia -to brzmi okropnie te -sia dosłownie dobija mnie :))
        Nie róbcie dzieciom krzywdy i nie dawajcie im tego imienia -dodam że w
        niektórych krajach ono w ogóle nie występuje :DDD cwaniaczki :))
        • xxx131 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 14:24
          Tak jak wiele imiom wogle nie wystepuje, ale barbara pochodzi od barbarzyncow, taki nieogolonych wyrostkow :)))))
        • kiniox Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 27.08.06, 20:01
          Ja uwielbiam imię Baśka. Dobrze tu ktoś napisał, że to każdy z nas nadaje
          charakter imieniu, które nosi. Baśka to babka z jajem, nie każdy temu sprosta.
    • Gość: N Obciachowe imiona: IP: *.chello.pl 18.06.05, 14:28
      Mariola, Fabiola, Regina, Jadwiga, Perpetua, Kozeta, Wiesława, Mieczysława,
      Pelagia, Adolf, Bonifacy, Medard, Barnaba, Gerwazy, Protazy, Flawiusz, Marian,
      Urban, Pankracy i wiele wiele innych..
    • drachma97 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 14:36
      TYCJAN - byłam z nim na roku ( jak się przyzwyczaić, to b. ładne)
      NICOLAS - z nim też byłam na roku, ma sistrę DŻANURĘ
      NARCYZ I RAFAEL - mój mąż był z nimi na roku, duet niezłych gagatków
      • Gość: joko Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 212.9.30.* 18.06.05, 14:41
        dorzucam Fortunate
        • Gość: nicole Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:28
          Najgorsze co usłyszałąm - koleżanka mojej kuzynki ma na imię KLOZETTA...
          nietrudno się domyślić że ma ksywkę... kibel... biedna dziewczyna, bardzo miła
          i ładna, ale rodzice nie pozwalają jej zmienić imienia...(ma 16 lat)
          Ja mam na imię Nicole Gragetta (nie śmiejcie się), ale to dlatego że moj tata
          jest Francuzem i jakies 5 pierwszych moim lat spedzilam we Francji. Podoba mi
          się Blanka, bardzo łądne imie. Oprócz tego Nadia.
          Pzdr.
    • drachma97 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 14:45
      A ojciec mojej koleżanki - lekarz miał pacjenta o pełnym brzmieniu:
      JOHN EMANUEL BRZUSZEK
      • ed38 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 15:05
        A co powiecie na nazwisko Ch..or( lub Hujor - nie pamiętam pisowni ) - czyż nie
        brzmi dumnie, szczególnie w porównaniu z Fiutem.
        Niezła jest też Anżelika Głąb.
    • Gość: zwykla Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 18.06.05, 15:28
      hehe. ale sie usmialam.
      szczerze wolalabym jakies oryginalne imie np. tekla, erwina albo chociaz janina
      (w meskim wydaniu vadim, borys, żyvko, teodor, jonasz,miłosz)
      fatalne sa wszystkie nicole i klaudie oraz mariola, kryspin, robert fuj..

a na bierzmowaniu wzielam serafina:)
      • Gość: ant-anty-anty Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.onlink.net 18.06.05, 16:04
        Serafina? To dopiero jest fuj.
    • Gość: jellka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:29
      A ja właśnie jestem w ciąży. Jeszce nie wiem jakie płci bedzie moja fasolka ale
      mam kilka propozycji. Nie są to imiona powszednie ale mnie bardzo się podobają:
      Mila, Lena, Tymon i Borys. I właśnie wybieram imię mając na uwadze późniejsze
      jego lata. Wtedy nawet Staś, Antoś, Ignac, Zosie i Marysie się znudzą.
      • Gość: Stas Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.waw.pl / *.janet.waw.pl 18.06.05, 22:32

Cześć,

ja spotkałem takie:

1. Hermina Pędziwiatr (wszyscy myśleli, że to żart)
        2. Antares Gryczan
        3. Wszedrob (lub Wszetrop) (nie wiem, jak ma na nazwisko, ale to syn jakiegoś
        artysty :)
        4. Aniceta Tokarska

:)

Staś - też kontrowersyjnie
      • Gość: lena Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 05.09.05, 18:47
        na mnie wszyscy wolaja lena (od magdalena) a moja najlepsza kumpela to mila (od
        jarmila-jest czeszka)
    • Gość: neska Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.wlan.pl 18.06.05, 15:38
      na rozdaniu indeksow u mnie na wydziale wywołali pannę, która nazywała się
      Nimfa Gwóźdź. dodam tylko, ze postury byla dosc slusznej, zupelnie nie jak
      nimfa :D
      • Gość: anion Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:05
        Co do Wiesławy kategorycznie protestuję,chociaż zgadzam się,że najpiękniesjze
        są proste,skromne imiona bez udziwnień.Najdziwniejsze,jakie spotkałam,to chyba
        Gaspar-jak gość mi się przedstawił,byłam przekonana,że to nazwisko i zdziwiłam
        się niepomiernie,że 15-stolatek przedstawia się nazwiskiem.
      • Gość: sp5fur Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 193.17.14.* 01.07.05, 22:12
        Znałem pannę,którą ukochany rodzic nazwał Dziewanna.
        W zamyśle miała to być szczuplutka fetryczna dziewusia.Okazało się,że ma 178cm
        i ok.90 kg.Poza tym,jak do niej mówić zdrobniale: Dziewka ? a może Wanna?
        Nie wiem.
    • Gość: eXe Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:58
      Ja mam na imie Kiejstut - ale nie uwazam ze jest obciachowe, tylko raczej
      zajebiste. ;]
      • Gość: waldemar Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.com / 213.199.204.* 18.06.05, 16:10
        a co sądzicie o moim?ja go nizenosze bo przez całą szkołe miałem przesrane przez tego debila z kiepskich:/
        a poza tym nie wiem jak sie przedstawiac-waldek brzmi ....nieładnie jakostak,a waldemar zbyt pompatycznie,wogóle za młody jestem na to imie heh

rodzice-nie krzywdźcie swoich dzieci!!
        • xxx131 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 16:27

Biedaku jestem z toba, moj ojciec ma na imie Waldemar. Jakikolwiek serial to Waldemar to jakis idiot. Najlepiej przedstaw sie Waldi, pomysla wszyscy ze to pseudo ;-)
          • Gość: waldemar Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.com / 213.199.204.* 18.06.05, 16:36
            dzieki:)

no własnei jeszcze chyba w plebani i w graczykowie moje imie było tam przyporządkowane do jakichs debili,kurde chyba wytocze jakis pozew:P
            • xxx131 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 16:55
              kiedys jakis Waclaw wytoczyl proces przeciw TVN-owi za to ze w angielskim filmie przetlumaczono ze meski czlonek to Wacek, a proces przegral :-(.
            • Gość: eeeeeeee Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.rybnet.pl 06.07.05, 19:33
              Panie Waldku pan się nie boi :)))))))))))
        • Gość: afilipinka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 213.155.184.* 18.06.05, 16:40
          Zdecydowanie powinienes przedstawiac sie Waldi.
    • Gość: H Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:20
      Zabawne te wszystkie glosy - czasem ktoś ma na imie "normalnie", a nie wie, co
      to znaczy. Ja na przyklad nigdy nie dłabym dziecku na imie "Niedźwiedzica"
      czyli Urszula - a to takie niby proste i popularne imię.
      A z imionami różnie bywa - mój tata ma na imie Leonard i w szkole nie lubiła go
      polonistka (za Nie-Boską komedię...).
      A przy okzji - inne ciekawe, choc rzadkie dziś imiona: Pankracy, Pafnucy. Ja
      swojego kota nazwałem starym dobrym ultrasłowiańskim "hippisowskim" imieniem
      Wszemił. Czasem dodajemy mu staropolsko brzmiące nazwisko i wtedy jest Wszemił
      Wszemiłowic:-)
      • Gość: Janusz Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 62.233.185.* 18.06.05, 17:00
        męskie : Helmut,Herbert,Jarogniew,Jaromir,Spicygniew (Gniewko)
        Jonatan, damskie Pryska,Klotylda,Tekla,Emma,Porcjunkula,Donata
      • ullalla1 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 09.12.07, 19:57
        a dlaczegóż nie Urszula? Ja mam tak na imię i bardzo je lubię, ajakie ma ładne
        zdrobnienia: Ula, Ulcia, Uluś, Uleńka. Wstydź się
    • di24 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 17:40
      Ja mam na imię dorota, co mi się strasznie nie podoba. W grupie wołają na mnie
      basia, i już wolę to ;)
      Znam: Pamelę, Szorenę i Lamarę (imiona z tego co wiem gruzińskie, jak dla mnie
      są świetne!), Oskara, Nicolę (brr), Mirellę, Violettę (bardzo mi się nie
      podoba), Ritę, Alanę, Aronę, Kaję. Nie takie straszne, ale trochę nietypowe.
      Bardzo ładne-Lidia, Janina (Nina), Nadia (jak będę mieć córkę, to tak jej dam
      na imię).
      Ale widać, że wraca moda na takie "starsze" imiona, bo w ciągu trzech ostatnich
      lat w mojej rodzinie urodzili się Zosia, Ula, Antonina, Franek, Staś, Włodek,
      Maja. Fajne :)
      • beemwu1 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 27.06.05, 16:57
        di24, Witam serdecznie,daj Ci Boze zdrowie skarbie. Mam na imie Wlodzimierz ,do
        konca zycia bede Cie mile wspominac za dobre slowo. A Dorota to piekne imie.
        Podoba Ci sie Joanna i Adam ?
        • steinbock Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 16.01.06, 10:43
          Bardzo mi się podoba imię Włodzimierz. Kojarzy mi się z przystojnymi brodaczami
          (pozdrawiam wujka Włodka z Lublina :) )
      • Gość: Donita Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 25.12.05, 23:49
        Dorotko kochanie jak może Ci sie nie podobać Twoje imie?ja nosze takie samo i
        mi sie bardzo podoba i ciesze sie, ze rodzice nie dali mi na imie Katarzyna,
        jak to bylo w zamierzeniach. A zreszta nie wiem czy wiesz, ale Dorota to z
        greckiego "dar od Boga", a polski odpowiednik to jest Bożydara:D nie wiem czy
        wolalabys takie imie:D Dorotki Rulez:D
      • Gość: basiabasia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:54
        Ja mam na imie Dorota i tez na mnie mówia Basia (drugim
        imieniem ) :)))
        • lysa.spiewaczka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 25.06.08, 15:01
          a ja sie musze pochwalic narzeczonym Askaniuszem:):):)i kazdy go
          myli z pospolitym Arkadiuszem:(
    • Gość: kk Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.krak / *.crowley.pl 18.06.05, 18:09
      1. Lechosław Trębacz
      2. Mamert Pyrkosz
      • robertowa1 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 18:42
        Znam pania o imieniu Ereta, jej córka ma na imię Lilia.
        Dziwne imię z jakim się jeszcze spotkałam to Gabor.
        • Gość: sp5fur Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 193.17.14.* 01.07.05, 22:18
          Gabor to węgierski Gabriel.
          Paco to zdrobnienie od Francesco a Lupita od Maria de Guadelupe !!!
        • Gość: xxv Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 05:05
          Mój kumpel ma dziewczynę o imieniu Praksena!
      • Gość: zwykła Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 18.06.05, 18:45
        mamert!! piekne imie
        • Gość: marmar Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:53
          Marcjanna- ładne
          Kornel -brzydkie
          • miszczynia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 18.06.05, 23:11
            Żermena Koza - masakra
            A jakie dopasować imię do nazwisk w rodzaju: Bździkot, Kurdwanowski i Cholewa?
            • czarna_mamba_85 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.05, 10:23
              ja mam na imie jadwiga. ktos tu napisal ze jest obciachowe - z tym sie nie
              zgadzam, ale mi sie nie podoba moje imie :). poza tym znam goscia ktory ma na
              imie ekspedyt (17 osob w polsce z takim imieniem), poza tym u mnie na roku jest
              bolko i michalina (super kobieta :)). nazwisko cholewa kojarzy mi sie bardzo
              dobrze. jedna z moich najlepszych kumpeli z liceum tak sie nazywa i ma bardzo
              ladne imie :) dominika :)
              • edwin.sk Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.05, 11:18
                ja tam ze swojego imienia bardzi się cieszę:D oryginalne i chyba nie jakieś więsniacki... chociaż zachodnie....
                • Gość: ;))) Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 23.06.05, 14:14
                  Ja mam na imię Kasia i jak najbardziej jestem zadowolona, niecierpię natomiast
                  jak ktoś do mnie mówi kaśka albo katarzyna.Podobają mi się imiona - Weronika,
                  Liliana,Róża,Amelia, Bianka.
                  a chłopca nazwałabym- Łukasz, Daniel, Mateusz, Norbert
                  ze śmiesznych i obciachowych: - Prosper, Chociebor Dorowiest Pantaleon(ha ha
                  ha!!! -jak pantalony babci frani, Fromencjusz...kurcze przeczytajcie sami:
                  www.skarbczyk.com/
                  • gusia29 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.05, 16:07
                    A ja chodzilam do podstawowki z Konsuela i Bartlomiej, tez odjechane.
                    Dzieci naszych znajomych nazywaja sie: Malina, Jagoda i Jerzyna (!#) - do
                    Jagody nic nie mam ale reszta?
                  • bodomlake Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 04.10.05, 00:51
                    Nosisław, Emeryk(jak emeryt)
              • Gość: kasia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:50
                Jadwiga, to piękne imię! Nosiła je moja babcia, mówiono do niej Iga. Pozdr.
      • Gość: gościnnie Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 23:03
        spotkałam sie kiedyś w pracy z imieniem Alfons nazwisko Jedenasty...
    • Gość: bartekm Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:37
      Szwagra barata córka ..... ale zagmatwane ufff
      ma na drugie Fortunata :)
      za kazdym razem jak sie spotykamy jest niezła polewka :)
    • Gość: elis Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 82.160.71.* 26.06.05, 17:37
      Kiedyś w przychodni, matka wchodzi z dzieckiem wiek ok.2 lata:
      -Nazwisko?
      -Kisiel
      -Imię?
      -Emmanuel(!!)(po jakimś czasie)Ale dlaczego imię jest zapisane na karcie przez
      jedno "m"? To sie pisze "Emmanuel", a nie "Emanuel"Proszę to natychmiast
      poprawić!!!
      I takie jaja
      • beemwu1 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 27.06.05, 17:03
        Do nixon3, Witam , Twoja znajoma nie mieszka przypadkiem w Praszce ? Pozdrawiam.
        • irenka82 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 27.06.05, 17:46
          ja mam na imie Irena i jestem dumna z tego:) u mnie w klasie byla Asenata
          Szydelko.poza tym kiedys w lokalnej gazecie pisali,kto sie urodzil,i byly takie
          kwiatki: Brendon Szopa,Edwin Proszek,Igor Sadlo...
          • Gość: owszem Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:13
            Mój kuzyn ma krewnego z piątką dzieci - niby nic takiego, ale wszystkie mają
            obciachowe imiona na I:
            - Ingrid
            - Irmina
            - Iwo
            - Inez
            - Igor.
            I co? : )
          • Gość: Asenata Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.play-internet.pl 25.10.21, 18:05
            Jestem przeszczęśliwa że mam na imię Asenata. Uczęszczała kiedyś że mną do klasy Irena o nazwisku Tokarz (obciach tak się nazywać)
    • Gość: maxi_kaz Rodżers IP: *.chello.pl 27.06.05, 19:44
      W niedzielę wieczorem karany już wcześniej Rodżers M. zaatakował przechodzące
      ulicą trzy młode dziewczyny. Jedną z nich, w wieku 17 lat, skaleczył nożem w
      twarz.
      wiadomosci.onet.pl/1120854,11,item.html
      • mon_ja zdiśka 27.06.05, 20:11
        mam w pracy koleżankę, młoda dziewczyna ( 27 lat), która ma na imię Zdzisława.
        To dopiero obciach
        • malaguena1 Glafira 29.06.05, 15:15
          Moja sąsiadka nazywała się Glafira (podobno to litewskie imię)
    • Gość: ja Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 80.55.148.* 29.06.05, 15:49
      no a moja koleżanka z pracy ma na imię WIŁA, a jej siora ODA.
      • xxx131 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 29.06.05, 17:15
        to pewnie ukrainka.
    • Gość: :)))) Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:39
      moja kolezanka mialaby na imie kalasanty gdyby byla chlopcem (pomysl babci)
      • Gość: Olga Maria Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:27
        w mojej dawnej szkole byli:
        Pamela
        Brajan (nie Brian!)
        Benita (może być, ale się kojarzy z Mussolinim)
        Mam sąsiadę, która sie nazywa Andżelika Robak
        moja kuzynka zna rodzinę, w której dzici mają na imię Hubert, Fryderyk, Żaklin i
        Liwia
        w mojej klasie jest jeden Remigiusz (miś Remiś)
        znam ohydną dziewczynkę o imieniu Jessica
        kuzyn mojej koleżanki ma na imię Tobiasz,a jej matka Romana
        koleżanka zna chlopaka o imieniu Tristan (mówią na niego Krystian)
        nie dałabym dziecku w życiu imienia max, sara, sonia, dżeki, sabrina
        (nastoletnia czarownica), pamela, teofil (prz4ecież może być Bogumił, nie?),
        alan, brajan, bert (nie cierpię angielskich imion w Polsce!)
        to na tyle
        • Gość: kasia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.kalisz.mm.pl 04.07.05, 23:50
          Oj Hubert podoba mi sie bardzo! Moj syn ma tak na imie. Pamietam ze szkoly
          chlopaka, ktory sie nazywal Kalikst Pękacz.
        • care5 Ernesta, Romana. 04.10.05, 10:36

• stokrotka_102 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 02.07.05, 19:44
      Znam Rudolfa a moja kumpela miała się nazywać Klementyna
      hahaha;-)
      • Gość: lime Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:32
        A szefowa mojej mamy ma na imię Zenobia... Kojarzy mi się z jakimś programem
        dla dzieci z zamierzchłych lat 80., gdzie występowały Hermenegilda i Zenobia,
        tylko już nie pamiętam kim były... W ogóle Zenobię wyobrażam sobie jako dużą,
        silną, niezbyt kobiecą kobietę, podczas gdy w/w szefowa jest subtelną,
        niewysoką blondynką.
        • magdalena_daria Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 03.08.05, 10:15
          Hermenegilda i Zenobia to byly dwie bardzo wredne bakterie nazebne, ale tez nie
          pamietam w jakim programie. Wystepowal tam rowniez taki ogrooomny plastikowy
          bialy zabek i te wstretne bakterie po nim harcowaly!..

Gość portalu: lime napisał(a):

> A szefowa mojej mamy ma na imię Zenobia... Kojarzy mi się z jakimś programem
          > dla dzieci z zamierzchłych lat 80., gdzie występowały Hermenegilda i Zenobia,
          > tylko już nie pamiętam kim były... W ogóle Zenobię wyobrażam sobie jako dużą,
          > silną, niezbyt kobiecą kobietę, podczas gdy w/w szefowa jest subtelną,
          > niewysoką blondynką.
    • Gość: ezka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.iginet.net / *.iginet.net 02.07.05, 21:25
      W mojej szkole były takie imiona:
      Betina, Ksenia, Roma, Nicole, Nikola, Nel, Dolores, Dalia, Dagna, Delfina, Ita,
      Jesica, Armin, Abel, Mieszko, Gniewko, Eligiusz, Patrycjusz, Gabor, Jonatan i Jordan
      bardzo fajni i lubiani, i wszyscy w całej szkole ich znali - może dzięki ich
      oryginalnym imionom
      • Gość: ezka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.iginet.net / *.iginet.net 02.07.05, 21:28
        zapomniałam o Blance
    • Gość: pierdzielek a mnie mama nazwała: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:40
      Mścibór. ale fajnie
      • Gość: bebe Re: a mnie mama nazwała: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:55
        A co powiecie na Waltraud?? Dla ułatwienia powiem, że to imię żeńskie!!!
    • Gość: kachna Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:32
      W moim miescie na slupach gloszeniowych wisza plakaty wyborcze kandydata na
      prezydenta. Facet nazywa sie Liwiusz Ilasz! Chyba mam wade wymowy, bo zawsze
      jak chce to wymowic to sie strasznie upluje :)))))
      • Gość: bebe Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:53
        To chyba mieszkamy w tym samym mieście:P Mnie tez ubawiło.
    • glista_ludzka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.07.05, 16:19
      Moja koleżanka z podstawówki ma dwie młodsze siostry, z których jedna ma na
      imię Melania (to jeszcze dość normalne), a druga... Prakseda!!!
    • abulcia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 03.08.05, 10:15
      moi sąsiedzi (klasyczna patologia) swojego syna nazwali Ramzes (dodam, że
      nazwisko jest typowo polskie więc świetnie się komponuje:)
      no i matka jak sie wkurzy to krzyczy: Ramzes, qrwa do domu!!! :)))
      • Gość: Shapiro Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.stacje.agora.pl 03.08.05, 10:42
        Moja prababcia miała na imię Szajndla, a wujek był Baruch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka