Gość: artie IP: *.elsat.net.pl 23.06.05, 00:30 W Świętochłowicach jest taki klub AA, który się nazywa: SPRÓBUJ Z NAMI Jak macie coś fajnego to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosc.z.korony W Kołobrzegu działa Agencja Ochroniarska 23.06.05, 15:18 ,,Szabel'' a w logo na szable zamiast fasolki... he! he! he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAA Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:26 Za najpłodnieszego autora fajnych nazw organizacji uważam W Jaruzelskiego. To on wymyślił: WRONę, PRONcie i SRaKę. (Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego, Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego, Społeczna Rada Konsultacyjna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: 80.51.227.* 24.06.05, 23:58 A samochody z powiatu Włocławek (spoza miasta) mają rejestrację CW... To kara za to, że chcieli być w kujawsko-pomorskim a nie łódzkim województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 25.06.05, 22:31 CW ma właśnie miasto. Powiat ziemski ma jeszcze lepiej, bo CWL :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.06.05, 00:03 Mnie rozwalają nazwy typu Jurex, Darex (obie autentyczne). No i jest jeszczcze notowany na giełdzie Śrubex: www.srubex.com.pl ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.idea.pl 25.06.05, 14:10 Sejm RP?? Senat RP?? LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finger Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:45 Stary, śrubex wymięka przy śrubtex-polu! www.srubtexpol.pl Odpowiedz Link Zgłoś
svistak Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 25.06.05, 22:05 W Pasłęku była/jest firma mleczarska wykupiona przez Amerykanów: ICC Pasłęk LTD (ani "zagraniczni" nie wymowia ani "nasi") , a haslo reklamowe brzmi: "Yes,ser!". s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamonika Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:21 w stalowej Woli jest knajpa "Pijawka" Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 25.06.05, 22:26 Zakład Pogrzebowy "Happy End" Slogan reklamowy - "Wystarczy, że umrzesz. Resztę zrobimy za ciebie!" Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 25.06.05, 22:33 Z Holandii: Firma budowlana Jansen&Jong ma strone internetową www.jajo.com albo .nl, nie pamietam Dość popularny jest tu też Rabobank :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamonika Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:45 jescze jedno mi sie przypomniało - hurtownia Taddeo, z dwoma d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia nowakosia Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 25.06.05, 23:10 mleczarnia w Kołbaskowie "CYCOLICHA MU -MU" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritzek Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.idea.pl 26.06.05, 01:14 DRUTEX-robią chyba siatki ogrodzeniowe itp. rzeczy. CORRIDA-sklep mięsny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znam Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:15 Drutex dla niepoznaki produkuje OKNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanek Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 11:10 najlepsza jest firma zajmujaca sie spawaniem aluminium maja zaklady w Chorzowie i Mikolowie firma nazywa sie: "AUTOTECHN Mariol B Plinta IGNACY" kto nie wierzy autotechn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 26.06.05, 11:28 PRZECHYDRAUL www.hydraulika.tfirma.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 26.06.05, 12:28 "© PRZECHYDRAUL Kuczma Piotr" :))) Czy to krewny Leonida? --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 26.06.05, 17:10 W Borkach nad Zalewem Sulejowskim był bar "Pirania" :-)))) Buda stoi chyba do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
kklementynka Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 26.06.05, 22:15 Przetwórnia owoców "SUN SAD" że niby słoneczny sad? Odpowiedz Link Zgłoś
lookaa Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 27.06.05, 17:13 W Zduńskiej Woli firma produkująca bieliznę damską nazywa sie SUTEX, a w Pabianicach facet który ma zakład pogrzebowy (nazwy nie pamiątam) prowadzi też szkółkę żeglarską która się nazywa OSTATNI REJS Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 13.08.05, 17:13 lookaa napisała: > facet który ma zakład pogrzebowy (nazwy nie pamiątam) prowadzi też > szkółkę żeglarską która się nazywa OSTATNI REJS aha, i klienci mu się przewijają przez obie firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 13.08.05, 23:39 lookaa napisała: > W Zduńskiej Woli firma produkująca bieliznę damską nazywa sie SUTEX no nie, tego było za wiele, popłakałem się.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: 83.238.168.* 27.06.05, 18:55 "Marchewka - schody z drewna" to pierwsze to od nazwiska właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:00 W Olsztynie pod Częstochową jest sieć lodziarni. Firma nazywa się "Lody Szweja". Nazwa pochodzi od nazwiska właściciela (Tadeusz Szwej) ale i to nazwa robi niezłą reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:35 słyszałam o firmie "Jezusek i Partnerzy" osobiście widziałam pieczęć służbową tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
kuger Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 28.06.05, 08:48 Stare i zmyślone ale mnie bawią: Fabryka Lin Stalowych STA-LIN Wieluńskie Zakłady Skórzane SKÓR-WIEL Odpowiedz Link Zgłoś
olek Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 28.06.05, 10:20 W krakowie jest sklep, który nazywa się salon spawalniczy. Smieszyły mnie niegdysiejsze nazwy typu BIPROCEMWAP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:12 "Pietrucha" produkuje parapety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: GLUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: 84.218.21.* 28.06.05, 10:29 Ten watek byl juz, nawet nie tak dawno temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusiaczek Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:12 W Katowicach klub nocny Go-Go [pomalowany na różowo :P] Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 28.06.05, 14:26 - SALON MODY UŻYWANEJ- bez sensu, ale jak brzmi :) - MINIMARKET i MARKECIK - oba sklepy ok. 2x2 i mój hit - szyld napisany różnymi czcionkami: - OKNA DRZWI TWARÓG to ostatnie to nazwisko właściciela :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vharia Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 28.06.05, 21:33 Pod Sieradzem było coś, co miało duuuży szyld: "ciągarnia druta" (!!!) może nie brzmiałoby tak totalnie, gdyby po ludzku wpisali drutu. Zastanawiałam sie, czy to nie specjalnie. I zawsze osłabiał mnie, jakże popularny w Polsce, LUMPEX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:41 Firma windykacyjna o nazwie "PROSEKTORIUM" :) dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś
burubura Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 29.06.05, 09:47 na trasie koszalin- przemyśl nie pamietam dokładnie jest bar "Pod złotą Vaginą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: 194.42.117.* 29.06.05, 11:16 FAKO (Fabryka Koronek) "ostre rżnięcie" slogan reklamowy producenta pił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: 193.243.146.* 29.06.05, 12:51 Najgłupsze to M E N i S Ministerstwo Edukacji ( jakiej???????? ) i Sportu ( jakiego??????? ) Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 29.06.05, 16:48 Była kiedyś taka promocja że za iles opakowań margaryny kama dostawało się jakiś upust na wizję TV i było takie hasło reklamowe: "KTO JJE KAME TEN MA WIZJE!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukułą Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: 80.122.96.* 13.08.05, 17:21 Ħþ¥ŊŦƏ ǻǖűΐ רئۊګƏ øۋ жы Ŧ пəŷ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedzoslaw Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:25 np. w Opolu jest sklep (hurtownia) rybna RYBEX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaro Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.05, 01:27 a mnie osłabia skrót od Powiatowego Urzędu Pracy - PUP idę do PUPu, byłam w PUPie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
156cm Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 19.08.05, 02:39 Cukiernia w W-wie przy Rakowieckiej "Slodka dziurka" Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 19.08.05, 07:15 W Krakowie tez, przy Mikolajskiej. Nazwe napisana maja nad wejsciem taklim wymyslnym, ozdobnym, niby odręcznym pismem. I kiedys kumpel odzytal na glos nazwe (jak mu sie wydawalo): "slodka dziwka" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:37 Kiedyś Wyższą Szkołę Pedagogiczną w Opolu chciano przemianować na Dolnośląski Uniwersytet Pedagogiczny. A skrót od tej nazwy byłby taki, że gdyby chcieć odpowiedzieć na pytanie "gdzie studiujesz?" to nie wiem czy nie zatrzymałaby cenzura obyczajowa na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) 19.08.05, 13:04 Państwowa Inspekcja Pracy. Spotkanie absolwentów: - W czym robisz? - W PIPie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:15 Zakład Pogrzebowy ZAKOPANE Odpowiedz Link Zgłoś
denis_rosrabiaque Na Mazurach... 19.08.05, 18:47 ... w jednym z tamtejszych miast (chyba w Kętrzynie, ale pewien nie jestem) widziałem zakład pogrzebowy "Nowe Życie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biljana Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 22:42 "Lider-Pijawka" sp. z o.o. firma produkujaca (?) pijawki;)) Autentyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanin Re: GŁUPIE NAZWY FIRM I ORGANIZACJI :) IP: *.rnet.zg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 13:28 Radio Zielona Gora: "Prognoze pogody sponsoruje firma EKOLIDER PODYMA-PODYMA" Odpowiedz Link Zgłoś