Gość: bzzz Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.03.06, 14:28 szczurek - Gomor, pies - Sodom, czyli Sodoma i Gomora w męskim wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomora Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.03.06, 14:40 Kiedyś na święta zjechała się rodzina z psami oczywiście. Był: Dolar, Kryzys i Sodom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Książę Szczoch i inni IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.03.06, 14:51 Książę bo leżał na poduszcze a Szczochem został gdy na nią nalał. Koleżanka wracając ciemną nocką usłyszała żałosne "miau" pod orientalną knajpą i tak kot dostał imię Antek Sajgonek. sunia - Furia (chyba nie muszę wyjaśnieć skąd to imię ;c)) Gdy chrzciłam swoją kotkę propozycji było wiele: Birma, DaKota, Amba, Figa - odpadła w przedbiegach bo sąsiedzi mają sukę o tym imieniu, Feta, Koszka. Wypisaliśmy imiona na karteczkach, z każdej zrobiliśmy kuleczkę i rozrzuciliśmy. Niech się kocisko męczy. Wybrała sobie Koszkę i tak jej zostało :c) Odpowiedz Link Zgłoś
paveel Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.03.06, 15:22 Witam, Mój pies - bokser wabił sie Pako (w rodowodzie Paco, drugie Xantos). Czy imię oryginalne to nie wiem, ale pies był wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruska83 Re:dziwne - oryginalne imiona psów: Afra, Bonkers IP: *.finemedia.pl 22.03.06, 19:14 Ja mam suczke - Afrę, mowimy na nią Afra, Afrunia, Afrutek ) Czytalam kiedys ksiązke gdzie pies wabil sie Bonkers :) zdrobniale Bonki :) czy nie słodko?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MinerwaMcG Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:04 Koty Fred i George (zbiorowe imię Huncwoty) :))) Tak też się zachowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.interclik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:51 Mam czarną kotke nazywa się Bambunia ,Bambka ,Bambica .Od murzynka Bambo. Ostatnio nazywana jest Kocica-wampirzyca,z powodu wystających kłów. Odpowiedz Link Zgłoś
papilotta Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 30.04.06, 15:20 A moi znajomi mieli dwa psy: Bibę i Patona. Inni zanjomi mieli jamnika o imieniu Oxykort. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 30.04.06, 23:08 W "papierach" psa mojej siostry wpisane jest imię jego matki:Piątkowa Pohulanka Odpowiedz Link Zgłoś
pliszka79 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 01.05.06, 14:27 Moja mama nazwala jednego z naszych kotow Lucek - "bo ma takie ludzkie spojrzenie..." Odpowiedz Link Zgłoś
hildeth Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 13.06.06, 13:35 Znam typa co z braku pomysłów nazwał swojego kota po prostu Kot. Inny psu dał takie samo imie jak swoja ksywkę. Kiedy byłam z koleżanką i jej psem, rodwajlerem o imieniu Ciasteczko, na spacerze zacoł chaczyć do niego mały york. Z wołania jego włascicielki dowiedziałyśmy się że wabi się Herkules. kiedy widzi się takie 2 psy razem to dobiero szczególnie zabawne jest ten paradoksalny kontras ras i imion. Odpowiedz Link Zgłoś
hildeth Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 13.06.06, 13:49 A mój zwierzyniec to: Stróż Moskiewski o imieniu Sergiej. (wiadomo jak czytać) Bulterier o imieniu Jack. (pewnie też wiadomo ale jak jakimś cudem nie to tłumacze: czyt. Dżek) Szczury: Stefan, Kazik, Wacek i Franek. (z czego 2 ostatnie to samice) (tu na pewno nie ma wątpiwości) A każda rybki z braku pomysłu nazwa się Frankie (czyt. Franki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt kombajn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:06 Irasiad!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roto Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.attu.pl 06.08.06, 13:29 Moja suka ma na imię OLA ale dla mnie nie jest to nic dziwnego bo sam ją tak nazwałem Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 06.08.06, 16:21 Jedna z moich sąsiadek miała maleńkiego, słodkiego, czarnego pudelka, którego nazwała...Demon :-(. Sąsiedzi z przeciwnej strony ulicy mają boksera Tenora, oj, często ten Tenor nie daje mi w nocy spać, kiedy "śpiewa" pod bramą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 23:46 kotecek o wdziecznym imieniu Widelec... kazdy sie pyta skad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GośQ Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:42 Moja sąsiadka swoje koty nazywała bardzo oryginalnie Futrzak Futro Pampers Warszawiak a pies wabił się Gryzak Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.08.06, 21:54 moj wujek mial w akademiku kota Zagrycha - nazwali ja tak, bo stwierdzili, ze jak nie beda mieli nic do zarcia a beda pili, to zjedza kota... z tego co wiem kot nie zostal skomsumowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.eranet.pl 19.08.06, 09:32 Miałam 3 koty: -Józef -Adolf -Osama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Irasiad ;-) IP: *.tvgawex.pl 19.08.06, 13:40 pewnie było, sorry jeśli powtarzam, ale nie chce mi się czytac wszytkich wątków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.icpnet.pl 19.08.06, 19:08 Mój piecho wabi się Ciapek, bo jest jak ta ciapa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zapominajka81 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 20.09.06, 12:21 moi rodzice mają 2 kociaki : Kisiel i Ciastko, z kuchni chińskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 20.09.06, 12:22 Miałem psa którego zwałem "Pietrzak" lub "Pietrek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htt Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:43 PARSZCZOŁA (pies) BEATA (kot)-na cześć znajomej z pracy;-) Aneta(kot)- na cześć współlokatorki z akademika;-) Koton(kot)na niczyją cześć;-) Mela(kot) z jakiegoś serialu - "Na dobre i na złe"?- dziecko mialo na imię Amelka;-) Lola (kot)- ponieważ Lolinda było za długie Ozi (koy) na cześć Ozzy Osbourne'a Dzida (kot) - dzika szalona kotka biega jak strzała Perełka (***kot) -bo tak ładnie Śledź (kot) -na cześć zapachu z pyszczka Bełkot (pies) - twierdzą niektorzy, ze to "pies,ktory mówi", ale nikt go nie rozumie MAx (***kot) - gruby był Rykacz -(kot)- :// tego sie słuchać nie da..... Kosmita -(kot)- jakiś taki dziwny był.. Klementynka (***swinia sąsiada) - z chorobą genetyczną, była miniaturką swinii;-) Ciapek, Goliat, Pikuś, Figar (psy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 20.09.06, 13:36 Dwie suki mieszkające w wiosce Sucha Struga. Jedna jest Sucha, druga Struga. Jak się pojawi pies, nazwą go numerem posesji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.agora.pl 20.09.06, 13:56 Betra - to nasza kotka przybłęda Drops (albo Fufuś lub Maniuś) - pies Pershing - nazwaliśmy małego kociaka, który na widok ludzi zwiewał jak szalony, a było to w gospodarstwie agroturystycznym i właścicielom się spodobało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.pixs.philips.com 21.09.06, 08:58 Kot: Szara eminencja Kotka: Starucha albo Kota Kot półdziki: Zapylacz (zgdanijcie czemu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koci_tato Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:05 A mój książe nazywa się Rudolf,Rudi bo jest pieknym,ogromnym rudzielcem, i bardzo niezależnym kotem oczywiście. Natomiast znajomy miał kiedyś psa taki tam kundelek miniaturka wielkości dwóch pięści a wołał na niego Brytan. Odpowiedz Link Zgłoś
agula999 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.09.06, 08:42 Mój pies nazywa się Agata,wyobrażcie sobie jakie było oburzenie właścicielki domu kiedy mój mąż zawołał "Agata spieprz.. mi stąd " a właśnie właścicielka ma na imię Agata i przyjechała po pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
erqu_tycon Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.09.06, 08:51 Mój pies - foxterier wabi się: Kaktus. Poprzednie osy też fajnie sie wabiły, jak: Pimpusiowa, czy Krakers. Chodzi o oryginalne nazwy, a nie jakiś Azor, czy Reksio. Odpowiedz Link Zgłoś
lili92 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.09.06, 11:14 Moja kocia nosi pompatyczne imie ARYSTOTELES. Juz wyjasniam: podarowano mi ja jako kocura i kidy zorientowalismy sie ze zaszla pomylka w identyfikacji zdazyla sie juz przyzwyczaic do ARYSTOTELESA i tak juz zostalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
rudi_ruda Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.09.06, 14:38 A mój pies wabi się Blant. Jest to raczej nieduży pies znajda, bardzo wielorasowy tzw owczarek Mirowski (bo przywieziony z Mirowa) A wabi sie tak dlatego, że jest wyjątkowo spokojny. Praktycznie nie szczeka - na początku nawet myslałam że to pies niemowa. Poza tym na wszytskich i wszystko merda ogonem. Bardzo chciałabyn miec jeszcze jednego psa wtedy nazwałabym go Bronks. A znajoma ma psa, który też jest znajdą i nazywa się Nienasz. Odpowiedz Link Zgłoś