zirby Hipermarkety sa niezastapione 20.12.05, 18:44 w dziedzinie sprzedawania rzeczy, hm... dziwnych :) Na przykład: "Napój jabłkowy o smaku pomarańczowym", "Szynka z indyka o smaku łososia", "Kacao" (pisownia oryginału) o składzie: "cukier, aromat E-coś tam, preparat mleczno-tłuszczowy", "Keczup myśliwski", który miał w składzie "naturalny aromat dymu wędzarniczego" oraz - moj prywatny faworyt - "Boczek po żydowsku" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Hipermarkety sa niezastapione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:06 Boczek po żydowsku mnie rozwalił... To chyba jakiś liberalny rabin był... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilala Re: Hipermarkety sa niezastapione IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.05, 02:58 Do boczku po żydowsku dodaję: w restauracji Zajazd Pocztowy w Zielonej Górze - schab po żydowsku, w sklepiku osiedlowym - szynka też po żydowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwuśka Re: Hipermarkety sa niezastapione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:18 Widziałam kiedyś kotlety sojowe o smaku kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.aster.pl 20.12.05, 22:47 Ostatnio? Nie pamietam fermy, ale kupilam "Swieze jaja z zielonych pluc Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alia Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: 213.25.20.* 21.12.05, 12:30 Mortadela "MIŚ" www.mnc.pl/~bart/mortadela.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot6 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.chello.pl 21.12.05, 16:24 schab żydowski i kindziuk ukraiński - obie te nazwy to dla mnie sprzeczności same w sobie - Żydzi z wieprzowiną nie za bardzo się kojarzą,z kolei kindziuk może być , ale litewski,ewentualnie wileński Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 16:32 z trochę innej beczki-"ryż paraboliczny" Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 21:52 Paraboliczny to od... "parboiled" czyli prazony. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 21:58 > Paraboliczny to od... "parboiled" czyli prazony. Tyle to ja wiem, bo uczę się angielskiego od 9 lat:P(swoją drogą "parboiled" znaczy bardziej 'niedogotowany', 'sparzony'), ale polskie tłumaczenie 'paraboliczny' nie jest najszczęśliwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 22:02 A ja ucze od trzech, wiec moge nie wiedziec :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula_a Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:04 a kołdra gościnna ? moze mi ktoś objaśni co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasola Jaś Jaś Fasola IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.05, 11:37 www.krzysmyszka.republika.pl/sic.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziatychy Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 22.12.05, 12:46 a ja jak bylam mala, poszlam z mama do sklepu i zobaczylam w wielkiej lodowce parowki slaskie. zapytalam sie mamy <mamusiu, o one sa robione zkrow slaskich?> Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 22.12.05, 15:56 a ja powtórnie nabyłam szynkę z łysych - bardzo smaczna, polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocyk elektryczny Paleczki ZOMO w czekoladzie, autentyk (z kotem) IP: *.smstv.pl 24.12.05, 00:21 Nie czytalem wszystkim postow, za powtorzenie przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 24.12.05, 14:57 najlepsze sa konserwy: tunczyk ala losos, albo-i to moj hit biwakowy- konserwa wieprzowa o smaku indyka. az dziw bierze, ze cos takiego naprawde istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mućka Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.12.05, 22:53 Mnie bardzo przypadła do gustu nazwa z gazetki reklamowej marketu "zając flokowany na piku" Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 26.12.05, 13:53 wodka: lzy stalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb Jaja jak balony IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.05, 10:21 www.krzysmyszka.republika.pl/rek.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H "Kurze jaja od Słowika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:08 Do nabycia w lubelskich hipermarketach:-) Przedsiębiorca - potentat, hodowca niosek z okolic Opola Lubelskiego nazywa się Słowik... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb "Ale jaja" IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.05, 09:17 Dystrybutorzy (bo chyba producentkami są jednak kury) jaj cechują się chyba dość dużym poczuciem humoru. Niedawno widziałem jaja pod tytułem "Ale jaja". Odpowiedz Link Zgłoś
jacek06 Re: "Ale jaja" 29.12.05, 12:43 mnie rozlozyla oferta z gazetki jednego hipermarketow " smarowidlo babuni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bena Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: 81.210.39.* 03.01.06, 16:56 We Wrocławiu jest piekarnia "Mamut" i widziałam na wystawie "Pączki z Mamuta" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciotka Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.c203.msk.pl 03.01.06, 17:11 Drożdże babuni, w moim sklepie. Ciekawe, z której części ciała, bleeee... Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 03.01.06, 18:23 Mnie najbardziej śmieszą flaki sojowe i wsie jaja Odpowiedz Link Zgłoś
alaskahuska Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 05.01.06, 13:09 Mnie zawsze zadziwia napis na kartoniku z mlekiem: " MLEKO BIAłE " ,jakaż wyszukana nazwa, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 06.01.06, 09:40 Ale chyba bardziej prawidłowa, niż mleko łaciate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaskahuska Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:49 < Smarowidło Babci > rodzaj pasztetu w słoiku, kojarzy mi się z maścią na reumatyzm:) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 06.01.06, 10:07 Mięso Sokołów (w Warszawie, na Miodowej) Nóżki z ryby (w dawnych peerelowskich bufetach - chodziło o rybę w galarecie) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 10.01.06, 03:36 "Smaczek a la konserwa krakowska" - pod taką wykwintną nazwą kryje się zwykła mielonka po 9,50 za kilo. Szczególnie to "a la" dodaje mielonce pewnej ekskluzywności:) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 10.01.06, 11:15 Tak jak kiedyś czarniak a la łosoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.01.06, 12:32 wędzonka z indyka o smaku bekonu... nie jadłam, padłam z wrażenia:D Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 11.01.06, 23:16 A ja dzisiaj w centrum Gliwic ujrzałam co następuje: 1. Szynka bohuna 2.Zrazy Zagłoby Czekam tylko aż się pojawią "Jaja Bohuna". Jeśli opakowanie będzie miało więcej niż 2 sztuki to się zapytam czy rzeczony Bohun nie był genetycznie modyfikowany... Szynka mistrza zygmunta - pewnie cherlak z niego był ze się ubić dał Ale powaliły mnie na łopatki "Kiełbaski Calvados".Bardzo wielką ochotę miałam się zapytać ile % mają i czy pod wpływem ciepła sie aby nie ulatnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Cura Nie, nie, nie oglądajcie tego... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.06, 09:53 www.krzysmyszka.republika.pl/kon.html Odpowiedz Link Zgłoś