Dodaj do ulubionych

Szynka babuni i inne tajemnicze produkty...

• zirby Hipermarkety sa niezastapione 20.12.05, 18:44
      w dziedzinie sprzedawania rzeczy, hm... dziwnych :)
      Na przykład: "Napój jabłkowy o smaku pomarańczowym", "Szynka z indyka o smaku
      łososia", "Kacao" (pisownia oryginału) o składzie: "cukier, aromat E-coś tam,
      preparat mleczno-tłuszczowy", "Keczup myśliwski", który miał w
      składzie "naturalny aromat dymu wędzarniczego" oraz - moj prywatny faworyt -
      "Boczek po żydowsku" :)))))
      • Gość: H Re: Hipermarkety sa niezastapione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:06
        Boczek po żydowsku mnie rozwalił...
        To chyba jakiś liberalny rabin był...
        Pozdr.
        • Gość: Bilala Re: Hipermarkety sa niezastapione IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.05, 02:58
          Do boczku po żydowsku dodaję: w restauracji Zajazd Pocztowy w Zielonej Górze -
          schab po żydowsku, w sklepiku osiedlowym - szynka też po żydowsku.
      • Gość: sylwuśka Re: Hipermarkety sa niezastapione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:18
        Widziałam kiedyś kotlety sojowe o smaku kurczaka
    • Gość: aneta Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.aster.pl 20.12.05, 22:47
      Ostatnio? Nie pamietam fermy, ale kupilam "Swieze jaja z zielonych pluc Polski".
    • Gość: Alia Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: 213.25.20.* 21.12.05, 12:30
      Mortadela "MIŚ"
      www.mnc.pl/~bart/mortadela.jpg
      • Gość: jot6 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.chello.pl 21.12.05, 16:24
        schab żydowski i kindziuk ukraiński - obie te nazwy to dla mnie sprzeczności
        same w sobie - Żydzi z wieprzowiną nie za bardzo się kojarzą,z kolei kindziuk
        może być , ale litewski,ewentualnie wileński
    • n_nicky Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 16:32
      z trochę innej beczki-"ryż paraboliczny"
      • xxx131 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 21:52

Paraboliczny to od... "parboiled" czyli prazony.
        • n_nicky Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 21:58
          > Paraboliczny to od... "parboiled" czyli prazony.

Tyle to ja wiem, bo uczę się angielskiego od 9 lat:P(swoją drogą "parboiled"
          znaczy bardziej 'niedogotowany', 'sparzony'), ale polskie tłumaczenie
          'paraboliczny' nie jest najszczęśliwsze...
          • xxx131 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 21.12.05, 22:02

A ja ucze od trzech, wiec moge nie wiedziec :P
    • Gość: anula_a Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:04
      a kołdra gościnna ?
      moze mi ktoś objaśni co to jest?
    • Gość: Fasola Jaś Jaś Fasola IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.05, 11:37
      www.krzysmyszka.republika.pl/sic.html
    • madziatychy Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 22.12.05, 12:46
      a ja jak bylam mala, poszlam z mama do sklepu i zobaczylam w wielkiej lodowce
      parowki slaskie. zapytalam sie mamy <mamusiu, o one sa robione zkrow slaskich?>
      • kochanica-francuza Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 22.12.05, 15:56
        a ja powtórnie nabyłam szynkę z łysych - bardzo smaczna, polecam :-)
    • Gość: kocyk elektryczny Paleczki ZOMO w czekoladzie, autentyk (z kotem) IP: *.smstv.pl 24.12.05, 00:21
      Nie czytalem wszystkim postow, za powtorzenie przepraszam:)
    • uhu_an Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 24.12.05, 14:57
      najlepsze sa konserwy: tunczyk ala losos, albo-i to moj hit biwakowy- konserwa
      wieprzowa o smaku indyka. az dziw bierze, ze cos takiego naprawde istnieje!
      • Gość: Mućka Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.12.05, 22:53
        Mnie bardzo przypadła do gustu nazwa z gazetki reklamowej marketu "zając
        flokowany na piku"
    • kasitza Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 26.12.05, 13:53
      wodka: lzy stalina
    • Gość: jjb Jaja jak balony IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.05, 10:21
      www.krzysmyszka.republika.pl/rek.html
      • Gość: H "Kurze jaja od Słowika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:08
        Do nabycia w lubelskich hipermarketach:-)
        Przedsiębiorca - potentat, hodowca niosek z okolic Opola Lubelskiego nazywa się
        Słowik...
        Pozdr.
        • Gość: jjb "Ale jaja" IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.05, 09:17
          Dystrybutorzy (bo chyba producentkami są jednak kury) jaj
          cechują się chyba dość dużym poczuciem humoru.
          Niedawno widziałem jaja pod tytułem "Ale jaja".
          • jacek06 Re: "Ale jaja" 29.12.05, 12:43
            mnie rozlozyla oferta z gazetki jednego hipermarketow " smarowidlo babuni"
    • Gość: bena Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: 81.210.39.* 03.01.06, 16:56
      We Wrocławiu jest piekarnia "Mamut" i widziałam na wystawie "Pączki z Mamuta" :D
    • Gość: Ciotka Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.c203.msk.pl 03.01.06, 17:11
      Drożdże babuni, w moim sklepie. Ciekawe, z której części ciała, bleeee...
    • ultraviolet6 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 03.01.06, 18:23
      Mnie najbardziej śmieszą flaki sojowe i wsie jaja
    • alaskahuska Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 05.01.06, 13:09
      Mnie zawsze zadziwia napis na kartoniku z mlekiem:
      " MLEKO BIAłE " ,jakaż wyszukana nazwa, czyż nie?
      • horpyna4 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 06.01.06, 09:40
        Ale chyba bardziej prawidłowa, niż mleko łaciate.
        • Gość: alaskahuska Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:49
          < Smarowidło Babci > rodzaj pasztetu w słoiku, kojarzy mi się z maścią na
          reumatyzm:)
    • kapitan.kirk Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 06.01.06, 10:07
      Mięso Sokołów (w Warszawie, na Miodowej)
      Nóżki z ryby (w dawnych peerelowskich bufetach - chodziło o rybę w galarecie)
    • yabol428 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 10.01.06, 03:36
      "Smaczek a la konserwa krakowska" - pod taką wykwintną nazwą kryje się zwykła
      mielonka po 9,50 za kilo. Szczególnie to "a la" dodaje mielonce pewnej
      ekskluzywności:)
      • horpyna4 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 10.01.06, 11:15
        Tak jak kiedyś czarniak a la łosoś?
        • Gość: kotek Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 10.01.06, 12:32
          wędzonka z indyka o smaku bekonu...
          nie jadłam, padłam z wrażenia:D
          • gothica666 Re: Szynka babuni i inne tajemnicze produkty... 11.01.06, 23:16
            A ja dzisiaj w centrum Gliwic ujrzałam co następuje:

1. Szynka bohuna
            2.Zrazy Zagłoby

Czekam tylko aż się pojawią "Jaja Bohuna". Jeśli opakowanie będzie miało więcej
            niż 2 sztuki to się zapytam czy rzeczony Bohun nie był genetycznie
            modyfikowany...

Szynka mistrza zygmunta - pewnie cherlak z niego był ze się ubić dał

Ale powaliły mnie na łopatki "Kiełbaski Calvados".Bardzo wielką ochotę miałam
            się zapytać ile % mają i czy pod wpływem ciepła sie aby nie ulatnia....
            • Gość: Jose Cura Nie, nie, nie oglądajcie tego... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.06, 09:53
              www.krzysmyszka.republika.pl/kon.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka