Dodaj do ulubionych

uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!!

IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 17:26
ok, to nie będzie aż takie śmieszne.
niezadowoleni konsumenci wszystkich krajów łączcie się!
właśnie wróciłam ze strychu, gdzie podstawiałam wiaderka pod nowy-
przeciekający dach.
muszę rozładować napięcie.

1. nigdy nie płaćcie zadnym majstrom i fachowcom przed
ukończeniem "roboty" - już ich wiecej nie ujrzycie.
2. nigdy nie tankujcie gazu na stacjach pkn orlen - szkoda samochodu i
nerwów!
3. nigdy nie kupujcie samochodu marki peugeuot. notoryczne usterki
murowane. moja 12-letnia honda sprawuje sie 100x lepiej niz ten 3-letni...
nie powiem co.

będe na bieżąco dopisywać swoje rady - a i innych proszę o wzięcie udziału w
dyskusji. po 1 - ulży wam, po 2 - uratujecie kogoś przed bagnem, po 3 moze da
to do myślenia wymienionym osobom/markom
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 27.10.02, 12:56
      > 3. nigdy nie kupujcie samochodu marki peugeuot. notoryczne usterki
      > murowane.

Peugeot, którym miałam wątpliwą przyjemność jeździć kilka lat temu, kosztował
      mnie jakieś 3 tys. marek na same naprawy, plus szalone skoki adrenaliny, kiedy
      na Berliner Ringu, zazwyczaj w miejscach bez szerokiego pobocza, na pełnej
      szybkości gasł mu silnik, a za mną znajdował się równie rozpędzony TIR...
      Kiedy udało mi się wreszcie go sprzedać (zaznaczam, ze po porządnym remoncie),
      następnemu włascicielowi zatrzymał się na torach kolejowych przy opadającym
      szlabanie. Po raz pierwszy podziękowałam Bogu, że od kilku lat w Polsce okres
      pomiędzy opuszczeniem szlabanu a przejazdem pociagu trwa nieraz kilka minut.
      • Gość: mosi Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 02.11.02, 01:25
        A teraz coś z zupełnie innej beczki.

Obchodźcie szerokim łukiem telefon Motorola V50. Chyba codzi pod Windows, bo
        robi dokładnie to, co chce. Rozłącza rozmowy, wyłącza się w najmniej
        odpowiedniej chwili, gubi zasięg. Spalić, zniszczyć.
        • Gość: k`k Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 21:34
          Pralka Candy
          Sprzęt audio-video SONY
          -kamera
          -magnetowid
          -telewizor
          -wieża

O ile w przypadku pralki można miec nadzieję na jednostkowy przypadek,to sprzęt
          firmy Sony wzbudza we mnie alergiczne reakcje:)
          • Gość: hd Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 11.11.02, 06:56
            odtwarzacze samochodowe sony-to jest dopiero koszmar
          • Gość: max7760 Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: proxy / *.CHCGILGM.covad.net 23.01.03, 19:39
            Popieram, wszystko SONY to gowno, dobry 4-glowicowy HiFi magnetowid Sony
            kosztowal mnie ponad $400.00. Popsul sie po roku z kawalkiem, gwarancja byla
            na rok. Wyrzucilem gowno bo nie oplacalo sie naprawiac, kupilem nowy, tym
            razem Toshiby, chodzi bez zarzutu do dzisiaj. Kumpel mial problemy ze
            wzmacniaczem Sony, wyrzucil zmienil na Yamahe.

Pozdr,

Max
        • Gość: k`k Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 21:36
          Pralka Candy
          Sprzęt audio-video SONY
          -kamera
          -magnetowid
          -telewizor
          -wieża

• Gość: k`k Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 21:36
          Pralka Candy
          Sprzęt audio-video SONY
          -kamera
          -magnetowid
          -telewizor
          -wieża

• Gość: k`k Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 21:37
          Pralka Candy
          Sprzęt audio-video SONY
          -kamera
          -magnetowid
          -telewizor
          -wieża

• Gość: k`k Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 21:37
          Pralka Candy
          Sprzęt audio-video SONY
          -kamera
          -magnetowid
          -telewizor
          -wieża

• Gość: k`k Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 21:40
          Pralka Candy
          Sprzęt audio-video SONY
          -kamera
          -magnetowid
          -telewizor
          -wieża

• Gość: k`k I jeszcze forum Gazety wyborczej:) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.11.02, 22:42
            Wysłałem jeden post,a jest sześć:)
            • Gość: ha! Re: I jeszcze forum Gazety wyborczej:) IP: *.biaman.pl 05.11.02, 16:25
              ucz się na błedach...
              • Gość: Freud Re: I jeszcze forum Gazety wyborczej:) IP: *.jpmorgan.com 05.11.02, 17:20
                Gość portalu: ha! napisał(a):

> ucz się na błedach...

Pewnie ten post zostal wyslany z Laptopa Sony VAIO
                Mam takiego... i bardzo zaluje. Nie polecam.
                • dz Re: I jeszcze forum Gazety wyborczej:) 05.11.02, 19:34
                  Pralka ARDO TL600:

gwarancja na 2 lata,

po 3 farba z obudowy zaczęła obłazić (płatami),

teraz ma 4-rdzewieje obudowa bębna i to mocno !!!

poza tym tak sie roklekotała, że podczas wirowania tańczy kan-kana(łacznie z
                  unoszeniem nóżek)

• germanus Re: I jeszcze forum Gazety wyborczej:) 31.01.03, 02:34
                    Bardzo fajny watek, szkoda, ze zawiewszony, mam nadzieje, chwilowo.

Aiwa - popieram, swinstwo. Sony - nie kupuje z zalozenia. W hicie - nie bywam z
                    definicji byznesu, tylko male sklepy, choc i tak mozna sie natknac na krolewne
                    przy obslugiwaniu, ale ogolnie jest o niebo lepiej.

Samochody - tylko niemce i japonce, sorry inne barachlo. Szczegolnie zle
                    wspominam pontiaczka (sunfire), choc po kilkunastu bezplatnych naprawach na
                    gwarancji ustabilizowal sie i potrafil ostro rwac (dobrze wchodzil w zakrety,
                    czego mazdy nie potrafia). Mam teraz dwa japonce, mazde i nissana, chodza bez
                    zarzutu, bez jednej naprawy, choc jak mowilem mazda protege nie lubi ostrych
                    zakretow na szybkosci ponad sto (w sumie drobiazg). I niemca, ford focus
                    diesel, nie do pobicia, malo pali, sporo moze.

Zelazna regula, raz sie natne, nie kupuje wiecej, ani w takim sklepie, ani tej
                    firmy. Gdyby tak wszyscy, to rynek uporzadkowalby sie w piec minut. Nasze
                    markety, czyli wieksze samy (jakie one tam hiper, chyba ze hiperbuble), nie
                    dbaja o nas zupelnie. Kiedys gdzies (moze w belgii, moze w denver) trafilem
                    towar, ktory przy kasie mial inna cene, niz na polce. Krotka rozmowa z
                    menedzerem, bardzo uprzejmym, dostalem ten towar za darmo. Daleko nam do tego.
                    A bedzie jeszcze gorzej, bo jest nowa ustawa. Slyszalem (i troche
                    doswiadczylem), ze za granica producenci i "placowki" handlowe same daja
                    klientow lepsze warunki zakupu, niz przewiduja ustawy, byle tylko przyciagnac
                    klientow. Wymiany, zwroty - zaden problem, prosze, dziekuje, przepraszam. No
                    moze jeden, nieraz stoi sie w kolejce do tego oddania. Dwuosobowej. Pozdr
                    • ignatz Re: I jeszcze forum Gazety wyborczej:) 31.01.03, 10:58
                      germanus napisał:

>I niemca, ford focus <

Hmmmmmm.....
                  • Gość: tilia Re: I jeszcze forum Gazety wyborczej:) IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 17:49
                    dz napisał:

> Pralka ARDO TL600:
                    >
                    > gwarancja na 2 lata,
                    >
                    > po 3 farba z obudowy zaczęła obłazić (płatami),
                    >
                    > teraz ma 4-rdzewieje obudowa bębna i to mocno !!!
                    >
                    > poza tym tak sie roklekotała, że podczas wirowania tańczy kan-kana(łacznie z
                    > unoszeniem nóżek)
                    >
                    a tak jeszcze o pralkach...być może calgonit działa...kamień i rdza znika...ale
                    nikt nie ostrzega przed tym zę jak pralka jest stara to calgonit usunie kamień
                    rdzę i jeszcze resztę części z pralki...która po krótkim czasie się rozsypie
        • Gość: go 77 Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: 80.48.232.* 06.11.02, 13:42
          Gość portalu: mosi napisał(a):

> A teraz coś z zupełnie innej beczki.
          >
          > Obchodźcie szerokim łukiem telefon Motorola V50. Chyba codzi pod Windows, bo
          > robi dokładnie to, co chce. Rozłącza rozmowy, wyłącza się w najmniej
          > odpowiedniej chwili, gubi zasięg. Spalić, zniszczyć.

ależ to jest właśnie z tej beczki!

aha, i nie ubezpieczjcie się w tzrecim filarze!
      • Gość: hhhha Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: 80.48.232.* 06.11.02, 13:36
        ale poloneza to nic nie pobije.
        i jak tu popierać żądania FSO dot. zakazu sprowadzania używanych samochodów? -
        vide 12 letnia honda go77
        • Gość: Slav Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: 213.77.14.* 06.11.02, 14:28
          Nigdy nie odwracajcie się plecami do ubogich
          (głównie dlatego że mogą przywalić kosturem w tył głowy...)

cytat z najnowszego Sapka. Z pamięci, więc może trochę niedokładnie
          Ale ideę przekazałem...
        • Gość: punia Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.01.03, 20:46
          To fakt, Polonez jest nie do przebicia. Kiedy nasz 3-letni zaczal sie sypac,
          chcielismy go sprzedac. Maz pojechal na gielde i przy trzecim otwarciu pokrywy
          silnika urwala sie raczka do otwierania. Jak wracal do domu musial zatankowac i
          ukrecil mu sie korek wlewu paliwa. Horror!
      • Gość: Xtender Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.image.ru / *.image.ru 11.11.02, 13:20
        Ja kupilem sobie Peugeota 405 za cale 1000$ i ani razu mi sie nie popsul! A zrobilem nim juz 10000km. Z zewnatrz wygloda jak trumna na kolach a jezdzi super!
    • emka_waw Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 06.11.02, 16:29
      Nigdy nie kupujcie produktów marki Tesco: w jedym opakowaniu dwie pary rajstop
      o różnych rozmiarach, twarożek po otwarciu okazał się żółty i zalatywał, mąka
      nie nadaje się do pieczenia ciasta, a pies po puszcze mięsnej!!! dostał
      zatwardzenia, bo ponad połowę zawartości stanowił ryż.
      • Gość: go77 Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 16:02
        emka_waw napisała:

> Nigdy nie kupujcie produktów marki Tesco: w jedym opakowaniu dwie pary
        rajstop
        > o różnych rozmiarach, twarożek po otwarciu okazał się żółty i zalatywał, mąka
        > nie nadaje się do pieczenia ciasta, a pies po puszcze mięsnej!!! dostał
        > zatwardzenia, bo ponad połowę zawartości stanowił ryż.

a te gotowe potrawy przy stoisku miesnnym? sam tłuszcz (np. pita) - 3/4
        wyrzuciłam a i tak było mi potem niedobrze. mój szef podejrzewa, że robią to z
        tego, co sie nie sprzedało w zeszłym miesiacu.
        • emka_waw Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 07.11.02, 16:30
          > a te gotowe potrawy przy stoisku miesnnym? sam tłuszcz (np. pita) - 3/4
          > wyrzuciłam a i tak było mi potem niedobrze. mój szef podejrzewa, że robią to
          z
          > tego, co sie nie sprzedało w zeszłym miesiacu.

A, to rekordy pod tym względem bił HIT, sprzedawali soki owocowe i warzywne,
          oraz owoce w czekoladzie: banany, winogrona... Oczywiście wszystko z tego, co
          im luzem został i nie zeszło, poobrywane winogrona, pojedyńcze banany, połamana
          czekolada, owoce i warzywa wyglądające tak, że nikt by ich nie kupił... Teraz
          Tesco przejęło HIT i przepycha do niego całą tę tańszą linię swoich wyrobów, z
          czego można wnioskować, że oferta sięgnie dna absolutnego. Dobrze będzie, jak
          epidemii nie wywołają.
    • Gość: 50kg Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: proxy / 213.25.39.* 07.11.02, 14:19
      Podoba mi się.
      Nie nalewaj sobie mydła w płynie na ręce dopuki nie sprawdzisz czy leci woda.
      • Gość: go77 Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 16:04
        Gość portalu: 50kg napisał(a):

> Podoba mi się.
        > Nie nalewaj sobie mydła w płynie na ręce dopuki nie sprawdzisz czy leci woda.

i jeszcze sprawdź czy masz krem nawilżajacy
      • Gość: gitman Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: bierki:* / 192.168.9.* 09.11.02, 15:36
        Gość portalu: 50kg napisał(a):

> Podoba mi się.
        > Nie nalewaj sobie mydła w płynie na ręce dopuki nie sprawdzisz czy leci woda.

Podobne choc zdeczko wazniejszy problem:
        Nie sraj jesli nie jestes pewien czy masz papier :)))
    • czyzunia Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 11.11.02, 14:05
      a teraz to nawet biletem tramwajowym nie wytrzes bo są sztywne,pa
      • lastka Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 13.11.02, 08:31

wieża Sony brrr aż mnie trzęsie po pół roku laser wysiadł a na gwarancji w
        serwisie Sony była robiona 3 razy i laser dalej nie działa.
        • Gość: Andrzej Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.03, 18:34
          Opony Dębica! Wystrzeliła mi w przednim kole po przejechaniu 350 km. od
          założenia na koło (nowej oczywiście). Reklamacja nie uznana. Pan w dziale
          obsługi klienta powiedział że mogę sie odwołać do rzeczoznawcy, ale on nie
          radzi bo ekspertyza kosztuje więcej niż opona (Dębica Passio). Dostałem też
          rade od tego pana (jak Boga kocham tak powiedział przedstawiciel producenta)że
          jak chce mieć dobre opony to mam sobie kupić jakieś droższe, a nie wybierać
          najgorsze a potem mieć pretensje. Nie zadzwoniłem do jego szefa, bo pomyslałem
          że jak mają takich baranów to jest szansa na słąbą sprzedaż i mniej ludzi
          narażą na śmierć.
    • wichura Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 21.01.03, 16:50
      Poperam jednego z przdmówców: telefony komórkowe Motorola V50 (na szczęście
      wymienili mi ją gratis, ale na...) V51, która nie wytrzymuje temperatury -5
      (wszelkie możliwe wariacje wyświetlacza). Ponadto dostęp do książki tel. i SMS-
      ów masz dopiero po 60 sekundach od włączenia!
    • sojers Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 22.01.03, 17:15
      Jesli chodzi o wieze to zdecydowane nie dla firmy aiwa, sam ja mam i kilku
      znajomych tez i w rzadnej laser nie dzialal jeszcze na gwarancji, nie mowiac
      teraz, barachło. No i jeszcze JVC, podobna sprawa, laser kompaktu i minidiscu
      siadl doszczetnie.
      • Gość: lulea Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! IP: *.pl / 192.168.1.* 23.01.03, 17:35
        nie kupujcie mieszkan zbudowanych w technologii kanadyjskiej ( czyli z drewna
        i stali_) bo mozna k...cy dostac pzrez hałasy od sasiadów

nie zwierzajcie sie teściowej !!!!!!!

nie zwierzajcie się męzowi z tego co myslicie o teściowej

i..
        nie zwierzajcie się swojej matce z tego co powiedziała mąz, kiedy
        powiedzieliście mu, co sądzicie o teściowej.

wkurzona lulea

• anahella Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 31.01.03, 10:12
      A ja napisze tak:
      Sluchaj siebie - jezeli kochasz sie tak jak powinienes to nigdy sam sie nie
      oszukasz.

• germanus Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 31.01.03, 13:09
      nie o tym jest watek, moj drogi
      ale, co mi zalezy, moge wyjasnic
      ja nie mieszkam w niemczech
    • mrzagi01 Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 31.01.03, 14:40
      NIGDY ALE TO PRZENIGDY NIE SPRAWDZAJCIE KCIUKIEM (ANI ZADNA INNA CZESCIA CIALA)
      CZY PNEUMATYCZNY ZSZYWACZ TAPICERSKI JEST POD CISNIENIEM !!!!
      • mapmuh Re: uczcie sie na moich błedach!!!!!!!!! 10.02.03, 23:03
        ...i nie wpychajcie do kontaktu wtyczki z urwanym kablem.
        Jeśli pisząc jakiś test, zechcecie go na koniec sprawdzić
        i zmienić jakieś odpowiedzi - pokonajcie w sobie tę
        chęć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka