Gość: A.J.L. Re: Tey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:02 Próbuję zrozumieć ich popularność i odnoszę porażkę. Po dwóch płytach DVD z ich materiałami stwierdzamu, że do roku 80tego ich pozimo był żenujący. Przez ponad dziesięć lat funkcjonowali nie będąc śmieszni, a znamiennym jest fakt, ze w każdym ich programie musiała pojawić się goła kobieta. W ten sposób zapewniali sobie frekwencję (golizna w latach 70-tych to było zdecydowanie coś innego niż obecnie), czego żaden szanujący się kabaret pewno by nie zrobił. Dopiero materiał o sklepie warzywnym stanowił przełom. Przede mną do obejrzenia kolejne dwie płyty. Pozdrawiam A.J.L Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 14.02.06, 12:52 Potem oraz Koń Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.basia.tylko.ketoprom Kabaret skończył się na Dudku... 15.02.06, 14:42 Niestety słowa Edwarda Dziewońskiego są nadal aktualne i nic tego nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwa kwa pisiory KMK = Kaczyński-Marcinkiewicz-Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:15 Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 20.05.06, 23:52 nie wiem czemu, ale jak zobaczylam tytul watku momentalnie do glowy przyszedl mi nasz ukochay SEJM :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.05.06, 00:56 Kabaret z klasą - Kabaret Starszych Panów - to taki laur za całokształt i charakter niepowtarzalny. Inny ze starszych, ale już za co innego - Tey. a z dzisiejszych, włączając nieistniejące: Potem (jaka szkoda, że już ich nie ma), Ani Mru-Mru, Kabaret Moralnego Niepokoju, solista: Halama. Nie dla: Dańca, Drozdy, Pazury, Kryszaka, Pietrzaka. Co do ostatniego pana: dowcip polityczny przestał być śmieszny od czasów zniesienia cenzury. Wiem, że i dziś znalazłoby się coś, na co można jechać (obecna władza), ale żeby być naprawdę udanym kabareciarzem, trzeba poradzić sobie i bez polityki. Dowcipy polityczne najszybciej się przeterminowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.05.06, 01:06 No i Jachimek :) Odpowiedz Link Zgłoś
fajfon Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 21.05.06, 11:55 Oczywiście, że Łowcy.B i Mumio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia191 Kabaret Moralnego Niepokoju!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:06 Jak wyżej. I zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola1231 Re: Grupa MoCarta i Ireneusz Krosny 21.05.06, 19:43 aha- Krzysztof Daukszewicz jeszcze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iso Kabaret Pod Wyrwigroszem IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 23.05.06, 01:07 z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha500 ani mru mru,otto i tey IP: 193.151.48.* 23.05.06, 08:26 jak w temacie!!!choc potem tez byl dobry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.14, 10:42 POLSKIE MISIE - najnowszy muzyczny satyryczny kabaret zobacz na YT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1bercik Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 14.05.14, 11:37 Według mnie najlepszy jest Kacper Ruciński Odpowiedz Link Zgłoś