IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:22
Znajdzie się tu ktoś uzalezniony od czekolady? :)
I od jakiej...?
Od Pawełka?
Ptasiego mleczka?
Marsa?
Snickersa?

A może ktos jest już po odwyku?

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!
I tych uzależnionych i tych wolnych od nałogu, bowiem Was lubię...Mówiłam to już, nie? ;)
Obserwuj wątek
    • lindorek Re: Czekolada 27.02.06, 15:42
      Ja od lindorków! Zwłaszcza tych z masłem orzechowym w środku. :)
      • Gość: kasiaa Re: Czekolada IP: *.trustnet.pl 27.02.06, 16:35
        Ja niestety od każdego rodzaju słodyczy:P
    • Gość: mańka Re: Czekolada IP: *.autocom.pl 27.02.06, 17:23
      oj, tak, tak...
    • pan_zajebista_psychika Re: Czekolada 27.02.06, 17:50
      Nie mogę widzieć obok siebie czekolady, bo ją zjem. A zjadam nie kostkami, lecz tabliczkami. I w ogóle miast ssać - gryzę. Poza tym jestem uzależniony od wszelkich form cukrowych. Jednak herbaty czy kawy nie słodzę. Kwestia psychiki...?
      • iskra2006 Re: Czekolada 27.02.06, 18:44
        ooooo... od lindorków to ja tez... moge je jest TONAMI tak jak czekolade lindt
        z łiiski ;) i rafaello i czekolade nestle aero i wedla meczną i trufle
        i malagi i irysy i bajeczne i torcki wedlowskie i pawełki o i galaretki w
        czekoladzie taką czekolade z chrupkami ryżowymi i jeszcze..... i jeszcze....

chyba jestem ostro uzalezniona :D pzdr
        • lindorek Re: Czekolada 27.02.06, 20:24
          Nowa kolekcja czekoladek Lindta! Aaaaaaaaaaa! Kawowa musi być przepyszna! A na samą myśl o waniliowej z trawą cytrynową aż mnie skręca.
          • szafa.bojowa Re: Czekolada 27.02.06, 20:32
            ja jestem po odwyku ;)
            jadlam ze 3, 4, 5 grzeski na dzien!
            ale cos czuje, ze przez ta zime te jem duuuzo slodyczy..
            nie ma to jak czekoladka w mrozny wieczor :)
            • Gość: bridie Re: Czekolada IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.02.06, 20:56
              Kinder Bueno :))
              • Gość: :) Re: Czekolada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:05
                Pawełki, Grześki, wedlowska mleczna, galaretki w czekoladzie (te w cukrze też..., ptasie mleczko (mmm...), oraz ciasteczka typu delicje...
                A czy ktoś z was, młodzi ludzie pamięta czas, kiedy takie pyszności były na kartki? Czekolada ewentualnie z paczki od litościwych zza granicy...
                Ja pamiętam. Wyobrażacie sobie: nie móc pójść do sklepu i kupić czekolady???
    • mekinking Re: Czekolada 27.02.06, 22:58
      o tak zdecydowanie czekolada to to co lubie najbardziej
      a najczystsza i najlepsza jest goplana. poza konkurencja oczywiscie lindt no i
      pitna wedla. zwlaszcza z chili. mhmmmm
      ale faktycznie z pozostalych napojow to tylko niegazowana woda albo gorzka
      herbata.
    • Gość: ja222 Re: Czekolada IP: *.softstar.info / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:53
      uwielbiam wszelkie slodycze:):):) ale ostatno niestety ich nie jem:(:(:(:(:(
    • yabol428 Re: Czekolada 28.02.06, 04:46
      To ja chyba jestem dziwny, bo wole gorzkie od słodkiego :)
      • Gość: Filip Re: Czekolada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 11:20
        Tyż kocham cekuladem...

Najbardziej bomboniery. takie z nadzieniem. I Malagę, kasztanki, michałki, mniam, mniam...
        • Gość: Lou_C Re: Czekolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:52
          bleh, chyba mnie zemdliło...
    • Gość: ju Czekolada IP: *.autocom.pl 28.02.06, 18:23
      Ja potrafię zrobić, co niewiele osób zrobić potrafi...Zjeść tabliczkę gorzkiej wedlowskiej na raz! I to tej 180 gramowej...Ale mam to samo co kilku ludzi z tego forum...Nie słodzę ani kawy, ani herbaty, a do tego nie piję napojów typu cola, pepsi, fanta.Ale dobra kawa i kawał gorzkiej lub mlecznej... mmmm!!!
      • Gość: ju Re: Czekolada IP: *.autocom.pl 28.02.06, 22:57
        i jeszcze jedno mnie natchnęło w sprawie czekolady, a raczej surowca do produkcji czekolady: kakao!!! Co dwa tygodnie przyjeżdża do mnie w piątki wieczorem mój chłopak (w "inne" co dwa tygodnie-w soboty).Mamy zwyczaj, że po przyjściu z dworca pkp robimy sobie gorące kakao!!! Nie takie rozpuszczalne czy inne nesquicki,bleee, ale takie prawdziwe. I przy tym kakao, w kuchni spędzamy kilka godzin rozmawiając...Nie ma nic fajniejszego od gorącego kakao i dłuuuugiej rozmowy...A potem kąpiel...i instalujemy się w łóżko...
    • metonymy Re: Czekolada 28.02.06, 22:14
      a ja najbardziej lubię kakao takie prawdziwe ale z cukrem zeby słodkie było i
      krówki są też moje ulunbione i czekolada też ale ostatnio właśnie na kakao się
      przerzuciłam.
    • poziomka35 Re: Czekolada 28.02.06, 22:26
      a ja uwielbiam czekoladę mleczną z orzechami, orzechy w cezkoladzie(milka
      najlepiej), ciasteczka jeżyki i wogóle wszystko co orzechowo-czekoladowe,
      michałki np. ale ptasie mleczko tez uwielbiam. Nie słodze kawy i herbaty, nie
      lubie i nie pijam słodkich napojów (typu cola, fanta itp.), wogóle nie
      przepadam za żadnymi słodkimi napojami, nawet soki owocowe tez nie bardzo.
      Za to nie przepadam za takimi ciastkami z cukierni, pączkami itp. czy ciastami,
      jak ciasto to tylko domowe.
      Ale niestety musze przejść na diete. Koniec ze słodyczami od jutra!
    • halev Re: Czekolada 28.02.06, 22:54
      Czekolada na gorąco z bitą śmietaną i chili. Mniam!
    • kabotynka Re: Czekolada 01.03.06, 09:29
      Merci w niebieskim opakowaniu - same mleczne smaki. Mogę to jeść bez końca. I
      czekolada Terravita, ta mleczna z mlecznym nadzieniem ;) Milka jogurtowa.
    • hatige Re: Czekolada 01.03.06, 23:57
      Z cala pewnoscia Lindt (wszystkie z nadzieniem alkoholowym) i przepyszna z
      wafelkami. Poza tym czekoladki belgijskie i... najzwyklejsza czekolada z
      orzechami z aldika(tzw.z okienkiem-ma cale orzechy).
      • Gość: c# Re: Czekolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:02
        hatige napisała:

> najzwyklejsza czekolada z
        > orzechami z aldika(tzw.z okienkiem-ma cale orzechy).
        >

Ona nie jest najzwyklejsza. Ona smakuje od 25 lat tak samo i jest z reguły
        jedynym zakupem jaki robię w tym sklepie. Polska odmiana Nussbeisera też się da
        zjeść, ale to nie to samo. I tylko z tego powodu Aldi powinien wejść do Polski ;-)

Zżeram w potwornych ilościach:
        - Wszystko Ferrero, ze wskazaniem na Rafaello,
        - Cadbury z migdałami (już dawno jej nie widziałem, pewnie Cadbury robi tylko
        pod marką Wedel.

Poza tym w krajach ościennych nabywam czekolady Ritter Sport o genialnych
        smakach, gustuję w gorzkiej z całymi orzechami, miętowej i z migdałami.
        DLACZEGO tego u nas nie ma? A może gdzieś da się kupić Ritterki?
    • Gość: kkkk Re: Czekolada IP: 82.79.174.* 02.03.06, 09:26
      od bialej!!! firma obojetna. ale najbardziej smakuje mi ta dwukolorowa od alpen
      gold: bialo-kawowa (albo mocca)
      ale wlasnie post sie zaczal a ja sobie obiecalam ze na slodycze nie spojrze..
      ehhh...
    • lilarose Re: Czekolada 02.03.06, 11:19
      Uwielbiam gorąca czekoladę, czekoladki After Eight, Ferrero Rocher, rafaello...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka