Gość: carolina IP: 87.207.54.* 08.03.06, 18:15 www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=3466 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dff Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:16 ciemnota i zabobon, niczym w średniowieczu. nawet trudno to skomentować, bo same brzydkie słowa się na język cisną. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) 08.03.06, 19:35 To się nadaje na Forum-Horrorum. Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) 08.03.06, 19:40 i wy w to wierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: a Ty nie wierzysz? 08.03.06, 20:31 No to robisz błąd, bo akurat takie rzeczy są opisywane nie po raz pierwszy. Ale może dla ciebie faktycznie jest lepiej pozostawac w slodkiej nieswiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: a Ty nie wierzysz? 08.03.06, 20:40 > No to robisz błąd, bo akurat takie rzeczy są opisywane nie po raz pierwszy Ciekawe. Nie jestem stałym czytelnikiem Urbana wiec nie wiem czy po raz pierwszy czy nie, ale wiem jedno. Widać gołym okiem że to są bzdury nakręcane aby kogoś ośmieszyć. Tylko tutaj zrobili to wyjątkowo nieudolnie. Ostro przeholowali i są niewiarygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: a Ty nie wierzysz? 09.03.06, 09:35 Nie mówię o Urbanie. Na informacje dotyczące poziomu umysłowego nawiedzonych pań katechetek / prelegentów przedmałzeńskich można się natknąć w rozmaitej prasie / necie stosunkowo często niestety, choc zazwyczaj bywa to oględniej napisane. Oczywiście, że nie wszystkie te osoby są takie, zdarzają się normalni, ale to patologię się opisuje, a nie normalność. Wolisz wierzyć w teorię spiskową, że ktoś to wymyśla w celu ośmieszenia wiadomych srodowisk - wierz. Może dzięki temu nie będziesz miał wysokiego ciśnienia i wrzodów na żołądku. Ja mam, bo jestem uczulona na serwilizm i głupotę. (A akurat "Nie" to bardzo wiarygodna gazeta i publikuje informacje prawdziwe. Chyba tylko raz dali sie naciąć na fałszywkę. Powód jest prosty: gdyby łgali, poszliby z torbami z powodu procesów i odszkodowań. Nie ma co ryzykować.) Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: a Ty nie wierzysz? 09.03.06, 10:41 Ja nie twierdze, że patologie sie nie zdarzeją. Sam miałem nawiedzonego katechete, ale on to był raczej skazany na pośmiewisko (czasy podstawówki w małym mieście), również ze strony uczniów. A tak wogóle to on z wykształcenia był technikiem masarzem, ale miał za miękkie serce żeby pracować w zawodzie. Tak twierdził. Nieźle co? Wolisz wierzyć w > teorię spiskową, że ktoś to wymyśla w celu ośmieszenia wiadomych srodowisk - > wierz. Nie wierze w teorię spiskową, ale że nie ktoś, tylko Urban i jemu podobni czerwoni, a nawet bordowi to wymyślają. > (A akurat "Nie" to bardzo wiarygodna gazeta i publikuje informacje prawdziwe. > Chyba tylko raz dali sie naciąć na fałszywkę. Powód jest prosty: gdyby łgali, > poszliby z torbami z powodu procesów i odszkodowań. Nie ma co ryzykować.) Ha. I tu sie znowu sie z Tobą nie zgadzam. Wytłumacz mi więc dlaczego np. Radio Maryja nie poszło z torbami? Przecież tam Rydzyk również sprzedaje kłamstwo i nienawiść? Jakoś on ryzykuje i chyba źle mu sie nie wiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: a Ty nie wierzysz? 09.03.06, 11:26 > Ha. I tu sie znowu sie z Tobą nie zgadzam. Wytłumacz mi więc dlaczego np. Radio > Maryja nie poszło z torbami? Aaaaaalonzo, no ja Cię bardzo proszę! Ile do tej pory było procesów przeciwko Radiu bądź Rydzykowi, a ile przeciwko Urbanowi? Przeciwko RM nikt procesu nie wytoczy (a jeśli nawet, zostanie on natychmiast umorzony), bo Rydz jest nietykalny. Natomiast każdy, łącznie z sądem, wykorzysta z radością każdą okazję, żeby dowalić Urbanowi. Rydzyk jest bezkarny, i dlatego może sobie gadać co mu ślina na język przyniesie, a Urban bardzo musi uważać na każde swoje słowo. Ale: jeśli ewentualnie chcesz pociągnąć ten wątek, to już nie tutaj, ponieważ jest to Forum Humorum. Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: a Ty nie wierzysz? 09.03.06, 18:03 Nie wiem przeciwko komu było ile procesów. Nawet mnie to za bardzo nie interesuje. Dlaczego uważasz że RM i Rydzyk są nietykalni? Chodzi ci o to że PIS albo prezydent będą ich kryli? Przecież RM istnieje nie od dzisiaj. Nadawało również za rządów SLD, AWS-UW i jeszcze wcześniej. Zresztą skończmy ten temat bo masz racje że to nie miejsce na taką rozmowę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porzeczka Re: Nonsens IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:36 alonzo-kaloryfer napisał: > i wy w to wierzycie? Jasne, że nie. Trzeba patrzeć na źródło. "Nie" nie jest źródłem wiarygodnym. Ta pokraka nie takie rzeczy jest w stanie wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: Nonsens 08.03.06, 23:47 Dlatego sie dziwie że to badziewie spotkało sie z takim odzewem. To smutne ze ludzie dają sie tak łatwo sobą manipulować. Zero samodzielnego myślenia i analizowania informacji, a nie bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego co ktos chce przekazać. Myśle że "nie" po raz kolejny nieświadomie ośmieszyło siebie samego. Oczywiście w oczach ludzi, którzy są zdolni do samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porzeczka Re: Nonsens IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 00:16 Masz rację, alonzo. Odpowiedz Link Zgłoś
betina_betina Re: Nonsens 09.03.06, 18:07 NIE - jest zrodlem wiarygodnym poniewaz pisze takie rzeczy, ktorych nie mozna napisac jesli nie bylyby prawda, bo by ich zjedli. Nie moga sobie pozwolic na klamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:46 A ja tam lubie wodę ze śledziem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:22 a ja nie lubie sledziiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 20:30 a co jakieś traumatyczne przeżycia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen no cóz to tylko wczesna jesień średniowiecza 08.03.06, 19:56 :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anyzrata rewelka!!;)) 08.03.06, 22:29 fantastyczne.;)) a najlepsze to: "Trzeba zdawać sobie sprawę, że użycie prezerwatywy może grozić śmiercią! No, rzeczywiście – myślę – jak połknąć, to można się zadławić." może jakiś skecz z tego zrobić do kabaretu??;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: rewelka!!;)) IP: *.aster.pl 08.03.06, 22:39 no, dobra, przyznam się..... noszę okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: rewelka!!;)) 08.03.06, 22:46 hmm ja wg tego artykułu też powinienem;) ale wzrok mam dobry:P Odpowiedz Link Zgłoś
anyzrata Re: rewelka!!;)) 08.03.06, 22:58 tak się wogóle zastanawiam jakim cudem jeszcze żyję, skoro dawno powinnam się udusić.;p Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) 08.03.06, 23:44 Ej, ludzie, jak można w ogóle powoływać się na urbanowego szmatławca? Istnieje pewien poziom, poniżej którego człowiek kulturalny nie powinien się zniżać. Powoływanie się na "nie" to jak puszczanie bąka w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.03.06, 18:47 yabol428 napisał: > Ej, ludzie, jak można w ogóle powoływać się na urbanowego szmatławca? Istnieje pewien poziom, poniżej którego człowiek kulturalny nie powinien się zniżać. Powoływanie się na "nie" to jak puszczanie bąka w towarzystwie. *co do poziomu, to jak na kulturalnego, (za którego sie pewnie uwazasz), masz bardzo ograniczony światopogląd, mozna sie nie zgadzac, ale nie zaszkodzi poczytac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harwere Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) IP: 193.29.207.* 09.03.06, 01:27 Katehetka z mojej dawnej szkoły uczyła kolegę zakładać prezerwatywę i pouczała grupkę kolegów którzy zostali w klasie że trzeba "po" ją zmienić jeśli się chce jeszcze raz. Była to bardzo porządna katehetka. Ona wiedziała że niektórych zmienić się nie da. Przynajmniej próbowała wbić do głowy bezpieczny seks. I nie była to żadna podwójna moralność ani hipokryzja tylko zrozumienie sytyacji i wybór mniejszego "zła". Co do tekstu w linku/ Dziwny był ten kurs. Jeśli to prawda to pani wykładająca jest nieszczęśliwą osobą , której nie było dane mieć swojego dobrego życia seksualnego. Zgodzić się muszę z tym że kolorowe gazetki dla młodzieży naprawdę ogłupiają seksualnie. Czternastolatki dzięki tej prasie wiedzą że muszą kręcić dupami ,odsłaniać biust i uprawiać sex nawet jeśli nie są do tego psychicznie gotowe! Ten standardowy tekst "pamiętaj musisz być pewna że to ten jedyny, wtedy możesz zdecydować się na sex" Typowy przykład ogłupiania zakochanej czternastki , która po takiej radzie odda się swojemu "ukochanemu" który chce jej po prostu wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
titu_titu Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) 09.03.06, 10:11 A ja w zeszłym roku przebrnęłam przez nauki przedmałżeńskie. I tam kobieta która prowadziła część zajęć (rzekomo po psychologii) opowiadała nam z przejęciem o mrocznych skutkach stosowania pigułki antykoncepcyjnej. Hitem było to, że kobieta biorąca pigułkę a karmiąca jednocześnie piersią dziecko płci męskiej, skazuje je na homoseksualizm (!!) bo w ten sposób działają hormony. I że podczas ciąży nie można współżyć, bo dziecko w łonie matki jest świadkiem stosunku i to w przyszłości będzie u niego przyczyną dewiacji seksualnych ! I na nauki chodziłam w Wwie na Placu Trzech Krzyży więc wcale nie na głębokich wioskach takie głupoty się ludziom opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelsalwa Re: zajrzyjcie - ja padłam :)) 09.03.06, 10:18 a niestety mi cos padlo Odpowiedz Link Zgłoś