viva00 27.04.06, 21:37 Szok: BENDE Tylko się śmiać :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bronislaw Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.aster.pl 27.04.06, 21:50 huj Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 27.04.06, 22:00 w twojch oczak - autentyczny cytat z opisu pewnego chłopaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.244.146.56.ip.tnp.pl 27.04.06, 22:04 z kąd jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 06.05.06, 23:21 a to chyba najczestszy blad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.05.06, 14:17 W czoraj - koleżanka w szkole podstawowej gurnikuf - pracownik kopalni w piśmie (podanie czy coś w tym stylu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.range81-158.btcentralplus.com 27.04.06, 22:10 trzcionka. mój własny błąd. ech, co robi z człowiekiem życie na obczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 27.04.06, 22:23 Na przystanku przypięte karteczki z drobnymi ogłoszeniami. I ktoś chce "spszedać błazerje". Odpowiedz Link Zgłoś
onuferek Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 08:54 Straszne. Też kiedyś widziałem: sprzedam bale na błazerie. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest dobrze Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:36 Trzcionka- gazeta wydawana na podkarpaciu ( gmina swilcza ;D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: 82.177.97.* 19.06.06, 18:36 > Trzcionka- gazeta wydawana na podkarpaciu ( gmina swilcza ;D) Wieś Trzciana - gdzie moja ojcowizna znajduje się :D Renomowany :) Zespół Szkół ze sztandarowym Technikum Rolniczym - mogłam być tam nauczycielką, ale znalazłam coś lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj; Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:35 kłucic Odpowiedz Link Zgłoś
pantronix Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 27.04.06, 22:49 JEden gosciu u mnie w klasie napisal kiedys: "fshut" czy jakos tak, bynajmniej mial strasznie duzo bledow w tym wyrazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe17 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.drzewna / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:09 no, bynajmniej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca z zagrody to nazwa takiej knajpki w Krakowie;) IP: *.net.autocom.pl 03.05.06, 14:00 a ja słyszałam jak ktoś to przeczytał "ef szut" heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Najgłupszy błąd ortograficzny!! 27.04.06, 23:46 a to meil jaki dostałam od kolesia, zaraz po wylicytowaniu (i wygraniu) aukcji: sory ale nie kupię tej ksiąrzki gdyż właśnie dostałem na urodziny takom samom ale w zamian mogę za proponować pozytywa i załagodzić tę sprawę a tę kśąrzkę bendziesz mogła wystawić jeszcze raz być może ośągniesz wyszą ofertę nisz moja o czywiście w zamian terz się spodziewam rze dostane od Ciebie pozytywa nie wiem --> śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 27.04.06, 23:58 > nie wiem --> śmiać się czy płakać? plakac ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bykom STOP! Trzeba Siać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:54 Haha! Nie dziwię się, że nie kupił tej książki. Pewno i tak nie potrafiłby jej przeczytać. Hehehe! Swoją drogą to chyba jakiś małolat, który może to robić złośliwie w ramach buntu, właściwego jego wiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiCiA Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 17:01 Moża zaproponuj mu zamast wylicytowanej książki slownik ortograficzny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józka Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 00:49 PLAKAC!;( ja miałam szczęście w komentarzach dostac "to był zuper zakób" grrrr Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 00:18 najczęsciej: ktury i mósi Po prostu dostaję zawału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susana Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 00:38 tagrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.smstv.pl 28.04.06, 02:16 iag *(jak) = autentyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:24 iórz (już) - autentyczne! co ta dysleksja robi z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rty Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.fastres.net 28.04.06, 01:16 www.massimilianoalbanese.net/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 07:55 gramatyczny: "te" + rzeczownik rodzaju nijakiego w mianowniku liczb pojedynczej np. te okno, te piwo Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 08:07 Dawno temu, kiedy krążyły dowcipy o milicjantach, był między innymi taki, że na egzaminie kazano milicjantowi napisać nazwę dowolnego miasta. Napisał "uć". No, ale jak mawiano, "cjant" to podstawowa jednostka inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 09:10 I jeszcze przypomniało mi się: nuk (nóg) - również opis gg pewnego kolesia oraz bardzo działające mi na newry "nje" :/ i jeszcze "puidzjesz" :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.chello.pl 28.04.06, 09:25 poctawa (podstawa), przectaw (przedstaw) - znajomy, jeszcze się zdziwił jak mu tłumaczyliśmy ze nie tak sie pisze ("no ale przecież tak się słyszy") kłutnia - to aż razi w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posępny Roman Zmień znajomych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:57 Bo to aż wstyd się przyznawać do znajomości z kimś takim. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 a czy wam tez ciezko czyta sie slowa z bledami 06.05.06, 23:23 bo ja czytajac wasze posty dlugo zastanawiam sie co czytam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kahor Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 10:08 jeden z moich przełożonych pisze: "jednaG", "poniekąT", "regÓlamin"; mój brat w podstawódwce "MUŻ" - chodziło mu o morza płynące w dopełniaczu l.mn. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 11.05.06, 15:13 wykształconego masz przełożonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na na Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: 195.205.136.* 28.04.06, 11:09 mój najgłupszy--SZEJŚĆ oj wstyd mi było kuzyn-i ostatni weszedłem na egzamin-student 4 roku czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 11:17 Dekold zamiast dekolt- potwornie częsty błąd, skóra cierpnie na sam widok. I złe końcówki, najczęściej "ą" zamiast "om". Np. "powiedzieć rodzicą" zamiast "powiedzieć rodzicom". Koszmarek po prostu i równiez coraz częściej widzę takie błędy. Bląd zamiast blond. Wogóle zamiast w ogóle. Na prawdę zamiast naprawdę i duuuuużo innych. Odpowiedz Link Zgłoś
juisy Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 11:25 kiedyś w notatkach kolegi : trujkont. Trzy razy czytałam, żeby się zorientować o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 12:00 Napszut - tak mi napisała gimnazjalistka na ostatniej kartkówce. Oczywiście nie dostała wysokiej oceny, ale ubawiłam się po pachy przy sprawdzaniu ;-) Nie wiedziałam, że można wykonać wszelkie możliwe błędy w jednym wyrazie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 12:01 Ach, zapomniałam o moim faworycie - skont jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 12:35 w pracy, na ścianie mam kartkę A4 z napisem NA PEWNO NAPRAWDĘ...nie potrafie się tego nauczyć! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 12:38 a najjjjjjjjjjgłupszym blędem, był błąd we własnym nazwisku! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
vinaya Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 10:33 Prawda łączy (naprawdę) niepewność rozdziela (na pewno). Tak jest prosto zapamiętać :) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 09.05.06, 11:12 Ale tu jest pewność (na pewno) :-) Ja zapamiętuję tak: "naprawdę" to to samo co "zaprawdę", które bardziej brzmi jak jeden wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe17 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.drzewna / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 10:10 "skóra cierpnie" - skora na dekolcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 13:17 ostatnio dostałam eskę z tytułu jakiegos tam smiesznego konkursu w którym oczywiście i tak nie wygrałam.no i napisali mi na końcu eski:"Bądź następnym zwycięzcOM".nie mogłam uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie robię błędów. To zależy od kontekstu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:08 Jeśli było "Ty bądź następnym zwycięzcą" to powinno być "ą". Jeżeli natomiast: "Przyznamy nagrody temu, bądź (w znaczeniu "lub/albo") następnym zwycięzcom" to powinno być przez "om". Domyślam się, że jednak o to pierwsze chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: To zależy od kontekstu: 28.04.06, 15:53 wiem że zależy od kontekstu,przez to sie śmieję bo tam chodziło o jednego zwycięzcę.śmiech...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xxx131 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:47 Róhożóf... taka druzyna piłkarska (ze stadionem "narodowym")... Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 15:38 karzdy, w rzyciu, muwić, ktury, narazie, napewno, oraz "nie" z czasownikami pisane razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 28.04.06, 15:50 "Maciek na lekcji szczela z gumek"- uwaga nauczyciela w dzienniczku Maćka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: 82.177.97.* 19.06.06, 18:48 > karzdy, w rzyciu, muwić, ktury, narazie, napewno, oraz "nie" z czasownikami > pisane razem Wypisz-wymaluj charakterystyczne cechy pisowni pana N.M. (ksywka Pistolet) wysokiego szczebla urzędnika z sejmiku samorządowego w jednym z mniejszych miast nawet nie powiem jakiego regionu. Ten pan był dziennikarzem - ulubieńcem korektorek a jakże - wysoko zaszedł dzięki wstapieniu do odpowiedniej partii w odpowiednim czasie. Teraz pisma pisze mu sekretarka. Ale za to fotogeniczny jest :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bond.jamesbond1 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 15:46 "trzcionka". Częste w sklepach (aktualnie np. w Conforamie przy Ostrobramskiej w W-wie) przy opisach funkcji DVD Odpowiedz Link Zgłoś
bond.jamesbond1 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 15:48 Autentyczne, choć dość stare. Na stacji PKP przyczepiono kartkę: "Prosiemy nie zucać skurów od pomarajców" Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 16:46 Mój znajomy kiedyś się zapędził i napisał "RZE" zamiast że Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 16:49 Moja kierowniczka napisala: wózeg inwalidzki Oto jakie mamy realia rynku pracy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzałka--> Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:14 W sklepach: -czułenka -baton ożechowy -ożeżki (ulubiony!)ziemne -rzaba - skarbąka (sklepik z "pamiątkami", kopalnia takich cudów...) -aniołek z gibsu -branzoletka :)))))))Nie na temat, ale nie mogę się oprzeć :))))) Kilka lat temu w tym samym sklepiku (czasem tam zachodziłam, jak byłam blisko, tuż przed świętami Wielkanocnymi, półki pełne kurczaczków, kaczuszek, baranków i wśród tego: SŁONIK WIELKANOCNY Tym się różnił od niewielkanocnego, że był żółty. Ale wróćmy do błędów: -agrawka -nawilrzacz -pieroszki -japko krajowe (poważnie!!!). Przez chwilę myślałam, że to jakiś nowy egzotyczny owoc, ale na bazarku? I krajowy? -wierzba płaczonca Jak mi się przypomni cos jeszcze, napiszę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
every_think Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 07.05.06, 17:46 "czasem tam zachodziłam" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embras Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:42 sierotek (zamiast środek) a ostatnie na gg taka propozycja "chcesz po klikać" Odpowiedz Link Zgłoś
axia111 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 20:53 na paragonie ze sklepu: kurczak świerzy na bazarze: gacie wyżczuplajonce pomarańcze słotkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@!Q Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: 81.* / 81.210.32.* 28.04.06, 21:07 koham tokjo chotel- opis mojej kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 28.04.06, 21:19 ja ostatnio widzialam "architektóra" w porownaniu z niektorymi 'kwiatkami' powyzej, to nic wielkiego, ale fajnie wyglada:D do furii doprowadzaja mnie "z kond jestes" "ktury" i "poprostu" :) Pauli -- Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna007 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 01:50 mnie raz zabił "użont" :))) dłuuugo myślałam o co chodzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 13:42 Trzy prawdziwe, z którymi się sama spotkałam: mandat czystuzłotowy Juzef ogulnobódowlany I jeden chyba zmyślony, bo nie wierzę, że ktoś mógłby coś takiego palnąć: fonsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: 80.54.168.* 29.04.06, 15:42 kwo wadiz :D Odpowiedz Link Zgłoś
fiooona Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 18:27 A co znaczy to "fonsz" bo nie mogę nic wymyslic...:P Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 18:49 Pewnie fonsz to wąż, rzeczywiście wyobraźnia komuś dopisała:) A ja dostaję wszystkich możliwych chorób, kiedy otrzymuję mailem "artykół do gazedki"... I nawet kiedy chcę się z tych chorób wyleczyć i idę do lekarza to jestem tam dobijany tabliczką z napisem "laboLatorium analityczne czynne..." Odpowiedz Link Zgłoś
fiooona Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 23:15 <lol2> no na tego węża to nie wpadłam<haha> Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 22:29 Moja uczennica (maturzystka) - samohut Mój kolega na maturze - zbrodniaż. Ten błąd był najgłupszy dlatego, że wcześniej odmieniał tego zbrodniarza przez wszystkie przypadki z rz a tylko w mianowniku mu ż pasowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! 29.04.06, 23:55 slonice- chodzi o planete a nie zwierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alchena Re: Najgłupszy błąd ortograficzny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 16:33 gwiazde.. przepraszam nie moglam sie powstrzymac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś