Dodaj do ulubionych

Dziwne FOBIE. Czy jestem sama?

09.05.06, 14:54
wczoraj odezwała sie moja najdziwniejsza z fobii, uciekałam przed mleczami
(te glupie roślinki wyglądają dla mnie jak jakieś parzące cosie i się ich
panicznie boję, do tego stopnia że ich nie dotykam)

nie wspomne o takich banałach jak pająki, ciemność (ale to wina wszystkich
obejrzanych horrorów)

macie jakies dziwne, naprawdę zastanawiające nawet was fobie??

Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 09.05.06, 14:57
      MLECZE??????????????
      a to piękne!!
      :-D)))))))))

czyżby ktoś cię w dzieciectwie na mleczach brał???

zdecydowanie: KLESZCZE!
      • Gość: mekinking Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.osowagora.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:35
        wlasnie nie wiem skad mi sie te mlecze wziely. ale jak mam to apskudztwo
        dotknac to mnie zimny pot oblewa :/

ale np pokrzywe to urwe i nawet jak sie poparze, to nic.
        problem w tym ze mlecze mam w ogrodku i ktos je musi wyrwac,a takie pokrzywy to
        radko spotykam

a kleszczy tez sie boje, ale nie az tak panicznie
        • drzejms-buond Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 09.05.06, 16:38
          Gość portalu: mekinking napisał(a):

> wlasnie nie wiem skad mi sie te mlecze wziely. ale jak mam to apskudztwo
          > dotknac to mnie zimny pot oblewa :/
          >
          > ale np pokrzywe to urwe i nawet jak sie poparze, to nic.
          > problem w tym ze mlecze mam w ogrodku i ktos je musi wyrwac,a takie pokrzywy to
          >
          > radko spotykam
          >
          > a kleszczy tez sie boje, ale nie az tak panicznie

a liscie mlecza PRZED KWITNIENIEM są bardzo dobre i zdrowe i śmiało można je
          dodawać do sałatek..moze ta drogą się do nich koleżanka przekona?
          :-}

hmmm ...czemu mlecze? ciekawe, ciekawe
          • kszynka Re: Dziwne FOBIE. 04.07.06, 05:16
            eee tam mlecze ...
            a ktoś z Was boi się śmietany?

• bujacznik boję się ryb ;) 04.07.06, 13:28
              Ja się boję i brzydzę ryb :)

Nigdy bym żadnej nie wziął do rąk (a już szczególnie żywej brrrrrrrr). Jak raz
              karp pływał w wannie na święta to później 2 dni się w misce kąpałem ;) Unikam
              zbiorników gdzie mogę natknąć się na ryby, a jak już pływam w takowym mi się
              wydaje że ciągle się o jakąś ocieram :P Jak siedzę sobie na kibelku to czasem
              mam wrażenie że jakaś rybka wypływa przez "okienko" per "otworek" w ubikacji:P

Żeby było śmieszniej lubię jeść ryby, a kiedyś miałem akwarium (wyobraźcie sobie
              jak wyglądało zmienianie wody ;) ).
              • bujacznik Re: boję się ryb ;) 04.07.06, 13:29
                ubiegne wszelkie pytania - nie nie zażywam żadnych leków :P
                • ryba4567 Re: boję się ryb ;) 21.07.06, 17:20
                  To w takim razie boisz sie mnie?;)
        • grylzdyl.fataan Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 00:23
          > wlasnie nie wiem skad mi sie te mlecze wziely. ale jak mam to apskudztwo
          > dotknac to mnie zimny pot oblewa :/

Sonchusofobia
          • mekinking Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 22:15
            ale mi nie przeszkadz to ze zolte na zilonym. kolorki one maja ladne, nawet je
            lubie np fotografowac. mnie odstreczjaa tylko te liscie. ten ich ksztalt i cala
            ich posatc. bleeehhh. kwiatki niech sobie sa, ale te liscie. wykarczowac!!
    • Gość: T-800 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.05.06, 14:57
      "GW" ma fobie na punkcie Rydzyka, LPR-u itp.
      • bujaka_jamajka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 09.05.06, 15:14
        Ja się boję gołębi... Jak chodzą sobie takie przede mną po chodniku to nie
        przejde dopóki nie odlecą... I wogóle jakiś paraliżujący strach mnie ogarnia na
        samą myśl o nich..blee
        • Gość: iskra Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.06, 15:18
          a ja mam inna: jak gram na boisku w jakas gre to se boje ze upadne i sobie
          zedre skóre na kolanach i mnie bedzie szczypac :D :D :D ojjjj wstyd m za to,
          dodam ze nie jestem mała dziewczynka ;P ktos tak ma? <prosze prosze niech ma>
        • oxy_gen_86 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 09.05.06, 15:23
          Jamajka ja mam tak samo...tylko z kotami!! Mam traume z dziecinstwa...
          Jak widze jakiegos kota to omijam go szerokim lukiem.

Golebi sie brzydze. JAk jakis leci nade mna to uciekam bo mam wraenie, ze
          spadaja na mnie okropne robale;P
          • Gość: zenotka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:31
            a ja nie cierpie klaunów :fuj!!!! ,mimów i innych paskudztw tego typu.Bleee
            • kozborn Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 23.05.06, 00:17
              JA też! Te uśmiechy są takie nieszczere!
              • badjuk Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 00:28
                Klauny i larwy much - paskudztwo!
        • java84 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 19:15
          ja sie ich nie boje, tylko boje sie, ze mi nasraja na glowe. sa brudne,
          halasliwe, sraja na potege i generalnie sa niehigieniczne
      • 17_mgnien_wiosny Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 09:18
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> "GW" ma fobie na punkcie Rydzyka, LPR-u itp.

Rydzyk, Lpr itp. są fobii pozbawieni.
    • Gość: kalafiorek Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.e-wro.net.pl 09.05.06, 17:32
      ważki - dla mnie obrzydliwe... w sumie to ładny owad, ładniejszy od pająka (z
      tymi nie mam problemu), ale jak tak lata w miejscu, zawsze sie boję, że zacznie
      na mnie napierać swymi podwójnymi skrzydłami:D
    • Gość: Cytryna Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: 217.205.157.* 09.05.06, 18:36
      Ja sie boje wszelkiego pnacego zielska oraz korzeni :( Najbardziej trzykrotki,
      ale bluszczu i innych tez. Jestem bladozielona na sam widok tego paskudztwa i
      wpadam w panike :(

A cala reszte roslinek raczej lubie...
      • Gość: nepomucena Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:44
        Ja boję się tłumów ludzi/stada ludzkie są niebezpieczne/,betonów na zwężeniach
        remontowanych dróg i ciężarówek zajeżdżających mi drogę
        • Gość: zenotka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:44
          a i panicznie sie boje węży,dżdżownic,szczurów i takih szarawych nakrapianych
          ślimaków -brrrrr
          • Gość: funia Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 19:53
            A ja boję się tirów i innych wielkich samochodów jadących równolegle ze mną -
            jak np. wyprzedzam taką bestię jadącą na sąsiednim pasie - ZAWSZE wtedy mam
            wrażenie, że ona mnie nie widzi i zaraz zacznie zmieniać pas, i zepchnie mnie
            pod samochody jadące znaprzeciwka...
            • panna_turkus Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 09.05.06, 19:59
              1. żab
              2. tłumu
              i
              3. kanarów (chociaż zawsze kasuję bilet)
              • Gość: ala Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 08:04
                aha jeszcze ślimaków ,szczególnie jak jest po deszczu i te cholery wyłażą masowo
                na spacer, nie potrafie zapanować nad paniką i wtedy się drę troszkę a następnie
                wskakuję osobie towarzyszącej na barana:)
                brrr
              • kabja Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 10:20
                ja też nie lubię kanarów,zimny pot mnie oblewa,jak wchodzą do tramwaju! A bilet
                też kasuję! Zawsze!!!
            • mekinking Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 00:09
              cokolwiek czytam zauwazam ze cos z tego ja tez mam. moze nie panicznie, ale cos
              tam jest takeigo

jak bylam dziskiem panicznie balam sie ciezarowek i koparek i spychow iinnych
              takich duzych aut. mialam wlasnie wrazenie ze mnie keirowca nie widzi i ze mnie
              przejedzie. teraz jestem wysoka to mi przeszlo. chociaz i tak za wielkimi
              pojazdami nie przepadam :)

• Gość: jaija Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.05.06, 00:47
                Identycznie miałam w dzieciństwie z ciężarówkami, koparami! Miałam też sny o
                spadaniu, bo mam lęk wysokości - już nie spadam we snach, ale mam ciary, jak
                muszę spojrzeć z wysoka, a nie daj Boże na jakieś przestrzenne miejsce -
                czasem chodzę przy ścianie!
                Nie znoszę wchodzićpo schodach, które nie mają wypełnienia między stopniami -
                czasem jest tak w blokach z lat sześćdziesiątych - brrrrrrrrrr
                Nie toleruję ludzi w większych i mniejszych ilościach ;), nie trawię, kiedy,
                jadąc pociągiem, licze na samotność, a tu wpierniczy mi się dres, lalunia, baba
                z nadpobudliwym dzieckiem (o zgrozo!). Ze współpasażerów najlepiej toleruję
                ludzi od 35 roku życia wzwyż, ale takich nietowarzyskich, którzy nie pytają,
                nie zagadują. Mam po prostu fobię społeczną!
                • Gość: na na Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: 195.205.136.* 10.05.06, 09:03
                  tiry i cięzarówki mam identycznie będę jechała za takim trzy lata i nie
                  wyprzedzę chyba, że jest dosyć szeroko ale cała sie spinam i pocę straszne
                  PTAKI-boję się tego paskudztwa bardzo, przerażają mnie nie rozumiem jak można
                  nie mieć rąk tylko skrzydła-mam wrażenie , że one są przez to jakieś
                  uciśnione i nieobliczalne ojjojojoj
                • Gość: szwet14 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 04.07.06, 00:50
                  Zapraszam do Szwecji.
            • Gość: Anna Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:15
              Gość portalu: funia napisał(a):

> A ja boję się tirów i innych wielkich samochodów jadących równolegle ze mną -
              > jak np. wyprzedzam taką bestię jadącą na sąsiednim pasie - ZAWSZE wtedy mam
              > wrażenie, że ona mnie nie widzi i zaraz zacznie zmieniać pas, i zepchnie mnie
              > pod samochody jadące znaprzeciwka...

PRZEŻYŁAM coś takiego! Zepchnął mnie. To była trzypasmówka, w mieście, jechał taki olbrzym i własnie pomyślałam, że może mnie zepchnąć...I nagle patrzę: wali na mnie...Zepchnął mnie na torowisko, chwała Bogu, nie jechał tramwaj...Zawiadomiłam policję przez komórkę, to długaśna ulica i dokąd jechał tir było przewidywalne (nie wszędzie mógł skręcić). Nawet mnie zdziwiło, kiedy zobaczyłam grzejącą na kogucie policję. Zajechali mu drogę, a tir....się nie zatrzymał. Staranował ich wóz, kierowca radiowozu został ranny, nawet nie chce mi się pisać ile było z tego kłopotów, bo byłam świadkiem...
            • Gość: fd Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:49
              Moja siostra miala wlasnie opisywany wypadek tydzien temu:/
      • Gość: ala Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 08:00
        ja mam schizę na punkcie zarazków i brudu, mam problemy z dotknięciem
        przedmiotów, które wcześniej były dotykane przez innych ludzi i nie znoszę jak
        mnie ktoś dotyka np: w tłoku w autobusie(chyba że ten ktoś wygląda czyściutko i
        ładnie pachnie:)
        poza tym jeszcze świruję w małych pomieszczeniach, nie zeszłabym pod wodę i
        unikam przepaści :) to tylko tyle
    • lilarose Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 10:06
      Boje sie karaluchów, pluskiew i pluskwiaków i w ogóle wszystkich owadów które
      mają trójkatny lub siodełkowato wygiety pancerzyk
      • Gość: albo Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: 217.197.68.* 10.05.06, 10:15
        pajakow - wszelkich!!!
        • Gość: Strzałka--> Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:20
          Nietoperzy! Mieszkam w miejscu, gdzie jest ich dużo, a one są takie...nieobliczalne i szybkie...Bardzo bym nie chciała, żeby wpadł mi do domu...
          Boje się tez szerszeni, ale to nie dziwna fobia, tylko rozsądek, ugryzienie tego owada może być niebezpieczne. Szerszenie nas czasem odwiedzają. Akcje pt." wygonić szerszenia" sa niezapomniane. Jakie to agresywne paskudztwo!
          Boję się piwnic, bunkrów, lochów Takich wilgotnawych. Tam może być wszystko, brrr.
          • Gość: Gość11 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.crowley.pl 10.05.06, 10:39
            Cóż, moją fobię przebiją chyba tylko mlecze. Motylki. Te piękne stworzonka
            ubarwiające lasy, łąki i skwery. Dla mnie są włochate i nieprzewidywalne w
            swoich lotach. Ćmy są obleśne i tak paskudne, że ciężko mi latem spać mając
            świadomość, że one gdzieś tam są. FUJJJJ!!! Nie boję się pająków, glizd i
            szczurów. Gołębie i inne ptactwo też nie robi na mnie wrażenia, ale motylki
            powodują, że przestaję oddychać - jestem jak sparaliżowana (przez co miałam już
            kłopoty).
            • drzejms-buond Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 12:33
              aaa! i jeszcze SZERSZENIE!! jak je widze to się kulę...
              te cwaniaki jak nie mogą użądlić to "plują" jadem na wroga..
              a to passsskudnie piecze..wiem cos o tym...
              :-/
              • rapsodiagitana Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 14:42
                Takie małe białe larwy. Półprzezroczyste i pulsujące. Im mniejsze tym bardziej
                dla mnie obrzydliwe. Czasem zdarza mi się takie znaleźć na jakichś produktach
                spożywczych (np. czekoladzie długo leżącej w szafce) - jakoś mi się świństwo
                czasem w domu lęgnie i nie mogę sie pozbyć. Jak widzę - mam dreszcze, odrzucam
                opakowanie razem z zawartością gdzie bądź, byle dalej od siebie, uciekam i się
                kulę. wyrzucić musi ktoś inny. Ja się boję :)
                dodam, że dżdżownice, pająki, żaby i inne takie mnie az tak nie brzydzą.
                Sympatii nie wzbudzają, ale do fobii daleko.
                • Gość: super_zuch Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:56
                  ...boję sie porażki, gdy gram z moimi dziećmi na świetlicy w piłkarzyki lub
                  warcaby...
            • Gość: Xc Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.aster.pl 10.05.06, 22:03
              Motyle! Brrrrrr! Dla mnie - paskudztwa! Paraliżujący strach mnie ogarnia, jak
              muszę w lato przejść łąką, gdzie jest ich pełno! Brrrrr!
            • magi09.77 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 11:45
              O jak miło zobaczyć, że nie jestem sama. Ja nie boję się motyli, ale ćmy
              wywołują u mnie taki lęk, że od razu uciekam, zamykam się w drugim pokoju.
              Niecierpię ciem i nie wiem jak można ich dotknąć. Ogólnie nie lubię owadów, ale
              z większością sobie radzę. A no właśnie, nie cierpię też tych czeronych robaków
              co chodzą po cmentarzach (tzw. tramwaii), jakby mi taki wszedł na nogę to
              kolejny klient cmentarza gotowy.
          • java84 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 19:20
            szerszen, skorpion i homar to moja czolowka. zadnych innych paskudztw sie nie
            boje. pamietam jak pojechalam na wczasy do grecji i jak kapalam sie pod
            prysznicem to patrzylam caly czas na podloge, czy nie mam sublokatorra w
            pokoju. poza tym mam czasem leki, ze np. urwie sie winda albo schody po ktorych
            ide, albo nie zadzialaja hamulce w samochodzie, albo zatonie statek, ktorym
            plyne, albo urwie sie balkon, itp. nie wysokosci, przestrzeni, predkosci, tylko
            jakiegos wypadku. nie ma to jak optymizm:)
      • Gość: jaija Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.06, 15:30
        Pluskwiaki i podobne/pochodne - zgroza!
        A czy znasz niejakiego kowala bezskrzydłego, zmorę mojego dzieciństwa? Można go
        znaleźć w potwornych ilościach pod drzewami wiosną i latem - też opisywany
        przez Ciebie pancerzyk, do tego spokrewniony z karaluchami i obrzydliwie
        ubarwiony czarno-czerwono (ale nie jak miła biedroneczka, tylko taki złowrogi
        wzór, czerwień wpada w amarant). Koszmar prawdziwy.
        • simply_z Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 11.05.06, 23:00
          o kurcze ,już wiem zawsze zastanawialam się co to jest
        • lilarose Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 15.05.06, 12:24
          A czy znasz niejakiego kowala bezskrzydłego, zmorę mojego dzieciństwa? Można go
          >
          > znaleźć w potwornych ilościach pod drzewami wiosną i latem - też opisywany
          > przez Ciebie pancerzyk, do tego spokrewniony z karaluchami i obrzydliwie
          > ubarwiony czarno-czerwono (ale nie jak miła biedroneczka, tylko taki złowrogi
          > wzór, czerwień wpada w amarant). Koszmar prawdziwy.

A, wiem, które to! W dzieciństwie nazywalismy te owady tramwajami (ze względu
          na kolor i skłonność do łączenia się po dwa - jak wagony w tramwaju :P).
          Rzeczywiście ohyyyda!

Albo stadium przejściowe stonki ziemniaczanej - taka larwa w czerwono-czarny
          deseń - błeee! Jako dziecko i nastolaka spędzałam wakacje u babci na wsi i z
          powodu tych larw zawsze bałam sie przechodzic przez kartoflisko!
      • Gość: zaraza Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.c29.msk.pl 11.05.06, 19:59
        nie jesteś sama!!!!boję sie świetlików i wszelakich chrząszczy!
        • Gość: ada Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:17
          Chrabaszcze majowe i te co sa w czerwcu... Panika, wrzask i ucieczka
    • ikonka_20 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 20:59
      Panicznie boję się pająków i wszelkich latających owadów. Największe jednak
      przerażenie budzą we mnie panie z dziekanatu...
      • metalwrona Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 21:24
        Pająków się boję. Ale widzę, że nie ja sama :).

Panikuję też jak mam wsiąść do... WINDY.
        Nie i już, sama do windy nie wsiądę! A jak już muszę wsiąśc, to z osobą
        towarzyszącą, której się kurczowo bedę trzymać. Śmiesznie było jak spotykałam
        przez jakiś czas z kimś mieszkającym na 7 piętrze, za każdym razem musiał po
        mnie zjeżdżać, bo byłam gotowa na to 7 piętro leźć po schodach.
        • Gość: misiek Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.aster.pl 10.05.06, 21:55
          a ja panicznie boję sie skrępowania rąk. Nie wyobrażam sobie że mogę mieć
          kajdanki czy zostać zamknięty np w skrzyni. No ale to chyba dzieki starszemu
          bratu, który dla zabawy zawiązał mnie jak miałem ok 5 lat w spiworze :/. Po
          chwili mnie rozwiazał ale uraz pozostał. Ciekawe czy istnieje możliwość pozbycia
          się tego urazu.
          • mekinking Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 10.05.06, 22:22
            na tego typu urazy podobno dziala hipnoza. ja sie boje hipnozy bo nie dalalbym
            sie komus uspic zeby mna zawladna, ale ludziom to podobno pomaga. tym bardzije
            ze dotyczy urazu z dziecinstwa.
            a jesli nie dasz sie zahipnotyzowac to hm chyba pozostaje poszukanie grupy
            wsparcia, albo chociaz kogos kto ma podobnie. rozmowa dziala cuda.
        • bujaka_jamajka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 19.05.06, 09:58
          Ja też boje się sama wsiaść do windy:) Muszę z kimś bo sama nie wejdę... I jak
          jadę samochodem muszę siedzieć przy oknie bo inaczej nie wejde do samochodu...
          Boję się jeszcze małych pomieszczeń, na samą myśl o przeciskaniu się przez
          jakąś małą szpare dostaję dreszczy... I nie daj Boże żeby kiedyś musieli mi
          wykonac rezonans magn główki:) bo za cholere nie dam się wsunąć do tej tuby:)
      • kicia_miau AWIZO!!! 11.05.06, 14:47
        Panicznie boję się jak w skrzynce na listy znajduję awizo na list polecony.
        Aaaaaa!!!! Od razu myślę, że z Urzędu Skarbowego, albo że mandat, albo jakieś
        wezwanie!! Awizo jest najgorsze!
        Poza tym, tak jak ktoś już tu pisał - mam fobię społeczną. Matko - niech oni
        się do mnie nie odzywają :-) (tak sobie myślę np. w pociągu, poczekalni, etc.).
        • Gość: jaija Re: AWIZO!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.06, 15:27
          Tak, jak się ODEZWĄ, albo, nie daj Boże, DOTKNĄ!!! AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
        • Gość: jooooa telefon IP: *.cable.mindspring.com 14.05.06, 03:04
          A ja sie boje jak jakis numer niezidentyfikowany do mnie dzwoni na komorke,;
          boje sie ze ktos chce mnie opieprzyc lub ma jakis problem, boje sie tak ze
          rzadko kiedy odbieram; pozniej nawet sie boje odsluchac wiadomosci, w ogole sie
          boje rozmawiac przez telefon, oprocz z najblizszymi przyjaciolmi.
          • badjuk Re: telefon 04.07.06, 00:31
            Naj gorsze jest przechodzenie koło kogoś kto siedzi na ławce, np. w parku.
    • pandora_ Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 11.05.06, 20:23
      Ja sie zawsze boje, ze jakis czlowiek bedzie mnie chcial dotknac. Fobie mam
      straszna, w pracy na spedach urodzinowych z daleka kiwam glowa, zeby uniknac
      calowania. Chyba mi zostal uraz po dlugim pobycie we Francji, obrzydliwe tak sie
      cmokac sto razy dziennie. Nie znosze klepania po plecach, sciskania, czochrania
      wlosow itp. Wobec bliskich nie mam takich oporow, tylko wobec osob spoza rodziny
      i kregu (niewielkiego) znajomych.

A z dziwnych naprawde strachow, to paralizuje mnie doslownie szarowka wieczorna.
      Mam kurza slepote i wtedy jestm taka jaks... bezbronna :(
      • tuppence82 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 11.05.06, 22:26
        Panicznie boję się żab. Siedzi to sobie, nie rusza się, nie rzuca się w oczy,
        ale gdy przechodzę od razu zaczyna skakać i to jeszcze pod nogi! Wybić to
        paskudztwo!
        No i standardowo boję się wysokości :)
        • Gość: ja Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.montclair.edu 12.05.06, 21:43
          Krocionogi sa najgorsze!
          • Gość: Paula Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:20
            Te czerwonoczarne robaki! Boję się, bo w dziecinstwie mówiono mi ze wypijają
            KREW!
            No i pająki, wszelkei robactwo! BLEEE!
            Boję się też dresów i brudnych ludzi...
            • Gość: jaija Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.05.06, 22:52
              Kowali bezskrzydłych bała się również moja koleżanka. Mówiłyśmy o
              nich "czerwone robale". Ostatnio, jak zobaczyłam jednego takiego na chodniku,
              nie miałam oporów przed rozdeptaniem, choć nie krzywdzę owadów ;)
              Widać, to ubarwienie robi swoje - nawet ludzie się ich boją :D
    • farelkaa Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 13.05.06, 22:03
      Koniki polne. Zielone, obleśne i skaczące brrrr :(
      I jeszcze panicznie się boję pomieszczeń, do których trzeba wchodzić schylając
      się mam na myśli różne lochy i tunele z 1.5 metrową wysokością
    • Gość: felicity Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.polanet.pl 14.05.06, 06:25
      Małych przetrzeni.Bardzo małych.
      Kolega co pracował w kopalni opowiadał jak to jest po ziemią, jak mało miejsca
      jak ciasno, że wysokosć tunelu 40 cm. Bosze w czasie opowiadania mi słabo było.
      I NIENAWIDZE, zle mi, dusze sie jak ktos mówiąc zbliza sie twarza do mnie ze
      prawie jego oddech czuje. Co za kretyni, przeciez jak stoi pol metra ode mnie
      tez go słysze.
      I ludzie w supermarketach co napieraja w kasie prawie na plecach mi leża. FUJ.
      Musze miec przestrzeń koło siebie.
    • lola1231 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 14.05.06, 17:56
      mostów sie boje. boje sie przechodzic przez mosty.
      owadów tez sie boje.
    • Gość: molly Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:24
      boję się dżdżownic, zwykłych i obrzydliwych "łysych" ślimaków wyłażących po
      deszczu na chodniki, po prostu robi mi się słabo kiedy np. po ciemku nie mogę
      ich ominąc i cały czas czuję i słyszę je pod butami :-\ bleeh, nawet teraz jak o
      tym myślę robi mi się słabo ;-D
    • frutinka Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 15.05.06, 00:07
      Tych latających, wielkich robali, które latają wieczorami w okolicy
      czerwca/lipca i wydają dźwięk jak bombowce. Potrafię uciekać przed nimi na
      ulicy. Ludzie się gapią jak dwudziestoparolatka zapieprza po chodnikach i macha
      histerycznie rękami - nie wygląda to najlepiej:( I jeszcze jak ktoś łowi ryby i
      zarzuca haczyk - zawsze mi się wydaje, ze ten haczyk wbije mi sie w oko i je
      wyciągnie:) Na serio się tego boję. Brrr... Ale człowiek jest durny!!!
      • login103 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 15.05.06, 07:31
        a może koleżanka za duzo paliła za młodu :)
      • lilarose Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 15.05.06, 12:26
        Te robale to jakiś gatunek zuka - bodajże guniak czerwczyk albo chrabąśzcz
        majowy - tez sie ich boje i wrzeszcząc macham rekami
        • Gość: zu Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.aster.pl 15.05.06, 18:07
          chrabąszcz majowy, zresztą bardzo przyjemnie stworzenie
      • Gość: jaija Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.05.06, 19:56
        TAAAAAAAAAAAK!!! Chrabąszcz majowy to masakra! Wiele osób się ich boi (w tym
        ja;)), bo są takie wielkie, głośne, a do tego uwielbiają ludzi!!! Zwłaszcza,
        jak się człowiek perfumą ;) zleje, to koszmar - nie uwolni się!
        A mnie siękiedyś to łajno we włosy wkręciło... byłam bliska histerii... I inne
        goniły mnie do upadłego, uch!
        • kabja Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 10:23
          tak,chrabąszcze to prawdziwy koszmar! Wplątują się we własy i bzyczą! Horror!!!
          • Gość: Water Proof Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.icpnet.pl 04.07.06, 11:43
            Jedyne chyba stwory, których się potwornie brzydze, to tzw. "kleszcze jelenie",
            ktore są chyba muchówkami i z kleszczami nic wspólnego nie mają, ale wyglądają
            jak duże kleszcze ze skrzydełkami. Są takie płaskie i jak usiądą, to ciężko jest
            je z siebie strzepnąć, uwielbiają włazić we włosy... Bleeee... Poza tym
            wszystkie żywe stworzenia lubię, i raczej się nie brzydzę. No dobra, ludzi się
            brzydzę :P
          • java84 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 21.07.06, 19:24
            owady maja znakomity wech i leca, zwlaszcza na slodkie perfumy, ale dezodorant
            tez wystarczy
      • pump_it_up Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 20.05.06, 17:26
        hehehe
      • emu89 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 22.05.06, 17:29
        Też nienawidze hrabąszczy :( Jak mnie takie coś napadnie to panikuje i
        wrzeszcze uciekając gdzie pieprz rosnie... A najczęsciej to wogóle nie wychodze
        z domu jak latają, czekam aż pojda spać :)

Boję się też taki bardzo małych przestrzeni, juz na samą myśl że mogłabym
        gdzieś utknąc mam dreszcze...
        I odwrotnie, bardzo duzych też sie boje :( Np na morzu, jak nie widać brzegu.
        Czuję sie taka strasznie malutka i bezradna, jak by nie-daj-boże statek zaczą
        tonąć... :(

Dresów i innych antyspołecznych osobników też staram sie unikać. Są tacy
        nieprzewidywalni... jak wsciekłe zwierze :)
      • landrynka165 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 04.07.06, 14:07
        o matko ja mam to samo!! okropne one są!
    • owca_86 gęsiej skórki dostaję jak widzę i SŁYSZĘ bzyczącą 15.05.06, 13:39
      blisko mnie pszczołę/osę/szerszenia czy z tej rodziny owadów;)

kiedyś użądliła mnie taka jedna jak się drapałam jedną nogą o drugą nie widząc
      co mnie łaskocze, a to była łażąca po mnie pszczółeczka hih akurat w
      dzieciństwie miała uczulenia po ugryzieniach komarów itp. i dostawałam dużej
      opuchlizny w miejscu ukąszenia - dlatego teraze mnie tak wnerwiaja i
      jednocześnie przyprawiają o dreszczyk - jak taka wlatuje przez okono to szybko
      ją wyganiam zanim przedostanie sie przez firankę - te głupie stworzonke chyba
      nie kapuja co to szyba i nie umieja nijak same wylecieć tylko sie zapuszczaja
      jeszcze dalej do pokoju:/

ehh

a mam też manię, że coś/ktoś jest w pokoju i czycha w ukryciu - ale to w
      ciemnościach po obejrzeniu serri horrorów, które zresztą uwielbiam;) albo po
      programach o duchach i eogóle zjawiskach paranormalnych;) dość realistycznych
      • Gość: kookai Ktoś mnie przebije?:( IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 15.05.06, 17:58
        nienawidzę sflaczaych, małych, pomarszczonych balonów. Od dzieciństwa, ale nie
        pamiętam konkretnego zdarzenia które by to spowodowało. To jest czystej wody
        obrzydzenie - one są (mam wrażenie, bo nie dotknę za skarby świata) takie
        paskudnie miękkie, echch nie mogę pisać dalej bo zbyt plastycznie mi się to
        wizualizuje:/

jest to fobia o tyle przykra, że nikt jej jak dotąd nie rozumiał. Nie zliczę ile
        razy śmiano się ze mnie z tego powodu:(
        • Gość: jaija Re: Ktoś mnie przebije?:( IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.05.06, 19:57
          No, chyba rzeczywiście nikt nie przebije potwornych baloników, czaddddddd.
          • simply_z Re: Ktoś mnie przebije?:( 15.05.06, 22:41
            mnie się zawsze wydaje,że jak szybko otworzę drzwi to ktoś będzie u mnie
            siedział w pokoju jakaś zjawa albo straszny facet o przerażającej twarzy) brrr
            przeszedł mnie dreszcz
            • Gość: kookai Re: Ktoś mnie przebije?:( IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 18.05.06, 02:02
              Podbijam - wciąż mam nadzieję, że znajdzie się ktoś równie je*nięty.
            • malina862 Re: Ktoś mnie przebije?:( 18.05.06, 19:58

Mam pełno fobii od dziecka. W wieku przedszkolnym panicznie bałam się
              przedszkolanki miała długie czarne włosy i złotego zęba na przodzie na jej
              widok dostawałam spazmów.
              Później miałam typową fobie szkolną (klasy 1-3)kty wchodziłam do szkoły nogii
              się pode mną uginały:)Teraz mam 20 lat i panicznie boje się czerwonych mrówek
              mam na ich punkcie obsesję. Wiąże się to z urazem z dzieciństwa jak miałam 6
              lat zasnęłam na trawce na mrowisku(miałam je wszedzie ,do tego jeszcze byłam
              pogryziona)Panicznie boje się też os. pszczół szerszeni i bąków. W ogóle to
              boje się jeszcze dużych skupisk ludzi. Sama na rynku albo na jakimś
              koncercie………….Masakra!!! nieraz idę sobie ulicą bądź stoje w tramwaju i zobacze
              jakąś osobę w której twarzy coś wyczytam zle mi się skojarzy ,wyda się grozna,
              wyglądem przypomni mi jakiś ostatnio oglądany horror i wtedy też się panicznie
              boje.
              Ostatnio na widok pewnego mężczyzny który skojarzył mi się z psychopatycznym
              mordercą z filmu wysiadłam przystanek wcześniej i szłam do domu na pieszo.
              Wiem , że moje lęki są bezpodstawne ale nie mogę się od nich uwolnić. Rozsądek
              mówi że to głupie ale ja się cały czas boje. Czasami myśle ,że potrzebuje
              pomocy:) Aha jeszcze jak wchodze do supermarketu i widzę tych ochroniarzy bez
              karków wyglądem przypominających Festera z Rodziny Adamsów też się ich boje.
              Mimo,że nie robie nic złego jak widzę że śledzą oczami każdy mój ruch i czuje
              się zagrożona dlatego rzadko chodze samo do supermarketów.

• Gość: psychiatra Malina ograniczyć horrory!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:15
                • Gość: psychiatra Re: Malina ograniczyć horrory!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:24
                  Jeżeli na prawde masz takie fobie powinnaś udać się niezwłocznie do lekarza bo
                  to może na prawde dezorganizować życie.Co innego bać się pająków a co innego
                  boguduchawinnego pana w tramwaju,musisz coś z tym zrobić!
                  • malina862 Re: Malina ograniczyć horrory!!!! 18.05.06, 23:37
                    Gość portalu: psychiatra napisał(a):

> Jeżeli na prawde masz takie fobie powinnaś udać się niezwłocznie do lekarza
                    Tak na prawdę mam takie fobie.
                    Ale do jakiego lekaza się z tym udać?do rodzinnego?Da mi leki i pszeidzie?:))))
              • simply_z Re: Ktoś mnie przebije?:( 19.05.06, 01:29
                Przypuszczam,że tak jak ja zaczytujesz się thrillerami lub oglądasz takie
                straszne filmy;nic dziwnego,ze ci chodzą po glowie takie rzeczy ,powstrzymaj
                sie od tego na jakiś czas albo przerzuć się na lżejszą tematykę;)
              • Gość: Straszny faceet Malina to mnie też byś się bała:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:05
                Bo mam wielki garbaty nos i wyglądem przypominam czarnoksiężnika:-)
                Ja natomiast potwornie boję się mojego szefa.
            • Gość: skrzat waldemar Re: co czycha za oknem IP: *.hsd1.ma.comcast.net 04.07.06, 07:00
              kiedys w nocy wyjzalem przez okno i po drugiej stronie ktos zagladal do
              srodka..od tamtej pory jakos czuje sie nieswojo przy wygladaniu w nocy przez
              okno (nawet na pietrze)...jak odslaniam zaslone to robie to bardzo agresywnie i
              jestem przy tym bardzo spiety i gotowy do walki...
            • landrynka165 Re: Ktoś mnie przebije?:( 04.07.06, 14:04
              Esh ja tez tak mam! Szczególnie w nocy bo jestem nocnym markiem :P wszyscy juz
              śpią a ja mam wrażenie ze jak otworze drzwi na korytarz to tam ktoś będzie
              stał! Albo, ze ktos idzie po schodach brrr...
        • wymiatator1 Re: Ktoś mnie przebije?:( 21.05.06, 18:31
          małych plastikowych lub gumowych dinozaurów oraz okrągłych torebek herbaty boję
          się panicznie.
          • Gość: ja Re: Ktoś mnie przebije?:( IP: *.hsd1.nj.comcast.net 04.07.06, 07:57
            nie zdziwilo mnie, bo ostatnio slyszalam o osobie, ktora boi sie ...guzikow!
            moze jakis psychiatra by sie wypowiedzial? skad takie niewiarygodne i dziwne
            fobie w naszych glowach??
    • princessa2 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 18.05.06, 18:24
      To nie chdzi o to że ktoś sie czegoś brzydzi!!! To chodzi o sam lęk. Fobia to
      inaczej lęk przed czymś a nie obrzydzenie. Wy piszecie że np. tam ważki czy
      gołębie są obrzydliwe.Ale to nie o to chodzi w fobii!
    • ksarra Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 19.05.06, 23:38
      klauni sa przeokropni, niemal tak straszni jak Goofy Disneya, o rany!!!!!
      Muminki koszmar, nie moge tego ogladac ( Buka, Paszczak)
      czupakabra- dowiedzialam sie o tym ze 2 lata temu i przezywam bardzo :-)
      w ogole strasznie boje sie ufo!!! mam tez fiola na punkcie rekinow, nawet na
      basenie potrafie sie niezle nakrecic, no i lichy- te gole i w futerku, feeeeee

kiedys byl taki film dokumentalny, facetowi w palcu od nogi zalegnal sie robak,
      taka biala licha tlusta i lysa, czasem wystawial glowke i wtedy go zlapal
      cazkami i wyciagnal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      czesto mi sie sni, ze cos wyciskam z ciala, a to robaki!!!!!
      • Gość: jaija Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.05.06, 00:38
        > czesto mi sie sni, ze cos wyciskam z ciala, a to robaki!!!!!

Zaraz przypomniał mi się wałkowany na jakimś forum temat o tym, jak to jakąś
        papką wyciągały mądre mamusie "robaki" z ciała, hehe :D
      • Gość: Gosia Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:44
        Buka jest rzeczywiście okropna! od dzieciństwa mam do niej uraz... :) tramwaje
        przejeżdżające obok mnie też przyprawiają o gęsią skórę
    • Gość: nan Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.chello.pl 20.05.06, 02:05
      chyba w tej fobii jestes sama.
      przyznam szczerze, ze trudno jest mi zrozumiec- bac sie mleczy, no ale ok.
      • asqe Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 23.05.06, 14:43
        ja tez mam kilka:
        -psy(niewazne, duze czy male; jak widze psa jestem przerazona, bardzo utrudnia
        mi to zycie musze przyznac)
        -burze, szczegolnie blyskawice(zawsze mam wrazenie, ze tym razem mnie to
        dopadnie, dlatego nie wychodze z domu jak jest burza, co tez utrudnia zycie,
        bo np. profesorow na uczelni czy pracodawce to malo interesuje)
        -penisy(no nie moge tego dotknac rekami, moge za to ustami, to jest naprawde
        dziwne, moze ktos ma wytlumaczenie?????)
        • Gość: jaija Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.05.06, 23:51
          Dr Freud powiedziałby, że zatrzymałaś się na etapie oralnym w rozwoju ;)
    • titta Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 20.05.06, 21:46
      Zyly, ale swoje wlasne (aaa). Pobieranie krwi. Nie chodzi o krew - moze sie
      lac, byle by zyl nie bylo i nie chodzi o strzykawke, bo nie ma problemu z
      wbiciem jej w miesien). Poce sie i spinam na sama mysl... i niemalze zaczynaja
      bolec, zyly znaczy sie.
      Ale to rodzinne, bo kuzyn, ktoremu robiono KT z kontrastem (podawanym dozylnie)
      po zalozeniu welflonu siedzial dobre pol godziny z zacisnietymi powiekami,
      zebami, reka wyciagnieta pod katem prostym i konsekwentnie odmaial wspopracy.
      Wygladalo na to, ze albo mu welflan wyjma albo beda musieli poprosic psychiatre
      o pomoc :)
      Druga rzecz, to grysik i bialy budyn (wszelkie biale, mleczne (wazny czynnik:),
      rzadkie, bleee). Nie wpadam w panike. Wymiotuje na widok lub zapach. Nie mam
      jeszcze dziecka ale czasem zastanawiam sie czym go bede karmic? (3 lata prub
      osfojenia mnie z jedzonkiem duuuuzo mlodszego brata tylko wzmocnily odruch :(
      • Gość: nolwen58 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 03.07.06, 23:45
        mleczko - zwlaszcza gotowane i rozmaite przysmki z niego( bleeeeee fuuuj!), jak
        jedzilam na kolonie to blagalam mame zeby powiedziala wychowawczyni ze nie jem
        mleczka na sniadanko a zwlaszcza zupki ooooochyda pozdrawiam
    • sylwiajackowiak2 Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 22.05.06, 17:50
      od niedawna zauwazyłam że strasznie boje sie jeżdzić winda na wyższe piętra
      nigdy tego nie miałam a teraz panika.
      • kozborn Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? 23.05.06, 00:34
        Też się boję krwi, widoku operacji, ran ciętych. brrrrrr
        Mam głupie obsesje, na przykład jak idę po mieście, to czasem prześladuje mnie
        myśl, że dostanę czymś w głowę - rozpęczonym kamieniem, dachówką itd. Jeszcze
        głupsza jest myśl, że wlezę gdzie nie trzeba, nie zauważę i złamię sobie nogę w
        kolanie - tak do tyłu. ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
    • Gość: white star Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.dolsat.pl 23.05.06, 21:49
      Ja też się boję paru rzeczy, niektóre dziwne:
      - duże pióra ptaków, mam to od dzieciństwa
      - krokodyle w telewizji, dlatego nie oglądam National Geographic i tym podobnych
      przyrodniczych programów
      - to samo - wielkie ryby lub ośmiornice
      i standardowo - pająki
      • Gość: evitta Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:24
        Ja się boję rowerzystów - panicznie. Jak byłam mała najechał na mnie pijany
        facet na rowerze. Poza tym: owadów, rozmów telefonicznych, listów poleconych,
        wysokości, a na ulicy boję się, że się przewrócę, albo ktoś na mnie wpadnie.
    • Gość: fish&chips Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.eranet.pl 24.05.06, 00:00
      Nie jest to moze faktyczna fobia, bo jakos sobie z nia radze, ale boje sie
      lotnisk. Nie boje sie latania samolotem, nie boje sie, ze spadne, nic z tych
      rzeczy, turbulencje wszelakie nawet mnie bawia, natomiast za kazdym razem, kiedy
      wkraczam na lotnisko...lepiej, zeby ktos mnie przepychal przez te wszystkie
      bramki. Mowie serio. Kiedy siedze w samolocie, juz jest ok.
      No i troche boje sie burzy [ale dopiero od 18. roku zycia, bo wtedy akurat bylam
      w Zakopcu i czlowieka na plaskim terenie piorun zabil...a miesiac pozniej walnal
      w drzewo tuz kolo mnie, wiec teraz wole burze ogladac bezpiecznie w domu].
      • Gość: fish&chips Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.eranet.pl 24.05.06, 00:02
        Tzn. to, co walnelo w drzewo kolo mnie, to kolejny piorun [nie ten sam i nie
        czlowiek;)]...
    • Gość: leo czasami śnią mi się węże IP: *.kosnet.pl / *.171.76.162.crowley.pl 03.07.06, 23:55
      chociaż żywe widziałem tylko w zoo
      i wtedy budzę się zlany potem
    • Gość: aga Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:08
      odrazu mowie, ze nie jestem rasistką, itd. zadni ludzie mi nie przeszkadzają, itd, niech sobie zyja jak najszczesliwiej, i najlepiej.
      ale boje sie chinczyków i japonczyków. poprostu przerazają mnie. moze to jest spowodowane tym, ze kiedys jak u nich kupowałam to oni zawsze bezproblemowo włazili mi do przymierzalni. teraz jak gdzies ide i widze cos fajnego u chinczyka to ide dalej przekonana ze gdzies tam ktos inny bedzie miał to samo.
      • Gość: tery Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.centertel.pl 04.07.06, 00:33
        zdecydowanie i panicznie boję się torów kolejowych...
    • zajacpoziomka Klauni i Pierroci - brrr... 04.07.06, 00:50
      ja nie przepadam za klaunami i pierrotami, sam nie wiem dlaczego...

...ma ktoś to samo ??
      • Gość: m Re: Klauni i Pierroci - brrr... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.07.06, 02:00
        A ja boję się szpitali, lekarzy, a także, że zostanę pochowana żywcem, bo np.
        będę miała zapaść i będę w letargu, a lekarze stwierdzą zgon. Brrrr...
        • Gość: jaija Re: Klauni i Pierroci - brrr... IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.07.06, 13:33
          Poczytaj opowiadania E.A.Poe
    • Gość: Arcykretyn Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: 82.160.17.* 04.07.06, 02:35
      LSD czy moze magiczne grzybki?
      • Gość: Fob Re: Dziwne FOBIE. Czy jestem sama? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.06, 11:16
        boję się burzy bardzo-grzmotów ,błyskawic
        żab,ropuch,wszelkich gadów i płazów
        prostackich ludzi,niewykształconych ciemniaków ,ich dziwnych myśli i poglądów,
        silnych ,huraganowych wiatrów i gwałtownych opadów
        ciemnych ,oslizgłych pomieszczeń(piwnic,lochów)
        nietoperzy,szczurów,
        dotyku obcych ludzi,
        pożaru,ulatniania się gazu(używania gazu z butli)
        pijaków,psycholi,
        dżwięku domofonu i dzwonka do drzwi,
        "zapachu" brudnych ludzi,
        brzydkich,złych twarzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka