Dodaj do ulubionych

Co w byciu Polakiem jest wstydliwego?

• zhanka Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 31.05.06, 15:06
      Nie jestem Polka ale mieszkam w Polsce juz od 10 lat, wiec mysle ze moje
      spojrzenie na Polakow jest jakby ze strony. Sluchajcie, nie jest tak zle.
      Jezeli cos was oburza w zachowaniu rodakow to znaczy ze was to obchodzi, ze nie
      jest wam wszystko jedno. Najgorsza bylaby Obojetnosc, olew itd.
      Mnie czasami wkurzaja dresiarze bo zawsze musza obrazic tylko dlatego ze jestem
      azjatka ale nie przejmuje sie ("dresiarz - on i w Afryce dresiarz" jak sie u
      nas mowi:). Nigdy sie nie poddaje, tylko walcze:) Podchodze i mowie do niego ze
      nauczylam sie pieknego polskiego jezyka, a czy on potrafi sklecic dwa zdania w
      obcym jezyku? Co potrafisz jeszcze oprocz przykrych zaczepek obcokrajowcow? Co
      osiagnales w tym zyciu? Skutkuje:D Zawsze mnie przepraszaja. A wiec jezeli
      dresiarze w Polsce potrafia powiedziec: "Przepraszamy pania" to naprawde nie
      jest zle! Jeszcze Polska nie zginela!
      • Gość: bubster Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: *.pptp.stw-bonn.de 31.05.06, 18:33
        pocieszajace :)
      • Gość: norsk_skogskatt Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 22:07
        gdybym nosiła kapelusz, to bym go przed tobą zdjęła.
        Taka uwaga w ustach cudziziemca mieszkającego w Polsce
        i mającego stały kontakt z nieprzyjemnymi aspektami polskiego
        życia na codzień ma wyjątkową wartość.
        Kto by się przejmował przesądami zagraniczniaków, co to nosa
        nie wystawili za własne podwórko.
    • Gość: Sharky krk Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:02
      Queens nie wygrało.
      Wygrał MILOWICZ!
      CZY MY NIE MAMY ZA GROSZ GUSTU?!
      UGRH!
      I jak tu kibicowac biało - czerwonym?!
    • bmwariat Jak się wstydzisz być Polakiem 01.06.06, 09:23
      to wypad z kraju i nie wracaj. Nikt po Tobie płakał nie będzie.Żałosna osobo.
      Wyjedź i nie wracaj i sie nie oglądaj nawet na Polske. Nie potrzeba takich
      debili w kraju.
      • Gość: Izabella1991 Re: Jak się wstydzisz być Polakiem IP: *.Red-217-127-149.staticIP.rima-tde.net 01.06.06, 15:22
        NNNooo tak,coraz lepiej!
        Kazdego,komu nie podoba sie polski syf,brud,smrod i ubostwo,bedziesz z kraju
        wyganial???!Hmmmm.....nie sadze,aby sie to Tobie(czy komukolwiek udalo)!
        Mi sie w Polsce wiele rzeczy nie podobalo(i nie podoba) dlatego wyemigrowalam!
        Powiem tylko tyle,za granica szukam i lubie towarzystwa Polek,ALE NIE POLAKOW!
        Mam wieksze zaufanuie do zdechlej myszy,niz do Polaka-brudasa-pijaka(choc nie
        zaprzeczam,ze wyjatki sie zdarzaja)!
        • Gość: hybrid822 Re: Jak się wstydzisz być Polakiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.06, 17:12
          Nigdy się nie wstydziłam, nigdy nawet nie myśłałam w tych kategoriach. Obecnie
          zaczynam, pod wpływem dyskusji takich jak ta. Chyba żaden inny naród nie pluje
          na samych siebie tak jak my. Brawo.
          Człowiek który wstydzi się swojej narodowości nie jest w najmniejszym stopniu
          godny szacunku. Coś jak kupa na podeszwie:) I ja nie chcę żeby takie
          egzemplarze wyjeżdżały za granicę, przeciwnie - niech siedzą na miejscu i nie
          robią nam fatalnego PR.

• Gość: norsk_skogskatt Re: Jak się wstydzisz być Polakiem IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 22:12
          a wcale nieprawda, nie generalizować tak wulgarnie.
          Polacy mają jako pracownicy świetną opinię. Większość
          krewnych i znajomych w Niemczech, Francji czy Szwajcarii
          tylko marzy o tym, aby złapać polskiego nielegalnego ogrodnika, hydraulika czy innego
          burzymurka. Bo zapieprzają jak mały Kazio, nie piją i są generalnie solidni.
          Ja sama w tej chwili marzę o polskim hydrauliku! bo mnie tutejszy wystawił do wiatru.
    • bejrutek wyrafinowane złodziejstwo rządzacych 01.06.06, 20:14
      j/w
      • Gość: Hefr Czego sie wstydze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:07
        NAjbardziej wstydze sie tych Polaków, którzy wstydzą się być Polakami.
        Tych, którzy nie mają za grosz patriotyzmu, szacunku do ojczyzny.
        Ojczyzna i warunki w niej stworzone (przez rząd, rodziców, oświatę) pozwoliły
        Wam pisać teraz na komputerach, pracować, uczyć się, pozwoliła być świadomym
        obywatelem kraju i świata.
        Fakt, że narzekanie mamy we krwi ale jak ktoś wcześniej napisał o wiele gorsze
        byłoby olewactwo.
        Mamy przecież tak dużo walorów pozytywnych jako naród...
        Pozdrawiam
        Dumny Polak
    • Gość: PL .PL Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: 212.160.93.* 01.06.06, 21:18
      najsmieszniejsze jest to ze ludzie ktorzy
      sa czysci-myja sie ni tylko w soboty/wielkie/
      znaja jezyki obce
      chodza do dentysty-czesciej niz koleda
      pachna perfumami /ORGINALNYMI/
      nie kradna w sklepach
      na imprezach pija tyle ile normalny czlowiek wypija zeby bylo fajnie a nie zeby
      bylo wleczone
      ubiera sie gustownie
      wstydza sie mowic po polsku ,udaja kogos kim nie sa i tym samym procent
      fantastycznych polakow do ktorych sie zaliczaja jest tak znikomy
      ja zawsze za granica a bywam tam czesto staram sie dobrze mowic o Polsce
      mysle ze to lepsze niz narzekanie na polskie pieklo
      pozdrowionka
    • Gość: Don Kichot Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: 212.87.244.* 02.06.06, 09:26
      OK - jedna rzecz - nikt nie twierdzi,że każdy Polak za granicą to
      niewykształcony,bezzębny brudas i złodziej.Nie każdy Niemiec jest faszystą i
      nie każdy Arab jest terrosrystą ,itd,itp.

Ale jeżeli podliczymy sobie statystycznie to wynik jest naprawdę smutny.

Omijam naszych głośno przeklinających na lotniskach polaków którzy zioną
      alkoholem a słowo prysznic jest dla nich abstrakcją.

hasta la vista

• drwal10 Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 02.06.06, 12:15
      Najbardziej wstydzę się za Polaków, którzy wstydzą się być Polakiami.
      Nierozumiem dlaczego ktoś łączy plucie na ulicy, brak higieny, pijaństwo,
      ogólne chamstwo itp. z przynależnością do jakiejś narodowości. Czy Polak, który
      nie robi wyżej wymienionych rzeczy przestaje być Polakiem? Mam wrażenie że
      bardzo wiele osób myśli, że tak. I to jest dopiero prymitywne myślenie, którego
      należy sie wstydzić.
      • miau25 Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 02.06.06, 19:01
        Tych wszystkich desperatów co rzucają się na telewizory i inne suszarki,
        wyłamuja bramki i tratują wszystko po drodze jak otwierają nowy Media Markt, a
        pozniej ich pokazuja w niemieckiej tv.
        • Gość: Izabella1991 Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: *.Red-83-45-243.dynamicIP.rima-tde.net 02.06.06, 19:13
          O to to to to!
          Chociaz fakt faktem,ze nie tylko Polacy zabijaja sie o tansze rzeczy,jasnie
          Panstwo w Londynie przed wyprzedaza w Harrodsie o-to dopiero potrafi!
          To jest jazda na calego!Takie bluzgi leca,ze Nnnnoooo!
          Mnie zastanawia jeszcze jeden fakt-dlaczegorz to Panowie Polacy doceniaja
          Polki dopiero na emigracji w Stanach,Hiszpanii,Francji,gdziekolwiek...A w
          Polsce to jestesmy dupy,suki,towary itd...
          Niech mi jakowys Polak odpowie-b.prosze!Iza
    • gayga1 Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 02.06.06, 22:20
      Wstydliwym jest:
      -brak dbania o dobro wspólne in.sprzatamy tylko do wycieraczki a resztę
      sąsiadowi pod drzwi ,smrod i brud na klatkach schodowych i wokół domów
      -nietrwałośc wykonania np.chodników ,dróg - wykończeń - coś jest robione ale za
      chwilę wygląda jakby 100 lat miało
      -uzębienie fakt - najbrzydsze /poza Rosjanami:)/ale ty w dużej mierze nasi
      fachowi dentysci ponoszą winę za ten stan
      -hołdowanie modzie tzn. np.nastaje moda na kamizelki męskie i wszyscy panowie
      są zaopatrywani na targowisku w takowe i dumnie w nich paradują aż do ukazania
      sie nastepnego HITU
      -za rząd i ludzi nas reprezentujących - nie ma takowych
      -za brak serdeczności ,uśmiechu
      - i w związku z tym -za ponuro wyglądających POlaków
      - zza granicą za ich zachowanie często wulgarne jak i wrogośc do innych Polaków
      -
      -
      • billy.the.kid Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 02.06.06, 22:52
        JAK TAKSÓWKARZ MNIE NIE DOWIEZIE NA MIEJSCE-TO WYSIĄDĘ.
        jak lotnik nie dowiezie mnie na miejsce to.... już nigdy nie bede klaskał.
    • Gość: c3pO Wstydzę się piątkowego Sopotu. IP: *.chello.pl 03.06.06, 12:02
      Może być gorzej?
      • Gość: c3p0 Sorki, Opola :) IP: *.chello.pl 03.06.06, 12:02
        w sumie takie samo badziestwo.
        • krowkakrowka Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 03.06.06, 20:40
          jestem w londynie i wiem ze jest wielu fajnych ludzi z polski ktorzy ucza sie,
          maja prace potrafia sie zachowac w kazdej sytuacji ale niestety jest to przykra
          prawda ze na ulicach bardzo sie wyrozniamy jezeli chodzi o chamstwo i okropny
          wyglad mezczyzn. kazdy czlowiek moze sie ubrac jak mu sie podoba to kwestia
          gustu ale "dresy","karki", "ABS-y" czesto chca pokazac cos (nie wiadomo co),
          gola sie na lyso wcisna sie w dresik podkreslajacy ich nadmiernie rozwiniete
          sterydowe czesci ciala i krzywo patrza na kazdego kto ma inna skore niz biala.
          co to jest? z drzewa jeszcze nie zeszli? mamy XXI wiek! halo!
          • krowkakrowka Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? 03.06.06, 20:50
            ostatnio moj kolega ze szkocji pytal mi sie dlaczego polacy gola sobie glowy?
            o co w tym chodzi? i dlaczego wielu z nich zachowuje sie jakby mieli jakis
            problem.
            ja sie usmiechnelam i powiedzialam ze z "dresow" polacy tez sie smieja a nawet
            kabarety robia o nich skecze, ale to zjawisko dresiarstwa jest jakby rodzajem
            folkloru :P normalni ludzie sa normalni w polsce.
            ale co jest smieszne spotkalam "dresow" z polski, z rosji (bardzo wielu), a
            nawet z czech.
            hihihihi mysle ze to taka slowianska moda.
        • Gość: ja1111 Re: OBORA TO IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.06, 20:52
          -wszyscy ci ktorzy nie maja za grosz zdrowej samooceny i oceny Polski i
          wmawiaja innym ze w polsce jest wcale nie najgozej bo: nie wszyscy lekarze sa
          zli ,nie wszyscy urzedasi niemili ,nie wszyscy polacy pija,nie wszyscy sa
          nietolerancyjni, nie wszystkie drogi sa zle, nie kazdy polak kradnie, jest jak
          jest w afryce gdzies np. jest gozej. itp

patryioci, ktorzy na takich wlasnie forah pisza tym ktorzy widza ten syf w
          polsce nietolerancje i ogolny burdel,a ktorzy z polski wyjechali ,ze dobrze ze
          wyjechali i ze np niemcy czy anglia to tam tez rozowo nie jest.itp,itd

i wogole jak mozna krytykowac tak IDEALNY kraj i IDEALNYCH mieszkancow.

GLUPOTA, SLEPOTA, SAMOUWIELBIENIE, TOTALNE OGRANICZENIE,BRAK SAMOKRYTYCYZMU
          • krowkakrowka Re: OBORA TO 03.06.06, 21:34
            popieram przedmowce!!!!!!!!!!!!!!
          • caricatura Dresy!! 03.06.06, 21:34
            Oczywiście, że dresiarstwo. Golenie głowy na łyso, tlenione włosy, przypalanie
            się na solarium, noszenie dresów, słuchanie techno przy maksymalnej głośności
            oraz używanie pięciu słów na krzyż powninno podlegać karze wysokiej grzywny
            jako przyczynianie się do obniżenia poziomu kultury polskiej. I wtedy młodzi-
            zdolni nie musielby wyjeżdżać do Anglii robić karierę na zmywaku. No i na
            służbę zdrowia by się znalazło :P
          • Gość: do ja11111 Re: OBORA TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:16

> -wszyscy ci ktorzy nie maja za grosz zdrowej samooceny i oceny Polski i
            > wmawiaja innym ze w polsce jest wcale nie najgozej bo: nie wszyscy lekarze sa
            > zli ,nie wszyscy urzedasi niemili ,nie wszyscy polacy pija,nie wszyscy sa
            > nietolerancyjni, nie wszystkie drogi sa zle, nie kazdy polak kradnie, jest
            jak
            > jest w afryce gdzies np. jest gozej. itp
            >
            >
            > patryioci, ktorzy na takich wlasnie forah pisza tym ktorzy widza ten syf w
            > polsce nietolerancje i ogolny burdel,a ktorzy z polski wyjechali ,ze dobrze
            ze
            > wyjechali i ze np niemcy czy anglia to tam tez rozowo nie jest.itp,itd
            >
            > i wogole jak mozna krytykowac tak IDEALNY kraj i IDEALNYCH mieszkancow.
            >
            > GLUPOTA, SLEPOTA, SAMOUWIELBIENIE, TOTALNE OGRANICZENIE,BRAK SAMOKRYTYCYZMU
            nie wiem jak ty ale ani ja ani przeażająca część moich znajomych ,rodziny
            itd.nie jest brudasami,pijakami,zlodziejami itd.a więc NIE WSZYSCY .Sama
            napisałam kilka postów wyżej ,co nie podoba mi sie w kraju ale uważam,że
            negowanie wszystkiego nie jest wyjściem ,po prostu nie tędy droga .Patrząc na
            twoja katastrofalna ortografię moge stwierdzić tylko jedno idź czlowieku gdzies
            indziej ,zapomnij o resztkach języka polskiego,który gdzieś kołacze się w
            zakamarkach twojego mózgu i wylewaj swoje protest songi na forum
            obcokrajowcy,zmywak w Anglii itd.
            go mózgu
            • Gość: ja1111 Re:poprzedni post to wlasnie ta obora IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.06, 21:10
              czytaj ze zrozumieniem
              i to wlasnie TY jestes tym kims o kim w moim poscie jest napisane
              • Gość: do ja1111 Re:poprzedni post to wlasnie ta obora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:47
                tym kims czyli? nazywasz mnie pijakiem,brudase ? jakim prawem? kim w ogóle
                jesteś ,żeby mnie oceniać? no tak kolejny Polaczek na emigracyji,leżący na
                zmywaku ,a kompleksy leczący w internecie.Uważaj bo ci go odetna
                • Gość: JA1111 Re:poprzedni post to wlasnie ta obora IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.06, 15:05
                  no prosze bardzo jaki popis inteligencji.

tak wlasnie TY jestes tym przykladem OGRANICZONY(a)POLGLOWKU
            • masai1 Re: OBORA TO 05.06.06, 10:56
              Mieszkam juz 35-lat zagranica,przezylem nalot polski w latach
              osiemdziesiatych,polskie autokary z pozaslaniatymi kocami oknami i kolejka
              turkow(podstarzeale blondynki dawaly du...py zeby kupic moher u zyda)naglowki w
              gazetach o kradziezach,rozbojach,morderstwach!!!!popelnionych przez polskich
              "turystow" teraz mamy roboli co caly tydzien zap...,w niedziele kosciol walenie
              sie w piersi a pozniej uchliwaja sie na trawniku przed dworcem Kto niewierzy
              zapraszam wieden dworzec praterstern.Do polski jezdze rzadko,wysokosciowcow w
              warszawie nie podziwiam bo musze uwazac na dziury w chodnikach,ale za to
              podobaja mi sie kraty na starych kamienicach(kiedys b. ladnych!)ktore chronia
              przechodni przed spadajacymi elementami elewacji Pozdrowienia!
    • Gość: stefab\ Re: Co w byciu Polakiem jest wstydliwego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:48
      nic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka