witch-witch Re:Kocham imię Elisabet...bo moje własne 24.08.06, 12:51 i nie tłumaczę je na polski! Fajne imię jest: Bruno, Lea, Lena,Lisa, Vera, Amanda, Gabriella, Christian, Helen, Thor, Andrea,Kio, Nina, Sabrina, Ksena, rzuć fantazję co to ciągle powtarzać w kółko stare imiona tzreba tworzyć nowe, czy jak..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hudefak Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 25.08.06, 00:14 Imiona męskie: Idealnie, gdy nawet pisownia się zgadza: Robert, Albert, Herbert, Roland, Emil, Alan, Jeżeli mogą cię natchnąć polscy politycy: PiS - Edgar PO - Donald SO - Endrju LPR - Ed ( to od konia, który mówi) SLD - Alex UP (kiedyś istniało razem z SLD i miało wicepremiera z infrastrukturą) - Winnetou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrantka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 217.205.157.* 25.08.06, 11:40 Mi sie podoba Nell dla dziewczynki. W Polsce sie dobrze kojarzy, ale moj facet stwierdzil, ze dzieci w szkole by jej zyc nie daly, bo sie np. rymuje z hell :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toy Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 15:28 Gabrielle, Julia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 212.160.172.* 30.08.06, 12:10 nel jest zdrobnieniem na bank, tylko nie pamietam od jakiego imienia. A do Twojego dziecka beda sie zwracac tak jak Ty do niego sie zwracasz. Osobiscie znam chlopaka o imieniu Piotr na ktorego matka wolala "Piecia"... i niestety sie przyjelo. Odpowiedz Link Zgłoś
mme_crifort Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 25.08.06, 15:25 moje ukochane-laura, no i może Hanna-brzmi pięknie po angielsku podpisuję się też pod Nell ;)) czekam tylko aż sie jakaś pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.net.autocom.pl 25.08.06, 18:01 Beata -> Betty (wystarczy zamiennik, w czym problem?), może być nawet wymawiane przez anglojęzycznych "bijata" heheh Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 21:28 Betty to skrot od Elizabeth. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:25 moi synowie to Alan i Patryk, te imiona ładnie brzmią i w Polsce i w świecie Odpowiedz Link Zgłoś
ivva1 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 02:22 Ja też jakiś czs temu zastanawiałam sie nad imionami dla dzieci (wiem jaki problem przeżywali znajomi ,którzy wyjechali do Niemiec z synem Przemysławem- nikt nie umiał tego wymówic i wychodziło z tego Pśepyślaf albo Pśemek),dlatego klasycznie i miedzynarodowo:Dawid i Oliwia (w Polsce Ola w Niemczech Oli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totutotam Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:28 Marta (moje i jeszcze nigdy nie miałam z nim problemów, nawet na stypendium w akademiku - kołchozie, wszystkie nacje świata) i Anna (też uniwersalne, choć bywa młyn z zapisem). Męskie: Marek i Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 21:44 Sporo jest odpowiednich imion, jesli dopuszczasz male wariacje w pisowni i wymowie. Pewnie sie powtorze, ale kilka z ew. niewielkimi zmianami w pisowni - meskie: Adrian, Artur, Daniel, Dawid, Jakub, Natan, Jeremi, Zachary, Gabriel, Robert, Aron, Eryk, Patryk, Dominik, Beniamin, ALexander, Thomas, - damskie: Emilia, Amelia, Isabella, Olivia, Hanna, Alexandra, Sara, Natalia, Laura, Anna, Victoria, Julia, Maria, Luiza, Eliza Z reszta, w Polsce teraz wszyskto przeciez przejdzie, lacznie z Kewinem i Dzesika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.aster.pl 26.08.06, 21:54 jak byłem w londynie, angole z powodzeniem wypowiadali moje imię a d a m S adams Odpowiedz Link Zgłoś
water7 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 22:02 Barnaba-Barnaby Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Malwina ofkors 26.08.06, 23:19 Barnaba- lol to imię nie brzmi dobrze chyba w zadnym języku, heheh Baranaba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Martyna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:30 oczywiście Martyna (Martina, Maatina) :) Jak mieszkałam w Australii, zdrabniałam do Tina i też było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggy Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.resetnet.pl 26.08.06, 23:47 Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 83.136.224.* 27.08.06, 08:44 KRYSTYNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm:) Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.aster.pl 27.08.06, 12:24 Szczepan Grzegorz Brzęczyszczykiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
parszywa_szmata Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 27.08.06, 12:44 Wolfgang Edeltrauda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xman Re: tylko RYSIEK IP: *.mtvk.pl 27.08.06, 12:48 Rysiek jak powszechnie wiadomo wszystkie Ryski to porzadne chlopy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikumiku Sbishek IP: 85.233.33.* 27.08.06, 13:50 w wersji niemieckojezycznej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.globalconnect.pl 27.08.06, 16:07 Edward, Edmund, Edgar, Egon, Adolf Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Emma 27.08.06, 16:19 My mielismy potrojny problem, pon iewaz oprocz polskiego i anglickiego w gre wchodzi rowniez szwedzki... dlatego stanelo na Emmie. Odpowiedz Link Zgłoś
elektyka Re: grzegorz gajowniczek 28.08.06, 11:02 mialam w pracy Jacka_ dla szkotow_Dzasek byl hiszpan George (czyt Horhe) _Dzordzi Mysle,ze Anna jest calkiem ok ___ANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.08.06, 21:37 Moje imie jest uniwersalne :) Chociaz znajomi Angole wymawiaja oczywiscie tferiza i pisza przez th Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna.trampka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsku 28.08.06, 22:57 a moje - Agata? ladnie i po polsku, i po angielsku, jak Agatha Christie :) i bardzo proste w wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dejw Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:41 Agnieszka :) - Agnes :P Odpowiedz Link Zgłoś