Dodaj do ulubionych

Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsku

• witch-witch Re:Kocham imię Elisabet...bo moje własne 24.08.06, 12:51
      i nie tłumaczę je na polski!
      Fajne imię jest: Bruno, Lea, Lena,Lisa, Vera, Amanda, Gabriella, Christian,
      Helen, Thor, Andrea,Kio, Nina, Sabrina, Ksena, rzuć fantazję co to ciągle
      powtarzać w kółko stare imiona tzreba tworzyć nowe, czy jak..:))))
    • hudefak Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 25.08.06, 00:14
      Imiona męskie:
      Idealnie, gdy nawet pisownia się zgadza: Robert, Albert, Herbert, Roland, Emil,
      Alan,
      Jeżeli mogą cię natchnąć polscy politycy:
      PiS - Edgar
      PO - Donald
      SO - Endrju
      LPR - Ed ( to od konia, który mówi)
      SLD - Alex
      UP (kiedyś istniało razem z SLD i miało wicepremiera z infrastrukturą) - Winnetou

• Gość: Emigrantka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 217.205.157.* 25.08.06, 11:40
        Mi sie podoba Nell dla dziewczynki. W Polsce sie dobrze kojarzy, ale moj facet
        stwierdzil, ze dzieci w szkole by jej zyc nie daly, bo sie np. rymuje z hell :(
        • Gość: Toy Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 15:28
          Gabrielle, Julia...
        • Gość: szadoka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 212.160.172.* 30.08.06, 12:10
          nel jest zdrobnieniem na bank, tylko nie pamietam od jakiego imienia.
          A do Twojego dziecka beda sie zwracac tak jak Ty do niego sie zwracasz.
          Osobiscie znam chlopaka o imieniu Piotr na ktorego matka wolala "Piecia"... i
          niestety sie przyjelo.
    • mme_crifort Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 25.08.06, 15:25
      moje ukochane-laura, no i może Hanna-brzmi pięknie po angielsku

podpisuję się też pod Nell ;)) czekam tylko aż sie jakaś pojawi
    • Gość: ... Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.net.autocom.pl 25.08.06, 18:01
      Beata -> Betty (wystarczy zamiennik, w czym problem?), może być nawet wymawiane
      przez anglojęzycznych "bijata" heheh
      • kayah73 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 21:28
        Betty to skrot od Elizabeth.
    • Gość: sylwia Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:25
      moi synowie to Alan i Patryk, te imiona ładnie brzmią i w Polsce i w świecie
    • ivva1 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 02:22
      Ja też jakiś czs temu zastanawiałam sie nad imionami dla dzieci (wiem jaki
      problem przeżywali znajomi ,którzy wyjechali do Niemiec z synem Przemysławem-
      nikt nie umiał tego wymówic i wychodziło z tego Pśepyślaf albo Pśemek),dlatego
      klasycznie i miedzynarodowo:Dawid i Oliwia (w Polsce Ola w Niemczech Oli)
    • Gość: totutotam Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:28
      Marta (moje i jeszcze nigdy nie miałam z nim problemów, nawet na stypendium w
      akademiku - kołchozie, wszystkie nacje świata) i Anna (też uniwersalne, choć
      bywa młyn z zapisem).
      Męskie: Marek i Jakub
    • kayah73 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 21:44
      Sporo jest odpowiednich imion, jesli dopuszczasz male wariacje w pisowni i
      wymowie.
      Pewnie sie powtorze, ale kilka z ew. niewielkimi zmianami w pisowni
      - meskie: Adrian, Artur, Daniel, Dawid, Jakub, Natan, Jeremi, Zachary, Gabriel,
      Robert, Aron, Eryk, Patryk, Dominik, Beniamin, ALexander, Thomas,
      - damskie: Emilia, Amelia, Isabella, Olivia, Hanna, Alexandra, Sara, Natalia,
      Laura, Anna, Victoria, Julia, Maria, Luiza, Eliza

Z reszta, w Polsce teraz wszyskto przeciez przejdzie, lacznie z Kewinem i
      Dzesika.
      • Gość: adam Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.aster.pl 26.08.06, 21:54
        jak byłem w londynie, angole z powodzeniem wypowiadali moje imię
        a d a m S
        adams
    • water7 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 22:02
      Barnaba-Barnaby
      • shava SYLWIA:D n/t 26.08.06, 22:11
        .
      • mootya Malwina ofkors 26.08.06, 23:19
        Barnaba- lol
        to imię nie brzmi dobrze chyba w zadnym języku, heheh Baranaba...
        • Gość: martynka Martyna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:30
          oczywiście Martyna (Martina, Maatina) :) Jak mieszkałam w Australii, zdrabniałam
          do Tina i też było ok
    • Gość: iggy Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.resetnet.pl 26.08.06, 23:47
      Zygmunt
    • Gość: Lena Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 83.136.224.* 27.08.06, 08:44
      KRYSTYNA
      • sanyu Maya 27.08.06, 11:43
        Maja..w wersji ang pisane Maya :))
    • euwiuka4 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 27.08.06, 11:53
      Pola
      • Gość: adm:) Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.aster.pl 27.08.06, 12:24
        Szczepan Grzegorz Brzęczyszczykiewicz
    • parszywa_szmata Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 27.08.06, 12:44
      Wolfgang
      Edeltrauda
    • Gość: Xman Re: tylko RYSIEK IP: *.mtvk.pl 27.08.06, 12:48
      Rysiek

jak powszechnie wiadomo wszystkie Ryski to porzadne chlopy :)
      • Gość: fikumiku Sbishek IP: 85.233.33.* 27.08.06, 13:50
        w wersji niemieckojezycznej :D
    • Gość: Lehoo Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.globalconnect.pl 27.08.06, 16:07
      Edward, Edmund, Edgar, Egon, Adolf
    • mijaczek Emma 27.08.06, 16:19
      My mielismy potrojny problem, pon iewaz oprocz polskiego i anglickiego w gre
      wchodzi rowniez szwedzki...
      dlatego stanelo na Emmie.
    • grzegorz.gajowniczek grzegorz gajowniczek 28.08.06, 09:33
      grzegorz gajowniczek
      • elektyka Re: grzegorz gajowniczek 28.08.06, 11:02
        mialam w pracy Jacka_ dla szkotow_Dzasek
        byl hiszpan George (czyt Horhe) _Dzordzi
        Mysle,ze Anna jest calkiem ok ___ANA
    • Gość: teresa Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.08.06, 21:37
      Moje imie jest uniwersalne :) Chociaz znajomi Angole wymawiaja oczywiscie
      tferiza i pisza przez th
    • mroczna.trampka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsku 28.08.06, 22:57
      a moje - Agata? ladnie i po polsku, i po angielsku, jak Agatha Christie :) i
      bardzo proste w wymowie.
      • Gość: dejw Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:41
        Agnieszka :) - Agnes :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka