Dodaj do ulubionych

Nie mam telewizora

• Gość: Mimi Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 06:32
      Dokładnie! I jeszcze to dziwne spojrzenie-nie ,jakbym nie miała
      telewizora,tylko jakbym nie miała niczego,a jedzenie trzymała w wykopanym dole
      w ziemi :):) Teraz się już nie przejmuję,a zamiast TV wolę spacer albo wspólne
      zajęcia z mężem ,na które mam więcej czasu ;)
    • Gość: gosc nie ogladam filmow... IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 07:26
      podobna sytuacja ale nieco inna kwestia. pewna kolezanka wymieniala rozne filmy
      i pytala czy ogladalem. no to ja mowie ze nie. a koncu wymienia moze juz z
      setyny tytul i mowi kto tam wystepowal i kiedy ja powiedzialem nie widzialem, to
      tez swtierdzila o boshe jak mozna nie ogladac, taki dobry film... tez znajomosc
      jednorazowego uzytku
      • Gość: Beczułka Re: nie ogladam filmow... IP: 217.153.76.* 22.09.06, 09:33
        A może miała rację? Może to było coś co warto było obejrzeć? Skąd wiesz ze to
        ona była tą bardziej żałosną stroną?
    • Gość: Maniek Re: Nie mam telewizora IP: 62.6.139.* 22.09.06, 07:55
      A ja mam i to bardzo duzy i bardzo dobrej jakosci. Za to nie mam do niego
      podaczonej anteny. Ogladam na nim filmy do kina nie chodze bo jakos nie ta.
      Pozdrawiam
    • anna7813 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 08:09
      To ja się tez dopiszę do klubu nieposiadających tv. Nasi znajomi ostatnio
      reagują inaczej: "o szczęśliwi ludzie..."
      :)
    • Gość: marysia Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 08:50
      gratuluję:) i rozumiem , pomimo tego że ja telewizor posiadam , to okazyjnie z
      niego korzystam...wolę radyjko:))
    • Gość: witek Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:15
      ja też nie mam i od ponad 6 lat nie oglądam!!!
    • Gość: Moniq Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:37
      ja tez, ja tez:) nie ma:) i jest to genialne! chco trudno wytłumaczalne:)
      • artistry1 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 10:01
        Ja tez nie mam, od 4 lat:) i jakoś żyje, jak jestem u mamy lub u teściowej to
        coś tam obejrzę, ale to ten sam bełkot co wcześniej więc nie warto:) Najchętniej
        oglądam wtedy nationale geographic lub discovery, ale niestety teściowa nie ma a
        u mamuśli ciągle leci kanał sport lub tvn24:( takze nie ogladam, choć moja córka
        odwraca głowę z zainteresowaniem jak widzi tv lub włączony komputer:))Wpisuje
        sie do klubu :))
        • Gość: steve Re: Nie mam telewizora IP: 156.17.92.* 22.09.06, 10:03
          Ja w zasadzie mam, ale tylko dlatego że ktoś mi go przynióśł... A wyrzucić mi
          szkoda.
          Co prawda mam TV ale anteny już nie ;) Może też ktoś przyniesie...
      • Gość: alfra Re: Nie mam telewizora IP: *.aster.pl 22.09.06, 10:04
        ja też nie mam od kilku lat i jest jedno ale.
        Pracuję w aptece i mam problem, jak pacjenci proszą lek,który wczoraj
        reklamowali w Tv po filmie , i bądż mądry co autor miał na myśli .
        • pwo Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 10:45
          Może by tak pójść dalej. Odłączcie sobie prąd, gaz, wodę, mujcie się raz w roku,
          przed świętami, i żyjcie sobie spokojnie. Odnoszę wrażenie, że ten snobizm jest
          odrbinkę nie na miejscu. Telewizja jak wszystkie rozrywki jest dla ludzi,
          powtarzam, dla ludzi. Świat idzie naprzód nie zapominajcie o tym i takie rzeczy
          jak telewizja i wymienione wcześniej są nieodłącznymi towarzyszami tego postępu.
          A gadanie austryjackie, że nie mam i wtedy jestem lepszy jest zupełnie nie na
          miejscu.
          Nie masz, bo nie potrafisz z niego korzystać
          Pozdrawiam snobów.
          • mikka07 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 12:07
            pwo napisał:

"Nie masz, bo nie potrafisz z niego korzystać" to własne, czy cytowane?

Krakusy! Nie macie metra i kolumny Zygmunta bo, ...jak wyżej
        • mikka07 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 12:02
          Gość portalu: alfra napisał(a):

> ja też nie mam od kilku lat i jest jedno ale.
          > Pracuję w aptece i mam problem, jak pacjenci proszą lek,który wczoraj
          > reklamowali w Tv po filmie , i bądż mądry co autor miał na myśli .

Cholera. Moja przyjaciółka musi kupować z tego powodu coś takiego jak Twój
          Styl, Elle i inne bo tam są reklamy kosmetyków. Prowadzi gabinet kosmetyczny
          i "klientki pytają".
      • kaza40 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 10:57
        Gość portalu: Moniq napisał(a):

> ja tez, ja tez:) nie ma:) i jest to genialne! chco trudno wytłumaczalne:)
        a ja nie mam samochodu i co z tego wynika?
    • kkkarolina To ja mam dla Was propzycje :) 22.09.06, 10:40
      zepsuł mi się telewizor :(
      Jeżeli więc zaczniecie się masowo pozbywać telewizorów to służę pomocą - mogę przygarnać jednego biednego odrzuconego telewizorka :)

Z Krakowa jestem, ale to nie skąpstwo przeze mnie przemawia :P
    • Gość: jacek666 Biedaki IP: *.tpnet.pl 22.09.06, 10:42
      Nawet na telewizor fajtłapy nie potrafią zarobić.
      • mikka07 Re: Biedaki 22.09.06, 12:14
        Gość portalu: jacek666 napisał(a):

> Nawet na telewizor fajtłapy nie potrafią zarobić.

Ja bym powiedział, że mogą zarobić zamiast tego na grę w tenisa, czy golfa,
        spędzenie weekendu w Paryżu, czy Wiedniu, pójście do kina, czy do teatru, albo
        na mecz, albo do knajpy, albo potańczyć, wyjechać na wakacje na Karaiby,
        popływać jachtem, a nie oglądać tę namiastkę dla ubogich na szklanym ekraniku w
        klatce mieszkanka.
    • x-x-x_extreme_energy Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 10:54
      a ja mam, ale nie chce mi się tych bzedów oglądać
      rozrywkę zapewnia mi łącze internetowe;o)
    • kaza40 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 10:54
      Gość portalu: Vp napisał(a):

> O jezuuuu, to jak ty żyjesz????
      >
      > Nowo poznana osoba tak reagująca zazwyczaj okazywała się znajomością
      > jednorazowego użytku :-)
      samo stwierdzenie, nie mam telewizora można nie mieć telewizora ale dobrze by
      było dowiedzieć się czym się zajmujesz w wolnym czasie?
    • Gość: camel_3d to przykre IP: 81.19.200.* 22.09.06, 10:55
      bo to znaczy, ze nie umiesz sie z nim obchodzic.
      telewizor nie powinien byc oczywiscie bozkiem, ale zrodlem informacji, takim
      samym jak gazety czy ksiazki. pozbawiajac sie tego zrodla, przestajesz niejako
      uczestniczyc w zyciu. Z powodu braku informacji nie wiesz np co dzeije sie w
      Polityce...
      Moj kolega z pracy nie ma TV i mowi, ze go polityka nei interesuje. Ok. ale
      potem jeczy ze politycy sa winni wszystkiemu, kiedy pytam ktorzy, to nie bardzo
      wie..bo nawet nie wie kto jest w ktorym ministerstwie.
      Rownie dobrze mozesz wyrzucic komputer.

• Gość: jacek666 Re: to przykre IP: *.tpnet.pl 22.09.06, 11:23
        Popieram w całej rozciągłości. Czy TV jest dla wpisujących się tutaj narzędziem
        szatana lub czymś w tym stylu? Niech wywalą telewizor, komputer, radio, zaszyją
        się w chatce na odludziu.
    • Gość: cynthia Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:13
      jejku :) ja tesz :) a to dla tego ze sie zepsul, nie było czasy na naprawe... i
      tak juz zostało, mam bez tego pudła wiecej czasu dla siebie i bliskich i
      polecam zepsuc albo oddac w dobre rece tv, wszystkim ktorym notorycznie brak
      czasu :) swietne jest zycie bez tv :) POLECAM :)
      • Gość: zygi Re: Nie mam telewizora IP: *.olsztyn.net.pl 22.09.06, 12:10
        "ja tesz "
        "a to dla tego ze sie zepsul"

"swietne jest zycie bez tv" - bez znajomości zasad ortografii "tesz",prawda?
    • Gość: mejlmi Re: Nie mam telewizora IP: 203.27.177.* 22.09.06, 11:27
      Ja i moja dziewczyna tez nie mamy TV. Mielismy nawet pozyczony na Mistrzostwa
      Swiata w Pilce Noznej, ale oprocz ogladniecia kilku meczow sie nie przyjal,
      wiec zaraz po finale oddalem. Niestety mamy internet, ktory zjada za duzo
      czasu, ale na szczescie gdy jestesmy razem to nie ma tak, ze jedno siedzi przed
      komputerem a drugie patrzy w sufit, staramy sie korzystac tylko gdy drugiej
      osoby nie ma w domu. Tak naprawde nie majac telewizora nic nie trace. Na filmy
      chodzimy do kina, wiadomosci- gazeta + radio. Dokumenty- ksiazki, reportarze w
      GW, tygodniki. Moim zdaniem selekcjonuje sie w ten sposob bardziej wartosciowe
      informacje.
      • Gość: zygi Re: Nie mam telewizora IP: *.olsztyn.net.pl 22.09.06, 12:08
        "reportarze"

hehe, kolejny "ynteligent" bez telewizora, ktory nie umie pisac. ale za to
        bardzo duzo czyta. ciekawe co?
        • onlyoner O, mamy wreszcie Klub Anonimowych Telemaniaków 22.09.06, 20:19
          Pozdrawiam wszystkich członków i gratuluję zerwania z destrukcyjnym nałogiem.
          Tylko nie łudźcie się że wyrzucenie TV uwolni was od potrzeby oglądania
          głupawych filmików na DVD, słuchania odmóżdżających kawałków w odtwarzaczach,
          czytania nudnych idiotyzmów na grafomańskich blogach, w romansach albo kobiecych
          czasopismach.

Od tego musicie uwolnić się sami.

Na mnie nie liczcie bo ja TV posiadam i korzystam. Z dużą satysfakcją i
          zadowoleniem.
          • onlyoner ooops, to miało być na końcu wątku 22.09.06, 20:23
    • bigstrand Nie mam psa 22.09.06, 11:29
      ani innych zwierzat
      nie mam dzbanka
      nie mam roslin doniczkowych
      nie mam nawet radia (nie liczac tego w aucie)
      wogle nie mam wielu innych uzytecznych rzeczy, niemniej nie biadole na forumie
      bo posiadanie lub nie posiadanie telewizora nie stanowi atrybutu
      wartosciujacego ludzi. Znam takich co maja i 3 telewizory w domu non-stop
      wlaczone i sa fajnymi ludziskami a i takich co telewizora nie maja ale robia z
      tego fetysz i nie da sie z nimi rozmaiwac
    • Gość: Summit Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:28
      Przez wiele lat żyłem bez telewizji, natomiast z odbornikiem, którego używałem
      do kina domowego. W tej chwili opłacam kablówkę, ale tylko po to żeby raz na
      kilka dni popatrzeć na programy popularno-naukowe. Telewizji jako takiej nie
      oglądam doktrynalnie. I wcale nie musiałęm w tym celu pozbywać się telewizora,
      jak niektórzy z forumowiczów.
    • biedronka202 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 12:46
      a ja mam telewizor - nie wyobrażam sobie oglądania filmów na laptopie ;) czasem
      obejrzę też jakieś wiadomości, jakiś musical z lat 40tych, czasem 'Przyjaciół'..
      no i oczywiście telewizor służy jako podstawka na świeczki :)
    • przekot Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 13:30
      Ja nie mam telewizora juz od lat. Jakoś nie zauważyłem aby mi brakowało jakiejś
      wiedzy - a przy okazji mam dużo czasu na czytanie książek, zabawę w dj'kę,
      słuchanie muzyki czy oglądanie filmów na DVD.

free your mind :))

pozdro!
    • megala Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 13:43
      Ja mam, ale i tak ogladam TV przez pol godziny w tygodniu.
      Mam tyle zajec, ze nie mam na to czasu.
      Nie wiem, skad ludzie biora czas na ogladanie TV?
      • Gość: Gościu Re: Nie mam telewizora IP: *.aig.pl 22.09.06, 14:12
        Ja też nie mam. Za to mam mnóstwo płyt, dużo słucham muzyki, b. dużo książek,
        słucham radia. Żona też nie chciała gadającego pudla w domu a dzieci przywykły.
        W mojej pracy 4 osoby nie mają telewizora - co ciekawe wszyscy oni są
        ludźmi "na poziomie".
    • iwcia22 Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 14:56
      witam:)
      a ja telewizora to juz dwa lata nie mam i jakos zyje. mam kompa, i woadomo,
      zobaczy czlek czasem jakis film, czy w internecie wiadomosci poczyta. Ale mozna
      zyc, a na dodatek ile czasu sie zyskuje na inne przyjemnosci.
    • Gość: tomek Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:02
      nie mam. ale dorabianie do tego ideologii mnie mierzi.
    • Gość: olo Re: Nie mam telewizora IP: *.acn.waw.pl 22.09.06, 15:31
      Przykro mi, moze Ci pozyczyc...?
    • Gość: xe Re: Nie mam telewizora IP: 85.219.253.* 22.09.06, 15:55
      Ja akurat mam TV, ale korzystam z glowa (czytaj: ogladam baaardzo rzadko) I
      uwazam ze tak jest najlepiej. Dlaczego? Bo wiem, ze cos takiego w ogole
      istnieje, natomiast mam wolna wole.
      Mam za to znajomych, ktorzy maja 2-letnie dziecko a nie maja telewizora. Co
      wiecej, mala nawet u rodziny czy znajomych nie moze zobaczyc wlaczonego
      telewizora. I to akurat uwaazam za nienormalne. Dziecko niedlugo pojdzie do
      przedszkola, potem szkoly i co bedzie? Dzieciak ucieknie z krzykiem, mniej
      wiecej tak jak na odglos mojego radia w samochodzie. Wpadla w straszliwa
      histerie. A to dlatego, ze radia tez nigdy nie slyszala....
      Uwazam, ze dziecko powinno wiedziec co to jest TV i czasem (podkreslam CZASEM)
      moc cos obejrzec. Cos wartosciowego, o czym zdecyduja rodzice. Zabraniajac
      malej kontaktow z TV, radiem, komputerem itp wychowuja ja na kompletna
      ignorantke i wyrzadzaja jej krzywde. Jak podrosnie i zacznie sie spotykac z
      innymi dziecmi w przedszkolu, bedzie jej bardzo ciezko. Co wiecej, moze stac
      sie ofiara innych dzieci, jako kompletnie nieprzystosowana do realnego zycia.
    • Gość: Schycha Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:11
      mam telewizor ale zazwyczaj ogladam trzy programy Discovery, animal planet oraz
      national geografici wiecej pozytku z niej nie ma no moze jeszcze kanaly sportowe
      ale godziny spedzone przed telewizorem w ciagu miesiaca moge na palcach policzyc.
    • Gość: jasio Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:23
      a ja mam tv i projektor. praktycznie nie ogladam telewizji (poza top geari
      tvn24) a ogladam wybrane filmy na dvd. uwazam, ze miec mozna tylko po co ma
      grac po 20 godzin dziennie. pozdrawiam umiejacych wylaczyc pudlo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka