yabol428 21.10.06, 12:31 Ostatnio widziałem taki napis na taksówce: "DRIVER SPEAK ENGLAND". Ciekawe, czy wielu zagranicznych pasażerów zachęcił do skorzystania ze swoich usług ten kierowca, który "mówić Anglia" w dosłownym tłumaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: Kaleczenie języków obcych 21.10.06, 12:41 Kiedyś, jak Polska "szykowała się" ;-) do olimpiady zimowej w Zakopanem (obiecanej zresztą przez prezydenta ;-) przyjechała delegacja z MKOl-u. Powitał ją transparent z napisem "Welcome in Zakopane". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john_malkovitch Re: Kaleczenie języków obcych IP: *.toya.net.pl 21.10.06, 13:37 W pewnym barze noszącym dumną nazwę "Pub" podają dewolaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Kaleczenie języków obcych 21.10.06, 15:36 jeden spożywczak w małej miejscowości, na lodówce napis matjas Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: Kaleczenie języków obcych 21.10.06, 17:37 ja widziałam De'Vollay :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Kaleczenie języków obcych IP: *.aster.pl 21.10.06, 22:30 > na lodówce napis matjas No i? Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Kaleczenie języków obcych 21.10.06, 23:02 Gość portalu: leming napisał(a): > > na lodówce napis matjas > > No i? hmm... no bo zawsze mi sie wydawało że to powinno być matias a nie przez "j" ale widzę że w guglu występuje też matjas i mnie nie poprawia tak więc przepraszam, pospieszyłam się ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kaleczenie języków obcych 21.10.06, 20:23 O ryżu parabolicznym chyba wszyscy już słyszeli, ale mnie to nieodmiennie rozkłada... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alcest_pl Re: Kaleczenie języków obcych 21.10.06, 20:47 na trasie moich rowerowych wypraw w jednej z niewielkich wsi jest bar: RYWIERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek To Niemcy fajnie potrafia IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 20:48 Spotyka sie np. od czasu do czasu sklepy pod hasłem "Bad Shop" ("Bad" - niem. łazienka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Kaleczenie języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 22:32 Reklama odzieży na Trójce: Femme fatale - najlepsze w Polsce! czytane [fem fatal] Odpowiedz Link Zgłoś