Gość: just Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ds.pg.gda.pl 08.11.06, 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just me Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.ds.pg.gda.pl 08.11.06, 20:02 moja siostra: pion i pozim ja sama jakies 10 lat temu(jak jeszcze nie miaal kompa) nie moglam rozroznic plyty i dyskietki a to ze rodzice myla imiona dzieci to chyba standard, moje siostry juz od jakiegos roku nie mieszkaja w domu a ja zanim uslysze swoje imie najpierw slysze ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braat1 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.centertel.pl 09.11.06, 08:37 U nas w rodzinie mylenie imion jest rodzinne :) Pol biedy jak myli sie moja mama, (nas w domu bylo troje). Ale gorzej jest z babcia zanim zawola ktoregos wnuka to wymieni imiona wszystkich swoich dzieci i wnukow, a jest tego troche :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:05 prostopadle - rownolegle prawo - lewo imie mojego brata Filip z imieniem mojego psa Fuga zupa ogorkowa z ziemniaczana z ang june - july, hundred - thousand moja siostra myli fioletowy z zoltym (nie umiem tego zrozumiec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:08 no i jeszcze rondo mogilskie z matecznym i grunwaldzkie z grzegorzeckim (w krk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.botany.gu.se 08.11.06, 22:38 Ja nagminie nazwy kolorow "yelow" i "green". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nela Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:05 fioletowy i granatowy. W z r o k czy z w r o k . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: microtune Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.flashnet.pl 08.11.06, 20:11 dlugopis i autobus prus i sienkiewicz awokado i mango prawa i lewa strona to juz chyba stndard... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.devs.futuro.pl 09.11.06, 10:12 Jejku, mi też się myli długopis z autobusem. Obłęd jakiś, ale dobrze, ze nie jestem sama:) Odpowiedz Link Zgłoś
twosheeds Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 10.11.06, 17:11 Mi też myli się autobus z długopisem ! przykład w zdaniu : dzisiaj rano znowu biegłam za długopisem - prawie mi uciekł;) a ponadto jeszcze: Herbert z Różewiczem kabaczek z cukinią Billy Idol z Davidem Bowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:27 por i seler myliłam, aż znalazłam sposób: poooooooor jest dłuuuuuuuugi, a seler? - seler nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:35 Myli mi się Pulp Fiction z Forrestem Gumpem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkshake Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:23 krupniok z krupnikiem kabanos z frankfurterka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artie Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.elsat.net.pl 08.11.06, 20:32 nie wiem czemu ale zamiennie używam wrzesień i grudzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:44 zawsze muszę pomyśleć co oznacza: Grójecka/Górczewska netto /brutto por/seler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:51 przystanki tramwajowe potocka i podlesna. aleza blisko siebie a zawsze długo mysle ktory jest ktory. myle sensytometr z sensytografem. Odpowiedz Link Zgłoś
plavusa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 21:20 Kevin Costner mi się myli z....nie pamietam w tej chwili jego nazwiska:) Ale większośc Waszy wypowiedzi mnie zszokowała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 62.69.202.* 08.11.06, 21:08 ul Mazurska z ul. Mazowiecka, Adolf Dymsza z Eugeniuszem Bodo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 08.11.06, 21:10 despues z antes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichygosc Prześliczne IP: *.aster.pl 08.11.06, 21:10 Wrocławskie ulice: Piękna,Śliczna, Ładna - zawsze pomylę i z reguły naraz wiem tylko gdzie są dwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 21:15 nigdy nie potrafię prowidłowo użyć słów "symulować " i "stymulować":) albo dręczyciel i stręczyciel;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnik Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.fh-nb.de 08.11.06, 21:29 Karnisz i kinkiet :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.cust-adsl.tiscali.it 08.11.06, 21:40 niestety: dedukcja i indukcja oraz zmienna zalezna i niezalezna jeremy irons i john malkovic (?) ostalowska kozuchowska plus kozuchowska i cielecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arras Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:46 Miejscowości podwarszawskie: Radość i Wesoła A także sznycel i befsztyk;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akasha Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.aster.pl 09.11.06, 11:03 Ja mam taka jedna rzecz. Na wycieraczki w samochodzie mowi sie potocznie piora - ja zawsze, ale to zawsze mowie... skrzydla :D I za nic nie moge sobie przypomniec pior. Zreszta, teraz chwile mi to zajelo :] No i Ostalowska z Ostaszewska mi sie kiedys mylily. Ale juz wiem, ktora to ktora. Wiecej takich rzeczy nie pamietam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:46 moj tata - zielony i niebieski, nie moge tego skumac! ja mam hundret i thousand, zołedz i zoładz (fatalne!) poza tym czasami wertyykalny i horyzontalny, musze sobie wtedy przypomniec jak wygladaja wertikale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 193.42.211.* 09.11.06, 11:07 nie odróżniam netto - brutto firanka - zasłonka kabaczek - cukinia i mylą mi się imiona moich bratanków Maciej - Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.futuro.pl 08.11.06, 21:49 Promenada i Panorama Sochaczew i Skierniewice Żyrardów i Ożarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a mi sie Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.cable.ubr03.chap.blueyonder.co.uk 08.11.06, 21:56 mi sie myli prezydent rp z premierem rp chyba jestem nienrmalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endy Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.tvgawex.pl 08.11.06, 21:57 Jarek i Lech :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iveta2 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:36 BRAWO! ubawilam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna.79 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.icpnet.pl 08.11.06, 22:03 netto z brutto zamiast Shean Conerry mówię Con Sheanerry( dopiero po uciesze gawiedzi się orientuję,że znowu przekręciłam:)))) Arktyka z Antarktydą- nigdy nie wiem która gdzie mąz natomiast myli zawsze sukienkę ze spódnicą czerwony z pomarańczowym a barszcz to dla niego zupa jarzynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.icpnet.pl 08.11.06, 22:26 prawy i lewy imiona dzieci moich znajomych :o) Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 22:29 kiedyś - Kryszak z Dańcem i kalarepka z brukselką ciągle - doniczka z konewką i szóstka z trójką Odpowiedz Link Zgłoś
l.vet Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 22:36 przed użyciem wyrazów obcych: statut-status kwalifikować-klasyfikować nazw geograficznych: Budapeszt-Bukareszt Lizbona-Genewa Brno-Bern i kilku innych par, o których wspominaliście, muszę sie chwilę zastanowić a nawiazując do warzyw, to mam problemy z przypomnieniem sobie jak nazywaja się: - karczochy - bakłażany Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 08:35 zawsze muszę się zastanowić czy coś jest ZIELONE czy ŻÓŁTE :) Odpowiedz Link Zgłoś
winieta Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 10:15 Brzoza to dla mnie zamiennie sosna albo wierzba. Zwołując rodzinę na wspólny posiłek - Marta, Szymon, Jaś chodździe na: i tu leci wylicznka: śniadanie, obiad, kolację. Czasami to potrwa zanim zajarzę jaka jest pora dnia i co się wtedy jada :) Mąż - firanki - zasłonki - nie myli, po prostu nie rozróżnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.piotrkow.net.pl 09.11.06, 09:09 imiona dzieci to normalka,ale jeszcze rękawiczki ze skarpetkami,lodówka z pralką,por z selerem i awokado z mango Odpowiedz Link Zgłoś
coatlicue Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 22:32 dawno temu do taty zdarzalo mi sie mowic mama i na odwrote :] teraz piernik torunski jest dla mnie ZAWSZE pierunskim tornikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuna Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.06, 22:34 Myli mi sie siodemka z dziewiatka, nigdy nie wiem czy czegos bylo siedem czy dziewiec i biedronka z wiewiorka.Na swojego krolika tez mowie raz krolik raz chomik a przeciez roznica jest " ogromna".Netto i brutto hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleena Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.171.79.214.crowley.pl 08.11.06, 23:18 A ja czesto jak mam napisac 6 to pisze 's', zamiast 5 pisze 'p'. I potem sie mnie szef pyta dlaczego projekt ma trwac 's tygodni'... Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened ...Socjalisci z Idiotami 08.11.06, 23:43 ale to na jedno wychodzi, wiec nie ma problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacaranda o perfumach IP: *.onlink.net 09.11.06, 00:02 Maz lecial do Polski i prosilam zeby mi kupil perfumy "Antylopa". Lubie je.Kiedy maz wrocil do Kanady zapytalam go czy kupil mi perfumy a on na to, ze tej mojej "Gazeli" nikt w Polsce nie zna. Jaka "Gazela" pytam" a on na to "to co mi kazalas kupic" . "Gazele" a maz na to "o cholera i to sarna i to sarna". Chcialam go udusic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachara99 Prawa z lewą, tornister-plecak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:02 Żeby odróżnić prawą rękę od lewej trzeba spróbować się przeżegnać. Ja przynajmniej tak robię. Ale to ma inne podłoże od mylenia pojęć. U nas w rodzinie kobiety zawsze robiły śmieszne pomyłki. Ja mylę całą rodzinę. Tzn jak mam szybko krzyknąć np na córkę to najpierw krzyczę imię męża potem syna a na końcu córki itd itp To samo mam z kotami: zawsze na końcu pada właściwe imię. Odkąd córa poszła do szkoły mylę ciągle tornister i plecak. Używam więc zamiennie. A także: Geant z Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Prawa z lewą, tornister-plecak IP: *.devs.futuro.pl 09.11.06, 10:32 Jest taka książka "Gnój" Wojciech Kuczoka. Mój znajomy latał po księgarniach i szukał "żwiru" Kamila Durczoka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:50 Ja za Chiny nie mogę spamietać która to rzędna, a która odcieta. Po prostu się nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 08.11.06, 23:59 Miałam kiedyś znajomego Włocha, który, słąbo znając angielski, bez przerwy mylił dwa słowa " chicken" i "kitchen". Dawało to zabawne efekty. ===================== yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
tygru_mrau Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 00:33 witam. ale fajny wątek! moje cudactwa: południki z równoleżnikami lustro z oknem szuflada z kieszenią po angielsku (używam na codzień, tym większy wstyd) bathrobe (szlafrok) z wardrobe (szafa) homicide (zabójstwo) z suicide (samobójstwo) czasami jest mi okrutnie wstyd. staram się pilnować, ale nie zawsze wychodzi, a południk z równoleżnikiem pomylę zawsze, choć już ze 100 razy próbowałam zapamiętać, który jest który... aaa! pozdrawiam wszystkich "pomylonych" ---- miau miau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McLarenka Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:59 podobnie jak innym: Dabrowskiego, Madalinskiego, Malczewskiego Promenada z Panorama PoLczynska z Plowiecka a jak bylam mala to lesz deje zamiast deszcz leje i grzupa zubowa zamiast zupa grzybowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malolat.87 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:01 stalaktyty ze stalaktytami.... no może jeszcze meteory z meteorytami... a co do rzędnej i odciętej to nauczycielka w liceum kazała nam pociąć nożyczkami os X-ów... zostało w głowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malolat.87 Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:02 tfłua! stalaktyty ze stalagmitami... ale śmiecę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacaranda Prostopadla i rownolegla IP: *.onlink.net 09.11.06, 00:05 za chinskiego boga nie wiem ktora jest ktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: Prostopadla i rownolegla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:29 karczochów też sobie przypomnieć nie mogę zawsze muszę przez jakieś artichoke dojśc. Górczewska z Grójecką. czasem długopis z widelcem. no i też mi się zdarza wyraz zaczynający się na 'p' od '5' zaczynać. Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 01:10 1.wszsystko zamiast wszystko 2.Spadochron i falochron 3.Stymulant i symulant 4. semiotyka i semantyka 5. Guatelamala i Nicaragua 6. increased i discreased 7. Grażyna Wolszczak i Danuta Stenka 8. klan ,mjak miłosć, na wspólnej - nie rozróżniam 9. Michael Jackson i La Toya Jackson Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 23:40 siamlady napisała: > 1.wszsystko zamiast wszystko > 2.Spadochron i falochron > 3.Stymulant i symulant > 4. semiotyka i semantyka > 5. Guatelamala i Nicaragua > 6. increased i discreased > 7. Grażyna Wolszczak i Danuta Stenka > 8. klan ,mjak miłosć, na wspólnej - nie rozróżniam > 9. Michael Jackson i La Toya Jackson i 10. TKM ( pojęcie polityczne) i TLK ( pojęcie kolejowe) poprosiłam ostatnio konduktora o wypisanie mi biletu na TKM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0maszek Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.nott.cable.ntl.com 09.11.06, 02:17 Ha! Miałem to samo. Gdybyś chciał się od czegoś/kogoś odciąć, to jaką linię byś narysował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekunda rzędna i odcięta IP: *.mikolow.net 09.11.06, 02:39 rzędna (y) --> rząd guzików w marynarce - pionowo w dół odcięta (x) --> odcięte głowy - poziomo ;) pomaga :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia250 Re: rzędna i odcięta IP: *.um.olsztyn.pl 09.11.06, 09:29 ja zawsze bralam przykład szczypiorku- os rzedna (y) to szczypiorek - rosnie pionowo a jak go odcinamy to mamy oś odcietych (x) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 09.11.06, 00:42 ja mam takie trzy slowa.. sprawa dziwna, bo slowa funkcjonuja w mojej glowie jednoczesnie jako sensowne, konktretne pojecia, ktorych uzywam swiadomie i jako jakies abstrakty.. slowa te to (w wolaczu): 'profesorze' (tak mowie do profesora) :P, 'szefie' (tak do szefa) :), 'kotku' (tak do faceta czasami) ;). I jak juz wspomnialam, bywa tak, ze uzywam ich 'swiadomie', czyli mowie do profesora profesorze, do szefa szefie, do faceta kotku. Ale bywa tak, ze podczas rozmowy, bezmyslnie, odruchowo, mowie do szefa profesorze, do profesora ko.. (zazwyczaj w pore gryze sie w jezyk;). mojego chlopaka nie tytuluje profesorem i nie nazywam go szefem - ta sytuacja dotyczy tylko tych dwoch panow.. hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyleniec Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 01:31 Al Pacino i Andy Garcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamarta Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.chello.pl 09.11.06, 01:35 śliwka i wiśnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verso Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.11.06, 01:45 porzeczka i pożyczka kalafior i kaloryfer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.acn.waw.pl 09.11.06, 15:56 Mam podobnie i nagminnie mówię do różnych osób per kotku( najczęściej do mamy-nie wiem czemu?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaupa Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 62.23.212.* 09.11.06, 08:50 Notorycznie: krótkofalówka z mikrofalówką no i lewa z prawą :) Odpowiedz Link Zgłoś
cotti Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... 09.11.06, 09:13 nigdy nie potrafię powiedzieć "splot słoneczny", zazwyczaj mylą mi się sylaby i wychodzy: "słot sploneczny" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenny Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: 213.77.26.* 09.11.06, 09:28 a mnie myla sie notorycznie premier i prezydent - ale na szczescie nie tylko mnie jednemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:32 Przemyk z Groniec Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka sukienka vs. spódnica 09.11.06, 09:33 nawet teraz nie wiem, które jest które przecież to powinno sie nazywać sukeinka wsyztsko jedno jaka czy długa czy króka no oczywiście znam mini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipan Re: pomylone misie - zawsze mylą mi się .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:40 ja dla rodziców zawsze jestem moniczką (mam starszą siostrę o tym imieniu), razdko bywam justynką, tak jak mam w dowodzie... Odpowiedz Link Zgłoś