Dodaj do ulubionych

Bomba Bono

IP: 84.234.1.* 20.11.04, 00:06
U2 zawsze będzie dla mnie czymś niezwykłym... to przy nich uczyłem się
słuchać muzyki... Ja zaczynałem od R.E.M. Siostra od U2. Wymieniliśmy się i
tak już potem zostało... Chciałem tylko podziękować za to dorastanie w ich
Towarzystwie... wink Pozdrawiam Wszystkich Ludzi Dobrej Woli
Obserwuj wątek
    • Gość: Mario Re: Bomba Bono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 09:15
      U2 Jakiego do tej pory nie znałem odkrywam na nowo
      • Gość: m Re: Bomba Bono IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 20.11.04, 11:43
        plyta naprawde swietna a receznja Sankwoskiego jak zwykle troche nijaka no ale
        coz kogo to obchodzi.wazne ze plyta jest dobra i od poniedzialku w sklepach.
        • eirinn Re: Bomba Bono 20.11.04, 14:57
          Od wczoraj... smile Przynajmniej w empiku i Media Markt smile))
          • Gość: m Re: Bomba Bono IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 21.11.04, 13:28
            ale ja czekam na wersje z DVDsmile wiec wlasciwie do srody musze czekac...
        • Gość: Army Re: Bomba Bono IP: 213.25.145.* 22.11.04, 10:06
          Jak czytam, jak ktoś wyrobił sobie pogląd na temat nowej płyty U2 po
          przesłuchaniu materiału on line to chce mi się śmiać - informuję, iz on line
          nie słychać części dźwięków, muzyka jest dosyć płaska i nie ma żadnego
          porównania z dźwiękami z CD odsłuchiwanym na przyzwoitym stereo. Słuchałem na
          obydwu nośnikach i stwierdzam, iż płyta jest bardzo dobra i zyskuje przy każdym
          następnym przesłuchaniu. Materiał wymaga wsłuchania się w muzykę i teksty, bo
          nie wpada od razu w ucho. Życzę wszystkim duzo przyjemności i radości z
          odsłuchu "Bomb". Wsłuchajcie się dobrze - naprawdę warto.
      • Gość: Frida Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 22:07
        Zgadzam sie bo to jaka podróż w nieznane.. zawsze czułam tą muzykę w
        środku.Szczególne jeżeli wsłuchasz sie w słowa to muzyka naprawde pasuje
        idealne...i to dopiero emocjesmile pozdrawiam wszystkich co czują muzyke i mają
        radość z jej słuchania..W sumie to niewiele nam tzreba do szczęścia smile
    • Gość: ja_ja Re: Bomba Bono IP: *.cable.wanadoo.nl 20.11.04, 20:51
      Gdzie?????
      • onna5 Re: Bomba Bono 20.11.04, 21:01
        W sklepie
    • o_k Re: Bomba Bono 20.11.04, 21:03
      a man and the woman jest wlasnie najbardziej wpadajacym w ucho kawalkiem i dla
      mnie nr 1 na plycie (nr 2 - original of the spieces), co ten sankowski
      wypisuje?? i czy wogole podoba mu sie ta plyta czy nie?? bo mi bardzowink) jestem
      fanem u2 od jushua tree, pozdrawiam rówiesnikówwink)
      • Gość: Kuba Re: Bomba Bono IP: *.riviera.pw.edu.pl 21.11.04, 20:23
        Zgadzam się, kawałek "A Man and the woman" jest naprawdę super, w przeciwieństwie do nieszczęsnego Vertigo. W każdym razie z wyjątkiem pierwszego utworu płyta jest naprawdę dobra, co bardzo mnie zaskoczyło.
        • o_k Re: Bomba Bono 21.11.04, 21:20
          tez sie zgadzamwink) vertigo to najgorszy kawalek na plycie, zreszta podobnie jak
          na poprzedniej pierwszy singiel "beautiful day" tez mi nie podpasowal, na
          kazdej plycie jest za to jakas perelka (one, staring at the sun, kite, a teraz
          a man and a womanwink szkoda ze na wersji europejskiej nie ma bonusa
          japonskiego "fast cars"sad(;
    • Gość: U2 nowa płyta?? mam ją od tygodnia... IP: *.net.autocom.pl 20.11.04, 22:26
      na DC++ była chyba już od 2 tyg. jak zwykle wybiórcza budzi się za poźno. Inna
      sprawa że płyta gorsza od poprzedniej U2
      • Gość: ziu tu Re: nowa płyta?? mam ją od tygodnia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 01:15
        płyta cinka - nie lubie newsweeka ale recenzja płyty u2 dokładnie wskazuje to co
        myśle - to produkt pod klienta a nie sztuka - szkoda czasu jest tyle dobrej
        innej muzyki
      • Gość: Mike pajac się znalazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:03
        Nie chwal się człowieku, że nie zapłaciłeś za płytę i nie masz nawet zamiaru tego zrobić. Pewnie przesłuchałeś ją tylko 2 razy, następnie użyłeś prawego przycisku myszy wybierając "Usuń". Ja przesłuchałem płytę 8 razy, jutro jadę kupić oryginał, bo na to zasługują! W każdym razie po szóstym razie stwierdziłem, że zrobiła się święta trójca: "The Joshua Tree", "Actung Baby" i własnie "HTDAAB". To świetny wynik, bo normalnie mam obiektywną opinię po 20 przesłuchaniu. Pozdrawiam i życzę więcej rozsądku!!
    • Gość: jawusa Ten zespol wskazuje kierunki muzyki rockowej? IP: *.client.comcast.net 21.11.04, 01:31
      Totalny Nonsens! Ta kapela nic nie wymyslila w muzyce, ani kierunkow ani
      brzmienia, natomiast Bono powinien nazywac sie Bolo bo jest to bardzo cienki
      Bolek jesli chodzi o glos i spiewanie. Popularnosc tego zespolu jest grubym
      nieporozumieniem i swiadczy tylko o braku smaku sluchaczy. Wystarczy im puscic
      najgorszy kawalek 100 razy w radio i w ten sposob zostanie "przebojem".
      Niektorzy mysla ze wata na patyku tez jest cukierkiem.
      • Gość: MichalinaZLondynu nie karc IP: *.essex.ac.uk 21.11.04, 01:48
        Ludziom sie podoba. Trudno by wszystko bylo tworzone tylko pod Ciebie. Nie
        jestes sam. Posun sie troche. Pewnie pochodzisz z tradycyjnej katolickiej
        rodziny, a teraz przechodzisz jakies refibrynacje z dojrzewaniem zwiazne. Potem
        powrocisz na ojcowskie sciezki i bedziesz glosowal na ... Rokite i
        Kaczynskiego. Albo jeszcze mocniej, bedziesz opowiadal karcil wszystkich do
        okoa za to za niskie poparcie UPR. smile) Ale to nie znaczy, ze wszyscy dookola
        sa do dupy. Moze cos z Toba?
        • Gość: parasol publiczka IP: *.152.183.10.Dial1.Atlanta1.Level3.net 21.11.04, 04:10
          Tak jak ktos juz wczesniej napisal, plyta jest pod publiczke, podobnie jak sam
          Bono i jego ostatnie wystepy z IPODem, co nie zmienia faktu ze muza moze sie
          podobac i koles sie stara faktycznie cos tam zmienic na swiecie. Natomiast tekst
          Sankowskiego o wyznaczaniu trendow w muzyce to juz mocno pojechane jest.
        • Gość: jawusa Re: nie karc IP: *.client.comcast.net 21.11.04, 19:40
          Chyba mocno cie pogielo! Teraz uwazaj i staraj sie zrozumiec, bede specjalnie
          pisal wolno dla ulatwienia.
          Twoja odpowiedz jest na poziomie czlowieka ktory myli pojecia slowa "vulva" z
          "volvo".
          Nie obchodza mnie ani twoje inklinacje lesbijskie, ani nienawisc do kosciola. To
          jest twoj problem. Ja jestem ateista, z wyksztalcenia muzykiem instrumentalista
          po studiach, nie mieszkam w Polsce i nie bede glosowal ani na pana Rokite lub
          Kaczynskiego. Moja wypowiedz dotyczyla U2 jako kapeli i Bono jako wokalisty.
          Dzialalnosc pana Bono pozamuzyczna mnie specjalnie nie obchodzi, chociaz wydaje
          sie szczytna. Jeszcze raz powtarzam, jako wokalista jest on cienki Bolo co
          wyraznie bylo widac szczegolnie podczas jego "wystepu" w czasie ceremonii
          otwarcia biblioteki Clintona i niedalej jak wczoraj w programie "Saturday Night
          Live". Oba na zywo. Brak skali glosu, zadnej vibracji w glosie, kupa falszu.
          Niestety buty na obcasach Frankensteina i plastikowe okulary w kolorze zoltym
          lub niebieskim to za malo by byc dobrym w tym rzemiosle.
          Tragedia czyli inaczej mowiac - do dupy.
          • Gość: johndoe Re: nie karc IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 09:53
            Gość portalu: jawusa napisał(a):

> Ja jestem ateista, z wyksztalcenia muzykiem instrumentalista
            > po studiach, nie mieszkam w Polsce i nie bede glosowal ani na pana Rokite lub
            > Kaczynskiego. Moja wypowiedz dotyczyla U2 jako kapeli i Bono jako wokalisty.
            > Dzialalnosc pana Bono pozamuzyczna mnie specjalnie nie obchodzi, chociaz wydaje
            > sie szczytna. Jeszcze raz powtarzam, jako wokalista jest on cienki Bolo co
            > wyraznie bylo widac szczegolnie podczas jego "wystepu" w czasie ceremonii
            > otwarcia biblioteki Clintona i niedalej jak wczoraj w programie "Saturday Night
            > Live". Oba na zywo. Brak skali glosu, zadnej vibracji w glosie, kupa falszu.
            > Niestety buty na obcasach Frankensteina i plastikowe okulary w kolorze zoltym
            > lub niebieskim to za malo by byc dobrym w tym rzemiosle.
            > Tragedia czyli inaczej mowiac - do dupy.
            tragedia czyli inaczej mowiac do dupy to Twoja wiedza. to, ze obecnie bono spiewa cieniutko /papierosy swoje zrobily/, nie zmienia faktu, ze przez lat 15 czy 20 byl jednym z najlepszych wokalistow muzyki, ze tak powiem, popularnej. rozumiem, ze oprocz wystepu w bibliotece clintona nie slyszeles zadnego innego koncertu z lat 80 czy 90? to posluchaj, wiedza bedzie pelniejsza.
            a stwierdzeni, ze muzyka u2 jest popularna, bo ktos ja puszcza w radiu 106 razy, jest cokolwiek idiotyczne /nie porownuj ich do britney, podobno "muzykiem" jestes/. podobnie jak stwierdzenie, ze nic do muzyki nie wniesli.
            ps. ile plyt nagrales? ile sprzedales?
      • Gość: u2fan Re: Ten zespol wskazuje kierunki muzyki rockowej? IP: *.bbtec.net 21.11.04, 07:49
        grupa u2 byla i jest najlepsza grupa rokowa na swiecie. a to co pisze jawusa to
        jest totalny nonsens. grupa bylaby jeszcze bardziej popularna gdyby pochodzila
        z anglii. anglicy do dzisiaj pamietaja jak bono sprostowal ze sa irlandczykami
        a nie brytyjczykami i za to go nie lubia.
      • Gość: zalogowany Ten zespół wskazuje kierunk sam sobie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 07:52
        ta kapela grała kompozycje Davida Byrne'a (Ambient)... Bono ma doskonałe wyczucie, co powinien robić ze swoim głosem... dla mnie to jedyna z POPowych kapel, której mogę słuchać bez żenady...
        Gościu, "Etiudę Rewolucyjną" Chopina puszczano w radio 2 miliony razy, co nie znaczy, że to radio wylansowało Chopinawink...
        Jedynym nieporozumieniem jest nazywanie muzyjką rockową ich twórczości z ostatnich dziesięciu lat... zresztą, czy to w ogóle był kiedyś rock??
        Może ta wątpliwość sprawia, że nie da się ich gładko wsadzić do jakiejkolwiek szuflady... podumaj brachuwink
      • onna5 Re: Ten zespol wskazuje kierunki muzyki rockowej? 21.11.04, 10:35
        Nie lubisz nie słuchasz i po co tyle krytyki uszanuj gusta innych.
    • majsie3 JESTEM OGROMNIE ZAWIEDZIONY 21.11.04, 10:24
      DUZO SZUMU, MIAL BYC POWROT DO KOZRENI, A WYSZLO BUUUUUUU
      TO CHYBA OSTTANIA PLYTA TEGO ZESPOLU..
      POZOSTAJE MI MIEC NADZIEJE ZE WERSJE NA KONCERCIE BEDA BARDZIEJ
      EKSPRESYJNE ..DO ZOBACZENIA NA KONCERCIE DRODZY FANI, WSZAK PODEJRZEWAM ZE TO
      BEDZIE OSTATNI KONCERT NA JAKIM MOZECIE ICH ZOBACZYC
      • Gość: mihal Re: JESTEM OGROMNIE ZAWIEDZIONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:55
        to z peewnoscia nie ostatnia ich plyta. jeszcze co najmniej dwie w tej dekadzie
        a potem 'the best of 2000-2010' sa zobowiazania. a co do tej plyty - ladna
        przyjemna i nic poza tym . liczylem na wiecej . za to na koncertach zawsze
        trzymaja forme - mam nadzieje ze podczas trasy zawitaja do polski . a jesli nie
        to trza bedzie pomknac do pragi czy gdzies tam . pozdro dla fanow
    • majsie3 KASZANKA!!!!!!! 21.11.04, 10:25
      DUZO SZUMU, MIAL BYC POWROT DO KOZRENI, A WYSZLO BUUUUUUU
      TO CHYBA OSTTANIA PLYTA TEGO ZESPOLU..
      POZOSTAJE MI MIEC NADZIEJE ZE WERSJE NA KONCERCIE BEDA BARDZIEJ
      EKSPRESYJNE ..DO ZOBACZENIA NA KONCERCIE DRODZY FANI, WSZAK PODEJRZEWAM ZE TO
      BEDZIE OSTATNI KONCERT NA JAKIM MOZECIE ICH ZOBACZYC
      • eirinn Re: KASZANKA!!!!!!! 21.11.04, 11:37
        A dlaczego krzyczysz? Ma prawo Ci się nie podobać, ale nie wysnuwaj zaraz
        wniosku, że to ostatnia płyta. Myślę, że wiele osób, zwłaszcza tych młodszych,
        nie bierze pod uwagę faktu, że są to utwory napisane przez facetów po 40-ce
        (chcielibyście mieć takich tatusiów, co wink?). Sama jestem w ich wieku, więc
        wiem, jak ewoluują postawy i poglądy wobec świata i siebie samego. Byłoby
        dziwne, gdyby znowu wystąpili z pozycji 'młodych gniewnych' - brzmieliby
        nieszczerze i to właśnie byłoby nagrywanie płyty pod publiczkę. Przeczytajcie
        uważnie teksty - są zdecydowanie lepsze niż na ATYCLB.
        • Gość: mariusz Re: KASZANKA!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 12:58
          bo All that you can't leave behind to porazka byla. A materiał, który
          wysluchalem na U2.com jest całkiem, całkiem...
      • Gość: bono-man Re: KASZANKA!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 11:42
        "Take this mouth
        So quick to criticise"
    • Gość: maćko żałosna jest ta płyta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.04, 12:48
      odsłuchałem całości na vh1.com, naprawdę dno. Strasznie się wypalili..
      • Gość: Mike ale ćwokol się znalazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:07
        "Odsłuchałem na vh1.com - ale porażka". Buahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha hahaBuahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha haha Buahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha hahaBuahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha haha Buahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha hahaBuahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha haha Buahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha hahaBuahahahahahahahahahaha haha hahahahah hahahahah buahahahah hahahaha haha haha
        • Gość: maćko meloman?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 09:29
          Pardon stary ale czy według Ciebie żeby poznać muzykę U2 to trzeba ją odsłuchać
          na sprzęcie wysokiej klasy???
    • better.than.the.real.thing Re: Bomba Bono 21.11.04, 13:33
      Wydaje mi sie, ze zeby porzadnie ocenic jakas plyte, trzeba ja przynajmniej
      kilka razy przesluchac i nie nastawiac sie na nic od razu. Odsluchanie piosenek
      na vh1 moze troche zamazac prawdziwy obraz plyty...Przynajmniej dla mnie
      muzyka 'z internetu' to zupelnie cos innego. No a jesli jeszcze slucha sie z
      nastawieniem "znowu to beznadziejne u2 cos nagralo" jest po prostu
      niemozliwoscia powiedziec cokolwiek obiektywnie.
      Jesli nie lubisz ich muzyki- ok, kazdy slucha tego, co mu sie podoba. Ale
      uszanuj tez gusta innych i nie wypisuj po jednym przesluchaniu opinii w
      stylu 'co za beznadzieja', 'zenujaca plyta' etc...

pzdr
      • Gość: m Re: Bomba Bono IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 21.11.04, 13:52
        coz jestem fanem U2 od 98 roku, mam wszystkie ich plyty a ta tez zamierzam
        nabyc.uwazam ze jest swietna i MOIM zdaniem lepsza od ATYCLB chocby przez to ze
        ma spojniejszy klimat, jest wyraznie dojrzalsza, szczegolnie tekstowo.ale to
        tylko moja opinia.co do nagrywania pod publiczke to ludzie...zastanowcie sie co
        mowicie.gdyby U2 chcieli nagrywac pod publiczke i tylko odcinac kupony to
        od '87 roku nagrywali by kontynuacje The Joshua Tree i liczyli pieniadze na
        koncie. a z puszczaniem w radiu tez nie przesadzaj bo (nie wiem jak za granica)
        ale u nas predzej i czesciej uswiadczysz Krzysia Krawczyka, Wilkow itp. niz U2
        czy jakas porzadna kapele ale to akurat zaden argument bo ja bym sie cieszyl
        gdyby zaczeli w radiu puszczac muzyke jak np.U2.Gdyby co niektorzy tutaj
        zamaist od razu nastawiac sie na nie przesledzili dokladnie droge obrana przez
        U2 to by zauwazyli ze to jeden z najodwazniejszych zespolow rockowych. Kto przy
        zdrowych zmyslach po sprzedaniu prawie 20 mln.Joshua Tree nagralby Achtung Baby
        (ktorej brzmienie The Edge trafnie okreslil jako dzwiek scinanego drzewa
        Jozuego).Potem mozna powiedziec ze konsekwetnie nastepna byla Zooropa ale
        przeciez to takze duzo bardziej radykalne pojscie w elektronike niz na AB no a
        pozniej Pop, ktorego chyba nikt sie nie spodziewal.Nastepnie
        ATYCLB,spokojny,stonowany troche powrot do korzeni i teraz HTDAAB plyta bardzo
        dojrzala gdyz zostala jednak nagrana przez dojrzalych facetow, bardzo intymna i
        osobosta (smierc ojca Bono) i inna niz cokolwiek czego obecnie moznaby
        uswiadczyc w TV i radiu.Tak bylo z reszta z kazda ich plyta.
        • Gość: zjutu Re: Bomba Bono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 15:18
          dojrzaly to jest ostani socivc youth nagrany przez 50 letnich facetow i kobiete
          i ma wiecej polotu i werwy niz 40 letnie tujuuu
    • Gość: zapominalski Re: Bomba Bono IP: *.37.51.215.adsl.snet.net 21.11.04, 14:36
      a co to "Solidarnosc"?
    • Gość: irlandi@ Re: Bomba Bono IP: *.chello.pl 21.11.04, 15:36
      Autor artykułu chyba ma brudne uszy... A man and a women będzie niebawem na 1 m-
      scach list przebojów, a cała płyta jest bardzo dobra. Może marudzić tylko ktoś,
      komu nie podoba się The Joshua Tree albo Unforgettable Fire.
      • majsie3 ok!! ale na koncert jade..chocby na koniec swiata 21.11.04, 15:51
        nikt nie daje takich koncertow!!!!!!!!!!!
      • Gość: Mike A man and a woman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:11
        Dokładnie!!! ta piosenka jest dla mnie piosenką roku.
    • Gość: Maciek Re: Bomba Bono IP: 212.160.105.* 21.11.04, 17:45
      Święte słowa, wiem, o co chodzi. Ja też zaczałem poważnesłuchanie muzyki od
      drzewka jozuego, i tak juz zostało, pustynny krzaczek zapuścił korzenie w moim
      ja.
    • Gość: Mike A Man And a Woman to numer JEDEN na tej płycie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:13
      Recenzent chyba słuchał nowego albumu na vh1.com (no i nie usłyszał refrenu) w przerwie na seans Dziennik Bridget Jones 2..
    • Gość: aaa Re: Bomba Bono IP: *.chello.pl 21.11.04, 18:32
      Moim zdaniem płyta świetna, chociaż początkowo nastawiłam się na coś kompletnie
      odmiennego- ("Vertigo" i wczesne wypowiedzi Bono o mocniejszym brzmieniu, punk-
      rockowych numerach)
      HTDAAB jest bardzo spójna i jednolita, dużo na niej tych "średnich"(nie chodzi
      mi tu o jakość, co o tempo) utworów, nie ma piosenek bardziej wyrazistych,
      ostrzejszych (oprócz Vertigo, ewentualnie "Love and Peace or Else"), czy też
      nastrojowych ballad (wyjątek "One step closer to Knowing"), może to właśnie
      dlatego tak wiele osób ją krytykuje?
      Poza tym, U2 przyzwyczaili chyba nas do zaskakiwania kolejnymi płytami, nowym
      brzmieniem, nowymi i nowatorskimi pomysłami. A tu tymczasem pojawia się płyta
      spokojna, bardzo "swojska" (dla fanów U2)- ja uważam, że nie jest to wcale
      minus, bo takie piękne dźwięki U2 i teksty Bono właśnie mi się podobają,
      zresztą po kilkukrotnym przesłuchaniu odczuwa się tą osobistą wymowę albumu i
      wielkie ciepło z niej płynące.
      Nie jest też wcale "pod publiczkę",chociażby dlatego,że na singiel promujący
      wybrano właśnie Vertigo, którego jakoś stacje radiowe za czesto nie puszczają
      (wyjątek moze stanowi "Trójka").
      ...Tymczasem miejmy nadzieję, że U2 nas wkrótce odwiedząsmile
      • Gość: killer queen Re: Bomba Bono IP: *.toya.net.pl 21.11.04, 19:29
        Przesłuchałem płytę z U2.com, niektóre utwory po kilka razy i cóż... nie
        zachwyca! Singiel bardzo dobry, ale reszta już nie jest tak porywająca.
        Oprócz "Vertigo" najbardziej podobają mi się "Love and peace or else"
        i "Original of the species".
        • Gość: Piok Moja ocena IP: *.mpss.osi.pl 21.11.04, 20:24
          Słucham muzyki U2 od płyty War a więc baardzo długi; po płycie Achtungv Baby to
          juz nie była MOJA muzyczka byłem na bierząco tzn znałem ją ale nie pzremawiały
          te bnagrania z zooropy pop czy nawet ATYCLB; wsłuchując sie w HTDAAB znajduje
          wiele wspólnego z drzewem jozuego; dla mnie jest to najlepsza płyta w dorobku
          U2 od czasy Drzewa... A numerki które dla mnie szczególnie wiele znaćżą to
          Miracle Drug i City Of Blinding Lights; dzięki nim ta tegoroczna jesień jest
          tak piękna i nastrojowa zarazem; oby tak dalej Go Green Islands!!!
          • Gość: Lukasz Nowa Plyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:58
            Po prostu uważam że plyta jest swietna. Teksty-mistrzostwo swiata,naprawde
            wybitne.DLA MNIE, "Sometimes you can't make it on your own" jest piosenka która
            wywarla na mnie najwiekszy wplyw od "one'. Swietna plyta-nie spodziewalem sie że
            bedzie az tak dobra. Duuuuuuuzo lepsza od ATYCLB
            • Gość: bs Re: Nowa Plyta IP: *.espol.com.pl 26.11.04, 20:39
              zgadzam się! fantastyczny album
    • Gość: Elik@hopsex.net Re: Bomba Bono IP: *.gdynia.mm.pl 21.11.04, 23:38
      Niezlu glos ma Bono..
    • Gość: M A polskie agencje koncertowe jak zwykle dały d... IP: *.acn.waw.pl 21.11.04, 23:54
      Oczywiście, wszędzie naokoło - wschód, zachód, południe, północ - agencje potrafią zorganizowac koncerty takich gwiazd jak U2. W Polsce nie. Po co!? Przeciez można 10ty raz Iron Maiden zaprosić. Kto by tam się wysilał i jakies U2 zapraszał!
      • Gość: olo Re: A polskie agencje koncertowe jak zwykle dały IP: *.dop.szczecin.pl 11.12.04, 04:32
        odpie..sie od ironow .jasne
      • Gość: bono-man Re: A polskie agencje koncertowe jak zwykle dały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 11:38
        Tak się składa, że 7 lipca będziesz mógł zobaczyć U2 na polskiej ziemi smile
    • Gość: Bartek Re: Bomba Bono IP: *.server.ntli.net 22.11.04, 09:01
      U2 nauczylo sluchac mnie muzyki, przez U2 poznalem Irlandie w wieku osiemnastu
      lat pojechalem do Dublina ze 100 funtami w kieszeni by poznac miejsce w ktorym
      powstawala najpiekniejsza muzyka mojego zycia. Dzisiaj jako 27 letni facet
      slucham plyty wystanej w trzygodzinnej nocnej kolejce pod londynskim Virgin i
      jestem szczesliwy jak male dziecko. DZIEKUJE.
      • Gość: me too Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:07
        wzruszylem sie bartoszu twoja wypowiedzia... calkowicie rozumiem twa radosc...
        pozdrawiam!
    • majkau2 Re: Bomba Bono 22.11.04, 12:07
      ja musze czekac do srody. tez jestem wielka fanka u2, od prawie5lat, mam prawie
      wszystkie plyty, bylam na ostatnich 3zlotach w Poznaniu, rowniez na tym w
      ostatnia sobote. sluchalam tam nowej plyty. nie sciagam z netu, czekam do
      srody, jestem cierpilwa, bo wiem, ze warto. wielu znajomych twierdzi, ze plyta
      jest dosc slaba- ocenie, jak psolucham. wierze, ze jeste dobra.
      ?Bono nigdy nie spiewal czysto, zdarza mu sie falszowac, ale tego nigdy nie
      ukrywal. ja kocham U2 wlasnie za to, ze sa prawdziwi. za to, ze nie udaja
      idealnych- maja czasem slaby kawalek, ich tekst nie sa przeciez strasznie
      lotne, nie ukrywajmy tego, drodzy fani- do tego Bono czasem falszuje. i co z
      tego? kto sie tym przejumuje? oni na pewno nie.
      niczego nie robia pod publiczke, bo od dawna s tak obrzydliwie bogaci, ze juz
      dawno przestaliby grac, gdyby to robili dla kasy. komponuja, bo chca.
      bono sam juz kiedys powiedzial, ze pieniedzy maja tyle, ze moga sobie kupic po
      prostu WSZYSTKO. wiec niech nikt nie pisze, ze robia cokolwiek pod publiczke.
      litosci, przeciez oni tego nie musza robic.
      oprzestancie sie klocic. jak dzieci. doslownie. nie lubisz u2, to ok, ja mam to
      w dupie, bo ja ich uwielbiam. po co na taka wypowiedz reagowac od razu tak
      agresywnie? niech sobie bluzni na U2! miejcie to w dupie! my, fani U2 i tak
      wiemy swoje.
      • Gość: me too Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:12
        ponad tym wpisem znajduje sie wypowiedz inteligentnego czlowieka...
        • Gość: barry Re: Bomba Bono IP: *.espol.com.pl 22.11.04, 17:36
          nie kapuję jak ktokolwiek posiadający coś w głowie moze napisać ze ta płyta
          jest słaba... przy 1 przesłuchaniu zaskoczenie...i mrówy...po prostu szok...i
          myslę sobie ze to straszne dziwadło...a im dłuzej słucham tym jeszcze
          lepiej...naprawdę przepiękna płyta.. dojrzała i przemyślana, i o to chodzi....
    • Gość: Jacek Re: Bomba Bono IP: *.sympatico.ca 23.11.04, 05:08
      Widzialem z nimi wywiad bardzo dawno temu w Toronto na poczatku ich kariery.
      Siedzieli na Yong Street - najdluzsza ulica swiata (to chyba byl Burger King) z
      boku i malo kto ich zauwazal. Wrozono im wpaniala przyszlosc. Gdy pierwszy raz
      uslyszalem ich album "Boy" - poprostu bylemm zachwycony. Nareszcie cos nowego w
      muzyce !
      Przy okazji - "How to Dismantle an Atomic Bomb" powinno byc przetlumaczone "Jak
      zdemontowac (rozebrac) bombe atomowa. Rozbroic byloby "How to Disarm(Diffuse)
      an Atomic Bomb". Ale to drobny szczegol
    • Gość: suche drzewo Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:43
      wysłuchłem raz, nie dotarło, spróbuje powownie, bo narazie brzmi jak wszystkie
      inne.
      • eirinn Re: Bomba Bono 23.11.04, 17:51
        news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/4034671.stm
        Jak U2 w Nowym Jorku ludzi zaskoczyło tongue_out
        Na stronie MTV jest więcej smile
    • Gość: piowiec Re: Bomba Bono IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.04, 18:09
      Pamietam, w pazdzierniku czy listopadzie 1991 tez siedzialem i sluchalem nowej plyty U2 i zastanawialem
      sie "laka to dziwna plyte nagrali"
      Nie porownuje tej obecnej do Achtung Baby ale poznalem sie na niej juz po pierwszym przesluchaniu
      i nie bede musial zmieniac zdania jak po roku ludziska uznaja ja za chocby jeden z lepszych albumow U2
      Pozdr.all
    • Gość: Ja Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:39
      A tu nie najlepsza ocena...
      cultura.blox.pl/html
    • rysiek Re: Bomba Bono 24.11.04, 06:42
      U2 dobrze gra ale ...... wszyscy artysci to prostytutki. Zrazil mnie reklama
      iPod'a.
    • Gość: Monter Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:11
      Dobra płyta. Moim zdaniem najlepsza produkcja po "Achtung Baby". Gitary i
      sekcja rytmiczna OK!
      TRILOGY: The Joshua Tree, Achtung Baby, How To Dismantle An Atomic Bomb.
      Pozdrawiam

• Gość: piowiec Re: Bomba Bono IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.11.04, 21:27
        monter napisal :
        Dobra płyta. Moim zdaniem najlepsza produkcja po "Achtung Baby". Gitary i
        sekcja rytmiczna OK!
        TRILOGY: The Joshua Tree, Achtung Baby, How To Dismantle An Atomic Bomb.
        Pozdrawiam

Od razu widac ze .... monter

• Gość: mgr Re: Bomba Bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:36
        Pozdrowienia dla Montera!
        Masz racje chłopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka