absurdello Teoria spiskowa o internetowych Milionerach :)))) 29.01.07, 01:25 Była raz sobie (jakiś czas temu) na jednym portalu internetowa wersja znanego z TV konkursu Milionerzy. Napisano ją we Flash-u, różnica co do oryginału polegała na tym, że na odpowiedź na dane pytanie był okreslony czas. Im szybciej się odpowiadało tym większa punktacja była za dane pytanie. Na końcu była podawana suma punktów za wszystkie odpowiedzi. Aby zagrać należało wykupić SMS-em kod (płatny) pozwalający na ileś tam gier. I był tam ranking wyników grających, po jakimś czasie grania można było coś tam wygrać (chyba pieniądze). I wszystko było by dobrze gdyby nie wyniki jednego gościa geniusza, który długi czas wiódł prym wśród graczy nie dając innym szansy. Siadłem ja sobie kiedyś z nudów po paru bezowocnych próbach zbliżenia się do mistrza i wyprowadziłem wzory na punktację w konkursie w zależności od średniego czasu odpowiedzi na pytanie. Po przepuszczeniu całości przez arkusz kalkulacyjny wiądącej światowej firmy informatycznej ;)) wyszła mi ciekawa zależność: Otóż mistrz geniusz odpowiadał na pytania (niezależnie od stopnia trudności) w średnim czasie 0.3 (trzy dziesiąte sekundy). A w tym czasie się mieściło: czas przeczytania pytania, czas jej zrozumienia, czas wybrania odpowiedzi czas wybrania myszą jednej z czterech odpowiedzi czas opóźnienia wnoszony przez wiodący system okienkowy ;))) Więc moja teoria spiskowa doprowadziła mnie do konstatacji, że mistrz używa środków dopingujących ;)))) bo przecież organizator nijak nie mógł nic cudować w tej sprawie ;))) PS. Nawet korespondowałem z organizatorami tegoż konkursu (z portalu gdzie działał) odpowiedzieli mi, że obserwują grę i niezauważają nieprawidłowości. Potem przestali odpwowiadać na e-maile a sam konkurs (widać niedochodowy ;))) Dość szybko zniknął z portalu .... Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s 29.01.07, 07:25 Forum dla paranoikow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Ksienrzyc to sztuczny satelita ziemi 29.01.07, 09:00 Zbódowany przes kosmitóf - w jego fnentszu znajdóje się tajemnicza baza wypadowa alienów, które stamtont wylatujom na ziemie i molestójom bogu ducha winnych mieszkancuf naszej planety. Poszukajcie sobie w Guglach - wiele ciekawego znajdziecie na ten temat - np. to isz ksienszyc wazy zaledwie jednom dziesiontom tego ile powinien naprafde.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Ksienrzyc to sztuczny satelita ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:48 w kazdym rządzie jest pełno masonów i Żydów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav107 Najbardziej zakręcona IP: 82.177.11.* 29.01.07, 10:06 Najbardziej zakręcona teoria spiskowa to obsesja obecnej władzy, która widzi wszedzie tajemne układy. Wystarczy skrytykować ich beznadziejna politykę, aby zostać zaliczonym do mitycznego układu... a kiedys sądziłem że tylko Amerykanie wierza w takie bzdury, i to nie czołówka polityków, ale ci mniej rozwinięci umysłowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: teoria wirtualnego sedesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:54 idziejsz sobie i wyobrażasz że masz przed soba sedes.siadasz walisz kloca i okazuje sie że to w szkole na lekcji zrobniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: teoria wirtualnego sedesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:00 zapomnieliście chyba o tym, że w Watykanie ukrywane są dowody na to, że Chrystus był żonaty i miał dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s 29.01.07, 11:59 Gość portalu: bubba napisał(a): > we przychodzą Wam czasem do głowy ? Mi, na przykład taka, że czujniki IR w > różnym sprzęcie na pilota mogą być, przy okazji, miniaturowymi kamerkami na > podczerwień, które zapisują co się dzieje w mieszkaniu, a potem wysyłają to do > satelity. Co jeszcze ? Ech, mało prawdopodobne. Taki pilot to by sobie musiał ważyć z powodu licznej elektroniki potrzebnej do wysyłania wystarczająco mocnego sygnału na orbitę do tego satelity. No i jeszcze te baterie/akumulatorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s IP: *.pip.us.edu.pl 29.01.07, 12:00 Njbardziej spektakularne teorie spiskowe w dziejachto moim zdaniem: Mit, o orgaźmie sutkowym, teoria uknura przez facetów, którzy lubią sie "bawić" kobiecym biustem... Jakoś musieli to uzasadnić, więc wmówili wszystkim, że nas to podnieca.. ;) A druga to spisek rodziców i pedagogów, którzy latami wmawiali, że szpinak ma mnóstwo żelaza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:19 albo ze witamina C pomaga na przeziebienie... Odpowiedz Link Zgłoś
bateria_sloneczna Sypanie soli i piasku na drogi - link :) 29.01.07, 13:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=510&w=56279084 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexAferka:) Andrzej Lepper... IP: 195.47.201.* 29.01.07, 13:37 Klewki i wąglik tam produkowany oraz znajomość p. Andrzeja L. z Bin Ladenem...kto go pobije???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
slwy Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s 29.01.07, 16:16 wszędzie ten układ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verso Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.01.07, 02:38 ...złamana ręka premiera, okoliczności wypadku, pobyt w szpitalu, a wszystko to otoczone nimbem tajemniczości... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola361 Re: Jakie, mniej lub bardziej, zakręcone teorie s 01.02.07, 19:51 Giną Wam skarpetki od pary i nie możecie ich znaleźć w całym domu? To proste, kradną je kosmici do swoich tajemniczych badań. Najbardziej dla nich cenne są takie zużyte (jeszcze przed praniem). Owszem, po jakimś czasie niektóre zagubione skarpetki się odnajduja, dlatego że po prostu zostały już przebadane. I nasza prywatna (z małżonkiem) teoria spiskowa -śledzi nas jakaś tajna ekipa telewizyjna. Dowód? Wystarczy, że zawędrujemy do jakiejś zakazanej głuszy, albo Pcimia, o którym nigdy w mediach ni dudu. No i proszę! Za parę tygodni jest cała obszerna audycja w tv o owym miejscu i jego wszelakich atrakcjach turystycznych. Dziwne,nie? Odpowiedz Link Zgłoś