Dodaj do ulubionych

najdziwniejsze potrawy jakie lubicie?

• Gość: screen Dziadaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:15
    • Gość: tulipan Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:20
      świeża babka drożdżowa (słodka)z duża ilością masełka i świeżutką szynką
      (ulubiony zestaw wielkanocny, byle babkę piekła moja mama). Ponadto uwielbiam
      wcinać suche mleko w proszku i owocowe dziecinne kaszki (bobowita i takie tam),
      oraz słony ser, np. bryndzę, oscypek z powidłami albo dżemem śliwkowym..
    • zmarznietawiewiura Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 13:29
      Witam
      Ja niestety mam strasznie długą listę tego czego nie lubię: bigos fuuuu, stwory
      morskie (zwłaszcza śmierdzące ośmiorniczki które jada mój mąż), kaszanka,
      salceson, golonka, kielbasa biała brzydzą mnie strasznie
      Z dziwnych rzeczy lubię; ser żółty z dżemem, woda z ogorków kiszonych,
      uwielbiam szpinak, ale taki z czosnkiem i śmietaną. A dzień bez SERA ŻÓLTEGO
      jest dniem straconym.
      • Gość: Śledź Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: 217.153.8.* 02.03.07, 13:38
        Jak byłam mała to jadłam od czasu do czasu i zeby mama nie widziała - paluszki
        słone z masłem.
        Wiem też, że ludzie czasem dziwne rzeczy jedzą bo ich organizm potrzebuje
        jakiegos składnika, tak wiec znam osobę, która w dzieciństwie zjadała tynk ze
        ścian, inna jadła obierki z ziemniaków, a jeszcze inna lubiła jadać wióry z
        drewna (tylko takie drobno posiekane :P) - trudno powiedziec jakiego składnika
        domagał się organizm, bo chyba nie celulozy, no ale jadali.
        Ja jadłam barrakudę, kangura i krokodyla - dobre, ale nie umywają sie do rekina.
        Pozdr.
        • slmako Ajak posuwala tynl i trociny to ja tylko 02.03.07, 13:41
          w goscie zapraszac bo tanio
    • nameja Okrągłe, duże pierogi z kaszą jaglaną 02.03.07, 14:06
      gotowane w grubym słodkim cieście. Nie umiem ich zrobić, niestety, babcia,
      która je robiła już nie żyje. Smak zapamiętam na zawsze!
      • Gość: krzys Re: Okrągłe, duże pierogi z kaszą jaglaną IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.03.07, 14:07
        • Gość: ona_ Re: Okrągłe, duże pierogi z kaszą jaglaną IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.03.07, 14:19
          Najdziwniejsza potrawa jaka jadlam byla pewna zupa jarzynowa,
          przepyszna ,sporzadzona przez tureckiego kucharza dla personelu i gdy poszlam
          po dokladke do kuchni ze zgroza dojrzalam w garnku zupy plywajace OCZY BARANIE
          (chyba?)Az myslalam ze zwymiotuje z wrazenia ale musze przyznac ze zupa byla
          b.smaczna;)
          do ulubionych moze dziwnych nalezy rzodkiewka posmarowana maslem z sola .
    • Gość: Ania82 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: 212.160.172.* 02.03.07, 14:24
      Lody śmietankowe z chipsami.
      • Gość: gość Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wislaNET.pl 02.03.07, 15:13
        Ło rany:)
    • krzysiek133 kozie mięsko i baranie klejnoty.. 02.03.07, 14:25
      obie potrawy a ognia, z tym że koza z ogniska a baranie klejnoty z rusztu :):)
      przygody-krzysia.blog.onet.pl/1,AR1_2007-02-08,index.html
    • Gość: Gosia Bigos z makaronem, bigos z ryżem IP: 62.29.137.* 02.03.07, 14:45
      chleb z masłem i ze smalcem, świńskie uszy i ostry chrzan wyjadany ze słoika
      łyżeczką (to jako przegryzka przed TV)
    • Gość: gość Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wislaNET.pl 02.03.07, 15:14
      Chleb ze smalcem + jabłko...
      Chleb z masłem i musztardą...
      Pychotka
    • Gość: gpk1 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.03.07, 15:34
      kombinacja ostrego ze slodkim: np jajko z niespodzianka umaczane w sosie curry.
      Polecam!
    • Gość: justyna Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.icpnet.pl 02.03.07, 16:01
      jajecznica z tuńczykiem :)
      • Gość: nekuda Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 17:01
        ziemniaki z keczupem :D
        i schabowy z majonezem :D :D

pycha :D :D :D
        • edavenpo Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 17:19

Od czasu do czasu uwielbiam ciemny chleb z maslem, przecierem pomidorowym,
          cieniutko pokrojonymi plasterkami cebulki, pieprz i sol - pycha!

Swego czasu frytki z mieszanka keczupu i majonezu - inaczej mni nie smakowaly.
    • Gość: andrzej z krakowa Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.219.139.111.adsl.dyn.edpnet.net 02.03.07, 17:09
      Ja lubie bardzo, bardzo - lekko posmazona kupe mojego kota.
      mniam mniam - miau miau
      • Gość: sisi Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.03.07, 20:39
        Lubię ser zółty z musztardą; kaszę manną z masłem; sucharki maczane w mleku lub
        kakao.
    • mili_vanili kapusta kiszona z cukrem - jako dziecko to jadłam 02.03.07, 21:27
      • Gość: ash dziwne potrawy... IP: *.devs.futuro.pl 02.03.07, 21:50
        Mój kumpel z lat licealnych jadał kanapki z nutellą i szprotkami w sosie
        pomidorowym (z puszki).
        Mówił, że dobre.
        Nic mu potem nie było.

Ja się nie zdecydowałam...
    • Gość: Majka Twarożek po indyjsku :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:11
      Kiedyś dorwałam gdzies taki przepis, dziwne to ale mi smakuje i czasami sobie
      serwuję:
      twarożek taki z domkiem na opakowaniu, taki z grudkami, lepiej aby był niezbyt
      płynny czyli nie bardzo świezy. Do niego dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek,
      łyżeczkę miodu płynnego, curry - ja dodaję na oko, tak aby się zażółcił czyli
      sporo, i dodać trochę pieprzu oraz wymieszac z koperkiem drobno pokrojonym. I
      gotowe :) Je się z bułeczką, mniam.
    • motylanoga71 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 22:13
      kurczak po karaibsku w sosie z limonek i cukru trzcinowego z mango i kokosem ,
      oraz kurczak w sosie mole ( sos meks na bazie kakao, orzeszkow, roznego rodzaju
      ostrych papryk i t d) w Polsce znany jako kurczak w czekoladzie :)
      • Gość: aooao Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 02:24
        W sosie mole? Simon Mole tez sosiki rozne sprzedawal, ale chyba nie byly
        zdrowe ;]
    • zoofka Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 23:52
      jajko na twardo z ketchupem i kanapka z żółtym serem i dżemem truskawkowym :)
    • Gość: student Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:53
      zupka knorra - serowa zagrzana piwem. A raczej grzane piwo doprawione zupka knorra.

Combo :)
      • Gość: benedictum Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:03
        I jaki był efekt takiego miksu?
      • purchawaa Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 06.03.07, 09:22
        Gość portalu: student napisał(a):

> zupka knorra - serowa zagrzana piwem. A raczej grzane piwo doprawione zupka kno
        > rra.
        >
        > Combo :)

Hmmm, a jakie to danie posiada walory hmmmm smakowe?
        • Gość: student Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.chello.pl 07.03.07, 22:39
          Sama spróbuj. Zaiste intrygujacy :)
          • Gość: Goetia Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.chello.pl 09.03.07, 00:16
            Serowa Rozpusta.

Bierzesz Ser, przypalasz w ziołach vel przypalasz ziolem.

Rozpuszczasz w knorrnudlach o smaku serowym.

Delektujesz się psychodelicznym efektem.
            • invejder Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 09.03.07, 14:44
              Oj widze, że nagraliscie sie juz wystarczajaco na knorrnudle.pl, hehehe te
              nudlowe gierki siadaja pozytywnie na psyche.
    • Gość: zającowa:) Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.mmj.pl 02.03.07, 23:57
      ser Brie posypany cukrem,:)jajecznica z pomidorami,:)banany z grilla...i
      ..pomidorówka o każdej porze dnia i nocy..
      • Gość: sta Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 02:18
        akurat jajecznica z pomidorami, grillowane banany i pomidorowka są normalnymi
        potrawami, ktore sie je w niejednym domu na porzadku dziennym :D
    • carpedijem Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 00:10
      surowe mięso wieprzowe...
      • nadia_m Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 13:45
        cienko pokrojone z duza iloscia soku z cytryny i posypane serem grana
        padano/pieczarkami surowymi/rukola, to popularna wloska przystawka-carpaccio
        • Gość: Pojer&Sandri Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 02:29
          wieprzowe????? mieszkalam 3 lata we wloszech (trentino) i nadal tam bywam nader
          czesto, tak, ze spieszę wyjasnic, ze to jest mieso wolowe... ale jeszcze lepsza
          jest cieniutenko pokrojona carne salada albo jeszcze lepiej bresaola z oliwa z
          oliwek, grana - nie posypana ,tylko taka pocieta na cieniusienkie, male
          plastereczki, origano. Kladziesz takie cos na chrupki chlebek , dokladasz
          smazone baklazany sott'olio i niebo w gebie...
          • nadia_m Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 06.03.07, 15:11
            masz racje surowa wolowina, pospieszylam sie
            ja tu mieszkam na stale hehe ;)
            a do dobrego carpaccio, a te paseczki grany o ktorych mowisz i ktorymi danie
            sie posypuje nazywaja sie "scaglie"
    • cienmotyla Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 00:45
      :)))
      Chleb z masłem i wegetą:)
    • eluch_a Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 15:08
      Murzynek - takie ciasto, przełożone dżemem śliwkowym i na to mnóstwo sosu
      tabasco. W ostateczności może być pikantny ketchup wymieszany z ostrą papryką.
      Prawdę mówiąc, zażeram się tym w sesji ;)
      • liloom Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 15:19
        suszone sliwki z sola - wlasnie kupilam u chinczyka i nawet mi smakowalo
    • black_kat Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 20:07
      Zdecydownianie:

Serek biały (twarożek) z vegetą.
      :)
      • Gość: autorka Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 21:18
        aż sobie od czytania tego wątku poszłam i zrobiłam dwie kanapki:
        1) kromka chleba + masło + plaster żółtego sera + zmieszany majonez i ketchup
        2) kromka chleba + masło + cukier

obie pyszne! od dziś zawsze mieszam majonez i ketchup ;)

Placki ziemniaczane zawsze jem posypując je cukrem. Lubię też kupić orzeszki w
        panierce paprykowej i zagryzać czekoladą albo wręcz maczać w gorącej czekoladzie
        z torebki.
    • Gość: gdizożerca G D I Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:12
      nie wiecie, co to? poszukajcie G D I Z A na forum kuchnia
      ;)
    • eluch_a Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 23:46
      Aha i lubię zjełczałe masło. Zawsze mnie mama za to tłucze ścierą, ale co ja
      poradzę...
      • jacquet Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 04.03.07, 01:27
        tuńczyk, zgaryzany kanapką z nutellą, popijany mlekiem - pychota
        bigos, majonez, ser biały, ketchup - jamii :)
    • Gość: Justyna Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 07:16
      Lubię ziemniaki ze śmietaną. Z połączeń mięso- owoc , o których wspomniał
      autor wątku lubię schab ze śliwką.
    • Gość: raggiodelsole Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:58
      kurcze n ie moge sie nadziwic ze chleb z bialym serem i keczupem to cos
      dziwnego,od zawsze tak jem! i jeszcze plus cebulka;)
      i lubie jeszcze chleb z przecierem pomidorowym i cebulka:)
      • mi.ka.n Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 04.03.07, 13:25
        Pomidory z cukrem.Jem od dzieciństwa i lubie.Z solą też ale tylko na chlebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka