obrobka_skrawaniem Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 20.03.07, 18:08 Jedzie, jedzie pan, pan, na koniku sam, sam. Jedzie, jedzie chłop, chłop, na koniku hop, hop, a za chłopem Żyd, Żyd na koniku hyc, hyc. a za Żydem Żydóweczki pogubiły pakuneczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevor Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: 80.54.168.* 20.03.07, 18:47 jeszcze coś takiego mi sie przypomniało: Za górami, za lasami jechał pociąg ze smerfami. A w ostatnim wagoniku siedział Klakier na nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 20.03.07, 21:52 Szły pchły koło wody pchła pchłę pchła do wody i ta pchła płakała, że ją tamta pchła popchała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.dsl.club-internet.fr 20.03.07, 23:26 Kto sie gniewa niech sie gniewa, niech sie w piekle poniewiera, niech go nosi, niech go nosi dopoki sie nie przeprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
perlista5 Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 21.03.07, 15:53 Babci kołysanka z Wileńszyczyzny, ale chyba białoruska: Baju, baju bajonoczki, nasrał kot w dojonoczki, (skopek) Obnios kole kolos (wokół kół) Tyc! - tobie pod nos... i bajka - kołysanka autorstwa Taty: Noc jest wredna i ponura, W nocy się odkręca rura, Spełza cicho na podłogę, Żeby ugryźć dziecko w nogę. Źle jest dziecku porą nocną: zegar bije... w pupę mocno, Kontakt szczypie, a zapałki rozszarpują na kawałki. W zsypie coś oczami łypie, Czarownica mieszka w zsypie, Taka stara, zła i łysa - wciąga dzieci i wysysa! Spotkasz tam też ludojada, Ośmiornicę, myzdrę, gada, Krasnoluda, smoka, zmorę - Więc śpij szybko, bo cię spiorę! *** „Myzdra” była szczególnie okropna, bo niezrozumiała. Zasypiałam błyskawicznie z głową pod kołdrą. Z drugiej strony Tata raz na zawsze oduczył mnie strachu przed czymkolwiek... Polecam rodzicom „bezsennych” trzylatków!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:06 cóż to cóż to za placuszek? Pyta mały Tadeuszek. Czy pomidor to czerwony, czy ogórek rozgnieciony... Nie to tatuś nasz kochany przez autobus rozjechany. Wystąpiłam z tym wierszykiem przed św. Mikołajem w pracy ojca. Jego koledzy mieli ubaw po pachy... Odpowiedz Link Zgłoś
perlista5 Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 21.03.07, 16:31 Ja na studniówce (program artystyczny) wyrecytowałam wierszyk - też mojego Taty. Cytuję z pamięci: Podobno pod Giewontem, Choć nie bardzo w to wierzę, obudzili się Śpiący Rycerze. Rozejrzeli się po tak zwanej rzeczywistości I szybko wrócili tam, skąd wyszli, A jeden powiedział: - Z tym obudzeniem to jakaś zmyłka, panowie: Takie coś to może się nam najwyżej przyśnić!!! Oj, były kłopoty... Ojciec lubił sobie czasem popisać na użytek znajomych. Teraz widzę, że wierszyk sprzed 22 lat brzmi jakoś dziwnie aktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Kołysanka - rewelacja! IP: *.filg.uj.edu.pl 22.03.07, 11:14 pozwalam sobie odpisać i wykorzystać na łonie rodziny. Ukłony i uznanie dla Taty!Wzruszyły mnie zwłaszcza krwiożercze zapałki, nie mówię już o energicznej poincie! Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 21.03.07, 16:28 ktoś wyżej pytał o ciąg dalszy wierszyka "mam trzy latka...". ja znam tak: Mam trzy latka, trzy i pół sięgam bródką ponad stół Mam fartuszek z muchomorkiem do przedszkola chodzę z workiem. i piosenka kołysanka, upiorna przez obowiązkowy śmiech na końcu: Jadą, jadą misie hej siup, hejże ha śmieją im się pysie ha ha ha ha ha. i jeszcze; Przez podwórko i ogródek idzie sobie krasnoludek. O, dzień dobry, krasnoludku, co ty robisz w mym ogródku? Zbieram kwiatki dla Agatki, bo Agatka lubi kwiatki. powyższego wierszyka jest też jakaś wersja hardkorowa z opcją "zapie.. krasnoludek", ale jej nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.es Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 21.03.07, 18:40 A mnie mój tato nauczył takiego wierszyka;))) Zboczony, jak na dziecko, ale ja go wtedy wogóle nie rozumiałam, podobał mi się, bo mnie tata nauczył:))) Grzechem wiedziony sześcioletni Franio, ujrzał siostrę w wannie i rzucił się na nią. Początek miłosny lecz koniec żałosny, dostał lanie od ojca i syfa od siostry........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułaaa Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:50 Idzie pająk po drabinie Dokąd idziesz sku.wysynie Spodobała mi się mucha Idę teraz ją wyr.chać Użądliła misia pszczoła O ty ku.wo! misio woła Jak ty mogłaś, ty je.bana ugryźć w ch.ja swego pana Roz.ierdole wszystkie ule pozdychacie małe ciu.le Wyskoczyli z lasu zbóje po kolana mają... spodnie bo to modnie i wygodnie Na chodniku leży glizda bo ją bardzo boli... głowa, bo to strefa atomowa Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Przeróbki piosenek 22.03.07, 13:04 Boys boys boys Sabrina na golasa Boys boys boys i cyce ma do pasa Ole ole ole ole Samantha Fox rozbiera się Cheri cheri lady Diana to milady Karol wielki książę Zrobił jej ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamg Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:05 hasa sobie wielbłąd po pustyni hasa Arab se ogląda swojego... wielbłąda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułaaa Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:00 Halo halo tu Londyn Ona czarna, on blondyn ona pędzi, on za nią ona pada, on na nią ona mówi: nie rób tego, on wyciąga metrowego ona mówi krew mi leci, a on na to: będą dzieci Na naszym podwórku blisko koło śmieci jest taka maszyna do robienia dzie... ...wczyno kochana pokaż mi kolana, a ja ci pokażę stojącego pa... ...liło się w piecu, a na górze sadze, uważaj dziewczyno, bo ci kiedyś wsad... ...zie rosną jabłka, a na górze śliwy, bo nasze dziewczyny takie mają pi... ...sało w gazecie o takiej kobiecie, która nic nie robiła, tylko się du... ...dni woda w studni Na pustyni kara-kum, titum titum, jest fabryka eros gum, titum titum wszystkie dętki i opony, titum titum przerabiamy na kondony, titum titum nawet stara zakonnica, titum titum kondonami się zachwyca, titum titum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamg Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:10 Zmieniłam koniec: > Na naszym podwórku blisko koło śmieci > jest taka maszyna do robienia dzie... > ...wczyno kochana pokaż mi kolana, > a ja ci pokażę stojącego pa... > ...liło się w piecu, a na górze sadze, > uważaj dziewczyno, bo ci kiedyś wsad... > ...zie rosną jabłka, a na górze śliwy, > bo nasze dziewczyny takie mają pi... > ...sało w gazecie o takiej kobiecie, która w Ameryce pokazała cy... ...namon kupiła, drogo zapłaciła, za resztę pieniedzy do domu wróciła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko71 Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.07, 13:28 Na lyzwach z panienka, Na nartach z mezatka, Z wdowa na sankach, A na miotle z babka. Niechaj zyje ten kto pije i jego kochana, Ponczoszki panience Rajstopki mezatce, Wdowolence skarpetki, A onuce babce. Niechaj zyje ten kto pije i jego kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko71 Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.07, 13:35 Wyliczanka: Wisi torba na kosciele, a w tej torbie cheba wiele; z kim sie dzielisz ty? albo: siedzi aniol w niebie, pisze list do ciebie, a jakim atrametem on go pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
bleuet Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 22.03.07, 21:10 Z przedszkolem to ja znam tak: Mam trzy latka, trzy i pol Siegam broda ponad stol Mam fartuszek z muchomorkiem Do przedszkola chodze z workiem A przedszkole to p...ole Wszystkie miski, lalki, lole Tylko jeza nie p...ole Bo mnie bardzo bardzo w dupke kole Ale jeza ogolimy I go tez wy...olimy I jeszcze jeden, bardziej grzeczny: Poszedl zuczek za chalupke Zdjal majteczki, zrobil kupke Zuczku, zuczku, cos ty zrobil? Jam chalupke przyozdobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xy Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.uznam.net.pl 22.03.07, 21:10 była noc,ciemna noc a on ja ciągnął i zaciągnął w ciemną gęstwinę i wyjął to zdradliwe narzędzie ona jęknęła,krew trysnęła i tak w tej gęstwinie chłop zabił ukradzioną świnię Odpowiedz Link Zgłoś
bleuet Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 22.03.07, 21:15 I jeszcze piosenka popularna w czasach kiedy w telewizji leciala "Pogoda dla bogaczy" (na melodie z "Pszczolki Mai") Jest gdzies, lecz nie wiadomo gdzie Swiat, w ktorym film ten dzieje sie Senator Jordach mieszka w nim A z nim Ramona, Wes i Bill To miasto, ktore tu widzicie to Las Vegas Na budynku pisze sobie Pegaz (co to mialo byc to nie wiem:) Falconetti wielki dran Senatora zabil nam Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 31.03.07, 20:18 gdy ci kot przebiegnie drogę nie myśl, bracie, że to pech kopnij w dupę, wyrwij nogę niech spierd... se na trzech. na wysokiej górze rosło drzewo duże nazywało się: apli-papli-blite-blau kto tego nie wypowie ten nie będzie grał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 09:07 Chlupu -chlupu, Chlastu-chlastu: nie mam rączek jedenastu! Mam dwie za to rączki małe i do prania doskonałe. (Dopiero dziś mnie olśniło, że to był wierszyk o dziewczynce mutanciku, z trzynastoma rączkami, a ona sobie te rączki chlastu chlastu... Brrr.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.kosson.com 02.04.07, 13:09 Pamiętam z dzieciństwa fragment nieformalnej wersji naszego Hymnu Narodowego. Nie ma chleba, nie ma sera zamknięta słonina. Trzeba będzie chyba z głodu jeść dzieła Lenina. Ref:Marsz, marsz Dąbrowski Z ziemi Włoskiej do Polski, Pod partii przewodem Rząd morzy nas głodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamg Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:00 to było używane jako wyliczanka: Korona, korona, złoty krzyż powiedz, panno, gdzie ty śpisz tam na górze na figurze powiedziała święta Klara że to będzie ładna para to on, to ona to mąż, to żona to Iwan, to Iwanka to cygan, to cyganka to róża, to kwiat to baba, a to dziad! Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 05.04.07, 16:30 Ele mele dudki, gospodarz malutki, gospodyni garbata, a córeczka - smarkata! Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 05.04.07, 17:06 Maść na szczury, maść na szczury. Wyciągamy szczura z dziury. Smarujemy go pod włos. Po godzinie szczur nam zdycha, taka maść kosztuje dycha. Odpowiedz Link Zgłoś
farrukh2 Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 23.04.13, 22:32 Przed snem ja i mój brat lubiliśmy śpiewać piosenkę - wierszyk o głupim Jasiu. Nie mam pojęcia skąd go znaliśmy. Może babcia, która pochodziła ze Lwowa? Uczyła nas różnych wierszyków..... " Dokad idziesz głupi Jasiu, głupi Jasiu? Ene ene oty i dę do roboty x2 A po co ci ta robotoa, ta robota? Ene ene ędzy, zarobię pieniędzy x 2 A po co ci te pieniądze, te pieniądze? Ene ene one, kupię sobie żone x 2 A po co ci ta żona, ta żona? Ene ene eci, będzie miała dziec x2 A po co ci te dzieci, te dzieci? Ene ene ata, będą wołać "tata" x2 A co będziesz im dawał jeść, dawał jeść? Ene ene eci, będą jadły śmieci x 2 A ja nie będą chciały jeść ,chciały jeść? Ene ene ałką, pozabijam pałką x 2 A jak przyjdzie milicja, milicja? Ene ene ona, powiem, że to żona x 2 A jak żona powie , że to ty, że to ty? Ene ene upia. powiem, że jest głupia x 2 A jak ciebie powieszą, powieszą? Ene ene isiał, będę sobie wisiał x 2 i tak przed snem, śpiewaliśmy sobie z braciszkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Śmieszna rymowanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 16:19 Szły pchły koło wody Pchła pchłę pchła do wody, A ta pchła płakała, Że ją tamta tam wepchała. Bim, bam, bom! Bim bam barara! x 3 Szły pchły koło wody, Męska żeńską pchła do wody, A ta żeńska tak płakała Że ją tamta tam wepchała. Bim, bam... Szły pchły koło wody, Żeńska męską pchła do wody, A ta męska tak płakała, Ze ją żeńska tam wepchała. Bim, bam... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 29.04.19, 14:02 Tam, gdzie na religię chodzą małe dzieci Chodzi chłop bez portek, ch*jem zbiera śmieci To taka "radosna twórczość" mojego kolegi z klasy, sprzed około 30 lat. Sam nie wiem, dlaczego ten wierszyk przypomniał mi się akurat teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kilosera Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa 05.08.19, 18:41 Poszła Ola do przedszkola, zapomniała parasola, a parasol był zepsuty, wszystkie druty połamane były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nela Szczubiecka Re: smieszne wierszyki z dziecinstwa IP: *.piaseczno.vectranet.pl 13.04.24, 19:21 Ojoj tu tu Ja Ja nie ty smutno !!!NIE!!!TY TO PA FROARZE Odpowiedz Link Zgłoś