amstel0 16.03.07, 15:38 Kto z was pamięta program Wojciecha Manna w Trójce? Wpisujcie tu teksty, które stamtąd pamiętacie bądź waszych ulubionych bohaterów z tego programy. Mnie najbardziej podobał się Żelazny Karzeł Wasyl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yabol428 Re: Nie Tylko Dla Orłów 16.03.07, 17:32 Pamiętam "Spostrzeżenia pana Henia" (np. "kosi kosi łapci, pojedziem do babci, babcia da nam mleczka, choć lepsza wódeczka"), "opowieści z deszczykiem" (baronowa von Szlochen) i dużo innych też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.rzeszow.mm.pl 16.03.07, 20:03 > Kto z was pamięta program Wojciecha Manna w Trójce? No nie tylko Mann, występowała tam niezła dziennikarska śmietanka, np. Monika Olejnik, Alicja Resich-Modlińska, Grzegorz Wasowski Słyszę "orłopodobne" kawałki także teraz, ale nie kojarzę czy to powtórka, czy coś nowego, już nie ma tego smaku. może dlatego, że wtedy to było dłużej i wieczorem, to się nastrój robił super absurdalno-odlotowy. > Wpisujcie tu teksty, które stamtąd pamiętacie Rozwaliło mnie to: Za chwilę usłyszymy zwierzę mariackie: . -Tu latający słoń, który mówi... -Dokąd lecisz, słoju? -Do.... jasnej.... . . . . .... cholery.... "las człowieka" hop, hop, hop... jakem Bob... "mówią weki" > waszych ulubionych bohaterów z tego programy. Tu wasza ulubiona świnka Halinka... Zmysłowa sowa Żelazny Karzeł imieniem Wasyl też był ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
barmir11 Re: Nie Tylko Dla Orłów 17.03.07, 19:01 Dokąd lecisz, słoju? do banku a dlaczego do banku ? b nigdzie nie moge sobie znaleźć konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 10:08 ...oooo, muszelka, i jeszcze coś! strzępek kąpielówek? Nie wiem, jak mam opisać buty, którymi codziennie idę do huty! Uwielbiam te teksty do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.multicon.pl 18.03.07, 20:02 tu znajdziecie pare odcinków www.man.poznan.pl/~lukask/orly/ Odpowiedz Link Zgłoś
kreon1 Re: Nie Tylko Dla Orłów 18.03.07, 20:07 " muzyka nocą" czekałem na nią kiedyś w namiocie z radiem przy uchu, potem do trzeciej w nocy słuchałem, słuchałem, miód mówię wam. Teraz są tylko reklamy i naganianie na wysyłanie sms-ów. KIcha, kiszka , i wogle do dupy, nie Ci ludzie , nie te czasy, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
winieta Re: Nie Tylko Dla Orłów 19.03.07, 14:05 Zwierzę mariackie - mi się przypomniało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:02 Posłuchajcie moi mili przezabawnej krotochwili o tym, co się stało chłopu który włożył do ukropu i co stałoby się gdyby zamiast w ukrop włożył w tryby. Ciąg dalszy był jeszcze lepszy, ale przydługi. Najlepsze były "Klechdy sezonowe", czyli opowieści o żelaznym karle, "Opowieści z deszczykiem", "Z pamiętnika doktora wyciora", "Baśnie nim zgaśniesz", "Spostrzeżenia pana Henia", "Las człowieka", "Zwierzę mariackie", "Jednorazowy kurs językowy", "Doradztwo intymne", "Teatrzyk zmielony balonik", "No to cykl" i cała reszta. Nie zapominajmy też o wierszu pod tytułem "Jakich słów mam użyć", który wykonała odlewnia huty "30. Luty" na dwa tygodnie przed ustalonym terminem : Jakich słów mam użyć by opisać buty w których chodzę codziennie na szóstą do huty? Usłyszeli państwo wiersz w wykonaniu Feliksa Paprota. Czytał Jan Dąbal. Obaj z Gliwic. No i słynne Trio, czyli łociec, wój i stryjo: Na pieszczoty raz z Agnieszką Stach umówił się pod POMem. Zanim przyszła on już leży. No bo dostał łomem. Молим вас - WSZYSTKICH - круха. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:28 "Minęła północ. A za minutę miniemy Kalkutę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.kredytbank.pl 21.03.07, 12:46 No i jeszcze: "Halo świnki, tu wasza świnka Balbinka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie Tylko Dla Orłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:52 I "Wiersze po pierwszej", i "Mówią weki". Też były fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.szmaciak2 Re: Nie Tylko Dla Orłów 21.03.07, 14:49 pamiętam niejakiego Chliebczo Chliebarowa, zdaje się, że był to bułgarski sportowiec, miał pewnie coś wspólnego z powiedzonkiem "molim was wszystkich krupa/krucha". A doktor Wycior? Nadzieja polskiej medycyny... Odpowiedz Link Zgłoś
malgunia Re: Nie Tylko Dla Orłów 21.03.07, 19:17 Tu latajacy slon, ktory mowi! Jak ci leci sloju? A jak sie nachyle.... Klasyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
plociara Re: Nie Tylko Dla Orłów 22.03.07, 17:18 polecam www.polskieradio.pl/trojka/tanie/?d=20070325 powtarzają pojedyncze żarty z "Nie tylko dla orłów" Odpowiedz Link Zgłoś