tanina 09.05.03, 15:42 no dobra, sprawdzać się! i pisać, co wyszło! testy.msstudio.com.pl/cgi-bin/test.cgi?username=anonim&email=nieznany&nr_testu=200 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klara Re: test na inteligencje IP: 195.94.193.* 09.05.03, 18:59 niestety tylko 138, ale za to w przeciwieństwie do twórcy tego testu zawarłam w młodości znajomość z wieloma słownikami i wiem, że spolegliwy oznacza "godny szacunku", wbrew pokutującemu w świadomości zbiorowej przekonaniu iż oznacza to "uległy, ustępliwy". pozdróffki klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilhan Re: test na inteligencje IP: *.chomiczowka.net.pl 09.05.03, 21:31 131. Na sporym luzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: test na inteligencje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.03, 00:09 sorki, tylko 152 6 odpowiedzi blednych, z ktorych z dwiema stanowczo sie nie zgadzam ale tez dalem sobie sporo luzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szeliga Re: test na inteligencje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.03, 02:04 141, pare pytan o tej porze nocy (2:00) olalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: test na inteligencje IP: *.acn.waw.pl 10.05.03, 11:58 sporo, jednak w przeciwieństwie do mądrali układających ten test wiem że cyfra to max. 9 ( powyżej zaczynają się już liczby...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: test na inteligencje IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.03, 12:45 Hej, madrale nie zesrajcie sie z radosci. Taki test robi sie w ograniczonym czasie, bez kalkulatora i innych pomocy, pod okiem fachowca. Zeby wam czasem nie uderzylo do glowy, zescie takie ynteligenty. Mensa na was na pewno nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiak Re: test na inteligencje IP: *.pl 10.05.03, 13:32 IQ 122. I co mi z tego przyjdzie, ludzie i tak na forse patrzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiak Re: test na inteligencje IP: *.pl 10.05.03, 13:34 jak na 16 lat to nieźle, ale teza to jest stwierdzenie, a nnie przypuszczenie. Przypuszczenie to jest hipoteza. Ale cóż poradzić, od takiej wysokiej YntelYgencji ludziom sie wszystko w łepetinkach miesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człekowstręt Re: test na inteligencje IP: 195.245.226.* 11.05.03, 14:19 napisz do mnie grzegorzjacek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmilla Re: test na inteligencje IP: *.um.wroc.pl 14.05.03, 10:38 Gość portalu: Klara napisał(a): > że spolegliwy oznacza "godny szacunku", wbrew > pokutującemu w świadomości zbiorowej przekonaniu iż oznacza to "uległy, > ustępliwy". ja się uczyłam, że to ktoś, na kim można polegać - słowo i jego derinicja stworzone przez Kotarbińskiego - i tej definicji zawsze się trzymam, mimo, że nigdy nie słyszałam żeby ktokolwiek użył tego słowa w tym znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: test na inteligencje IP: *.elartnet.pl 20.05.03, 21:02 Ja używam w tym znaczeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: test na inteligencje IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 27.05.03, 01:15 Gość portalu: Karmilla napisał(a): > Gość portalu: Klara napisał(a): > > > że spolegliwy oznacza "godny szacunku", wbrew > > pokutującemu w świadomości zbiorowej przekonaniu iż oznacza to "uległy, > > ustępliwy". > > ja się uczyłam, że to ktoś, na kim można polegać - słowo i jego derinicja > stworzone przez Kotarbińskiego - i tej definicji zawsze się trzymam, mimo, że > nigdy nie słyszałam żeby ktokolwiek użył tego słowa w tym znaczeniu Tak jest. Można tylko uściślić, że T. Kotarbiński nie stworzył tego słowa, ale wydobył z gwary śląskiej, co sam zresztą lojalnie odnotował. Są natomiast problemy z rekcją tego czasownika: prawdopodobnie poprawny byłby związek rządu z przyimkiem "do" i dopełniaczem, czyli np. "spolegliwy do wspinaczki". Nieco żartobliwie o książce: "spolegliwa do czytania". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malawi Re: test na inteligencje IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.05.03, 13:33 ja mialam 135, ale gdybym miala powyzej 60 lat to byloby 157 :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tanina Re: test na inteligencje 10.05.03, 17:57 Róbcie wszystko wg poleceń (wszystko robimy w umysłach bo nie bendzie efektu ! ! ! ) No i neipomyl sięw liczeniu Wybierz sobie cyfrę od 1 do 9. pomnóż ją przez 9. Jeżeli wyjdzie ci liczba dwucyfrowa dodaj do siebie te cyfry (np. 14 to 1+5) Odejmij od otrzymanej liczby 5 Każdej cyfrze przyprządkowana jest litera 1 to A, 2-B, 3-C,4-D,5-E, itd... Masz jużswoją literkę Teraz bez większego namysłu wybierz państwo na tą literę Na trzeciąliterę państwa wybierz kolor Na drugą literę koloru wybierz kwiat pomyśl teraz nad swoim wynikiem i pamientaj... ... że w Danii nie ma niebieskich irysów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: test na inteligencje IP: *.awacom.pl 10.05.03, 22:58 TEst ma sporo błędów.. wkurzające są kulki.. zamiast rysunków są lekko poprzesówane przyciski..różnic prawie nie widac więc sobie darowałem... gdybym miał ponad 60 to geniusz byłby ze mnie!! Ale mam 16 i już aż tak dobrze ni jest... jaki z tego morał: Nim starszy tym głupszy!! Rodziców nie słuchać bo mają IQ lepiej liczone... a co to dorośli musza sie dowartościować że po 60 są mądrzejsi?? ccze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek-k Re: test na inteligencje 13.05.03, 12:35 tanina napisała: > Róbcie wszystko wg poleceń (wszystko robimy w umysłach > > bo nie bendzie efektu ! ! ! ) No i neipomyl się w liczeniu > > ... że w Danii nie ma niebieskich irysów. BZDURA! kto Ci powiedział że w Danii nie ma niebieskich irysów??? ps. w teledysku do której piosenki znanego wykonawcy została użyta ta zagadka?? ps2. nagrody nie przewiduje się... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: test na inteligencje 13.05.03, 13:53 grzesiek-k napisał: > BZDURA! kto Ci powiedział że w Danii nie ma niebieskich irysów??? Gdybyś zrobił test taniny, to wiedziałbyś, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gschab Re: test na inteligencje IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.03, 12:37 Noc cóż, o ile dobrze pamię tam to ciśnienie na dno iścanki naczynia zalezy od wysokości słupa cieczy, więc wyciek tejże cieczy powinien odbywać się z największym ciściniem z pojemnika najwyższego a nie "bez różnicy" co do spolegliwego też się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdelft Re: test na inteligencje IP: *.ihcschiedam.nl 13.05.03, 12:57 Gość portalu: gschab napisał(a): > Noc cóż, o ile dobrze pamię tam to ciśnienie na dno iścanki naczynia zalezy od > wysokości słupa cieczy, więc wyciek tejże cieczy powinien odbywać się z > największym ciściniem z pojemnika najwyższego a nie "bez różnicy" co do > spolegliwego też się zgadzam Co do slupa cieczy - liczy sie slup cieczy od poziomy cieczy do punktu wyplywu, wiec w rurce tez, a konce rurki sa na tej samej wysokosci, tak samo jak poziomy cieczy, wiec rzeczywiscie bez roznicy (nie liczy sie, ze w skrajnie lewym naczyniu wiekszosc slupa wody to rurka - przekroj nie ma znaczenia, liczy sie wysokosc) Podobno widowiskowym dowodem jest rozsadzenie beczki poprzez wlewanie do niej cieczy mala rurka w wyskosci kilku pieter. Ale i tak dalem sie nabrac... Bubel to sumowanie cyfr, gdy tak naprawde chodzi o sumowanie liczb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_za Re: test na inteligencje IP: *.res-polona.com.pl 13.05.03, 12:15 tanina napisała: > no dobra, sprawdzać się! i pisać, co wyszło! > > testy.msstudio.com.pl/cgi-bin/test.cgi?username=anonim&email=nieznany&nr_testu=200 149/30min Co do znaczenia tezy można by polemizować - dowód składa się z założenia i tezy którą należy udowodnić opierając się na tych założeniach, można by więc ją nazwać przypuszczeniem. W którymś telewizyjnym teleturnieju podano, że teza to dowód. Nieścisłość w teście na ciśnienie cieczy. Jeżeli zaczernienie naczyń odpowiada wysokości słupa cieczy to właściwa jest odpowiedź d). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka 110 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 13:07 I wcale nie polemizuję z moim wynikiem choć widzę ze najsłabszy spośród podanych!!!! Inteligencji się nie mierzy bo są jej różne odmiany inteligencja wrodzona nabyta manualna pamięciowa itd to tak jakby zmierzyć wielkość zakochania albo zauroczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: 110 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.03, 13:38 152, ale oczy "na zapałkach" Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: 110 13.05.03, 14:09 Dziwny był ten test. Usykałem 141, choć uważam, że był banalnie łatwy (nie zmęczyłem się, kiedy go robiłem). Wyszło mi 6 błędów - co do dwóch jestem nastawiony polemicznie, ale nie będę tego kwestionował, bo zakładam, że autor testu dobrze go przemyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeziu Re: test na inteligencje IP: *.ifn-magdeburg.de 13.05.03, 14:06 140 Ale w kilku pytaniach sa faktycznie bledy (sumowanie cyfr, teza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: test na inteligencje IP: bierki:* / 192.168.9.* 13.05.03, 16:51 a mnie wyswietlil sie po skonczeniu tekstu taki napis: "Zbyt mało prawidłowych odpowiedzi aby ocenić! " ja mysle ze on - ten tekst jest po prostu zle zrobiony i tyle! pszeciesz niektore otpowiedzi som takie same, prawie ze!!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregmi Re: test na inteligencje 14.05.03, 05:30 hmmm, a może nie jest to aż taki głupi tekst jak widać, wyłapuje chociaż ortografię Odpowiedz Link Zgłoś
beannshie Re: test na inteligencje 15.05.03, 18:07 tylko 131.... pisze 'bardzo duzo powyzej przecietnej';) nad niektorymi odpowiedziami myslalam, wymyslilam, a potem zapomnialam zaznaczyc pewnie milalabym wiecej;) i sa blednie poformulowane niektore odpowiedzi - zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: test na inteligencje 21.05.03, 01:08 Moj wynik brzmi: wyjatkowo leniwa osoba:))) przy 40-tym punkcie zobaczylam ze jest ich z 80 wiec zamknelam stronke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Mała uwaga IP: *.lublin.mm.pl 04.06.03, 19:47 Inteligencja nie jest zalezna od wieku i jesli sie rozwija to w bardzo niewielkim stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: test na inteligencje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 22:46 132. Po 4 piwkach :) Sam sie dziwie ze mi sie chcialo:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: test na inteligencje 05.06.03, 21:24 128.Nigdy nie siliłam się na zbytnią inteligencję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: test na inteligencje IP: *.zamosc.mm.pl 06.06.03, 22:42 138 w pol godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: test na inteligencje IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 13:45 111 na 16 lat i w 20 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: test na inteligencje IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 13:48 widze ze jeden z nizszych ale nie liczylem czesci zadan matematycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapniak Re: test na inteligencje IP: firewall:* / 192.168.10.* 07.06.03, 19:21 wypadło przeciętnie ale się pocieszam się, że bez pomocy i na sprint. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: test na inteligencje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 11:45 155 w pół godz. ale się starałam. Odpowiedz Link Zgłoś