Gość: takajedna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 10:35 Przede wszystkim, układacze spotów reklamowych powinni wystrzegać się błędów językowych( także ich wykonawcy) Jak słyszę,że ktoś coś "udawadnia", lub "udrażnia" to otwiera mi się nóż w kieszeni. Toż tego słucha cała Polska! A lektorka w reklamie szamponu nie mówi "lśnią ze wszystkich sił" tylko"śnią" - specjalnie słuchałam! Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 11:18 monte - dziecka czas Ogólnie, jak słyszę ową reklamę to robi mi się tzw. coś. Śpiew tego faceta/niefaceta działa mi na żołądek toteż ochoty na monte nie mam i mieć nie będę. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:52 tak, tak , z tym monte dziecka czas to racja , też mi się niedobrze robi, ach , Wyłączam telewizor jak słyszę "nie, nie zjemy tego wszystkiego.." i cos tam dalej, i jak pokazuje się ten stworek od grzybicy paznokci, nie jest to uwaga do hasła reklamowego ale do całej reklamy, wzbudza one we mnie nieopisane obrzydzenie, bueeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.vline.pl 07.11.04, 16:27 No to się ciesz, że nie widziałaś tej reklamy w prasie.. Zdjęcie autentycznego,zagrzybionego, zdeformowanego paznokcia.. Porzygać się można. w życiu nie widziałam nic obrzydliwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:40 Jakoś nie tęsknię do tego widoku. Pamiętam ,że odrazę i dreszcze wzbudzała we mnie reklama jakiegoś lakieru do paznokci: pokazana była ręka , ktora otwiera puszkę i paznokieć się łamie, do tej pory dostaje dreszczy, brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
joneczka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 16:49 Miały być najgłupsze hasła reklamowe a są najobrzyliwsze spoty, ale chyba nic nie poradzimy na to, że te reklamy są naprawdę okropne. I zgadzam się z tymi, którzy pisali o reklamie jogurtu Yogobella, szczyt inwencji twórczej copywriterów , nawet nie będę cytować, przecież wszyscy go znają, jest strrrrasznie wkurzający(przynajmniej mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
stagnes Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 17:21 Pare lat temu reklama tamponow "Tampax": ...sa tak wygodne, ze mozna je nosic przez caly rok!" ...a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:17 Najbardziej wkurzaja te reklamy Tesco z rudim szubertem,i te uuuuu na koniec. Tragedia. Mysle ze relamy tesco sa tak samo tepe jak biedronki. Pamietacie? Znowu tesco oszalało? U nas mowi sie :" W tesco jest ku...sko"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosiasamosia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:41 "nie, nie zjemy tego wszystkiego, ale wolę mieć o paczkę więcej niż mniej(...) brrr...coś okropnie wkurzającego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwin Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 18:45 a pamietacie to?? hurra przyjechala do nas ciocia z ameryki...:) ace chyba czy cos w tym stylu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:49 SZYBKA ŚMIERĆ TO NIEMIECKA SPECJALNOŚĆ reklama środka owadobójczego niemieckiej firmy w Chile Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Najgłupsze hasła reklamowe 15.02.05, 21:08 Reklama płynu do wycierania - gdzie po mieszkaniu lata Marek Marecki i wszedzie rysuje kredkami a za nim biega mama i amiast bahora uspokoić to szmateczką wyciera wszystko;i na koniec zdanie "to dzięki XY (tu nazwa środka)uśmiech mamy mamy". O tak, bo mama na pewno jest szczęśliwa że po całym domu biega i szoruje bo dzieciak ma zabawę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: Najgłupsze hasła reklamowe 15.02.05, 22:16 reklama "nocnej" pasty do zebow (osoby dramatu: dentysta-cyborg i swiezo wyciagniete ze spiworkow dziewczatka, sztuk dwa): - Tak dobrze spalam! - Ale czy twoje zeby spaly rownie dobrze? umarlam.... juz nigdy nie bede nocowala na polu namiotowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW !! IP: *.pojan.net 16.02.05, 14:25 t nagłupsze hasło jakie słyszałem, jak firma mogła o sobie powiedzieć szczerą prawdę, ot tak jakby producenci papierowów mówili ze są bardzo szkodliwe dla zdrowie. Przecież każdy nie idiota wie ze w MM się nie kupuje, w każdym zwykłym sklepie zaproponują mu niższą cene, nie mówiąc juz o zakupach w sieci. Do MM idzie sie tylko sprzęt zobaczyć i posłuchać co o nim powie sprzedawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka Re: MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW !! IP: *.crowley.pl 16.02.05, 16:33 a ja cholery dostaję od mocy włosów teraz co szampon, to "zwiększa moc włosów o 90 proc." albo coś w tym rodzaju zawsze się zastanawiam: jak oni to mierzą? i jaka jest jednostka mocy włosa? Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW !! 09.09.05, 02:13 I TO JEST DOBRA REFLEKSJA.... wW - włosa waty i odpowiednio : wKW - włosa kilowaty itd... :D PS: weź to : wTW - włosa terawaty .. Odpowiedz Link Zgłoś
aga764 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 16.02.05, 23:11 zdecydowanie najgłupsza reklama leciała parę lat temu w Radio Gorzów. W tle brzmiała muzyczka, pan śpiewał "były sobie świnki trzy, świnki trzy..." a pani dodawała radośnie "a teraz jest kiełbasa biała..." Irytuje mnie też reklama Perwoll - nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby tulić przy sobie przy stole butelkę z płynem do prania. Jeśli już butelkę, to napełnioną czymś bardziej sensownym... Odpowiedz Link Zgłoś
epoche Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 00:20 jest taka obleśna reklama o robakach w muszli klozetowej, których było miliony, ale został jeden...fuj! ale moja ulubiona jest radiowa, z puentą "najlepiej się chodzi w gumofilcach z Łodzi".No, po prostu czysty surrealizm i rymy częstochowskie! a tak z ciekawostek...natknęłam się ostatnio na EURO-JARARK "TANDETA". Poetyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
zorka7 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 09:10 Reklama zraszaczy trawnikowych. Zdjęcie: leży sobie w bieliźnie na trawce cud kobietka. Hasło: "Jak umoczyć to z klasą". Totalny odlot...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:49 Nasza saga rodzinna - idylliczna scenka - rodzina przy stole nasłuchuje ptasich treli - to? pyta wujek ciekawie - czyyżyk - rzuca zniecierpliwiony tatuś, - a to? drąży temat wujek - pliszka mówi junior (z taką miną, że mam ochotę udusić smarkatego na miejscu) a to... - mówi wujek - i cała rodzina zamiera w bezruchu (nikt nie rozpoznaje gwiżdżącego czajnika) - to Saga! cieszy się wujek i wszyscy oddychają z ulgą. Fantastyczne chamska i bezsensowna całkowicie reklama gwiżdżącej (?) herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
hairspray.queen Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 17:40 uważam, iż reklama... eee? Ramy, bodajże, była bezkonkurencyjna - ta z tymi ziarnami... "ziarna, gdyby mogły, rządziłyby światem... ale nie chcą..!! bo są DOBRE!" - po prostu załamka, tak, jak "dziecka czas"... Odpowiedz Link Zgłoś
saralove Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 17:40 DOSIA - wypierze wszystko oprócz kieszeni ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.krak.tke.pl 21.02.05, 17:58 "pozbądźcie się ZBĘDNEJ tkanki tłuszczowej tam, gdzie jest ona ZBĘDNA" - dosłowny cytat z reklamy Telezakupów Mango zwykłego koca elektrycznego pocietego na kawałki i sprzedawanego z - tak na oko - 1000%(jeden tysiąc %) zyskiem. Swoja drogą reklama informuje, że na kablu jest regulacja "pocenia". Ale gdzie sie ten kabel wkłada-reklama nie informuje. A na spotach ludzie swobodnie chodzą po całym domu, ogrodzie.. nie zważając na długośc kabla,nawet kapia sie na basenie. 220 Volt na basenie. W ogóle poziom bezczelności, braku skrupułów, takiej chamskiej nachalności, reklamowania nic nie wartych pierdoł wykonanych z najgorszych materiałów gdzieś w garażu w Chinach mnie przeraża. Jak takie firmy utrzymują się na rynku ? Czyżby ludzie byli aż tak naiwni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narnia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 00:31 a pamiętacie "Oryginalne z 52 ząbkami" ? (reklama ciasteczek) widziłam taka reklame w gazecie "Krzysztof Kolumb odkrył Ameryke , a kobiety sprzęt gospodarstwa domowego firmy..." coś strasznego-totalne spłycenie roli kobiety w społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:53 od reklamy ze stworkiem wchodzącym pod paznokiec mam dreszcze;/ brrr niezły jest też tekst: "pronto co brud posprząta" (jakoś dziwnie się rymuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:55 no-spaniale idzie a taka chorutka była:)))) uwielbiam to:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotika Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 01.03.05, 15:38 yoma napisał/a reklama jakichś warzywek chyba ...mmm...kalarepa... - i zbliżenie na wydatny biust panienki ...mmm...brokuły... - i zbliżenie na wydatny tyłek panienki owszem brokuły są wiatropędne, ale żeby aż tak? yoma to nie o to chodzi - przesłanie brzmi: będziesz jeść te warzywka, to ci tyłek urośnie. No to nie będę jeść. Jestem zadowolona ze swojego tyłka i wcale nie potrzebuję, żeby mi urósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANN Re: Najgłupsze hasła reklamowe Znowu Biedronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:13 Może ktoś już o tym pisał ale najobrzydliwszą reklamą ostanio jest jedna z serii biedronki, a mianowicie ta z dziadkiem i dżemem. Jak widzę tego staruch grzebiącego paluchem w słoiku pełnym dżemu i wyobrażę sobie że ktoś potem ten dżem nieświadom je, to nawet głupie "... z biedronki? A myślałem/przysiągł bym że z..." nie może już pogorszć sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka Re: Najgłupsze hasła reklamowe Znowu Biedronka IP: *.crowley.pl 03.03.05, 17:06 Moja kobieta, jak słyszy "Obywatelu..." (z rutinoskorbinu chyba) to zawsze dopowiada "...zrób sobie dobrze sam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelopa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:11 JEEEST...SMAAAK!!! okropne, głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:17 Och, dla mnie po prostu odrzucająca jest reklama KFC. Jak ją widze to nie mogę się powtrzymać od wyłączenia telewizora i obiecuję sobie, że przejdę na wegetarianizm. Taki uroczy, biały kogucik sam się reklamuje "Jesteśmy świeze i niemielone". A potem zbliżenie na kurczaczki z KFC, z unoszącym sie "dymkiem zapachu". No, rzeczywiście zachecające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:07 kiedys była taka reklama mrozonych[!] ciast "zawsze cudownie swieże" hehe ale najgorsze dla mnie sa reklamy proszków do prania z zygmuntem hajzerem i tele2 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:16 "Nie wierzyłaaaaam!!! Byłem w szoku.." ale o so chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
katicaa Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.03.05, 01:42 Ej a co Wy na reklame chyba Kucharka "jest smaaaaak!!!!" jak dla mnie zalosne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
iusteena Re: Najgłupsze hasła reklamowe 10.04.05, 00:18 Ostatnio na bilbordzie zoczyłam - i nawet sfotografowałam - "NOWE OBLICZE TANDETY!" CHT < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-arnisia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.20.* 11.04.05, 07:02 Ostatnio pojawiły się w Łodzi reklamy jakiegoś smarowiła na pól mięśni, urazy itp. z hasłem "JUŻ JEST PRZYJEMNOŚĆ BEZ BÓLU - DR ŻEL" a na zdjęciu usmiechniety staruszek skulający się i kopiący grządki ... i wyraźnie eksponujący wypiety tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
epoche Re: Najgłupsze hasła reklamowe 11.04.05, 19:10 ostatnio nie mogę patrzeć na plakaty Saturna- hasło SKNEROZERO (chodzi o raty!) i panienka wyszczerzona jak u dentysty (podobno to ma być uśmiech) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem202 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 11.04.05, 19:26 Dla mnie odjechaną pozostanie na zawsze Goździkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan_o_nicku_X Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.51.94.* 11.04.05, 20:09 Wpada matka do domu i krzyczy: O nieeeeee znowu cała łazienka zaalana - beznadzieja, nie moge zdzierzyć tej krzyczacej baby :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniusia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:31 up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-arnisia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.20.* 06.05.05, 09:40 Ostatnio reklamują wodę mineralną "Kropla Beskidu" co brzmi wyraźnia jak kropla BEZ KITU. Odpowiedz Link Zgłoś
mss71 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.05.05, 12:05 Polonez - polski samochód na polskie drogi - pewny, silny i niedrogi Odpowiedz Link Zgłoś
wu_wei Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.05.05, 14:59 [obrazek z ludzikiem na traktorze] Marian jest w polu [obrazek ludzinki] Hela jest w domu A najnizsze ceny sa w MiGu! taki baner wisial kiedys na wp.pl . zachowalam go sobie na pamiatke :) szkoda, ze nie moge wkleic... eeeech kiedys to bylo fajnie: niewazne ze glupie, wazne ze animowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klusia100 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.20.110.* 16.05.05, 14:27 Wrzuce to tu na końcu raz jeszcze, bo w środku watku to pewnie nie każdy prtzeczyta a na prawde rzuciło mnie to na kolana. Raklama (billbord) Reala. Szynka wieprzowa 10.99/kg. Rysunek świnki takiej ładnej różowej wyglądającej trochę jak świnka-skarbonka. W chmurce ponad świnką (obrazującej naturalnie jej mysli) tekst: NIE ŻYJE REINKARNACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIM Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:58 Spadłem kiedyś z sofy jak usłyszałem reklamę jakiegoś ciasta czy coś takiego. Nazwa: coś koło Kon.....terei und Wiesse. Wyobraziłem sobie jak przychodzi gospodyni domowa do sklepu i prosi sprzedawczynie o towar o takiej nazwie (jeśli w ogóle jest w stanie ją zapamiętać). Ja zaglebiłem - wiecie, grawitacja (nazwa do wymówienia). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-arnisia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.20.* 27.05.05, 11:21 Fonetycznie to szło tak: konditorej kopelrat und wize. Kto to, k... wymyslił tak kretyńską nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 04:06 "Conditorei Coppenrath & Wiese" niemiecka firma to i nazwe taką ma.. a ciasta całkiem niezłe (dostepne raczej w marketach więc nie ma problemu z wysławianiem sie-po prostu bierzesz z chłodziarki) btw.. nie cierpiałam tych reklam proszków do prania w których sie przed włożeniem rzeczy do pralki wiązało supły :| albo corega tabs (czy jakos tak) czyści z siłą wodospadu.. fuj Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgłupsze hasła reklamowe 01.06.05, 18:39 Baba w radiu, ta od chomika i zielonej huśtawki, powinna być zakazana konwencją genewską! To jest niedozwolona tortura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przereklamowana Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:23 Kto pamięta pierwszą reklamę w telewizji polskiej dotyczącą Prusakolepu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgłupsze hasła reklamowe 01.06.05, 19:24 Teraz jeszcze robią jakieś jogurty, od których włosy zielenieją. Nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 03.05.06, 04:49 yoma napisała: > Teraz jeszcze robią jakieś jogurty, od których włosy zielenieją. Nie kupię. Teraz to włosy zielenieją od rozmawiania przez komórkę w pewnej sieci :) Odpowiedz Link Zgłoś