Dodaj do ulubionych

Najgłupsze hasła reklamowe

• Gość: takajedna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 10:35
      Przede wszystkim, układacze spotów reklamowych powinni wystrzegać się błędów
      językowych( także ich wykonawcy) Jak słyszę,że ktoś coś "udawadnia",
      lub "udrażnia" to otwiera mi się nóż w kieszeni. Toż tego słucha cała Polska! A
      lektorka w reklamie szamponu nie mówi "lśnią ze wszystkich sił" tylko"śnią" -
      specjalnie słuchałam!
    • mesmeredia Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 11:18
      monte - dziecka czas
      Ogólnie, jak słyszę ową reklamę to robi mi się tzw. coś. Śpiew tego
      faceta/niefaceta działa mi na żołądek toteż ochoty na monte nie mam i mieć nie będę.
      I.
      • Gość: takajedna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:52
        tak, tak , z tym monte dziecka czas to racja , też mi się niedobrze robi,
        ach , Wyłączam telewizor jak słyszę "nie, nie zjemy tego wszystkiego.." i cos
        tam dalej, i jak pokazuje się ten stworek od grzybicy paznokci, nie jest to
        uwaga do hasła reklamowego ale do całej reklamy, wzbudza one we mnie nieopisane
        obrzydzenie, bueeeeee
        • Gość: virtuallady Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.vline.pl 07.11.04, 16:27
          No to się ciesz, że nie widziałaś tej reklamy w prasie.. Zdjęcie
          autentycznego,zagrzybionego, zdeformowanego paznokcia.. Porzygać się można. w
          życiu nie widziałam nic obrzydliwszego.
          • Gość: takajedna Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:40
            Jakoś nie tęsknię do tego widoku. Pamiętam ,że odrazę i dreszcze wzbudzała we
            mnie reklama jakiegoś lakieru do paznokci: pokazana była ręka , ktora otwiera
            puszkę i paznokieć się łamie, do tej pory dostaje dreszczy, brrrr.
    • joneczka Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 16:49
      Miały być najgłupsze hasła reklamowe a są najobrzyliwsze spoty, ale chyba nic
      nie poradzimy na to, że te reklamy są naprawdę okropne. I zgadzam się z tymi,
      którzy pisali o reklamie jogurtu Yogobella, szczyt inwencji twórczej
      copywriterów , nawet nie będę cytować, przecież wszyscy go znają, jest
      strrrrasznie wkurzający(przynajmniej mnie)
    • stagnes Re: Najgłupsze hasła reklamowe 07.11.04, 17:21
      Pare lat temu reklama tamponow "Tampax":
      ...sa tak wygodne, ze mozna je nosic przez caly rok!"

...a fe!
      • Gość: Kam Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:17
        Najbardziej wkurzaja te reklamy Tesco z rudim szubertem,i te uuuuu na koniec.
        Tragedia. Mysle ze relamy tesco sa tak samo tepe jak biedronki. Pamietacie?
        Znowu tesco oszalało? U nas mowi sie :" W tesco jest ku...sko"!
    • Gość: zosiasamosia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:41
      "nie, nie zjemy tego wszystkiego, ale wolę mieć o paczkę więcej niż mniej(...)
      brrr...coś okropnie wkurzającego
      • Gość: edwin Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 18:45
        a pamietacie to??
        hurra przyjechala do nas ciocia z ameryki...:) ace chyba czy cos w tym stylu:)
        pozdrawiam
    • bogada Dżem z biedronki. A ja myślałem że z truskawek- ha 30.11.04, 22:22
    • Gość: paweł Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:49
      SZYBKA ŚMIERĆ TO NIEMIECKA SPECJALNOŚĆ reklama środka owadobójczego niemieckiej
      firmy w Chile
      • memole Re: Najgłupsze hasła reklamowe 15.02.05, 21:08
        Reklama płynu do wycierania - gdzie po mieszkaniu lata Marek Marecki i wszedzie
        rysuje kredkami a za nim biega mama i amiast bahora uspokoić to szmateczką
        wyciera wszystko;i na koniec zdanie "to dzięki XY (tu nazwa środka)uśmiech mamy
        mamy". O tak, bo mama na pewno jest szczęśliwa że po całym domu biega i szoruje
        bo dzieciak ma zabawę :/
        • vobi Re: Najgłupsze hasła reklamowe 15.02.05, 22:16
          reklama "nocnej" pasty do zebow (osoby dramatu: dentysta-cyborg i swiezo
          wyciagniete ze spiworkow dziewczatka, sztuk dwa):
          - Tak dobrze spalam!
          - Ale czy twoje zeby spaly rownie dobrze?
          umarlam.... juz nigdy nie bede nocowala na polu namiotowym
    • Gość: rocco MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW !! IP: *.pojan.net 16.02.05, 14:25
      t nagłupsze hasło jakie słyszałem, jak firma mogła o sobie powiedzieć szczerą
      prawdę, ot tak jakby producenci papierowów mówili ze są bardzo szkodliwe dla
      zdrowie.
      Przecież każdy nie idiota wie ze w MM się nie kupuje, w każdym zwykłym sklepie
      zaproponują mu niższą cene, nie mówiąc juz o zakupach w sieci. Do MM idzie sie
      tylko sprzęt zobaczyć i posłuchać co o nim powie sprzedawca
      • Gość: kanapka Re: MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW !! IP: *.crowley.pl 16.02.05, 16:33
        a ja cholery dostaję od mocy włosów

teraz co szampon, to "zwiększa moc włosów o 90 proc." albo coś w tym rodzaju

zawsze się zastanawiam: jak oni to mierzą? i jaka jest jednostka mocy włosa?
        • grenzik Re: MEDIA MARKT - NIE DLA IDIOTÓW !! 09.09.05, 02:13
          I TO JEST DOBRA REFLEKSJA.... wW - włosa waty
          i odpowiednio : wKW - włosa kilowaty itd...

:D

PS: weź to : wTW - włosa terawaty ..
    • aga764 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 16.02.05, 23:11
      zdecydowanie najgłupsza reklama leciała parę lat temu w Radio Gorzów. W tle
      brzmiała muzyczka, pan śpiewał "były sobie świnki trzy, świnki trzy..."
      a pani dodawała radośnie "a teraz jest kiełbasa biała..."
      Irytuje mnie też reklama Perwoll - nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby tulić
      przy sobie przy stole butelkę z płynem do prania. Jeśli już butelkę, to
      napełnioną czymś bardziej sensownym...
      • epoche Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 00:20
        jest taka obleśna reklama o robakach w muszli klozetowej, których było miliony,
        ale został jeden...fuj!
        ale moja ulubiona jest radiowa, z puentą "najlepiej się chodzi w gumofilcach z
        Łodzi".No, po prostu czysty surrealizm i rymy częstochowskie!

a tak z ciekawostek...natknęłam się ostatnio na EURO-JARARK "TANDETA".
        Poetyckie.
        • zorka7 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 09:10

Reklama zraszaczy trawnikowych.
          Zdjęcie: leży sobie w bieliźnie na trawce cud kobietka.

Hasło:
          "Jak umoczyć to z klasą".

Totalny odlot...:(
    • Gość: trusiaa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:49
      Nasza saga rodzinna - idylliczna scenka - rodzina przy stole nasłuchuje ptasich
      treli - to? pyta wujek ciekawie - czyyżyk - rzuca zniecierpliwiony tatuś, - a
      to? drąży temat wujek - pliszka mówi junior (z taką miną, że mam ochotę udusić
      smarkatego na miejscu) a to... - mówi wujek - i cała rodzina zamiera w bezruchu
      (nikt nie rozpoznaje gwiżdżącego czajnika) - to Saga! cieszy się wujek i
      wszyscy oddychają z ulgą. Fantastyczne chamska i bezsensowna całkowicie reklama
      gwiżdżącej (?) herbaty.
      • hairspray.queen Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 17:40
        uważam, iż reklama... eee? Ramy, bodajże, była bezkonkurencyjna - ta z tymi
        ziarnami... "ziarna, gdyby mogły, rządziłyby światem... ale nie chcą..!! bo są
        DOBRE!" - po prostu załamka, tak, jak "dziecka czas"...
    • saralove Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 17:40
      DOSIA - wypierze wszystko oprócz kieszeni ;)))
      • Gość: pirx Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.krak.tke.pl 21.02.05, 17:58
        "pozbądźcie się ZBĘDNEJ tkanki tłuszczowej tam, gdzie jest ona ZBĘDNA" -
        dosłowny cytat z reklamy Telezakupów Mango zwykłego koca elektrycznego
        pocietego na kawałki i sprzedawanego z - tak na oko - 1000%(jeden tysiąc %)
        zyskiem. Swoja drogą reklama informuje, że na kablu jest regulacja "pocenia".
        Ale gdzie sie ten kabel wkłada-reklama nie informuje. A na spotach ludzie
        swobodnie chodzą po całym domu, ogrodzie.. nie zważając na długośc kabla,nawet
        kapia sie na basenie. 220 Volt na basenie.
        W ogóle poziom bezczelności, braku skrupułów, takiej chamskiej nachalności,
        reklamowania nic nie wartych pierdoł wykonanych z najgorszych materiałów gdzieś
        w garażu w Chinach mnie przeraża. Jak takie firmy utrzymują się na rynku ?
        Czyżby ludzie byli aż tak naiwni ???
      • xxx131 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 21.02.05, 18:41
        to byl chyna bonux
        • Gość: Narnia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 00:31
          a pamiętacie "Oryginalne z 52 ząbkami" ?
          (reklama ciasteczek)

widziłam taka reklame w gazecie
          "Krzysztof Kolumb odkrył Ameryke , a kobiety sprzęt gospodarstwa domowego
          firmy..."
          coś strasznego-totalne spłycenie roli kobiety w społeczeństwie
    • Gość: ula Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:53
      od reklamy ze stworkiem wchodzącym pod paznokiec mam dreszcze;/ brrr
      niezły jest też tekst: "pronto co brud posprząta" (jakoś dziwnie się rymuje)
      • Gość: max Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:55
        no-spaniale idzie a taka chorutka była:)))) uwielbiam to:)
        • Gość: kotika Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.crowley.pl 01.03.05, 15:38
          yoma napisał/a

reklama jakichś warzywek chyba

...mmm...kalarepa... - i zbliżenie na wydatny biust panienki
          ...mmm...brokuły... - i zbliżenie na wydatny tyłek panienki

owszem brokuły są wiatropędne, ale żeby aż tak?

yoma to nie o to chodzi - przesłanie brzmi: będziesz jeść te warzywka, to ci
          tyłek urośnie.

No to nie będę jeść. Jestem zadowolona ze swojego tyłka i wcale nie potrzebuję,
          żeby mi urósł.

• Gość: ANN Re: Najgłupsze hasła reklamowe Znowu Biedronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:13
      Może ktoś już o tym pisał ale najobrzydliwszą reklamą ostanio jest jedna z
      serii biedronki, a mianowicie ta z dziadkiem i dżemem.
      Jak widzę tego staruch grzebiącego paluchem w słoiku pełnym dżemu i wyobrażę
      sobie że ktoś potem ten dżem nieświadom je, to nawet głupie "... z biedronki? A
      myślałem/przysiągł bym że z..." nie może już pogorszć sytuacji
      • Gość: kanapka Re: Najgłupsze hasła reklamowe Znowu Biedronka IP: *.crowley.pl 03.03.05, 17:06
        Moja kobieta, jak słyszy "Obywatelu..." (z rutinoskorbinu chyba)

to zawsze dopowiada "...zrób sobie dobrze sam"
        • Gość: penelopa Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:11
          JEEEST...SMAAAK!!! okropne, głupie.
    • stary.prochazka KFC 20.03.05, 19:42
      "Nasze kurczaki mówią same za siebie"
      • Gość: ada Re: KFC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:17
        Och, dla mnie po prostu odrzucająca jest reklama KFC. Jak ją widze to nie mogę
        się powtrzymać od wyłączenia telewizora i obiecuję sobie, że przejdę na
        wegetarianizm. Taki uroczy, biały kogucik sam się reklamuje "Jesteśmy świeze i
        niemielone". A potem zbliżenie na kurczaczki z KFC, z unoszącym sie "dymkiem
        zapachu". No, rzeczywiście zachecające.
    • Gość: sylwia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:07
      kiedys była taka reklama mrozonych[!] ciast "zawsze cudownie swieże" hehe
      ale najgorsze dla mnie sa reklamy proszków do prania z zygmuntem hajzerem i
      tele2 :D
      • Gość: magda Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:16
        "Nie wierzyłaaaaam!!! Byłem w szoku.." ale o so chodzi?
    • katicaa Re: Najgłupsze hasła reklamowe 22.03.05, 01:42
      Ej a co Wy na reklame chyba Kucharka "jest smaaaaak!!!!" jak dla mnie zalosne:/
    • iusteena Re: Najgłupsze hasła reklamowe 10.04.05, 00:18
      Ostatnio na bilbordzie zoczyłam - i nawet sfotografowałam - "NOWE OBLICZE
      TANDETY!" CHT <
    • Gość: misia-arnisia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.20.* 11.04.05, 07:02
      Ostatnio pojawiły się w Łodzi reklamy jakiegoś smarowiła na pól mięśni, urazy
      itp. z hasłem "JUŻ JEST PRZYJEMNOŚĆ BEZ BÓLU - DR ŻEL" a na zdjęciu
      usmiechniety staruszek skulający się i kopiący grządki ... i wyraźnie
      eksponujący wypiety tyłek
      • epoche Re: Najgłupsze hasła reklamowe 11.04.05, 19:10
        ostatnio nie mogę patrzeć na plakaty Saturna-
        hasło SKNEROZERO (chodzi o raty!)
        i panienka wyszczerzona jak u dentysty (podobno to ma być uśmiech)
    • nikodem202 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 11.04.05, 19:26
      Dla mnie odjechaną pozostanie na zawsze Goździkowa.
    • Gość: Pan_o_nicku_X Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 80.51.94.* 11.04.05, 20:09
      Wpada matka do domu i krzyczy:
      O nieeeeee znowu cała łazienka zaalana - beznadzieja, nie moge zdzierzyć tej krzyczacej baby :P
    • Gość: niuniusia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:31
      up!
    • Gość: misia-arnisia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.20.* 06.05.05, 09:40
      Ostatnio reklamują wodę mineralną "Kropla Beskidu" co brzmi wyraźnia jak kropla
      BEZ KITU.
    • mss71 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.05.05, 12:05
      Polonez - polski samochód na polskie drogi - pewny, silny i niedrogi
    • wu_wei Re: Najgłupsze hasła reklamowe 06.05.05, 14:59
      [obrazek z ludzikiem na traktorze] Marian jest w polu
      [obrazek ludzinki] Hela jest w domu
      A najnizsze ceny sa w MiGu!

taki baner wisial kiedys na wp.pl . zachowalam go sobie na pamiatke :) szkoda,
      ze nie moge wkleic... eeeech kiedys to bylo fajnie: niewazne ze glupie, wazne
      ze animowane ;)
    • Gość: klusia100 Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 195.20.110.* 16.05.05, 14:27
      Wrzuce to tu na końcu raz jeszcze, bo w środku watku to pewnie nie każdy
      prtzeczyta a na prawde rzuciło mnie to na kolana.
      Raklama (billbord) Reala.
      Szynka wieprzowa 10.99/kg.
      Rysunek świnki takiej ładnej różowej wyglądającej trochę jak świnka-skarbonka.
      W chmurce ponad świnką (obrazującej naturalnie jej mysli) tekst: NIE ŻYJE
      REINKARNACJA!!!
      • Gość: MIM Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:58
        Spadłem kiedyś z sofy jak usłyszałem reklamę jakiegoś ciasta czy coś takiego.
        Nazwa: coś koło Kon.....terei und Wiesse.
        Wyobraziłem sobie jak przychodzi gospodyni domowa do sklepu i prosi
        sprzedawczynie o towar o takiej nazwie (jeśli w ogóle jest w stanie ją zapamiętać).
        Ja zaglebiłem - wiecie, grawitacja (nazwa do wymówienia). :)
        • Gość: misia-arnisia Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: 213.25.20.* 27.05.05, 11:21
          Fonetycznie to szło tak: konditorej kopelrat und wize.
          Kto to, k... wymyslił tak kretyńską nazwę?
          • Gość: lea Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.ds.ae.katowice.pl 29.05.05, 04:06
            "Conditorei Coppenrath & Wiese" niemiecka firma to i nazwe taką ma.. a ciasta całkiem niezłe (dostepne raczej w marketach więc nie ma problemu z wysławianiem sie-po prostu bierzesz z chłodziarki)

btw.. nie cierpiałam tych reklam proszków do prania w których sie przed włożeniem rzeczy do pralki wiązało supły :|
            albo corega tabs (czy jakos tak) czyści z siłą wodospadu.. fuj
            • yoma Re: Najgłupsze hasła reklamowe 01.06.05, 18:39
              Baba w radiu, ta od chomika i zielonej huśtawki, powinna być zakazana konwencją
              genewską! To jest niedozwolona tortura!
              • Gość: przereklamowana Re: Najgłupsze hasła reklamowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:23
                Kto pamięta pierwszą reklamę w telewizji polskiej dotyczącą Prusakolepu?
                • kot_kreskowy Re: prusakolep 12.09.05, 03:22
                  "mam, mam mam
                • kot_kreskowy Re: prusakolep? 12.09.05, 03:22
                  "mam, mam mam
              • yoma Re: Najgłupsze hasła reklamowe 01.06.05, 19:24
                Teraz jeszcze robią jakieś jogurty, od których włosy zielenieją. Nie kupię.
                • yabol428 Re: Najgłupsze hasła reklamowe 03.05.06, 04:49
                  yoma napisała:

> Teraz jeszcze robią jakieś jogurty, od których włosy zielenieją. Nie kupię.

Teraz to włosy zielenieją od rozmawiania przez komórkę w pewnej sieci :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka