Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:38 Pobozna dama, co spiewa w chorze, obcuje codzien z Aniolem Strozem, w niebie budzac zaciekawienie. Bog zwolal walne posiedzenie: jak juz, to niech tutaj - na gorze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trachol Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.mtm-info.pl 02.07.05, 10:31 Jeden trachol z Woli Stalowej szukal na forum dzieweczki zdrowej zeby limeryki pisala a szparka jej byla mala wszystko. moze byc z listy krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela O Tracholach 02.07.05, 14:39 Był Trachol w Stalowej Woli co zwykł był głupio pie... że szuka na forum poetki i żywot jego nie letki bo głowa od rymów go boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: O Tracholach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:38 Jest Trachol ze Stalowej Woli co nam tu tracho przytracholil. Tracholenie, niestety, tracho drazni kobiety - paniom nawet tracho nie waz sie tracholic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trachol Re: O Tracholach IP: *.mtm-info.pl 02.07.05, 17:26 Raz jeden Onufry, niestety W obrone wzial wszystkie kobiety I nadzwyczajnie sie pocil, Nawet limeryk poknocil. Coz. slaba glowa poety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: O Tracholach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:19 Trachol tracholi ze az glowa boli: Wr'o'c - przez Lodz - do Stalowej Woli. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: O Tracholach 03.07.05, 22:57 Onufry (nie wiedzieć skąd) rymów ustawił tu rząd Trachola załatwił na cacy. Ja morał podaję na tacy: Z Onufrym zadzierać to błąd! PS. Pozdrawiam i Onufrego i Trachola :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:41 Przedszkolak Bartus z parafii Pranie marzy, ze kiedys swietym zostanie: "Swieta Zyta jest trendy, a ja - bez wzgledu na wzgledy - wierze w Swietych Obcowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trachol Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.mtm-info.pl 02.07.05, 12:05 Raz jeden Onufry (nie z Hozej) schowal sie z pewna Zyta w komorze jednak ciemnosci wzgledy sprawily, ze nie byl trendy, nie poobcowal se nieboze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:37 Lepsza wersja o dyslektyku: Staruszek dyslektyk (ten z ulicy Hozej) jest dzis - sam widzialem - w niebianskim humorze: gdy na "te" sprawy umarla nadzieja, on znalazl dzis, u E. Hemingway'a, "Stary czlowiek i MOZE"; Szczesc Boze ! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 02.07.05, 14:02 Nieszczęśliwy mężczyzna z Miami wciąż się żeni z nowymi paniami. Wciąż rozwodzi się, żeni, lecz rutyny nie zmieni, wszak nieszczęścia chadzają parami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:22 Dziekuje, Wilmo, za inspiracje: Judoka na macie tatami ma konflikt z wlasnymi nogami: Lewa? Prawa? Prawa? Lewa? Az sie walczyc odechciewa. Nieszczescia chodza parami ! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 02.07.05, 15:40 Bardzo prosze i chcialam Ci powiedziec, ze swietny ten Twoj limeryk o pani co to z Aniolem Strozem...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gburr o Andrzeju S. :((( 02.07.05, 16:07 Andrzej S. - psycholog z Warszawy, Doprowadził świat nauki do wrzawy, Niby dzieciom się poświęcił, Naukowe triumfy święcił, Pedofilem okazał się wszawym. -- :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheronea Re: Piszemy limeryki!!!! (O wachlarzyku) IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:19 Szedł sobie Lucek z kompanią lasem, Niepozorny wachlarzyk mając za pasem. Kiedy feralny wachlarzyk rozłożył, Od razu siedmiu kompanów położył I, gwiżdżąc, odszedł tymczasem. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 02.07.05, 23:22 Pewien pan w skierniewickim powiecie dół wykopał, by mieszkać w nim w lecie. Przyjąć gości gotowy sprasza ich tymi słowy: „No to co, może do mnie wpadniecie?” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trachol Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.mtm-info.pl 03.07.05, 07:28 Pewna pani, co sama mieszkala status swoj zmienic zechciala, studentow na pokoj wziela igrac z nimi zaczela i ... reszta juz poleciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trachol Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.mtm-info.pl 03.07.05, 09:39 Raz jeden flisak, co mieszkał nad wodą Zachwycił się sosny leżącej urodą. I tak pomyślał: Niezbicie Ktoś ją zerżnął należycie, Nie zrobił on tego z jej szkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trachol Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.mtm-info.pl 03.07.05, 11:09 Raz baca, co mieszkał gdzieś hen, pod turniami, Na hali napotkał dziewczynę. Czasami Spotykał dziewczyny różne, I te miejscowe, i te podróżne. A ta wyssała mu „wsjo” z korzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 03.07.05, 12:35 Pewien straszny grafoman gdzieś w gminie zdecydował, że z wierszy zasłynie. A publika ze złością wode z jego twórczością spłukiwała, lecz cóż, wszystko płynie... Odpowiedz Link Zgłoś
gburr Re: Piszemy limeryki!!!! 03.07.05, 13:20 Pewna Wilma, poetka szanowana, bardzo się zeźliła na Gbura - grafomana. Nieźle się natrudziła, Gdy publice wodę nosiła, a Gbura buzia szczerze roześmiana. -- :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:08 Byl rasista (nie poddany krytyce, ze jakoby swawolil w Afryce) co rzekl: "Murzynki, niestety, to nie sa w pelni kobiety." - uderz w stol a odezwa sie nozyce ! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 03.07.05, 14:26 Pewien Gburr był raz sobie na forum ze swym nieco dziwacznym decorum. Wierzył, że każdy pierwszy spieszy by O NIM wierszy pisać sto – dziwne gość miał humorum. :-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Re: Piszemy limeryki!!!! 03.07.05, 21:28 wilma.flinstone napisała: Pewien Gburr był raz sobie na forum ze swym nieco dziwacznym decorum. Wierzył, że każdy pierwszy spieszy by O NIM wierszy pisać sto – dziwne gość miał humorum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:18 Pan Mlody chcialby "a priori", ksiadz na to: "A posteriori - tylko pozycja klasyczna i zona, nie dziewka uliczna ; do tego Memento Mori". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:20 Jest On i Ona (gdzies w Tyskiem) Ona z niewyparzonym pyskiem: "Czys Ty Mongol-najezdzca bys mnie zmuszal "na jezdzca" ? - ja uwielbiam z miarowym przyciskiem !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:36 Egocentryk spod Pakosci podwaza Teorie Wzglednosci: "To tezy Einsteina zmienia - jam punktem odniesienia ; czy ktos ma tu watpliwosci ?" ----------------- (Chyba) lepsza wersja tematu z krokodylem. Moze ktos potrafi opracowac go lepiej? Usmiechnieta dama znad Nilu podrozowala na krokodylu. Usmiech zastapil krokodyle lzy bo dama miast "na" jest teraz "w" - swietnie to widac z profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:22 To jest wierszyk w rymie limeryka (nie limeryk). Z pozdrowieniami dla imienniczki Kanta: Zyl Kant - filozof z Krolewca filozofii glebokiej piewca. Wstawal o piatej, kladl sie o dziesiatej, nigdy nie wyjechal z Krolewca. W sposob dosc oczywisty skrytykowal ROZUM CZYSTY. Byl wrogiem uzytecznosci, choc nie stronil od gosci - podajac im befsztyk krwisty. Wierzyl w MORALNE PRAWO, co absolutna jest sprawa: i dla Jana co nastaje, - Zochy co sie oddaje, - i dla kieszonkowca pod Mlawa. Zaanalizowal estetyke, nie baczac na erotyke. Tu problem taki mam: "Jako wielbiciel dam, czy Kanta wyznaje etyke?" Dzis Kanta ma wielbiciela - to przezacna Immanuela; szerzy moralne prawo: "Skok w bok? - tylko w prawo." I rad nam tu madrych udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 10:51 Zainspirowana krótkim, a dosadnym limerykiem Onufrego „wróć przez Łódź”, proponuję rozpocząć cykl limeryków skondensowanych, niedościgłym ideałem jest tu dla mnie limeryk anonima angielskiego, w tłum. St. Barańczaka: Kucharka z Abo: „Na talerz żabo, bo wyjdę z nerw!” ta: „Może wpierw usmaż mnie, babo!” PS. Onufry, jestem pod wrażeniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 10:54 Sknerus w Kętach – Nikomu ni centa. Lecz przez amory Caluśki chory Bo alimenta! PS. Daleko tu może do ideału, ale za to ilu udało mi się upakować bohaterów! 1.sknerus 2.ona 3.owoc amorów 4.całe rzesze pokrzywdzonych (wdowy, sieroty, żebracy, etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:02 Elegant z Gdańska Nosił się z pańska. Lecz trudno godnie Gdy pękły spodnie (zwiał do Murmańska). Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:14 Piekarka w Trieście: „Siedzenie w mieście w lecie mnie wkurza”. Więc łez kałuża zawarta w cieście. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:24 Kiep z Synopy lubił chłopy żona? Ona nie grzmocona Siup- w Rodopy Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:28 Ciocia z Grójca Chciała Wujca. On, że w Sejmie I nie zdejmie ! Zdjął zabójca. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:30 Maria z Pasłęka: „Zawsze mi szczęka opada w dół kiedy mój wół pokaże sęka”.* * Slyszalam kiedys takie okreslenie penisa. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:31 Baba z Kutna Tak okrutna Męża biła. Nie żywiła Sprawa smutna Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 11:44 Facet z Pakości nic dla ludzkości rzecz oczywista wot - egoista aż biorą mdłości. PS. łał, jakie ładne wymyśliliście! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:50 Jest Eryk z Limerick; jego wzwod to nie cud - bo choleryk. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 12:26 Gajowy z Socho zachował się płocho bo widząc dzika każdy umyka pytam: co z lochą? PS. Socho, tak pieszczotliwie nazywają swoje miasto mieszkańcy Sochaczewa. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 12:35 Amant na Etnie chciałby bezdzietnie lecz lawa gorrrąca ma amant brzdąca (uśmiałam się setnie). Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 12:39 Pan jeden w Kętach Lubił był w pętach A czy (o Boże!) Już o Gomorze Nikt nie pamięta ? Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 12:41 Artbetjan Dziwny Pan Zły rym i czym zadaje szpan? Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 12:43 Mama sama. On- -zgon Dramat. Krótszego już chyba nie dam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 12:58 Artbetjanie, rewelacja!!! Ja się poddaję ;-) pozdrawiam. PS. Sugerowałabym bez tej literki "t" na końcu, jeszcze krótszy, a równie dobry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:59 Onan skonan: z akt akt dokonan. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:04 Dała ciała Wziął. Zmiął. Chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:05 Panna z Poręby: „Wzemę do gęby!”. Usłyszał on, penis mu w pion - wybił jej zęby. PS Rany, to az takie krotkie tera trzeba ? Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:10 wilma.flinstone napisała: > > PS Rany, to az takie krotkie tera trzeba ? Eee, nie, ścigalim się ino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:13 Gadule w Lądku zabrakło wątku, więc na osnowie snuł swa opowieść znów od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:16 Przeczytał na forum Antoni Zięba I chciał ustalić gdzie ta Poręba Szuka na mapie a nuż się załapie Bo jemu też stoi dęba Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:21 Z Poręby bezzębna dziewka Kasia jej było, czy Ewka Ma teraz fobię "Laski nie robię" Uprzedza bo jest krewka www.larryhosford.com/George%20Harrison.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:24 Robotnik rolny z Gościna Spotkał na polu kretyna Nie tracąc czasu zawlókł do lasu On homo.Nie jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:27 Antoś się wkurzył, mapy odkurzył, nic nie odszukał w łeb się postukał - sam się obsłużył. PS. Eeeee, no cos mi sie kolacze po glowie jaks miejscowosc o takiej nazwie, ale nie wiem czy przypadkiem (ZNOWU!!!) nie byla to licentia poetica... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:38 Panna w Lozannie ma dziwną manię. Zawsze do wody, (tak dla urody), sika w swej wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:45 Żona Zeźlona. Mąż Wąż.* Rozwiedziona. * Wąz w kieszeni, ma sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:54 Oj ! Żona ! Która ? Ona? Dłoń. Broń. Skonał. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:41 > > PS. Eeeee, no cos mi sie kolacze po glowie jaks miejscowosc o takiej nazwie, > ale nie wiem czy przypadkiem (ZNOWU!!!) nie byla to licentia poetica... > > Nie, jest Poręb kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
melatonina Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:31 Pewna pani spod Poznania miała manię rymowania w pracy od rana w wierszach zaczytana wieczorem zmęczona od rymów "wklejania" Ale wkrótceskończyła się sielanka szefowa się wku..ła z pracy ja wy.....ła teraz rymuje ogłoszenia na przystankach Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:34 melatonina napisała: > Pewna pani spod Poznania > miała manię rymowania > w pracy od rana > w wierszach zaczytana > wieczorem zmęczona od rymów "wklejania" > > Ale wkrótce skończyła się taka sielanka Źle wyszła na wierszach nasza Poznanianka > szefowa się wku..ła > z pracy ja wy.....ła > teraz rymuje ogłoszenia na przystankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:39 Kometa. Rakieta. Buch W brzuch Vendetta ? p.s. Naukowcy określili atak na ciało niebieskie z warkoczem jako "zemstę za dinozaury ". Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:52 Ona była jako skała Niedostępna, doskonała On skałę drążył Doszło do ciąży Niejedna tam kropla spadała * * Jak wszyscy wiedzą -Gutta lapidem cavat, non vi. - www.larryhosford.com/George%20Harrison.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 13:56 Pan pod Jabłonną Przejażdżkę konną Chciał odbyć rano, Lecz w łeb mu dano Poduszką wonną. PS Artbetjan, ten jest swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 14:04 Spasibo Wasze Wysokobłagorodije ! Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 04.07.05, 14:03 Inna Pani zaś Z Kroumlova Była na wszystko gotowa znalazła Pana. Już rozebrana! Zaczęła go boleć głowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melatonina Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE IP: *.local / *.mosina.sdi.tpnet.pl 04.07.05, 13:54 Za poprawkę serdecznie dziękuję następnym razem dokładniej zrymuję będe bardziej staranna bo porządna ze mnie panna limeryka nie popsuję Odpowiedz Link Zgłoś
gburr Re: LIMERYKI SKONDENSOWANE 05.07.05, 11:46 Pop z Ub jadł bób, uch! brzuch! Grób. -- Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 11:37 Dziś Kant ma wielbicielkę uroczą Immanuelkę co patrząc spojrzeniem mglistem w niebo nad nami gwiaździste boleśnie rąbnęła się w belkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:08 Zyl raz Kant, - to nie kant - zaden kiep, tegi leb, spodnie w kant. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 13:46 W temacie Kanta. Ciągle się staram mym skojarzeniom powiedzieć -Wara ! Lecz nie poradzę Trzy grosze wsadzę Czy skoro Kant Pan to Pani Kanciara ? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 17:18 Była hrabina Kantu Co wielu miała amantów Jednemu rzekła: Pchrroszę Zabchieraj asan swe gchrrosze Ach, bo uchżyję desantu. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 11:37 A dzisiaj- w Kaliningradzie Putin w obszernym wywiadzie ogłosił dyszkantem Ze tablicę z Kantem Wdzięczny naród niemiecki kładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
melatonina Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 13:48 Dobrze znać przywódców nazwiska warto im sie przyjrzec z bliska np Rosji prezydent miłościwy by poznac jego charakter prawdziwy nalezy go wymówić z "francuska' Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 13:58 Ha ha ha ha ha !!!!! Dla nieznających francuskiego ( przynajmniej w wersji mówionej) PUTAIN - czyli nieobyczajna niewiasta, kupcząca swym ciałem za pieniądze- wymawia się dość podobnie. Czekam na rymy do Chirac'a Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:13 Bardzo aktualne. Za mym oknem pod murami Siedzi panna z buforami Jak, Rodacy siedzieć w pracy Gdy chuć sączy się porami. Zeby nie było wątpliwości- porami skórnymi się sączy. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:15 Mówili raz do Chiraca że dostał na tyłku czyraka on się wypina -To wina Putina Tam Włodek przyłożył ptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:18 Co do Chiraca, Nie miał on smaka Sprzyjać Bushowi, Więc Putinowi Obciąga ptaka. PS I znoau zesmy troszke tak telepatycznie, no ale Chirac rymuje sie z ptakiem w sposob oczywisty... Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:28 Był sobie mer w Paryżu Urodził się w czasie niżu wybrali męta na prezydenta robię im z tego wyrzut Odpowiedz Link Zgłoś
melatonina Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:37 wilma.flinstone napisała: > Co do Chiraca, > Nie miał on smaka > Sprzyjać Bushowi, > Więc Putinowi > Obciąga ptaka. > > PS I znoau zesmy troszke tak telepatycznie, no ale Chirac rymuje sie z ptakiem > w sposob oczywisty... Teraz inaczej, z języka angielskiego rymowanki kleję do Jacka miłego Mnie sie Chirac rymuje z chip-fuck I nikomu nic do tego Odpowiedz Link Zgłoś
melatonina Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:26 artbetjan napisał: > Mówili raz do Chiraca > że dostał na tyłku czyraka > on się wypina > -To wina Putina > Tam Włodek przyłożył ptaka. Widzę drogi Artbetjanie że razem będziemy na sianie w stepie zielonym szerokim podziwiac "sybirskie" uroki Szykuj się do drogi miły Panie ;) P.s Pakuj się szybko i nie narzekaj zabierz pieniądze Bezpieka Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:31 Pewien facet ze Spa Bał się gdy była mgła Gdyż nim we mgle Spostrzeżesz się Ktoś ci po mordzie da. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:42 Murza w Tatarskiej Ordzie od żony zwykł brać po mordzie taką miał wprawę że na wyprawę każdą woził ją w fordzie Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:44 Tylko wszedł i wskoczył w 1200 limeryka! Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:39 Melatonina do Artbetjana rzuciła coś względem siana Niezłe mam wzięcie! Lecz może zdjęcie pokażesz najpierw kochana? Odpowiedz Link Zgłoś
melatonina Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 15:03 artbetjan napisał: > Melatonina do Artbetjana > rzuciła coś względem siana > Niezłe mam wzięcie! > Lecz może zdjęcie > pokażesz najpierw kochana? Co sie tyczy lezenia na sianie pochopne wnioski wyciągasz Panie zdjęcia nie będzie nim je zdobędziesz długie przed Tobą rymowanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 14:47 Artbetjan rzekł- niech to pieron ! Potrzebny ktoś byłby z kamerą Melatonina Fajna dziewczyna Lecz jak tam mój testosteron? No offence !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 15:10 Jeszcze o Chiracu: Mówił Putin do Chiraca: Czemu mina coś nie taka? My Francję kochamy I zawsze śpiewamy: "Strana radnaja sziraka!" PS. Do Artbetjana. Parę dni temu uczyniłeś jakby aluzję do Twoich ormiańskich korzeni. Jeśli to nie zmyłka - to zabawna ciekawostka: mój Dziadek ze strony Mamy nazywał się Aleksander Ter-Gazarian (chyba nie muszę wyjaśniać jakiej był narodowości) i był kapitanem przybocznej gwardii cara. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 15:21 Aluzja jedynie do brzmienia nicka. Nie mam niestety ormiańskich korzeni, choć bardzo lubię wielu znanych mi Ormian. Nurtuje mnie sprawa taka Czemu ma Francja Chiraca żart to? Czy warto Świat cały ma już abschmacka Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 15:01 Jak Mela to Nina to Nina to Kto? Bluzgamy Putina, i dobrze nam szło Syberia fraszka Jam Lach a ty Laszka Podskoczy nam kto? Odpowiedz Link Zgłoś
melatonina Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 15:20 artbetjan napisał: > Jak Mela to Nina to Nina to Kto? > Bluzgamy Putina, i dobrze nam szło > Syberia fraszka > Jam Lach a ty Laszka > Podskoczy nam kto? Święta racja zbierzem kupę ordyńców poszczujem łupem razem pociągniemy podjazdy roześlemy a Władek? Ch... mu w d.. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 15:31 Ciekawa jest faktów wymowa Szpieg KGB z Enerdowa w przyjaźni z kanclerzem Oj, zaraz uwierzę Że w Stasi ich była połowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:38 W gąszczu trzcin, tuż przy gniezdzie potrzeszcza wciąż czatuje szczeżuja złowieszcza. A stronnicza jest taka, że poszczuje szczupaka, za to leszcza bezczelnie rozpieszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:45 ChChChappeaux bas ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:25 Jest Ruta z animuszem co sle jej kapelusze. No coz, ze me dziatki nie maja na (drobne) wydatki - przeciez Rute czytac musze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 04.07.05, 19:44 Przybrał sobie Onufry (Zagłoba ?) artystyczny pseudonim "Chapeauxbas", przecież słowo to zmusza sięgnąć do kapelusza, czy to aby się wszystkim spodoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:50 Jest arcy-poetka, na ktorej pytanie odpowiadamy takim oto zdaniem: "Taki sie nie urodzil, coby wszystkim dogodzil." - caluje w raczki wszystkie tutaj Panie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:00 Ruta napisal(a): Kometa. Rakieta. Buch W brzuch Vendetta ? p.s. Naukowcy określili atak na ciało niebieskie z warkoczem jako "zemstę za dinozaury ". ----------------------- Vendetta? - kometa nie ta. To kto? - Eta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:31 (podobno trzeba liczyc sylaby): Czy to vendetta? - Kometa nie ta. To kto? Klania sie ETA ! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 18:11 Gej: Heeej?! Ksiądz Grzmiąc: Wiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 04.07.05, 19:53 Radzą chłopu wciąż we wsi Zamarte : "Nie wyważajże drzwi, gdy otwarte" Ale on się nie zrażał i tym bardziej wyważał, biorąc długi rozbieg przed startem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 04.07.05, 22:06 Że od rana dziś z Kanta prasówka o rodzinie jego dwa słowka : zgadza się: jego stara to z pewnością Kanciara*, młode zaś żeńskiej płci to Kantówka. * aut.Artbetjan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:22 prasowka z Kanta ?!?! - to byl poemat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 04.07.05, 22:53 Określenie "poemat" to mało, ten majstersztyk wstrząsnął mną całą, a nade mną przeczyste widzę niebo gwiazdziste a me prawo moralne - zadrżało. (z zazdrości) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:29 Onufry wzruszony tak wielkim uznaniem i proznosci swojej milym polechtaniem, postara sie objetosc poematu zwiekszyc, jakosc swych wywodow wydatnie ulepszyc - by wielbily go takze inne piekne panie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 04.07.05, 22:21 Dwoje ich na randez-vous, Ona już w pion stawia mu. On: „Szukam żony!”, Ona: „Szalony!”, Bo babsko było bas bleu.* * Czyli taka, ktora zamiast sie zajac domem i mezem, wypisuje cos ciagle na forum. Hmmmmmm...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 05.07.05, 09:33 Ona limeryk z paryska A on po głowie się iska gdzie temat? Nie ma. Tylko się tłuc po pyskach.* * Bo jak kto ma duży to jakby dwa miał. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 05.07.05, 10:52 Facet z Pułtuska raz kozę przywiązał do wozu powrozem a wtedy kózka: -Wolę do Józka On lepszym jeździ wozem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:50 Dręczą pewną panienkę z Żagania semantycznej natury pytania : Nazwa Delfin i Ivan zoofilów ukrywa ? I czy dym jest efetem dymania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:35 O myslacej panience z Zagania wysokiego ja jestem mniemania. Lecz czyz semantyka latem byc nie powinna tematem bardziej "tete-a-tete" (z panem) spotkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 05.07.05, 21:00 Szofer z Elbląga nie chciał pić stronga, szczególnie rano, więc go uznano za dziwoląga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:58 Egzekwowac na Edku z Elblaga bladym switem kontener stronga ?! Lecz on nie ulegl presji, mimo tamze depresji i odtanczyl Tango Milonga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 05.07.05, 23:18 Ewidentnie Edek z Elbląga w sprawie stronga strunę przeciąga. Sprawa to oczywista -indywidualista, i podobny jest do King-Konga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:33 Angazowac w sprawe Elblaga top ikone - slynnego King Konga ?! Przeciez nastapi zgrzyt kiedy zacznie ow hit tanczyc z Edkiem Tango Milonga ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:39 errata : top ikone -> hit ikone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 05.07.05, 23:43 To reklama jest dla Elbląga ! Tu w smażalniach podają pstrąga, a dyskretna muzyka się dobywa z głośnika, Ed z King Kongiem gra partię mah-jonga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:00 Oj,cos ta nocna partia mah-jonga cos tam sie bardzo a bardzo przeciaga: King kong domiuje (?), choc Edek nie folguje ... DOBRANOC - dostalem apetyt na pstraga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:03 errata: 2 w. "Bardzo a bardzo tam sie przeciaga:" Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 00:08 Pewien muzyk w Elblągu Miał zwyczaj grania na gongu I to, niestety, w nocy Sąsiedzi, używszy przemocy Wsadzili go do pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 00:20 Onufry (nie z Kraju Rad) Nadużywał errat I gdyby tak, dla draki Za błędy wsadzać do paki Onufry nie wyszedłby zza krat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:28 Erratoman Onufry zza krat nadsluchuje czy idzie juz kat. Strachy na lachy? Zycie to szachy - za erraty wpierw szach, teraz mat ! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 13:01 Onufry swoją wymową Wizję tu stworzył szachową Lecz byle półsłówki Nie zbiją królówki Sytuację mamy patową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:36 Kazdy wie (moze nie?): Lepszy pat nizli kat - tak czy nie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 20:27 Potyczki kres by nie wpaść w stres na takie dictum (zmniejszając konflictum) powiem: Oł, yes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:57 Kato-alkoholiczka w Bystrem uwielbia wprost wszystko co CZYSTE: Kazda nie-Czysta wodka moze byc grozna w skutkach - Chce wytrwac w czystosci, o Chryste !" Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 05.07.05, 18:32 Pewien Adam Z Czadu zakochał się w kakadu ona mu rzekła: Ad-dam moim idolem Saddam i zwiała do Bagdadu. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 05.07.05, 18:41 Jeden szpieg z Bagdadu nadawał przez Gadu-gadu ściśle poufne sprawy a że był nieco niemrawy na karku ma oddech Mossadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:50 Podrozujac w Indiach, cnotliwy Onufry stracil -raz na zawsze - wszystkie swoje kufry: "Kufrow piec pal szesc - lecz w szosty zawieral ... ksiegi Kamasutry !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!!-errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:52 Podrozujac w Indiach, cnotliwy Onufry stracil -raz na zawsze - wszystkie swoje kufry: "Kufrow piec pal szesc - lecz szosty zawieral ... ksiegi Kamasutry !" Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 05.07.05, 20:57 Był raz w czeskim miasteczku Banik Okropnie pechowy mechanik. Teraz w grobie spoczywa, Gdyż od nadmiaru piwa, Na stałe mu zatkał się kranik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:22 Znam taki hamam w Stambule, gdzie pary poca sie czule. Porcja pary dla pary moze przybrac rozmiary dla stu samowarow w Tule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:12 Jest tez "agencja" w Stambule - tej nie wspominam zbyt czule: wszystkie tam eksponaty otomanskiej sa daty; czlek placi - zeby w ogole ... Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 12:16 Raz nad weneckim kanałem Słowo stało się ciałem Ale się ludzie nie cieszcie Największym ciałem w tym mieście Na widok ciała załkałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:54 Dziś na topie jest w Puerto Rico, jutro świata zawładnie publiką, płyty, radio i tivi, wkótce wszystkich zadziwi nowa grupa "LOS LIMERICOS" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:20 Czy talentu tej grupie wystarczy? Przeciez moze wrocic na tarczy ?! "płyty, radio i tivi" ?! - alez lepsze jest kiwi - o, nawet moj piesek warczy. Chociaz mysle, ze z Ruta-solistka mozna bedzie osiagnac wszystko. Podbijemy Rio, zakupimy Clio (pies warczal za rowerzystka). Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 16:37 Krasomówca co żyje w Porębie, dzień w dzień sztangę zawiesza na zębie. Po czym ją, jak się patrzy, w dół i w górę, raz, dwa, trzy!, pokazując jak mocny jest w gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:28 Koneser wina z Przysuchej to pies na jurne dziewuchy: taka flaszke hyzo otworzy a i beczce zaradzi niezgorzej - wszak chlop to ssak nader kruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 06.07.05, 20:29 Raz pan pana w śródmieściu Warszawy potraktował słowem plugawym, jęli więc od niechcenia inwektywy wymieniać, bez emocji, byleby nie wyjśc z wprawy. (Relacja reporterska prawie na żywo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:45 Inwektywy w srodmiesciu Warszawy godne sa lepszej oprawy: wszak to przyklad dla kraju od Pcimia do Nieklaju - nikt w Polsce nie moze wyjsc z wprawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 20:32 Dziś w temacie: "Stambuł" aż kwitnie od preambuł lecz tego, co w duecie kunsztowne rymy plecie nie można potępiać w czambuł. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 20:41 A czy w temacie: Rio (Onufry, bambino mio!) można dorzucić limeryk? czy też jakiś choleryk zagrozi: Uważaj, bo za to biją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:54 Onufry - tak odmlodzony zerka na limerykow strony: w temacie Rio nader rzadko bija - niech wiec Twoj trud bedzie doceniony ! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 21:57 W temacie Rio mój śliczny limeryk retoryczny zaowocował ripostą. Ja sprawę do Ciebie mam prostą: Gdzieś zgubił swój znak diakrytyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:16 Onufrego komp ma malo pamieci, a poniewaz ciagle obliczenia kreci, (ktore dla nauki wazne(!) sa) znaki diakrytyczne poszly won. Kazdy wszak zrozumie - sprawa dobrych checi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:51 Nie potepiaj w czambul hyper-miasta Stambul ! To miasto da sie lubic tam serce mozna zgubic, a mieszkancy nie stronia od preambul... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 21:00 Chciałabym, by w Stambule Ktoś mówił do mnie czule Opiewał mnie w sonecie Jak przystało wierszoklecie I serce wziął, i w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 21:08 Pewien wstrętny gwałciciel z Kordoby Mógł kobietę zamęczać trzy doby, Lecz – że zimnym był draniem – Zadręczał ją gadaniem, Zaś klejnoty nosił dla ozdoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:15 Zwlaszcza to "w ogole" swietnie wychodzi w Stambule, tureckie zas wersety dzialaja na kobiety (w hamamie) kojaco i bardzo czule ... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 21:37 A kto by w tureckiej łaźni Bożej nie znając bojaźni Uwodzić chciał wciąż kobiety Rzucając je potem, niestety, Oj, zazna, oj, zazna on kaźni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:57 W prawdziwej tureckiej lazni - niech sie tutaj nikt nie blazni - osobno sa panowie a osobno panie a gdy chlop w zenskim hamamie stanie - nic go nie uchroni od okrutnej kazni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.mtm-info.pl 06.07.05, 22:08 Uroda. Swoboda. Wpadka. Swatka. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 06.07.05, 22:14 A zatem łaźnia turecka W tych sprawach jest wielce zdradziecka lecz nic lepszego ni ma Jak dobrze ogrzany Badzimmer Że tak rzeknę z niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasola Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:32 Kiedyś pewien pan z Poznania Kupił okna z 'Napahania' Były czyste i lśniące Wszystkich gości dziwiące Aż do czasu przez kruka obsrania (to napahania to nie wiem jak się pisze, ale była kiedyś taka firma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:50 Jest onsen w Kagoshimie, otwarty nawet w zimie. Taka woda zdrowia doda naszej drogiej, madrej Immie ! PS. Onsen - laznia japonska bazujaca na cieplych zrodlach. Kagoshima - miasto na Kiusiu, na poludniu Japonii Imma - skrot od Immanuela, za ktory pewnie dostane po glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 06.07.05, 23:16 Wieczorową porą o łazni ? To trucizna dla wyobrazni. I w dodatku tureckiej, tak kusząco zdradzieckiej... Zimny prysznic.Szlus. Bo się zbłaznisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:26 Zimny prysznic dla wyobrazni ? To istotnie pomoc dla jazni. Lecz ktos wstydu tu nie ma, by pod pozorem zblaznienia, od tureckiej odciagac mnie lazni ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 07.07.05, 00:06 W taki wieczór gdy duszno i parno, wszystkich nastrój łaziebny ogarnął. Czy ten nastrój się zmieści w wannie na metr dwadzieścia? Wątpliwości kiełkuje mi ziarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:18 Nastroj - rzecz niemierzalna jedyna i niepowtarzalna. Dzieki ciut wyobrazni, nie trzeba isc do lazni - moze wystarczy wanna normalna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:35 W kwestii laziebnego nastroju jest problem co nie daje spokoju: Jesli nastroj sie zmiesci w wannie na metr dwadziescia - dotyczy to tez dwoch nastrojow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 07.07.05, 23:43 W zagadnieniu "łaziebne nastroje " odpowiadan z całym spokojem : w wannie na metr dwadzieścia ledwie mogą się się zmieścić dwa stroiki - tzn oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:01 Jest hydraulik z Osaki przedmiescia, wstawia wanny: tak na metr dwadziescia. W takiej wannie sie miesci Japonczykow trzydziesci, a i wiecej gdy brak (z Sumo) tescia. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 07.07.05, 01:25 Gość portalu: Onufry napisał(a): > Jest onsen w Kagoshimie, > otwarty nawet w zimie. > Taka woda > zdrowia doda > naszej drogiej, madrej Immie ! > > PS. Onsen - laznia japonska bazujaca na > cieplych zrodlach. > > Kagoshima - miasto na Kiusiu, na poludniu Japonii > > Imma - skrot od Immanuela, za ktory pewnie dostane po glowie. > Onufry, bardzo lubię skrót imma, natomiast wiekszość moich internetowych znajomych idzie jeszcze dalej, mówiąc do mnie po prostu: imm, który to skrót lubie moze nawet jeszcze bardziej. Mam jeszcze pytanie w kwestii dystychu: "chocbym grzeszył przy niedzieli, gdzie mi do immanueli." Brzmi to nieco dwuznacznie. Tłumacz się Waćpan! ;-) pozdrawiam imm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:51 Jest gdzies Imm-Imma-Immanuela, co bez kantow wierszyki rozdziela. Choc ciezko pracuje na roli, po nocach zas swawoli, to jednak nie grzeszy co niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 07.07.05, 21:36 Mój Onufry, jam dziś w biedzie tyle chcę Ci tu powiedzieć... lecz krom "kufry" do "Onufry" ile rymów się wywiedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:25 Imm: To co udalo mi sie osiagnac na temat rzeczonych rymow. Ale w tym watku sa osoby, ktore dysponuja znacznie bogatszym slownikiem niz moj. Pozdr. - O. Podrozujac w Indiach, cnotliwy Onufry stracil - raz na zawsze - wszystkie swoje kufry: "Kufrow piec pal szesc - lecz szosty zawieral ... ksiegi Kamasutry !" Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Piszemy limeryki!!!! 07.07.05, 23:57 Onufry, Wiem, czytałam go już wcześniej. Jest świetny, chociaż rym niepełny. Masz trudny nick :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajker Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:12 Pewna k###a za wsi Wyczany Szła się j##ać z psami do bramy Jeden raz przesadziła wtedy syna powiła lecz sk###syn był wyszczekany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 07.07.05, 00:11 Ostrzeżenie : opodal Dąbrowy mieszka bardzo nerwowy gajowy, nie rozstaje się z fuzją, a to grozi kontuzją, trafia celnie w woreczek żółciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:31 Wersja, bardziej umiarkowana, podkreslajaca pewne cechy osobowe gajowego: Jest gajowy opodal Dabrowy, czlek jowialny lecz troche nerwowy. Ma hobby: transfuzje oraz super-fuzje, z ktorej mierzy w woreczek zolciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 07.07.05, 09:02 Trzeba było dać znać o gajowym miałem kamień w woreczku żółciowym On by strzelił i basta A tak, lekarz mnie chlastał za pobraniem, psiamać, kopertowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:06 Grzegorz, strażak-służbista ze Zgierza zawsze strzygł się wyłącznie na jeża, poczułby się nieświeżo że mu włosy się jeżą gdy z krwiożerczym żywiołem się zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:16 Jest taka poetka z Paradyza, ktora swego niveau nie obniza. Po jej "sz", "szcz" i "rz" cale moje cialo wprost drzy, i nie musze juz gnac do Paryza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:22 ("a," jak w "za,b") Rzecze pastor ze zboru pod Pszczyna,: Wino ? - tylko ze swoja, dziewczyna, ! Za,dz winnych wszak nic tak nie pobudza gdy tuz obok wina lezy dziewka cudza ! - niczyja, - przeciez - to jest przewina,. Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 07.07.05, 11:43 Pastor ze zboru po Pszczyną Straszliwą śmiercią zginął głosił że swoją lecz z obcą dziewoją wypił zatrute był wino Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Piszemy limeryki!!!! 07.07.05, 12:03 Potomek po Bernardottcie Zarabia podobno krocie Cały się naród rozczula Gdy widzi tego Króla Przy jego codziennej robocie Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Pozdrowienia znad morza:D 07.07.05, 15:14 Stwierdzil rybak, co mieszkal by w Lebie Ze mu worek sie ciagle kolebie. I spokojnie on sobie Lezec nie moze, bowiem W morzu buja nim, na ladzie je..e. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Pozdrowienia znad morza:D 07.07.05, 15:17 Pewien zeglarz z okolic Trzesacza Fiuta w niejednym porcie juz maczal. Ale gdy raz na Cyprze Byl umoczyl go w tryprze, Przestal maczac, bo calkiem mu sflaczal. Odpowiedz Link Zgłoś
kurrara.domowa Re: Pozdrowienia znad morza:D 07.07.05, 15:21 Na goracej plazy gdzies w Sopocie Byl ratownik, co nie mogl zyc w cnocie. Z racji swojej urody Ciagle wyciagal z wody Podtopionych panienek wprost krocie. Przepraszam za brak polskich liter! Buziaki dla calego forum:D Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Pozdrowienia znad morza:D 07.07.05, 15:26 Fajnie musi być nad tym morzem.... A ja cholera do Przemyśla... A tamten facet w Gdyni co żonę o cnotę winił? A raczej o jej brak. Aż żonę trafił szlag A czyś ty kiedy mi wtrynił? Odpowiedz Link Zgłoś
artbetjan Re: Pozdrowienia znad morza:D 07.07.05, 16:47 Żeglarz pewien na Młodzieży Darze Przepływając zatonął w Kurrarze Dał jej wszystko, aż tu po kontroli masztu Powróciła Kurrara na plażę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:20 There was a young rabbit from Rome Who wanted London to be his new home. In under an hour, He'd dug under the Tower And ended up in the Dome. *** Whilst travelling by train up to London, A young man's bag was undone. Some pants were misplaced He searched with due haste And ended up winning a fun run. limerick.s5.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
baba_z_wiochy Re: Limerics about London 07.07.05, 22:25 A z jakiej okazji limeryki o Londynie akurat dzisiaj, jeśli wolno spytać? Trochę chyba nietrafione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:51 Londynczycy to twardziele. Humorem lecza sie od wielu lat. Wydawalo mi sie ze przytoczenie limerykow o Londynie w TYM DNIU ma gleboki sens. To stolica kraju gdzie limeryki powstaly. Ale mozna miec inne zdanie - inne watki pomijaja TEN DZIEN W LONDYNIE milczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:42 Pewien mowca w Hyde Parku pogubil sie w zegarku; z zakryta glowa zbesztal Krolowa - dal mu Boby po karku. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 08.07.05, 00:03 Tony Blair Był nie całkiem fair W temacie Saddama Powiem jakem dama: Nie lubię TAKICH gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:56 Ewolucja ? : Immanuel Immanuela Imma Imm Im Imam Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 09.07.05, 23:32 Onufry, cóż to ma znaczyć? (tu immanuela, z miną urażonej godności, spojrzała w stronę Onufrego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajko Re: Limerics about London IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.07.05, 23:39 po prostu Mańka wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 10.07.05, 00:12 Sajko z grodu Kopernika (czy Czesław, już nie chcę wnikać) choleryk to, czy weneryk? obraził się o limeryk nie umie odczytać też nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 09:05 Jest dziewcze(?) Imm vel Imma, reke na pulsie trzyma. W sprawach Saddama popiera imama - lecz mnie sie twardo ima ?! *** Jest dziewcze Imma vel Imm, Skad? - nie wiem (moze Rzym ?). W sprawach Saddama popiera imama - ja zmykam (kierunek: Pcim). Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 10.07.05, 18:58 Jest Imma ze Świętej Górki (Onufry do niej pisze laurki) imama ani taliba nie popiera. Po kiego grzyba miałaby nosić burki? PS. Onufry, tak gwoli jasności, ten limeryk o Blairze, napisałam z myślą o aferze z bronią, której finałem był samobójstwo doradcy Blaira (już nie pamietam nazwiska). Pozdrawiam imm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:56 Znam ja panienke z Gorki, co dzien w dzien pieli ogorki. Do tego, z druga fryga, wypija mi Borygo - i jeszcze zada laurki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 12.07.05, 12:34 Pan jeden (na pewno nie z Górki) nie chce napisać laurki bo pewnie z jakimś dziadygą sam sobie pije Borygo oj! Bo pokażę pazurki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:54 Znam ja panienke z Gorki - oj, ta to ma pazurki... Wypila mi brandy com mial z kontrabandy: "Bo lubia to jej ogorki." ?! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 12.07.05, 18:50 Pan jeden (być może z Kanady) jest dokuczliwy z zasady za podejrzenie o brandy wysłałabym w Andy coby od lam nabrał ogłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:29 Jest taki lama w Tybecie (lub jego wcielenie trzecie) - nie mylic z lama w Andach ani z niedzwiadkiem Panda, co - Immo - LUBI CIE PRZECIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 12.07.05, 21:54 Jest na półwyspie Malaj- skim lama, a nawet dalaj co rzekł był na wokandzie: "Onufry, wierszykiem o pandzie Ty mi tu forum nie kalaj!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:18 Jest taki jeden niedzwiadek Panda, co miast w Chinach - zyje sobie w Andach. Bo mu sie nie chciao zglebiac "Mysli Mao" - a za to Bandy Czworga wokanda. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Limerics about London 13.07.05, 21:44 Żyje sobie gdzieś w Andach panda imieniem Wanda co z lamem hmmm... ćwiczy gamy (lam to r.m. od lamy) lampandów w Andach jest banda. PS. Choć to normalnie jest granda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London do Immy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:46 To jest odpowiedz na moskalik, wierszykiem, ktory nie jest limerykiem. Niech on zamknie ta sekwencje. Chocbys byla cud, wyplynie oliwa: Kobieta sie jest, zas DAMA SIE BYWA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Limerics about London IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:51 (Chyba) lepsza wersja: Roztargniony orator z Hyde Parku Boby'ego reke poczul na karku: "Przez sto czterdziesci godzin zniewazal Pan Izbe Gmin !" - "Alez ja nie znam sie na zegarku." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruta Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.chello.pl 07.07.05, 22:19 Śliczniuteńka panienka z Paryża choć w myśleniu nie jest zbyt chyża, instynktownie potrafi swój wyprężyć seksapil kiedy obiekt płci męskiej się zbliża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:08 Skromna poetka z Paradyza, co w mysleniu jest bardzo chyza, instyktownie potrafi zmienic caly akapit kiedy krytyk plci meskiej sie zbliza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 00:01 Znam ja panienke z Paryza... - wredna malpa (calkiem ryza). Wypila moje Bordeaux! i jeszcze na mnie z morda: "Zabierz mnie do Paradyza!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Piszemy limeryki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:06 Ten ostatni wierszyk powstal w zwiazku z watkiem "Otwieram wina ze swoja dziewczyna..." Watek ten, bardzo zywotny jakis czas temu, obecnie walczy o zycie. NO TO JAK, POMOZECIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
gburr Wiiina, wiiina, wina, wina dajcie!!! 08.07.05, 16:02 Onufry i jego dziewczyna znów otwierają przednie wina. Biedny Onufry i ona biedna, widać nie znają sprawy sedna, przecież od wina "laska" się zgina... -- ;-) Odpowiedz Link Zgłoś