kochanica-francuza 25.07.08, 17:45 W Krakowie jest to, jak wiadomo, Szkieletor images4.fotosik.pl/254/8f86c1c5b8c54bdejpg W moim własnym mieście - wstyd, poruta, nie wiem!!! A gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.cable.smsnet.pl 25.07.08, 17:58 Wstaw kropę przed jpg to link wyjdzie:) Swoją drogą w Katowicach takie straszydło też mają niedorobione i wycofane z inwestycji: tam bardziej słynne są "gwiazdy" i "kukurydza". wiezowce.katowice.pl/images/kukurydze3.jpg Żyleta w moim mieście: www.emporis.com/en/wm/bu/?id=zyleta-sosnowiec-poland Kultowość to rzecz niedostępna dla wielu budynków, mogą być co najwyżej znane:)) Potworków socrealizmu każdy się wstydzi, ajaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 18:01 G > "gwiazdy" i "kukurydza". > > > wiezowce.katowice.pl/images/kukurydze3.jpg A gdzie gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.cable.smsnet.pl 25.07.08, 18:20 img341.imageshack.us/img341/52/08os2kb4.jpg Podobne molochy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 18:02 Gość portalu: lol napisał(a): > Wstaw kropę przed jpg to link wyjdzie:) Kursor mi przeskoczył i zaczęłam pisać w linku, źle to potem usunęłam Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 27.07.08, 12:04 Gwoli ścisłości - sosnowiecka żyleta została wyremontowana. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Budynek_Wydziału_Nauk_O_Ziemi_UŚ.JPG/250px-Budynek_Wydziału_Nauk_O_Ziemi_UŚ.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 28.07.08, 20:48 Gość portalu: lol napisał(a): > Żyleta w moim mieście: > > > www.emporis.com/en/wm/bu/?id=zyleta-sosnowiec-poland O kurde! Wreszcie dowiedziałem się, co to jest ta Żyleta! Na Zagłębiu mam rodzinę, mam znajomych, czasem tam bywam (szczególnie w listopadzie, bo sporo moich przodków tam jest pochowanych), słyszałem wielokrotnie to określenie, koło budynku nie raz przejeżdżałem, ale nigdy nie kojarzyłem nazwy z budynkiem. Dzięki za oświecenie! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 17:59 kochanica-francuza napisała: > W Krakowie jest to, jak wiadomo, Szkieletor > > images4.fotosik.pl/254/8f86c1c5b8c54bdejpg > W moim własnym mieście - wstyd, poruta, nie wiem!!! > > A gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 18:27 > W moim własnym mieście - wstyd, poruta, nie wiem!!! > > A gdzie indziej? A z jakiego miasta jesteś? Na pewno coś się znajdzie ;) No i wraca wątek szkieletorowy (kiedyś taki był). Bardzo się cieszę :) Krakowski szkieletor wciąż straszy, ale jego "mniejszego brata" w Bielsku-Białej już rozebrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.chello.pl 25.07.08, 18:31 Wizytówka Rzeszowa onephoto.net/info.php3?id=233940 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.cable.smsnet.pl 25.07.08, 18:39 A pamiętacie Hotel Rzeszów, bez niego to miasto jest wsią:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiak44 Re: Hotel Rzeszów 26.07.08, 20:03 a dlaczego go rozebrano, był w takim złym stanie? Przykro było oglądać ten filmik, tak po kawałku rozbijany... brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 19:14 Wawa, i za cholerę nie wiem, czy Pekin jest już kultowy, czy nie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 19:39 Może palma na rondzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 25.07.08, 20:34 yabol428 napisał: > Może palma na rondzie? Tak! Nasza ci jest! kemcsoport.blox.pl/resource/palma1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kattowitzer Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.ispgateway.de 25.07.08, 18:58 commons.wikimedia.org/wiki/Image:Katowice_-_Superjednostka.jpg www.maslankiewicz.com/foto/inne/katowicesuperjednostka.html po prawej superjednostki mocie szkielet:) photos.hotele.pl/katowice_qubus_hotel_prestige_katowice_1_1.jpg upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/Katowice_Spodek_00001.jpg/800px-Katowice_Spodek_00001.jpg pruskie kamienice, wiezowce i gomulkowski syf razem w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.chello.pl 25.07.08, 19:05 209.85.135.104/search?q=cache:_ddUdsAA27sJ:wiezowce.blox.pl/2007/02/Falowiec-Poziomy-Wiezowiec-Gdansk.html+falowiec&hl=pl&ct=clnk&cd=2&gl=pl&client=firefox-a poziomy wieżowiec w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza do gdańszczanina i rzeszowianina 25.07.08, 19:37 Toto w Rzeszowie, to co to oficjalnie jest? Pomnik czegoś? Rzeźba po prostu? Ten falowiec to JEDEN blok? o mój Boże, to przebija nawet osiedle państwowego ptaka w POznaniu! (Orła Białego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mer Re: do gdańszczanina i rzeszowianina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 21:50 kochanica-francuza napisała: > Toto w Rzeszowie, to co to oficjalnie jest? Pomnik czegoś? Rzeźba po prostu? To słynny Pomnik Wielkiej Cipy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: do gdańszczanina i rzeszowianina 25.07.08, 21:59 > To słynny Pomnik Wielkiej Cipy oj no dobra, dobra, weź odpowiedz serio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: do gdańszczanina i rzeszowianina IP: *.rzeszow.mm.pl 27.07.08, 00:34 Oficjalnie - Pomnik Czynu Rewolucyjnego (z może Walk Rewolucyjnych? he, he, z wychowania obywatelskiego miałam "zaledwie" db) projekt M. Konieczny - ten sam od warszawskiej Nike - co zresztą poznać, bo na ci..pie z jednej strony jest taż właśnie Nike, w nieco innej pozie, ale że poszedł na łatwiznę i powielił własny pomysł od razu poznać, z drugiej wizerunki robotnika, chłopa i żołnierza. Na samym szczycie dopiero niedawno dodano pryszcza w postaci herbu Rzeszowa, na co projektant wyraził łaskawą zgodę, koncepcja artystyczna nie ucierpiała. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhyhy gdansk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 20:50 zieleniak - pasuje tam jak pięsć do oka. wielkie brzydkie zielonkawo szare bydle www.gdapolis.pl/foto/albums/zieleniak/zieleniak_14_10_06.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: gdansk 25.07.08, 21:12 Od pewnego czasu zrobiło się "kultowo" tutaj:www.starybrowar.pl/architektura360 Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: gdansk 25.07.08, 21:14 bassooner napisał: > Od pewnego czasu zrobiło się "kultowo" > tutaj:www.starybrowar.pl/architektura360 _______________________________________________ W Poznaniu znaczy... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Wroclaw IP: *.chello.pl 25.07.08, 22:10 pasudne ( moim zdaniem) tzn. sedesowce na Placu Grunwaldzkim miastowroclaw.blox.pl/2007/07/sedesowce.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Wroclaw IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 22:18 jak sie leci na poznan to w jednej z wsi stoi taka gospoda co sie zowie oberza.Wyglada kultowo,przed zaparkowane ciagniki,budynek pamieta pewnie 19 ty wiek.Zajebiscie kultowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.chello.pl 25.07.08, 22:23 ja z Krakowa pamietam taki dom w stylu Zakopianskim, nigdy nie skonczony. Zawsze jadac ze Slaska na Tarnow mijalo sie go. Zdaje sie ze teraz przebiega obok niego autostrada albo jakas ekspresowka, ale z tego co pamietam, jego dach nadal widac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Niniejszym dodaję obiekt zwany czule... 27.07.08, 16:04 ... największą kabinę prysznicową Warszawy, ze względu na potoczną nazwę: pl.wikipedia.org/wiki/Millennium_Plaza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhyhy gdansk raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 21:38 jeszcze "lot". jak i zieleniak kompletnie nie pasuje nijak do otoczenia, zasłania widok na plac targowy i starówkę, i jest ogólnie dosc oblesny img.trojmiasto.pl/obiekty/news/5200/z5222.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 27.07.08, 11:14 Kochanica, Ty jesteś z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach 27.07.08, 16:05 mnop2 napisała: > Kochanica, Ty jesteś z Krakowa? Nie, ja jestem z Warszawy, ale sama nie wiem, co u mnie jest kultowe, bo nietowarzyska jestem i nie bywam w trendsetterskich kręgach ;-) A coś zapodać trzeba było, to zapodałam Szkieletor ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOTLET Re: Kultowe obiekty w Waszych miastach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:02 A w Świdnicy - srający chłopek: www.swidnica-okolice.home.pl/szablon.php?strona=Swidnica//Inne//Oczyszczalnia_Sciekow//Oczyszczalnia_Sciekow.php www.cybuch.pl - wiadomości alternatywne Odpowiedz Link Zgłoś