Dodaj do ulubionych

Wpadki w Reklamach !!

19.08.08, 12:58
Czy ktoś zauważył, że w durnej reklamie "Siła Actimela", gdzie baba idzie do pracy, ma lunch z przyjaciółmi i biegnie na następne spotkanie, pojawia się mały rowerek dziecięcy na końcowej scenie, kiedy ona wchodzi do domu?
Coś tu chyba jest nie tak.

1. Jeśli baba ma dziecko i dajmy na to jest samotną matką, to co z niej za matka, skoro o godzinie 23:55 wraca dopiero od Tomka z kolacji? Z kim dziecko było w domu do tej pory?

2. Jeżeli baba ma męża i to mąż zostaje w domu z dzieckiem, to po kiego grzyba lata na spotkania i kolacje z Tomkiem?

hehe.
Wpadka reżyserska :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Fox Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 16:11
      To nie tak.
      Baba jest mocno zajęta, więc tylko czasem robi małe wypady rowerowe.
      No to po co jej duży rower do małych wypadów?

Mnie za to powala logika w reklamach np. w takiej durnowatej reklamie PROVIDENT czy jak się ta zaraza nazywa.
      Babie zmarła lodówka, mus kupić nową. Dzwoni do przedstawicielki tej zacnej firmy i ta przynosi jej geld na nową lodówkę. Potem będzie po raty przyłazić.
      Toż nie prościej lodówkę na raty wziąć?
      • iliketrains Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 13:42
        fox,
        ta zaraza jest dla tych, którzy nie mogą się pochwalić stałymi dochodami, są
        bezrobotni, są już gdzieś zadłużeni, mają za niskie dochody itp - provident po
        prostu prawie o nic nie pyta :)
        żeby lodówkę na raty wziąć trzeba przynieść różne zaświadczenia itp
      • afryka_dzika Re: Wpadki w Reklamach !! 25.08.08, 22:25
        Albo zawołać fachowca do naprawy?
    • tou Re: Wpadki w Reklamach !! 19.08.08, 17:34
      >> "przynosi jej geld "

ha ha ha ha. Świetne stwierdzenie :))))
      • Gość: lukasz4 Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.med.uni-heidelberg.de 19.08.08, 18:04
        Reklama ubezpieczen na zycie, chyba PZU. Rodzinka na wakacjach,
        pisza kartke, chyba do rodzicow -"reszte opowiem, jak wroce".
        Nastepna scena- rodzice placza, domyslam sie, ze syn/corka/cala
        rodzina (?) nie zyja, mieli wypadek. I w tym momencie tekst
        zachecalacy do ubezpieczenia. Rozumiem, ze gdyby byli ubezpieczeni,
        rodzice by sie cieszyli? bo mieli by "Geld"?
        Wyjatkowo niesmaczna i zla reklama, totalna wpadka.
        I to niestety nie nadaje sie na forum humorum
        • lukka74 Re: Wpadki w Reklamach !! 19.08.08, 19:14
          To jest akurat kampania spoleczna. PZU reklamuje promuje jazde, gdyby chciec byc
          zlosliwym, po to aby wyplacac mniejsze odszkodowania.
        • Gość: Mary Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.chello.pl 19.08.08, 20:11
          A oni przypadkiem nie płaczą ze szczęścia po przeczytaniu na pocztówce "X mi się oświadczył na plaży" (czy jakoś podobnie)?
        • the_dzidka Re: Wpadki w Reklamach !! 19.08.08, 20:18
          Przecież to nie jest reklama, na litość boską!
          Gdzie ty widzisz tekst zachęcający do ubezpieczenia?
          • Gość: luukasz4 Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.08, 21:23
            Nie wierzę, że firma ubezpieczeniowa, jaką niewątpliwie jest PZU
            robi bezinteresowną reklame społeczną. Nawet jeśli miała by takie
            intencje umieszczenie loga PZU na końcu nieuchronnie budzi we mnie
            takie skojarzenie jak opisane powyżej. Jesli ktoś jeździ
            bezpiecznie, nie potrzebuje żadnych ubezpieczeń na życie, prawda?
            reasumując - jeśli PZU koniecznie hcciała uwrażliwić nas w kwestii
            bezpieczeństwa na drogach, powinna to zrobić ANONIMOWO.
            • the_dzidka Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 12:19
              Oczywiście, że nie robi jej bezinteresownie, i jest to w pewnym
              sensie reklama FIRMY. Ale nie POLISY, bo w zestawieniu z wydźwiękiem
              tego filmu reklamowanie polisy - co fałszywie sugerowałeś - byłoby
              błędne, niesmaczne i nieeleganckie. Ale to nie jest reklama.
              • iliketrains Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 13:47
                ja to odebrałam dokładnie jako reklamę ubezpieczeń....
                ale nie tak, że gdyby mieli kase to by nie płakali,
                tylko, że niby gdyby rodzina była ubezpieczona to by się jej nic nie stało...
                tak czy inaczej wyjątkowo niesmaczna obrzydliwa reklama!
                kampanie społeczne wyglądają zupełnie inaczej
                • ilekobietamalat Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 14:13
                  a moim zdaniem ta kampania pzu jest jedna z bardziej przemawiajacych.
                  i wcale nie rozumiem jej jako reklamy polisy, a wlasnie jako akcje
                  spoleczna. i w zyciu niczego niesmacznego sie w niej nie dopatrzylam,.
                  z reszta to nie jest chyba jedyna kampania spoleczna sponsorowana
                  przez pzu.

• the_dzidka Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 15:43
                  Nie rozumiesz, kobieto, że to nie jest reklama?
                  Ręce opadają.
                  • Gość: R Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:43
                    to ty chyba nie rozumiesz czym są kampanie społeczne...
                    też mogę napisać "ręce opadają"

ta REKLAMA jest tak właśnie zrobiona, żeby ludzie
                    się nabierali, że chodzi o jakiś szczytny cel,
                    uświadamianie społeczeństwa itp

a chodzi po prostu o skojarzenie:
                    "ubezpieczony = bezpieczny (nic mu się nie stanie)"

wyjątkowo obrzydliwe!
                    • uccello Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 18:39
                      Też mi sie wydaje ,że ta ostatnia kampania społeczna na temat
                      bezpieczeńswa jazdy to kit z kaszanką. Po pierwsze- poprzez
                      początkowy sielski (w obrazie) przekaz kojarzy się większości z
                      reklamą, po drugie bijące po oczach logo PZU w całym
                      kontekście "troski o bezpieczeństwo" jest obłudne i obrzydliwe.
                      Ubezpieczeni nie ulegają wypadkom? są mądrzejsi od
                      nieubezpieczonych? kasa z ubezpieczenia, obetrze łzy bliskich?

Dobra kampania społeczna też istnieje , wystarczy wspomnieć
                      bilboardy sprzed 2- 3 lat

twoja nowa laska

twoja nowa bryka

www.racjonalista.pl/kk.php/t,4148
                      • Gość: ktosiowa pozytywny wizerunek firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cn.net.pl 21.08.08, 18:44
                        czy wy wiecie co to takiego???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        ludzie zyjacy w 21 wieku, potrafiacy czytac i pisac i korzystajacy z
                        internetu???????????
                        • uccello Re: pozytywny wizerunek firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.08, 18:50
                          U wielu widzów pozytywny wizerunek firmy PZU został pzez tę kampanię
                          zachwiany.O ile było czym chwiać.
                          Pieniądze wyrzucone w błoto.
                          Maczałaś w tej amatorszczyźnie paluszki- Istoto O Wielu Nickach?
                          • Gość: jak wyzej Re: pozytywny wizerunek firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cn.net.pl 21.08.08, 18:57
                            uccello napisała:

> U wielu widzów pozytywny wizerunek firmy PZU został pzez tę
                            kampanię
                            > zachwiany.O ile było czym chwiać.
                            > Pieniądze wyrzucone w błoto.
                            niekoniecznie
                            widocznie target byl inny. idioci nie potrzebują ubezpieczenia, ich
                            zawsze zly los omija szerokim lukiem
                            • Gość: Ania Udziały skarbu państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 23:42
                              Należy wziać pod uwagę, że udziały skarbu państwa w PZU są znacze,
                              motywy emitowania komunikatu, o którym mowa, byłyby zapewne inne w
                              przypadku w pełni prywanej firmy ubezpieczeniowej.
                            • ibulka Re: a mnie się wydaje 23.08.08, 14:52
                              że PZU po prostu życzy ludziom bezpiecznych wakacji i podróży, ale ja jestem
                              ogólnie pozytywnie nastawiona zawsze...
                            • uccello Re: pozytywny wizerunek firmy pizetju 23.08.08, 17:48
                              Gość portalu: jak wyzej napisał(a):
                              > widocznie target byl inny. idioci nie potrzebują ubezpieczenia,ich
                              > zawsze zly los omija szerokim lukiem

Miażdżąca doprawdy riposta:)

a co do spotu:
                              "Słoneczne" obrazki wakacyjne, migają zbyt szybko( na cały spot
                              30sek.),żeby widz, który- nie oszukujmy się -włącza sobie w mózgu
                              przerwę na reklamy, wychwycił subtelnie podane informacje o
                              zagrożeniu-np.

mamusia się opala, tatuś griluje, na tle wody wielkiej i czystej -
                              pytanie w domyśle -gdzie są dzieci?

tatuś zakopany po szyję w piachu, dzieci szaleją na brzegu, gdyby
                              któreś bryknęło do wody, ojciec mógłby co najwyżej zmówić litanię

Przekaz trafiający do przeciętnego widza jest taki:

WAKACJE -słońce, śmiech , beztroska. Niestety nie wszyscy z wakacji
                              wracają. To możesz być także Ty.
                              i wtedy- hasło:
                              w trosce o bezpieczeństwo- PZU

Pachnie to świętoszkowatą hipokryzją i demagogią:
                              chodzi nam tylko o twoje dobro, a tak wogóle to zapamiętaj PZU PZU
                              PZU

Jeśli to jest budowanie pozytywnego wizerunku firmy -to ja dziękuję.
                              Naród naprawdę nie jest tak naiwny i głupi.
                              • Gość: jak wyzej Re: pozytywny wizerunek firmy pizetju IP: *.cn.net.pl 27.08.08, 17:18
                                > Naród naprawdę nie jest tak naiwny i głupi.
                                w pewnym sensie jest :)
                                gdyby nie był, to ten spot (i miliony innych podobnych) nigdy by nie
                                powstal

tu akurat nie chodzi glupotę, ale o zwykle mechanizmy rzadzace
                                ludzka psychiką

nalezy pamietac, ze w tym przypadku mamy do czynienia z manipulacją
                                i graniem na ludzkich emocjach i instynktach.
                                swiadomie mozesz sobie wiedziec, ze to zwykla sciema i reklama jak
                                kazda inna.
                                ale mozg jednak w pewnym stopniu zapamieta, ze pizetju to
                                bezpieczenstwo, opieka, ochrona, cieplo itd
                                niestety tak dziala ludzka psychika i nic na to nie poradzimy.
                                • uccello niezbyt pozytywny wizerunek firmy pizetju 27.08.08, 18:24
                                  > nalezy pamietac, ze w tym przypadku mamy do czynienia z
                                  manipulacją
                                  > i graniem na ludzkich emocjach i instynktach.
                                  > swiadomie mozesz sobie wiedziec, ze to zwykla sciema i reklama jak
                                  > kazda inna.
                                  > ale mozg jednak w pewnym stopniu zapamieta, ze pizetju to
                                  > bezpieczenstwo, opieka, ochrona, cieplo itd
                                  > niestety tak dziala ludzka psychika i nic na to nie poradzimy.

Rozumiem, że takie są założenia, by nie powiedzieć -pobożne życzenia
                                  firmy pizetju.

Mnie, świadomie i nieświadomie zalewa fala irytacji na myśl o tej
                                  firmie. Głównie ze wzgędu na poziom serwowanych reklam i owe -z
                                  finezją cepa zastosowane myki psychologiczne. Zresztą, pomijając
                                  odstręczającą (naprawdę!) OBŁUDĘ ( chodzi nam o Twoje bezpieczeństwo
                                  PZU PZU PZU) i NIELOGICZNOŚĆ tej reklamy (film edukacyjny i z tego
                                  żaden ,to co wynika ze spotu to: ubezpiecz się tu i tu, a nic ci się
                                  nie stanie ) ,
                                  to dyskwalifikuje tę kampanię BŁĄD
                                  - moim zdaniem ,jako odbiorcy, fatalny.
                                  Jeśli chodzi o NASTRÓJ - a to wpływa na naszą podświadomość
                                  najsilniej , spot podzielony jest na dwie części
                                  - wakacyjną- majorową, pogodną
                                  - i minorową- rodzice dostają wiadomość o śmierci dzieci/dziecka
                                  W finale ( zwykle naistotniejsze , najbardziej ważkie informacje
                                  przekazujemy z puencie) widzimy
                                  rozpaczajacych po stracie bliskich ludzi
                                  i zaraz potem logo PZU

jeśli to Ci się kojarzy z bezpieczeństem , opieką, ochroną , ciepłem
                                  to najwyraźniej pochodzimy z innych układów słonecznych.

To, że reklama stara się uderzyć w nasz czuły punkt, to jasne. Robi
                                  się badania- rodzaj wywiadu, żeby dowiedzieć się ,że dla kobiet
                                  np.arcy ważne jest POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA.
                                  I -że tak poetycko powiem ssSSRRRRRRuuu! Bezpieczeństwo w sloganach
                                  reklamowych zapewniają nam podpaski, dezodoranty, dzięki jakiejś
                                  margarynie , sokowi czy batonowi możesz mieć pewność ,że Twoi bliscy
                                  bedą zdrowi i dostaną wszystko czego potrzebują, dzięki odkryciom
                                  naukowców, możesz pewnie patrzeć w przyszłość używając kremu X...

Litości żebrzę. I więcej finezji .Panie i Panowie Copyraiterzy.
                                  Nie mam telewizora , więc kiedy zobaczę ciąg reklam - w hotelowym
                                  telewizorze np., to mam siniec powyżej mostka. Tak mi szczęka opada
                                  ze zdziwienia, czym ludzi futrują między punktami programu.

a, "marchewkę kupiłeś?!!!" mi się podobało:))

• Gość: jak wyzej Re: niezbyt pozytywny wizerunek firmy pizetju IP: *.cn.net.pl 27.08.08, 20:29
                                    uccello napisała:

> Rozumiem, że takie są założenia, by nie powiedzieć -pobożne
                                    życzenia
                                    > firmy pizetju.
                                    nie uwazam, ze to są pobozne zyczenia. jest cos takiego jak
                                    swiadomosci i nieswiadomosc.
                                    to tak jak z reklamą np. jakeigos kosmetyku. kazdy wie, ze zaden
                                    krem cie nie odchudzi, nie zlikwiduje wszystkich zmarszczek, nie
                                    odmlodzi itd, ale jesli juz pojdziemy do sklepu to
                                    najprawdopodobniej wezmiemy do reki wlasnie ten krem, ktory znamy, z
                                    ktorym mamy upowiazane przyjemne skojarzenia. konsumenci robia to
                                    automatycznie, bezmyslnie. i tak jest ze wszystkimi batonikami,
                                    napojami, proszkami i masłami. i cala kauzela sie kreci.

> Mnie, świadomie i nieświadomie zalewa fala irytacji na myśl o tej
                                    > firmie.
                                    nie mozesz powiedziec co cie nieswiadomie zalewa :)
                                    tutaj nalezaloby sie posluzyc jakims sprytnym testem
                                    psychologicznym. dopiero wtedy mozna ocenic prawdziwy wplyw tej
                                    reklamy.

Zresztą, pomijając
                                    > odstręczającą (naprawdę!) OBŁUDĘ ( chodzi nam o Twoje
                                    bezpieczeństwo
                                    > PZU PZU PZU)
                                    mowiac o obludzie poruszasz sie caly czas w sferze swiadomosci.

> i NIELOGICZNOŚĆ tej reklamy
                                    dla mnie ta reklama jest bardzo logiczna.

(film edukacyjny i z tego
                                    > żaden ,
                                    jest to reklama, ktora ma udawac taki wlasnie film

to co wynika ze spotu to: ubezpiecz się tu i tu, a nic ci się
                                    > nie stanie ) ,
                                    nie
                                    dla mnie wynika:
                                    "bądź ostrożny, uważny. nie zapominaj, jak cenne jest twoje zycie"
                                    (i bądź nam wdzieczny, bo pzu jest kochaną firmą, ktorej zalezy na
                                    wszystkich ludziach, wiec zrobilismy ten spot i wykupilismy czas
                                    antenowy dla TWOJEGO dobra i bezpieczenstwa. tacy szlachetni
                                    jestesmy!!!)

dla mnie jest to JEDNOZNACZNA i OCZYWISTA interpretacja
                                    ale jak czytam to forum co coraz bardziej przekonuje sie, ze chyba
                                    jestem nienormalna

> to dyskwalifikuje tę kampanię BŁĄD
                                    > - moim zdaniem ,jako odbiorcy, fatalny.
                                    nie wiem
                                    moze ta grupa osob z tego forum jest zbyt malo reprezentatywna?

naprawde ciekawa jestem jak calosc spoleczenstwa odebrala te
                                    kampanie.
                                    dla mnie jest to udana reklama (co nie oznacza, ze moralnie
                                    jednoznaczna-ale w mediach takie slowo nie istnieje, wiec problemu
                                    nie ma)

> Jeśli chodzi o NASTRÓJ - a to wpływa na naszą podświadomość
                                    > najsilniej , spot podzielony jest na dwie części
                                    > - wakacyjną- majorową, pogodną
                                    > - i minorową- rodzice dostają wiadomość o śmierci dzieci/dziecka
                                    > W finale ( zwykle naistotniejsze , najbardziej ważkie informacje
                                    > przekazujemy z puencie) widzimy
                                    > rozpaczajacych po stracie bliskich ludzi
                                    > i zaraz potem logo PZU
                                    >
                                    > jeśli to Ci się kojarzy z bezpieczeństem , opieką, ochroną ,
                                    ciepłem
                                    > to najwyraźniej pochodzimy z innych układów słonecznych.
                                    ok
                                    moj błąd

najpierw jest lęk i "osłabienie" czujnosci widza, a dopiero potem
                                    mozna skojarzyc firme z pozytywnymi odczuciami

> Litości żebrzę. I więcej finezji .
                                    ok
                                    czyli rozmawiamy o wszystkich reklamach, czy o tej jednej?

> a, "marchewkę kupiłeś?!!!" mi się podobało:))
                                    nie znam :)
                                    gdzie to bylo?
                                    • uccello Re: niezbyt pozytywny wizerunek firmy pizetju 27.08.08, 22:57
                                      > > Litości żebrzę. I więcej finezji .
                                      > ok
                                      > czyli rozmawiamy o wszystkich reklamach, czy o tej jednej?
                                      ***************************************************************
                                      Widzisz znamienne jest ,że sama mówisz o tym CZYMŚ –nie kampania
                                      społeczna, jeno r.e.k.l.a.m.a. Bo owa troska o bezpieczeństwo to
                                      licha, widoczna jak na dłoni ściema- liczy się zareklamowanie marki.
                                      I widz tę hipokryzję CZUJE. Ni e tylko pojmuje rozumem.

 czyli rozmawiamy o wszystkich reklamach, czy o tej jednej?

*************************************************************
                                      Rozmawiamy o wpadkach w reklamie
                                      i tych pojedynczych drobiazgach,
                                      i całych nieudanych spotach ( jak w przypadku pizetju)
                                      i schematach wykorzystywanych do znudzenia i niezbyt umiejętnie
                                      przez twórców reklam -coś w stylu-a teraz wam drodzy telewidzowie za
                                      pomocą łopaty i cepa wpłyniemy na podświadomość. To są takie czary,
                                      że nie macie o tym biedne żuczki pojęcia.

> > a, "marchewkę kupiłeś?!!!" mi się podobało:))
                                      > nie znam :)
                                      >gdzie to było?
                                      w telewizji:)
                                      pl.youtube.com/watch?v=Ao8sMKINAFI

mimo ,że nie jestem fanką filmów akcji, ten spot obejrzałam z
                                      przyjemnością kilka razy, choreografia występów pana z wąsem,
                                      scenografia, montaż, dobrane typy aktorów, tempo, wszystko -łącznie
                                      z kurzem wydobywającym się z kapcia jest dopracowane perfekcyjnie. M

No i puenta -świeża jak marcheweczka!
                                      • Gość: jak wyzej Re: niezbyt pozytywny wizerunek firmy pizetju IP: *.cn.net.pl 04.09.08, 12:39
                                        > Widzisz znamienne jest ,że sama mówisz o tym CZYMŚ –nie kampania
                                        > społeczna, jeno r.e.k.l.a.m.a. Bo owa troska o bezpieczeństwo to
                                        > licha, widoczna jak na dłoni ściema- liczy się zareklamowanie
                                        marki.
                                        > I widz tę hipokryzję CZUJE. Ni e tylko pojmuje rozumem.
                                        i co z tego?
                                        w razdej reklamiejest hipokryzja.
                                        pani pokazuje nam krem, zebysmy zmarszczek nie mialy, a nie po to,
                                        zeby zarobic na nas.

> Rozmawiamy o wpadkach w reklamie
                                        > i tych pojedynczych drobiazgach,
                                        nie. ja z toba rozmawiam na temat tego, co zrobilo PZU.

• Gość: naiwna Re: niezbyt pozytywny wizerunek firmy pizetju IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 00:35
                                      Gość portalu: jak wyzej napisał(a):

"jest cos takiego jak
                                      swiadomosci i nieswiadomosc."

I jest też PODświadomość, o którą ci chyba chodziło? tyle że
                                      NIEświadomy/ma jesteś różnicy?
                                      • Gość: jak wyzej czy mozesz wyjasnic? IP: *.cn.net.pl 04.09.08, 12:36
                                        tak. nie jestem swiadomy/a

szczegolnie po przeczytaniu tego
                                        Podświadomość – termin wprowadzony do psychologii przez Dessoira,
                                        często błędnie utożsamiany z pojęciem przedświadomości w teorii
                                        Freuda. W polskich tłumaczeniach dzieł Freuda niekiedy (obok terminu
                                        pozaświadomość) zastępuje pojęcie nieświadomość.
                                        pl.wikipedia.org/wiki/Pod%C5%9Bwiadomo%C5%9B%C4%87
                • kadanka Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 18:57
                  tzn gdyby byli ubezpieczeni, toby nie mieli wypadku?...:D ee, to sie
                  kupy nie trzyma. tez jestem za wersja ze placza ze smutku, bo dzieci
                  nieubezpieczone i zadnych pieniedzy nie bedzie:D
              • nessie-jp Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 22:10
                the_dzidka napisała:

> Oczywiście, że nie robi jej bezinteresownie, i jest to w pewnym
                > sensie reklama FIRMY. Ale nie POLISY,

Co za różnica? I tak wyszło niesmacznie i hienowato
            • Gość: asdaa Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.bsk.vectranet.pl 21.08.08, 12:59
              Jesli ktoś jeździ
              > bezpiecznie, nie potrzebuje żadnych ubezpieczeń na życie, prawda?
              nieprawda, wypadki powodują taż inni
              pozdrawiam
              • Gość: luukasz4 Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.med.uni-heidelberg.de 21.08.08, 14:20
                Oczywiscie, nie jest prawda, ze jezdzacy bezpiecznie nie umieraja w
                wypadkach, to bylo tylko takie przejaskrawienie na uzytek
                wypowiedzi :-). Jak to zawazyl ktos powyzej, reklama wprost
                sugeruje, ze ubezpieczony nie mial by wypadku. A to jest grube
                naduzycie i bledna logika. I nikt mnie nie przekona ze PZU zrobilo
                reklame spoleczna. Oni zrobili normalna reklame (nawet jesli nie
                konkretnej oferty, to firmy) UDAJACA reklame spoleczna. I do tego
                niesmaczna. Ale jak widac, wielu ludzi dalo sie nabrac.
                PS, przepraszam za brak polskich znakow.
            • Gość: vip22 Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.urpl.gov.pl 22.08.08, 10:25
              Oj biedny żuczku, myślisz, że jak jeździsz bezpiecznie to nic ci nie
              grozi na drodze? Albo jesteś młodym kierowcą, albo nie masz
              doświadczenia jak poruszają się kierowcy po drogach lub też wogóle
              nie masz prawa jazdy (myślę, że to jest nabliższe prawdy). Tak więc
              na drodze nie możesz czuć się bezpiecznie, ponieważ jeżeli ty nie
              zrobisz komuś krzywdy to może się zdarzyć, że ktoś tobie,
              nieświadomemu uczestnikowi ruchu, zrobi krzywdę wyprzedzając na
              trzeciego, zasypiając za kierownicą... etc. Jest tyle różnych
              nieprzewidywalnych sytuacji na drodze, że stwierdzenie, że skoro
              poruszam się po drodze bezpiecznie to nic mi nie grozi jest
              conajmniej nie na miejscu.
            • Gość: zawiedziony Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 15:09
              Dostał ktoś kiedyś odszkodowanie z PZU? Ile czekaliście? Ile nieuczciwi
              pracownicy tacy jak np. Władysław Moci...r z Parczewa? wodzili was za nos i
              mataczyli
          • tanczacy.z.myslami Re: Wpadki w Reklamach !! 22.08.08, 12:05
            the_dzidka napisała:

> Przecież to nie jest reklama, na litość boską!

Film puszczany w czasie reklamowym, między reklamą knorra a innego actimela _jest_postrzegany_ jako reklama, czy tego chcemy czy nie chcemy
            • the_dzidka Re: Wpadki w Reklamach !! 23.08.08, 23:45
              > Film puszczany w czasie reklamowym, między reklamą knorra a innego
              actimela _je
              > st_postrzegany_ jako reklama, czy tego chcemy czy nie chcemy

Nie odpowiadam za to, że niektórzy ludzie "postrzegają" bezmyślnie.
              • Gość: anka Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.telsat.wroc.pl 26.08.08, 14:48
                Pzu faktycznie chwyta się brzytwy; Zientarski i jego popisy, teraz
                to...ble
        • Gość: Kraftwerk Rozlana benzyna i wybuch IP: *.chello.pl 21.08.08, 14:45
          W ostatniej scenie widzę, że na stacji benzynowej wokół samochodu
          jest coś, jakby bajorko, świeci się to, jak kałuża, więc tak to
          interpretuję, że tam jest rozlane paliwo, oni zaraz odpalą samochód
          i...bum! Cała rodzinka wyleciała w powietrze! To podobno
          nieuniknione, jak się w taką benzynową kałużę wjedzie. Radzę
          przyjrzeć się tej scenie z samochodem na stacji.
        • Gość: karolek Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 17:17
          może to płacz ze wracają cali i ubezpieczenie sie zmarnowało... :D:D:D:D:D
          beznadziejna reklama.... a reklama jakich tam telefonów: siedzą cztery albo trzy
          osoby podają sbie piłke... nagle koles łapie i z wielkiej gąbki o dziwnym
          kształcie leci na niego woda... to dopiero bzdura...
        • aiczka Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 19:21
          Reklamy ubezpieczen zawsze byly wpadkowate. Hasla czesto sugeruja, ze
          ubezpieczenie ZAPOBIEGA wypadkom, kradziezom itp. Zapewne na zasadzie przekory -
          wiadomo, jak sie nie ubezpieczysz to zaraz sie cos stanie ^_^
        • Gość: misio Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 21:18
          Reklama ubezpieczen na zycie, chyba PZU. Rodzinka na wakacjach,
          > pisza kartke, chyba do rodzicow -"reszte opowiem, jak wroce".

Za każdym razem jak widzę ten motyw to sie zastanawiam, po kiego
          grzyba ona pisze kartkę z podróży skoro szybciej będzie w domu i
          odwiedzi mamusię niż dojdzie kartka.
          • Gość: jowita771 Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 06:58
            > Za każdym razem jak widzę ten motyw to sie zastanawiam, po kiego
            > grzyba ona pisze kartkę z podróży skoro szybciej będzie w domu i
            > odwiedzi mamusię niż dojdzie kartka.

Bo to przy okazji reklama Poczty Polskiej - twoja kartka będzie w domu przed tobą
        • palya Re: Wpadki w Reklamach !! 23.08.08, 12:41
          a ja to widze tak (odnosnie pzu)
          wiadomo, ze wielu ludzi ma obowiązkowe ubezpieczenie oc w pzu.
          im wiecej wypadków, tym więcej wypłaconych odszkodowań
          im mniej wypadków, tym mniej wypłaconych odszkodowań.
          tutaj w interesie ubezpieczyciela jest, aby zmniejszyc ilosc
          wypadków, a ubezpieczenie oc i tak jest obowiązkowe i duza szansa,
          ze je wykupisz w pzu.
          gdzie wy tam widzieliscie reklame ubezpieczen na zycie?
          jakim zwyrodnialcem trzeba być aby wziąć pod uwagę możliwosc, ze
          rodzina płącze bo zmarli nie byli ubezpieczeni i kasy nie bedzie??/
          ten kto to napisał, to chyba nigdy nie stracił kogos bliskiego.

mi sie ten spot podoba, jesli dotrze do chociaż jednej osoby i
          zapobiegnie tragedii na drodze - popieram.
        • Gość: magda Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:03
          taka reklama, ze z pracy bedzie sie wychodzic o jedna trzecia
          szybciej, cos tam ze rachunki jedna trzecia nizsze a wakacje jedna
          trzecia dluzsze, a z jakiej paki jak wszystko skracaja?? to raczej
          nie byla wpadka tylko celowy zabieg ale ja sie nie dalam nabrac :P
      • tiresias Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 12:44
        u nas na śląsku wszyscy tak mówią. jest śmiesznie
        • Gość: Leppiej Actimel albo Danonki IP: *.ing.uj.edu.pl 21.08.08, 14:59
          ... juz nie pamietam o ktora z tych padlin chodzilo. W kazdym razie
          na wstepie jakis tam pan "doktór" a potem ujecie "laboratorium" z
          duza liczba "naukowcow" w bialy kitlach i jeden z tych "uczonych"
          plci zenskiej udaje ze patrzy przez mikroskop, tylko ze robi to ze
          zlej strony. Sprzet jest ustawiony statywem w strone pani, stolik na
          granicy zasiegu rak, tubus skrecony o 180º i pani mocno pochylona
          aby siegnac go okiem przez ten statyw, ktory przeszkadza.

Mysle, ze dostali mikroskop z tubusem obroconym o 180º na czas
          transportu aby nie wystawal poza obrys podstawy. No i jak dostali,
          tak go zostawili :).
    • tou Re: Wpadki w Reklamach !! 19.08.08, 19:37
      Tej kampanii PZU to ja na początku nie rozumiałam. Myślałam, że Ci rodzice
      płaczą ze wzruszenia, że dostali tą kartkę, ale potem dopiero zajarzyłam o co
      chodzi. W sumie racja. Promują bezpieczną jazdę by wypłacać mniej odszkodowań.
      • Gość: B. Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 19:50
        No nie wiem czy promują bezpieczna jazdę... ta panna która pisze kartkę jadąc na
        motorze na plecach chłopaka chyba nie jest zbyt rozsądna:)
        • Gość: zuz Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.gprs.plus.pl 19.08.08, 20:35
          B. pisze:

"No nie wiem czy promują bezpieczna jazdę... ta panna która pisze
          kartkę jadąc na
          motorze na plecach chłopaka chyba nie jest zbyt rozsądna:)"

No właśnie na tym polega ta kampania! Pokazując, czego robić nie
          należy.
          Bo ludziom trzeba kawe na ławę. gdyby pokazali jak należy się
          zachowywać, to połowa plebsu by nie zrozumiała. Ale widać, że nawet
          tej wersji niektórzy nie kumają...

• Gość: Fox Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 22:43
            Gość portalu: zuz napisał(a):

> No właśnie na tym polega ta kampania! Pokazując, czego robić nie
            > należy.
            > Bo ludziom trzeba kawe na ławę. gdyby pokazali jak należy się
            > zachowywać, to połowa plebsu by nie zrozumiała.

Jak by tu....
            Taaa... bez tych kampanii czy jakowej reklamy nikt by nic nie wiedział.
            Gdyby nie reklamy to wszyscy mieliby: zasrane kible, pożółkłe od brudu i rdzy
            wanny i umywalki, zasyfiałe kuchnie z piramidami zaskorupiałych naczyń i
            robactwem, lepiące sie od g... podłogi, poplamione i niedoprane ciuchy, wygnite
            zęby, śmierdzące pachy, hordy wygłodniałych psów i kotów, a baby nie miałyby
            pojęcia po co są podpaski i jak ich używać "w te trudne dni".
            • Gość: L. Re: Wpadki w Reklamach !! IP: 77.252.18.* 23.08.08, 13:19
              Bardzo mnie ubawiłeś/aś :)) już mi się lepiej zrobiło po początkowym
              niesmaku, że nawet na forum humorystycznym wcale nie jest śmiesznie,
              tylko standardowo ludzie na siebie naskakują i sobie dogryzają...
              Dzięki! :)
            • pancwynar I co chciałeś udowodnić 13.10.08, 12:31
              Gość portalu: Fox napisał(a):

[...]
              > Jak by tu....
              > Taaa... bez tych kampanii czy jakowej reklamy nikt by nic nie
              wiedział.
              > Gdyby nie reklamy to wszyscy mieliby: zasrane kible, pożółkłe od
              brudu i rdzy
              > wanny i umywalki,[...]" [ciach! itd.]

jak by tu...
              Dokładnie tak!
              Zachowujesz się jak wszyscy, którzy reagowali szokiem, zdziwieniem,
              niedowierzaniem na cykl dokumentalny o angażach, "kastingach" do sex
              zapasów w wiejskich dyskotech (przepraszam - zapomniałem tytułu).
              -"To się dzieje naprawdę?"
              -"To nie możliwe!" etc.
              Ale WŁAŚNIE taka jest Polska C. I WŁAŚNIE z reklam czerpią oni swoją
              wiedzę o świecie. I nieraz ma to POZYTYWNY wpływ na ich (i pośrednio
              nasze) życie - właśnie TAK, jak to byłeś łaskaw opisać.
              Bo mają czyściej w klopie, w wannie, pod pachami. Bo ktoś pokazał
              im, ze tak wypada.
              Poczytaj opracowania fachowców (medioznawców, socjologów); zrozum,
              jak olbrzymi wpływ mają reklamy na społeczeństwo.
              A to co byłeś łaskaw ironicznie opisać TAK się właśnie odbyło -
              część ludzi Z REKLAM dowiadywało się, że można, że trzeba, że wypada
              zadbać o siebie, otoczenie etc.
              Masz w rodzinie/wśród znajomych lekarza/farmaceutę? Spytaj się o co
              pytają ludzie w aptece/gabinecie. O co proszą.
              Z takich opowiadań to ja sam mógłbym tu niezły wątek utworzyć.
              Ale dość o tym - to Forum Humorum.:)
              pozdr.
      • Gość: matka polka Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:23
        kurczę, też myślałam że oni tak ze wzruszenia... Mogli jakieś zwłoki
        rozciągnięte na asfalcie pokazać, to byłoby jasne dla blondynek,
        nie?
        • Gość: gość-ówa wiedzialam, ze ludzie są durni, ale nie myslalam, IP: *.cn.net.pl 21.08.08, 18:36
          ze az tak

jednak trzeba do podstawowki wprowadzic podstawy marketingu,
          psychologii i reklamy

inaczej narod bedzie sie blaznil takimi wypowiedziami jak te
          o "reklamie" pzu
          • Gość: agusia Re: wiedzialam, ze ludzie są durni, ale nie mysla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 22:32
            Gość portalu: gość-ówa napisał(a):

> ze az tak
            >
            >
            > jednak trzeba do podstawowki wprowadzic podstawy marketingu,
            > psychologii i reklamy
            >
            >
            > inaczej narod bedzie sie blaznil takimi wypowiedziami jak te
            > o "reklamie" pzu

Ta reklama ( bo moi zdaniem zdecydowanie to nie jest kampania
            społeczna) emitowana jest między reklamami podpasek a proszku do
            prania - wiec siłą rzeczy mało ktory widz ogląda ją uważnie i
            zastanawia się nad jej treścią. Ponieważ widzi nieszczęście
            dotykające kogoś i zaraz potem logo PZU - skrót myślowy nasuwa się
            sam....- ubezpiecz się to Ci się nic nie stanie.
            Zbłażnili się twórcy tego "dzieła" licząc właśnie na taki efekt i na
            nieuwagę a może na "durnotę" ludzką licząc. To obrzydliwa,
            niesmaczna, żerująca na uczuciach reklama, łamiąca podstawy zwykłej
            ludzkiej przyzwoitości.
      • feminasapiens Re: Wpadki w Reklamach !! 23.08.08, 11:44
        tou napisała:

> Tej kampanii PZU to ja na początku nie rozumiałam. Myślałam, że Ci
        rodzice
        > płaczą ze wzruszenia

Nie każde "ci" piszemy wielką literą.

Ortografia się kłania :-)
    • Gość: ad Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.cable.smsnet.pl 20.08.08, 07:19
      Ja tylko żałuję, że u nas takich reklam nie robią..

www.youtube.com/watch?v=8usU59Hqj-k

(reklamy z tej serii są wyjątkowo zabawne)

A nie że ta pasta czyści, proszek wybiela, sprzęt krawaty wiąże a tamten usuwa
      ciąże. Nie dość, że latynoski to jeszcze taki nudny ten nasz kapitalizm.
      • Gość: yeah Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.ispgateway.de 20.08.08, 07:57
        www.youtube.com/watch?v=3Na8o4G0tvA&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=rhZFOVDgrYg&feature=related
        funny as hell ;-D
        • zzdano Re: Wpadki w Reklamach !! 20.08.08, 10:32
          Czy ktoś zauważył, że w durnej reklamie "Siła Actimela", gdzie baba
          idzie do pracy, ma lunch z przyjaciółmi i biegnie na następne
          spotkanie, pojawia się mały rowerek dziecięcy na końcowej scenie,
          kiedy ona wchodzi do domu?
          Coś tu chyba jest nie tak.

1. Jeśli baba ma dziecko i dajmy na to jest samotną matką, to co z
          niej za matka, skoro o godzinie 23:55 wraca dopiero od Tomka z
          kolacji? Z kim dziecko było w domu do tej pory?

2. Jeżeli baba ma męża i to mąż zostaje w domu z dzieckiem, to po
          kiego grzyba lata na spotkania i kolacje z Tomkiem?

hehe.
          Wpadka reżyserska :)

• zzdano Re: Wpadki w Reklamach !! 20.08.08, 10:35
            ehh, n ie jestem blondynką z dowcipów, ani wogóle, poprzedni post
            jest wynikiem zbyt dlugich paznokci i pomylki z kontrolfał kontrolce.
            co do tematu- chciałam napisać, że rzekomy rowerek jest napewno
            elenentem dekoracji, przytoczone dziecko zapewne też ;)
            • turbo_wesz Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 12:34
              > ehh, n ie jestem blondynką z dowcipów, ani wogóle

nawet jakbyś była, to i tak nie ma się z czego tłumaczyć
    • sundry Re: Wpadki w Reklamach !! 20.08.08, 10:50
      Mnie najbardziej dziwiła pora tej kolacji,o 24 się wraca z restauracji?A potem
      rano niewyspana i musi się szprycować actimelem:)
    • tou Re: Wpadki w Reklamach !! 20.08.08, 11:11
      Różowa siła wywabiania. Jakaś kobieta ma problem z plamami, aż tu nagle nie
      wiadomo skąd pojawia się laska w różowej koszulce z wybielaczem i tekstem: "Nie
      martw się. Jest na to sposób"
      Skąd te baby się biorą? Wyrastają spod podłogi? :) hehe
      • Gość: zzdano Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:14
        Baby jak baby. Mnie ciekawi po co kobiecie w podręcznej torebce
        Vanish\Perwol\Dosia.Gdzie by sie nie pojawila kino\spacer\szkola-
        zawsze ma to ustrojstwo pod ręką.
        • chomsterek Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 13:19
          Gość portalu: zzdano napisał(a):

> Baby jak baby. Mnie ciekawi po co kobiecie w podręcznej torebce
          > Vanish\Perwol\Dosia.Gdzie by sie nie pojawila kino\spacer\szkola-
          > zawsze ma to ustrojstwo pod ręką.

Vide - dziewczyna z reklamy Perwolla. Bal/przyjęcie, a ona z butelką
          owego specyfiku w rękach. I nawet nie ma torebki, z której mogłaby
          go wyciągnąć ;)
          • Gość: kookiness bo to jest rzeczywistość równoległa IP: *.chello.pl 21.08.08, 16:38
            kreowana na potrzeby reklam. rzeczywistość w której przeciętna kobieta: spędza całe życie w domu, gdzie rozmawia z delmą, karmi dzieci od rana do nocy jogurtami joglobelli, które uwielbia, poza tym robi mężowi obiadek z przyprawą/sosem knorr i z drżeniem dłoni i zimnym potem na karku czeka aż spróbuje i powie, że dobre. poza tym kobiety noszą ze sobą w torebce wspomnianie perwole, a jak się spotykają na pogaduchy to zaczynają od tego, co im ostatnio najlepiej pomaga na pracę jelit. reklamy zrobione są bez najmniejszego mrugnięcia okiem. to już wolę coś, co jest totalnie absurdalne, ale nie udaje rzeczywistości. czy jest dobre czy słabe. potrzebę konsumenta. parę paletek z heja i pana lodzika śpiewającego disco polo. papierowego ludzika który jest w pracy i nie ma czasu ubezpieczyć swego papierowego autka. itd.
            • nessie-jp Re: bo to jest rzeczywistość równoległa 21.08.08, 22:16
              Zapomniałeś dodać, że w owej równoległej rzeczywistości panie
              specjalistki-lekarki poznaje się po tym, że mają okulary w grubej, czarnej,
              plastikowej oprawce i rozmawiają ze swoim sedesem o najnowszym Domestosie.
            • tanczacy.z.myslami Re: bo to jest rzeczywistość równoległa 22.08.08, 11:54
              Gość portalu: kookiness napisał(a):

> rzeczywistość w której przeciętna kobieta: spędza
              > całe życie w domu, gdzie rozmawia z delmą,

No wiesz, jakbym cały czas spędzał wyłącznie w domu, to też bym zaczął w końcu rozmawiać z delmą czy innym smarowidłem. Ale to uleczalne :)
            • the_dzidka Re: bo to jest rzeczywistość równoległa 23.08.08, 23:37
              > reklamy zrobione są bez najmniejszego mrugnięcia okiem.

I właśnie w tym tkwi sedno sprawy.
      • kochanica-francuza Re: Wpadki w Reklamach !! 20.08.08, 23:39
        jeszcze gorsi byli wyrastający spod podłogi panowie w typie "młody Chajzer"
      • kookiness w tej samej reklamie vanisha 21.08.08, 12:35
        z dziećmi, które nie mają się jak bawić, tylko brudzić koszulkę tak, żeby plamy nie zeszły, czytając przepis(?) jak to zrobić z jakiejś księgi(?). normalne dzieci w tym wieku bawią się w indian albo innych kosmitów, a te jakieś takie niedorobione.

poza tym intryguje mnie, czemu jogobella, której nigdy nie kupię za sam poziom głupoty reklam, zatrudnia pijanego kamerzystę i montażystę. te dukające o owocach zerwanych "sekszaczka" baby chowają się po prostu po kątach ekranu, na którego środku mamy wnętrze pokoju czy coś tam, a zmontowane to jest tak, żeby podkreślić fakt, że nie potrafią sklecić zdania poprawnie i płynnie.
        • asiek281 Re: w tej samej reklamie vanisha 21.08.08, 13:25
          SUPER! Sekszaczka - też to słyszę i zawsze się zastanawia skąd tego
          babsztyla wzięli!?
          • Gość: m Jogobella - najdurniejsza reklama IP: 78.133.159.* 21.08.08, 14:21
            I jeszcze cytuję "w jogobeli owoce SOM chrupiące" - niedobrze mi jak
            słyszę tę reklame, skutecznie zniechęca mnie do zakupu. Dla zasady
            nie kupuję
            • Gość: antyJogobella owoce som takie soczyste IP: 80.50.231.* 21.08.08, 14:26
              a najbardziej mnie rozwala, że chyba nie ma ani jednej wersji
              reklamy Jogobelli, w której jagody nie "SOM", a panie nie "jedzOM"
              jogurtów. nie wiem czemu to ma służyć. i czemu to "sOM" jest jeszcze
              tak strasznie i dobitnie wypowiadane. też dla zasady nie kupuję
              Jogobelli.
              • Gość: WaterProof Re: owoce som takie soczyste IP: *.icpnet.pl 21.08.08, 15:01
                Do szału mnie doprowadza "Wszystko co potrzebuję". Wszystko, czego potrzebuję,
                głupia babo! Co producenci reklam mieli z języka polskiego???
                • Gość: jaija Re: owoce som takie soczyste IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 16:43
                  W wielu reklamach są błędy, np. w reklamach Jogobelli (znowu!) kretyn śpiewał "weź sobie TĄ owocową rozkosz"! Potem przeprawili na "tę", ale za jakiś czas słucham i uszom nie wierzę - TĄ jak byk!
                  Ja rozumiem, że większość ludzi tak mówi, ale póki co, poprawna forma biernika brzmi "tę".
                  A co do bab, to moja mama zawsze wydziwia, że one już od razu z czyms tam lecą do danej ofiary losu :D
                  • eovin Re: owoce som takie soczyste 21.08.08, 22:17
                    Obie formy: "tę" i "tą" w bierniku są już jakiś czas poprawne. Ale oczywiście historycznie umotywowana jest ta pierwsza i jak to powtarzali nam na studiach językoznawcy "bardziej poprawna" od tej drugiej formy ;)

Niby poprawne, ale mnie też razi...
                    • Gość: Iwona Reklama Jogobelli - wygrywa!!! IP: 213.199.195.* 23.08.08, 14:09
                      W moim rankingu reklama tego jogurtu bije swoim poziomem wszystkie
                      inne. Nawet jestem w stanie przełknąć "som" czy "sekszaczka", ale ta
                      fanatyczka, która mówi, że jogutr je na śniadanie, na lunch i na
                      kolację mnie dobija. Brzmi to jak pochwała anoreksji lub co najmniej
                      opętanie.
            • Gość: aankaa Re: Jogobella - najdurniejsza reklama IP: *.acn.waw.pl 21.08.08, 21:46
              Gość portalu: m napisał(a):

> I jeszcze cytuję "w jogobeli owoce SOM chrupiące" -

kumulacja dla tego kto znajdzie "chrupiące owoce" w _jakimkolwiek_ jogurcie
              • biedronka202 Re: Jogobella - najdurniejsza reklama 22.08.08, 09:15
                ano SOM chrupiące...jeśli suszone ;)
              • Gość: Amy Re: Jogobella - najdurniejsza reklama IP: 84.201.210.* 22.08.08, 11:52
                Zawsze mi sie wydawało że owoce nie mogą być chrupiące, nawet
                suszone, a jak są to coś jest nie tak. Ale może nie jestem na topie?
              • pomaranczowy_kot Re: Jogobella - najdurniejsza reklama 27.09.08, 21:21
                A ile mogę go suszyć?
            • Gość: grey Re: Jogobella - najdurniejsza reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 23:36
              Osobiście zawsze kiedy widzę w TV Jogobellę mam skojarzenie z mityngiem
              anonimowych jogurtomanów... To brzmi jak na jakiejś walniętej psychoterapii!
              Zauważcie, że każda z tych babek mówi głosem tak naładowanym emocjami, jakby co
              najmniej zaręczyny przyjmowała... Masakra.
              • palya Re: Jogobella - najdurniejsza reklama 23.08.08, 12:50
                a najbardziej rozwala mnie blondi wieszak ktory mówi z zachwytem:
                "jogurt jem na sniadanie, jogurt jem na lunch, jourt jem na kolacje"
                zawsze w tym miejscu w głowie włącza mi sie tekst: "jogurt mam
                zamiast mózgu i sram jogurtem na odległość" ;D
            • Gość: dzieci buszu! Re: Jogobella - najdurniejsza reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:17
              owoce som chrupiące /zerwane prosto sekrzaczka

jak to chrupiące??

ja bym wolała nie jeść chrupiących truskawek ,bananów czy malin ;)

a prosto z krzaczka...? takie nieumyte???

• Gość: 3,14-Roman Re: Jogobella - najdurniejsza reklama IP: *.eranet.pl 06.10.08, 23:02
                Ja kiedyś zjadłem kilka chrupiących truskawek. Siedziałem na dworze,
                przy stoliku było wielkie mrowisko, owad gospodarny snuł się wokoło
                po trawie, ruchawy i czarny. I nie zauważyłem kiedy owad zacny wlazł
                na stolik i przyczepił się do mojego deseru...
      • Gość: dzieci buszu! Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:03
        > Skąd te baby się biorą? Wyrastają spod podłogi? :)

wychodzą z szafy ;)
    • looodz Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 11:23
      dobre:) trzeba spojrzeć na reklame jeszcze raz i spojrzeć uważniej
    • tou Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 12:02
      Reklama piwa Warka, gdzie kelner nie daje rady obsłużyć wszystkich w lokalu. Po czym barman mówi: "Na górę !!", a potem: "i Ty się dziwisz, co drugi Polak sięgnął po Warkę" i tak dalej...

Ludzi od groma, kelnerzy i barmani uwijają się jak mrówki. Wszyscy roznoszą piwo, wszyscy się częstują ile wlezie.
      Fajna knajpa. Czy ktoś mi powie, gdzie w Polsce jest taka knajpa, co można brać piwa tyle ile się chce i nie płacić? :)

Ciekawe jak w takim tłumie później się rozliczą, kto ile wypił i ile musi zapłacić Geld :) hehehe
      • yulek_cezar Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 12:57
        No bo to jest tak, że ten gruby jest niewyobrażalnie bogaty, zatrudnia kelnerów
        i daje piwo za darmo, jak jakiś kelner mówi, że nie da rady to go bierze na
        pięterko i robi mu łupu-cupu w pupu. Ta knajpa to pułapka na kelnerów, krzyki
        pijanych piwożłopów zagłuszają krzyk rozpaczy kelnera na pięterku.
      • Gość: exe Re: Wpadki w Reklamach !! IP: 217.17.42.* 21.08.08, 13:07
        Ja w tej reklamie widzę mocno niepoprawne(reklamowo tendencyjne) rozumowanie
        szefa: na słowa kelnera "nie wyrabiam!" odpowiada "i ty się dziwisz?". Przecież
        kelner mówi jasno, że po prostu nie wyrabia, za dużo ma roboty, zmęczony jest
        itp. natomiast ani słówkiem/gestem/czymkolwiek nie przekazuje komunikatu że się
        choć troszkę dziwi...;-)
    • Gość: bbb ... IP: 193.120.72.* 21.08.08, 13:07
      Apropos kampani spolecznych, ta jest z Irlandii, jak ja pierwszy raz zobaczylem
      to zaczalem sie trzasc... Puszczaja to w publicznej tv, w sumie, chyba racja, ale...
      www.youtube.com/watch?v=HVzsMXTPop0&feature=related
      • Gość: pozdro Re: ... IP: 149.55.30.* 21.08.08, 14:21
        zemdlilo mnie...masakra...
      • Gość: ad Re: ... IP: *.cable.smsnet.pl 22.08.08, 12:06
        Gość portalu: bbb napisał(a):

> Apropos kampani spolecznych, ta jest z Irlandii, jak ja pierwszy raz zobaczylem
        > to zaczalem sie trzasc... Puszczaja to w publicznej tv, w sumie, chyba racja, a
        > le...
        > www.youtube.com/watch?v=HVzsMXTPop0&feature=related

Wolę takie reklamy, niż nudne durnoty:)) Istotą shockvertisingu nie jest
        robienie tego przypadkowo. Wyobraźnia kierowcy musi dot. nie tylko skutków
        prowadzenia własnego pojazdu, ale też obecności tzw. innych istotnych, ze
        względu na których trzeba myśleć za wszystkich na raz. Nie ufam innym kierowcom
        i pieszym, a zwłaszcza cyklistom, których omijam szerokim łukiem, no i nie ufam
        też do końca sobie, zwł. gdy jestem zmęczony.

Posiadanie auta wcale nie jest bezpieczniejsze niż posiadanie broni, ale to tej
        drugiej idiotom się w Polsce nie daje:) Liczba ofiar wypadków wszędzie i tak
        jest wyższa niż ofiar wszystkich razem branych postrzałów, niezależnie czy mowa
        o Polsce z fatalnymi drogami czy USA z dostępem do broni i przyzwoitą siecią
        drogową..

Jedyny shockvertising, jakiemu jestem przeciwny to ten ze szczepionką przeciw
        pneumokokom, który od razu śmierdział szwindlem farmaceutycznym:)
        • Gość: naiwna Re: ... IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 00:56
          Gość portalu: ad napisał(a):

"Liczba ofiar wypadków wszędzie i tak
          > jest wyższa niż ofiar wszystkich razem branych postrzałów,
          niezależnie czy mowa
          > o Polsce z fatalnymi drogami czy USA z dostępem do broni i
          przyzwoitą siecią
          > drogową.."

Oj, z tą siecią drogową w USA jest BAAAARDZO różnie; mówię z
          własnego doświadczenia.

A w samym Chicago w pierwszym półroczu tego roku od PRZYPADKOWYCH
          kul (np. w drodze do szkoły) zginęło około czterdzieścioro dzieci.
          Wiem, że to wstyd mówić tak ogólnie "około", ale informacja jest
          sprzed kilku miesięcy i już nie pamiętam. Było albo 37 albo
          57. "Zaokrągliłam" do czterdziestu, żeby mi nikt nie mógł zarzucić,
          że przesadzam...
      • aniazm powinni ją puścić u nas!!! 04.09.08, 17:34
        może by podziałała na wyobraźnię co poniektórych...
      • ciociacesia osz fak 09.10.08, 15:18
        > Apropos kampani spolecznych, ta jest z Irlandii, jak ja pierwszy raz zobaczylem
        > to zaczalem sie trzasc... Puszczaja to w publicznej tv, w sumie, chyba racja, a
        > le...

ale chyba po dobranocce, co?
    • Gość: exe Re: Wpadki w Reklamach !! IP: 217.17.42.* 21.08.08, 13:09
      Może po prostu w dzieciństwie bardzo lubiła na nim jeździć i go sobie zostawiła
      przez sentyment...;-)
      • Gość: ja Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.bph.pl 21.08.08, 13:29
        A zauważyliście siłę niektórych reklam? Ile razy odpowiedzieliście na pytanie
        czy macie nowy sweterek że to uprane w perwolu? Albo na coś niedorzecznego że
        świstak siedzi i zawija w sreberka? głupie to głupie ale jednak poszło do języka
        potocznego :)
        • man_part Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 13:38
          A łyżka na to: "Niemożliwe!!!"...
          • szarex2.0 Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 16:26
            "takie rzeczy to tylko w Erze"
            • Gość: ent Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.acn.waw.pl 21.08.08, 17:19
              reklama KDT w radiu: "dajemy smuge do kadeta" :)
              • kowaliska Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 18:22
                Jakiś czas temu w spożywczym jedna z ekspedientek wydarła się koło mnie:
                Basiaaaaaa!!!!
                No nie wytrzymałam, samo mi się wypsnęło: "Nie Basia tylko ketoprom".
                Co te reklamy z człowiekiem robioM....
                • Gość: Amy Re: Wpadki w Reklamach !! IP: 84.201.210.* 22.08.08, 11:55
                  Mam identycznie xD Dokładnie jak słyszę jak ktoś woła "Basiaaa" to
                  mi przypomina ten tekst "Nie Basia, tylko ketoprom" xDD A świstak to
                  już reklama kultowa xD

Jeszcze było "a widelczyk?" popieprzone kurczaki z Lays (czarnym
                  pieprzem xD).
            • tanczacy.z.myslami Z tekstami reklamowymi trzeba uważać... 22.08.08, 15:56
              szarex2.0 napisał:

> "takie rzeczy to tylko w Erze"

Ja tak przedwczoraj odpowiedziałem odruchowo szefowi po wysłuchaniu jego litanii
              życzeń. Nie powiem, lekko się nasrożył... Muszę bardziej uważać...
    • portfonetka Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 13:39
      to właściwie nawet nie jest wpadka, tylko całkowicie dla mnie
      niezrozumiały pomysł: była kiedyś reklama płatków nestle, w której
      jedzono je w bibliotece i chyba w filharmonii... zachodziłam w
      głowę, kto wpadłby na pomysł brania do takich miejsc płatków i
      mleka? oczywiście z miską i łyżką do tego rozumiem, że reklamy nie
      odzwierciedlają rzeczywistości, ale ta nie była ani sensowna ani
      zabawna (jak mumio) tylko po prostu absurdalnie głupia
    • Gość: fafik A co z reklamami radiowymi!!?? IP: 212.160.172.* 21.08.08, 14:13
      Reklamy radiowe czasami tez wykazuja sie totalnym oderwaniem od
      rzecywizstosci. Moje ulubione to reklamy samochodów. :)
      Jakis "kopirajter" wpadł kiedyś na pomysł, ze nalezy podkreslac w
      reklamach, ze "salony pzezywają oblezenie", i ze sie ludzie do nich
      w nocy w kolejce ustawiaja. I od tego czasu prawie wszystkie reklamy
      radiowe samochodów maja podobny watek: "Kup teraz, natychmiast!!
      Ceny z zeszłego roku!! Bo już wali tłum innych chetnych, a każdy
      trzyma w garsci kilkadziesiąt tyś zł, które zaraz rzuci na biurko i
      wykupi TWÓJ samochód" :D:D:D

Przeciez prawie KAŻDY, kto interesuje sie rynkiem motoryzacyjnym
      zdaje sobie sprawe, że w Polsce sprzedaz nowych samochotów poleciała
      na łeb na szyje!!! Czytałem gdzies, ze z samochodów
      produkowanych/montowanych w Polsce jedynie 3% trafia na nasz rynek!!
      Sam obserwuję, jak salony firmowe zwijaja sie jak kwiaty w czasie
      deszczu. ;) A tu ktos z uporem maniaka próbuje mnie "nakrecić" ze
      jest ianczej ;) I gdzie tu logika...?
      • tanczacy.z.myslami Re: A co z reklamami radiowymi!!?? 22.08.08, 12:09
        Gość portalu: fafik napisał(a):

> Przeciez prawie KAŻDY, kto interesuje sie rynkiem motoryzacyjnym
        > zdaje sobie sprawe, że w Polsce sprzedaz nowych samochotów poleciała
        > na łeb na szyje!!!

Gdyby tak nie było, to reklamy nie byłyby potrzebne, bo klienci rzeczywiście
        waliliby do salonów drzwiami i oknami.
    • Gość: hella Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.softdesk.com.pl 21.08.08, 14:15
      ostatnią wpadką, którą zauważyłam to jest pan marcin z skądś tam jeżdżący peżotem z 94 roku :P a za nim jak byk pojawia sie 306 produkowana od 97 roku :P

jak juz sie coś robi, to dobrze by było zorietnować się co nieco w temacie :P
    • kakens Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 14:19
      Wpadka to nowa reklama jakiegoś telefonu, co podstarzały lachon rozkłada się na
      łóżku i woła Maaaaaareeeeeek. A potem wyrywa kabel z kontaktu. Przecież w Polsce
      są takie zapinki i jakby tak pociągnęła to wyrwałaby gniazdko albo urwała kabel
      durna pi....

Nie wiem czy wpadka, ale nie rozumiem jak można ufać radom gościa, który żyje z
      naprawiania pralek czy innych urządzeń (odnośnie stosowania różnych środków)
      • misiekfm Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 15:02
        ja mam kabel z polamanymi koncowkami jako pozostalosc po czasach jak musialem go szybko zwijac jak mama wracala z pracy (0202122 ;p) i moge ci powiedziec ze na 99% ze urwalaby te zaciski :P a jak miala urwane to bajka :] 7m kabel potrafilem w jakies 3s zwinac i schowac :P
        • ewosia Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 15:15
          Calgon: w reklamie straszą, że w Polsce co 2 minuty wylewa pralka -
          czyli 30 pralek na godzinę to daje rocznie 262.800 wylanych pralek.
          Pytalam ostatnio znajomych, czy znają kogoś, komu wylała pralka -
          nikt. A wam?
          • kakens Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 15:32
            Nie, za to znam opinie osób którym Calgon załatwił pralkę, bo zaczęli go używać
            nie od nowości. Kamień się oderwał i zaczopował przepływ.
            BTW. Ktoś liczył, że przy cenie Calgonu i przynajmniej 1-2 praniach w tygodniu
            taniej wyjdzie kupić nową pralkę;)

Do postu jeszcze wyżej-> TO miałeś kiepskie zapinki i mocne gniazdka, u mnie
            było na odwrót. Kabel został w gniazdku które odeszło od ściany.
            • malutka_kropka82 Re: Wpadki w Reklamach !! 22.08.08, 22:42
              Reklama Calgonu jest dla mnie nielogiczna, bo nawet jak nasypię do pralki tego
              badziewia, to mi pływa w wodzie tylko podczas prania. Potem jeszcze pralka
              płucze 3 razy już wodą bez Calgonu. I wtedy się kamień nie osadzi?
              • miang Re: Wpadki w Reklamach !! 23.08.08, 18:16
                w zimnej wodzie slabiej
      • Gość: mi Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:14
        Akurat 306 była produkowana w latach 1993-2001 :)
        A co do reklam, to najgorsza jest jogobelli i ten ,,ekszaczek"
        • jak-kania-dzdzu Zapracowana pani od Actimela 21.08.08, 16:56
          A co do tej reklamy Actimela, to ona niby do bardzo zapracowanych
          młodych japiszonów jest kierowana, tak rozumuję, żeby wspomagali
          swoją odporność po trudach drogiego i szybkiego życia.
          Ale jak ta pani z reklamy czuje się wykończona po wstaniu o 7, pracy
          do 15, 'lanczu' z przyjaciółmi i kolacji z Tomkiem, to ja też
          chciałabym codziennie mieć takie 'wykańczające' zajęcia.
        • Gość: kuczan Nie do końca:) IP: *.szczecin.mm.pl 21.08.08, 17:37
          Ta 306 w reklamie jest po face liftingu:)
    • tou Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 16:56
      Reklama providenta.

Rodzinka jest właśnie w trakcie remontu. I nagle stoją, gapią się w ścianę i dochodzą do wniosku, że nie mają pieniędzy i muszą iść po pożyczkę.
      Moje pytanie: Po cholerę zaczynać remont, skoro się wie, że ma się niewystarczającą ilość gotówki. To chyba normalne, że oblicza się koszty remontu przed jego rozpoczęciem.
      Poza tym co? Kupili farbę i okazało się, że im brakło? Co za burak, źle obliczył pojemność i wydajność.
      Masakra.
      • ibelin26 Re: Wpadki w Reklamach !! 22.08.08, 09:00
        Chyba nigdy nie robiłaś remontu. Zawsze wyskoczy cos
        niespodziewanego.

A farby mogło zabraknąć bo okaząło sie, że trzeba malować 3 razy
        zamiast zaplanowych dwóch.
    • Gość: szolmen Re: Wpadki w Reklamach !! IP: 156.17.39.* 21.08.08, 18:15
      jezu no po prostu dziecko zmarlo i sie ostal rowerek, ale mi niekonsekwencja
      • Gość: yukka Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 18:56
        Eeee tam od wszystkich reklam razem wziętych lepszy jest TARTAK ATOMOWY !!!
    • Gość: inka Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.srg.vectranet.pl 21.08.08, 19:28
      Jorurt jem na sniadanie, jogurt jem na lunch...
      Że babsko nie zyga jogurtem...
      • tanczacy.z.myslami Re: Wpadki w Reklamach !! 22.08.08, 12:12
        Gość portalu: inka napisał(a):

> Jorurt jem na sniadanie, jogurt jem na lunch...

Czego to się nie zrobi, żeby w reklamie wystąpić.
        Kumpele w pracy zdechną z zazdrości :)
    • stara_dominikowa Re: Wpadki w Reklamach !! 21.08.08, 20:46
      Reklama plastra z nikotyną:

Babsztyl chwali się, że rzucił palenie rok temu - na kanapie baraszkuje mniej
      więcej roczny dzieciak. Wychodzi na to, że mamusia całą ciażę paliła jak smok, a
      palenie rzuciła z okazji porodu.
    • Gość: słuchaczytelnik ośrodki lokalne IP: *.spray.net.pl 21.08.08, 21:11
      może ktoś ogląda w tvp info osrodki lokalne i tamtejsze reklamy? urzekają
      wykonaniem! :D :D :D Za przykład podam emitowany w TVP Warszawa spot "Bartycka
      24". Przepiękne. ;D www.wrzuta.pl/film/5h5f9nuSuL/bartycka_24
      • heca7 Re: ośrodki lokalne 22.08.08, 00:06
        Jazda taksówką na Bartycką będzie ich dużo kosztowała bo osiedle, przy którym
        wsiadają jest w Józefowie pod Warszawą:)
    • Gość: gość Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.szczecin.mm.pl 21.08.08, 21:27
      obrzydliwa reklama "jestem kosmetologiem" brrr, do tego ruszanie łbem, takie lekkie jakby delirium miała, bo jej klientki się dziwią że kremu używaa a ta cholera nie działa
      • Gość: JolaS Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 22:16
        Eeee, ona nie jest kosmetologiem, ona tylko pracuje jako kosmetolog.
        A łeb się jej trzęsie, bo wcześniej pracowała z kafarem.
        • stara_dominikowa Re: Wpadki w Reklamach !! 22.08.08, 09:03
          > A łeb się jej trzęsie, bo wcześniej pracowała z kafarem.

pracowała jako kafarolog.
      • Gość: kowal Re: Wpadki w Reklamach !! IP: 77.252.48.* 21.08.08, 22:24
        z mojej strony zaproponuję tekst spotu reklamowego w kaliskim radio centrum.
        brzmi tak: "kowal z łaszkowa, kowal z łaszkowa to tęga ręka i tęga głowa".
        wykonuje go kilku mężczyzn nadając mu "rycerskie" brzmienie (w stepie szerokim),
        podkład muzyczny typu "metal" , a w tle silny głos kobiecy w rodzaju pani z
        dawnej świetności zespołu black box (zdaje się). wielu słuchaczy zagłosowało na
        tę piosenkę w notowaniu listy przebojów (dodam,że oczywiście nie była tam
        przewidziana).
        • przewoz_pw Re: Wpadki w Reklamach !! 02.10.08, 15:14
          Mnie z reklam radiowych denerwuje (ze względu na nieodmienianie nazwy przez lektora, być moze nawet to jest poprawne): pożyczka w "SKOK STEFCZYKA".
          Samo z jakoś się nasuwa: pożyczka w "Skoku Stefczyka". Czemu? Pierwsza wersja brzmi tak, jak: "jadę do Ostrów Wielkopolski"...
      • Gość: arc kowal IP: 77.252.48.* 21.08.08, 22:25
        z mojej strony zaproponuję tekst spotu reklamowego w kaliskim radio centrum.
        brzmi tak: "kowal z łaszkowa, kowal z łaszkowa to tęga ręka i tęga głowa".
        wykonuje go kilku mężczyzn nadając mu "rycerskie" brzmienie (w stepie szerokim),
        podkład muzyczny typu "metal" , a w tle silny głos kobiecy w rodzaju pani z
        dawnej świetności zespołu black box (zdaje się). wielu słuchaczy zagłosowało na
        tę piosenkę w notowaniu listy przebojów (dodam,że oczywiście nie była tam
        przewidziana).
        • Gość: tom884 Re: kowal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 22:44
          Mnie rozbraja jak widze reklame Providenta z rodzinką ogladającą telewizje. W
          pewnym momencie telewizor sie wyłącza a głowa rodziny momentalnie dzwoni po
          pożyczke na nowy. Ciekawe czy jak komputer mu się zawiesi to też od razu kupuje
          nowy :/ Ogólnie 3/4 polskich reklam jest beznadziejna, irytująca, denerwująca i
          żałosna jak np. reklama Jogobelii albo ciasteczek Lu, że o proszkach do prania
          nie wspomne :)
          • Gość: L. Re: kowal IP: 77.252.18.* 23.08.08, 13:46
            Właśnie !! Dobrze że przypomniałeś ciasteczka LU - moja zmora. Miły
            poranek a babsztyl drze ryja przez megafon że brak mi energii ! No
            zabić to mało....
            A dziwne ze jeszcze nikt nie wspomniał o anty-reklamie
            Tymbarku. "Anty" bo jest żenująco nieśmieszna i irytująca (wg mnie
            obecnie najgorsza w polskiej TV) a soki skądinąd smaczne. Nadal je
            kupuję, ale gdybym kierowała się reklamami, to i Tymbark i Jogobellę
            sekszaczka :) omijałabym szerokim łukiem.
        • nessie-jp Re: kowal 22.08.08, 00:36
          Podrzuć jakieś nagranie tego bohaterskiego kowala stepowego, bo brzmi
          ciekawie... :))
    • Gość: rzucam_palenie Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.echostar.pl 21.08.08, 22:29
      Reklama jakiegoś specyfiku ułatwiającego rzucenie palenia. Dwóch facetów wsiada
      do pociągu, przed odjazdem jeden z nich idzie jeszcze zapalić, co mam stać się
      rzekomą przyczyną kłopotów. Po czym... ogląda się za atrakcyjną blondynką i w
      tej chwili pociąg rusza. Zero związku. Mógłby równie dobrze jeść baton z musli,
      a efekt byłby ten sam. Dla mnie przekaz był prosty: pal sobie, tylko nie oglądaj
      się za babami. Ale twórcy się chyba sami zorientowali, bo teraz jest już wersja
      bez dziewczyny.

Z tekstów: Zjedz kubek; Z pewną taką nieśmiałością i mój ulubiony: W krainie
      Oetkera wszyscy sobie dogadzają
      • Gość: caarola Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 10:41
        Proszę Cie, o czym Ty mówisz, jak nie ma związku?
        Jakby jadł batona to mógłby to z powodzeniem robić w pociągu, a papierocha musi
        palić na zewnątrz i jego zapatrzenie kończy się ucieczką pociągu.. Jakby żarł
        batona w przedziale i oglądał pannę przez okno, to nic by mu nie uciekło.. no
        może tylko panna :D
    • Gość: tatamak Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 07:54
      Fakt, reklama jest totalnie debilna. Wnioskuję, że to rower Tomka :-)
      • Gość: as Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.zep.com.pl 22.08.08, 11:32
        Idiotyczna reklama - reklama jakiegoś banku z udziałem Huberta
        Urbańskiego. "Super Hubert! Nie super Hubert, tylko super procent"
        Idiotyczny dialog Huberta i spaśniętego kucharza, który na koniec
        mówi coś takiego i robi takie miny, jakby miał zaraz Urbańskiego
        przelecieć.
    • Gość: as Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.zep.com.pl 22.08.08, 11:34

Idiotyczna reklama - reklama jakiegoś banku z udziałem Huberta
      Urbańskiego. "Super Hubert! Nie super Hubert, tylko super procent"
      Idiotyczny dialog Huberta i spaśniętego kucharza, który na koniec
      mówi coś takiego i robi takie miny, jakby miał zaraz Urbańskiego
      przelecieć.

• Gość: ad Re: Wpadki w Reklamach !! IP: *.cable.smsnet.pl 22.08.08, 12:18
        Gość portalu: as napisał(a):

>
        > Idiotyczna reklama - reklama jakiegoś banku z udziałem Huberta
        > Urbańskiego. "Super Hubert! Nie super Hubert, tylko super procent"
        > Idiotyczny dialog Huberta i spaśniętego kucharza, który na koniec
        > mówi coś takiego i robi takie miny, jakby miał zaraz Urbańskiego
        > przelecieć.

No! Dogadzają sobie ten Urbański i Gąsiorek jak ciotki jakieś:)))
    • tanczacy.z.myslami mycie głowy dwoma szamponami, po połowie 22.08.08, 12:02
      Reklama szamponu przeciwłupieżowego:
      "tę połowę głowy umyto zwykłym szamponem, a tę drugą przeciwłupieżowym". Potem kamera pokazuje włosy na jednej połowie głowy i na drugiej a głos twierdzi, że "tutaj łupież zniknął".
      I tu niespodzianka: ta część włosów, z której zniknął łupież, to ta umyta zwykłym szamponem. Łupież pozostał więc na tej umytej przeciwłupieżowym.
      Realizatorom pomyliły się połówki czy szampony? :)
      • naels Re: mycie głowy dwoma szamponami, po połowie 22.08.08, 13:47
        > Reklama szamponu przeciwłupieżowego:
        > "tę połowę głowy umyto zwykłym szamponem, a tę drugą
        przeciwłupieżowym".

Reklamy szamponow przeciwlupiezowych byly rewelacyjne! Zawsze mnie
        gleboko zastanawialo, jak im sie udalo umyc (czymkolwiek) tylko
        polowe glowy, i do tego tak równiutko, do przedzialka. Zagipsowali
        te druga polowe czyms na czas mycia pierwszej, zeby sie przypadkiem
        nie zmoczyla...?

A skoro juz mowa o starych reklamach, to chyba juz o tym wspominalam
        na forum, ale nie zapomne nigdy reklamy jakiegos nowego, super
        rewelacyjnego dezodorantu antyperspiracyjnego z czasow mojej