Dodaj do ulubionych

prezent dla teściowej

IP: *.chello.pl 27.07.09, 21:20
Wierze w Waszą pomysłowość;)
Ogólnie od teśiowej jeśli coś dostaję, to rzeczy których ona już nie potrzebuje, stare ciuchy, stare pokrywki od garnków itp. Kiedyś dałam jej filiżankę, taką co do kaw czasami dają. Niestety była lepsza, następnym razem dostałam od niej identycznie zapakowaną filiżankę ale gratis dodawaną do herbat. Chciałam ze starych kalendarzy zdzieraków pozbierać przepisy, obwiązać kokardką i to wręczyć. Wahałam się zbyt długo, bo może zbyt bezczelne, no to pod choinkę dostałam wszystkie przepisy z kończącego się roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: placek 358 Re: prezent dla teściowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 21:30
      Proponuję miotłę z brzozowych witek , na kiju...
      I , przy okazji , pytanie: "mamusia sprząta , czy odlatuje...? "
      • Gość: Azorek Re: prezent dla teściowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 10:54
        Piękna teczka z napisem "testament"? Względnie pudełeczko...
        Katalog z trumnami?
        (Matko, ja też będę teściową...już moi synowie wzbudzają uczucia w dziewczynach...)
    • Gość: sparxx Re: prezent dla teściowej IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 21:37
      Dla mnie hicior :)

Jaguara. Żywego. Żeby mieć radochę, jak będzie odgryzał jej głowę.

A teściowej jeszcze nie mam :)
    • Gość: bibliotekarka Re: prezent dla teściowej IP: *.83.rev.vline.pl 29.07.09, 22:26

kwaterę na cmentarzu, z zastrzeżeniem, że ma termin na przyszłą środę ;P
      • boryska Re: prezent dla teściowej 30.07.09, 14:31
        Cukier w kostkach lub inną tanią bombonierkę:)
        • zas_ale_pyra Re: prezent dla teściowej 30.07.09, 16:29
          Nie zycz drugiemu, co tobie niemilo.
          Mimo, ze to Forum Humorum, te wpisy nie sa "humorum" ale "cha...rum" (prosze sie
          domyslec).
          • nessie-jp Re: prezent dla teściowej 27.11.09, 15:19
            > Mimo, ze to Forum Humorum, te wpisy nie sa "humorum" ale "cha...rum"

Zgadza się. Wyjątkowo nieśmieszne i złośliwe.
    • Gość: maverick777md Re: prezent dla teściowej IP: 83.1.92.* 30.07.09, 20:34
      obcinaczka do cygar, ewentualnie cały zestaw do cygar
      "młodzieżowa" (np różowa z cekinami) torebka
      zestaw kuponów w toto-lotka
      karnet na romantyczny weekend w hotelu do 10 km od miejsca zamieszkania Twej teściowej
      firanki, może nie do końca dopasowane wielkością i kolorem do domu Twej teściowej
      telefon i aktywację w sieci Radia Maryja
      książki które chciałaś kupić dla siebie, a teraz możesz pożyczyć od mamusi
      grę komputerową którą Twe dzieci mogą chcieć poiżyczyć od babci
      i jeśli potrzebujesz więcej daj znać
      • Gość: ich Re: prezent dla teściowej IP: *.chello.pl 01.08.09, 06:36
        > firanki, może nie do końca dopasowane wielkością i kolorem do domu Twej teściowej
        z tym też niestety była pierwsza, dostałam firanki do kuchni - kuchnia jest ślepa ;)
        • Gość: mac Re: prezent dla teściowej IP: 83.1.92.* 01.08.09, 09:35
          to jej oddaj. Powiedz, że przepiękne i szkoa by się u Ciebie marnowały.. :)
    • wessen Re: prezent dla teściowej 03.08.09, 14:11
      pełna szczerych chęci, wręczam nowonabytej teściowej imieninowy,
      piekny bukiet kwiatów (bałam się z prezentem nie trafię), skladam
      oficjalne życzenia i co słyszę? otóż: "i po co pieniadze wywalałaś?
      przeciez i tak nie macie..." no bez przesady...
      • Gość: vp Re: prezent dla teściowej IP: *.rzeszow.mm.pl 05.08.09, 23:50
        Miała rację. Jak się nie ma pieniędzy, to się na głupoty nie wydaje.
        Pewnie ona czuje się w obowiązku wam pomagać, a wyszło na to, że
        sama sobie kupiła jakieś chabazie.
      • lamowata Re: prezent dla teściowej 28.11.09, 22:27
        Moja teściowa wzięła ode mnie bukiet urodzinowy, odwróciła się i powiedziała d
        swojej wnuczki: "Po co wydawać kasę na jakieś głupie kwiatki, lepiej kupić w
        prezencie coś pożytecznego, np. mąkę albo ryż".
        Na poprzednią gwiazdkę daliśmy jej kosmetyki, co skwitowała zdaniem: "Po co mi
        to, weźcie to sobie i sprzedajcie na allegro".

Ma tę gwiazdkę planuję jej kupić worek ziemniaków albo kilka kg mąki.;)
      • aga.r.72 Re: prezent dla teściowej 29.11.09, 00:56
        robię prezent uniwersalny: teściowej krem najwyższej jakości, teściowi wodę po
        goleniu, również jedną z lepszych. Po prostu nie miałam innego pomysłu, bo tacy
        nijacy- nie mają żadnego hobby, nie czytają, niczego nie kolekcjonują.
        I słyszę:
        TEŚCIOWA: ale ja używam tylko tego granatowego nivea
        TEŚĆ: przecież najlepszy jest Brutal!
        • Gość: Ania Re: prezent dla teściowej IP: 78.133.248.* 30.11.09, 08:25
          mamy tych samych teściów?!?!?!?! Poważnie, moi nic nie czytają,
          niczym się nie interesują, nigdzie nie bywają i niczym nie
          dogodzisz... już się nawet nie staram... przykro
    • Gość: artór Re: prezent dla teściowej IP: 78.41.25.* 17.08.09, 10:03
      Ja i szwagier postanowiliśmy kupić teściowej piękne złote kolczyki.
      Ale, że z kasą "nieteges" to w tym roku przekłujemy jej tylko uszy.
    • misiania Re: prezent dla teściowej 17.08.09, 10:16
      a kup coś w lumpexie i już.
    • Gość: karinka Re: prezent dla teściowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 18:00
      kup tesciowej kurs operowania koparka
      (www.wyjatkowyprezent.pl/zostan-operatorem-koparki) i podpisz "Kto pod
      kim dolki kopie, ten sam w nie wpada" ;)
    • Gość: miss Re: prezent dla teściowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 14:47
      tak naprawdę jest mnóstwo pomysłów na prezent dla teściowej.. najlepiej wybrać
      coś optymalnego. możecie przeczytać o tym artykuł, na jaki trafiłam ostatnio
      www.female.pl/artykul/8478/10-niebanalnych-prezent%C3%B3w-dla-Te%C5%9Bciowej.html
    • Gość: othala76 Re: prezent dla teściowej IP: *.hsi.kabelbw.de 27.11.09, 15:32
      kup jej album o Powązkach! Albo wydrukuj zdjęcia z netu, zrób
      dziurki, przewiąż sznurkiem i jej wręcz!
    • kot_z_klasa Re: prezent dla teściowej 27.11.09, 16:26
      Zawsze myslalam, ze Swieta sa czasem milosci, spokoju... bla, bla, bla....
      no nie wazne, wspolczuje tylko, ze juz od listopada myslisz, jaka zlosliwoscia
      uraczyc swoja tesciowa, a ona pewnie tak samo rozmysla o Tobie. no nic, zycze
      tylko, zeby ta zlosliwosc wam kiedys karpiowa oscia w gardle nie stanela.

co do propozycji zakupu kuponow do lotka... az mi sie dziwnie zrobilo :) bo ja
      mojemu slonku takie podarowalam, jako czesc jego prezentu urodzinowego :) a na
      weekend do hotelu oddalonego o 10 km tez bym sie wybrala :) byleby fajny byl :)
      • kot_z_klasa Re: prezent dla teściowej 27.11.09, 16:32
        ps. niestety nie wygral milionow, a szkoda :)
    • Gość: kot Re: prezent dla teściowej IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 27.11.09, 18:51
      Brr, moja wypowiedz zabrzmiala troche w stylu: wspolczuje twoim dziecia... nie
      zawracajcie sobie mna glowy, myslcie dalej jak uprzykrzyc swieta tesciowej :) ja
      tak sobie tylko troche smutam, bo moja "tesciowa" jedzie sobie w sina dal na
      swieta, a moja mama nie przyjezdza. wiec zazdroszcze po prostu :)
      • Gość: Ślusarz Re: prezent dla teściowej IP: 78.8.222.* 29.11.09, 12:41
        Też mam oszczędną teściową ,planujemy ze śwagrem kupić uchwyty do trumny i gdy
        teściowa umrze to wkrętami te uchwyty do niej przykręcimy.Bedzie oszczedniej,a co??
    • Gość: 3,14-Roman Re: prezent dla teściowej IP: *.146.193.108.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.11.09, 20:42
      Kup jej coś ładnego i w dobrym guście. Mówię serio. Może jeżeli teściowa zauważy różnicę w jakości między danym a otrzymanym prezentem, coś do niej dotrze?
      • Gość: szampanna Re: prezent dla teściowej IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.11.09, 20:47
        ja wyjątkowo serio - jesteś idealistą, Piromanie. Ja od 10 lat mojej
        teściowej kupuję rzeczy dobrej jakości i gustowne - i nic to nie
        daje :( Ale i tak jest w porządku babka, mimo tych okropnych
        prezentów ;)
        • mandryk Re: prezent dla teściowej 29.11.09, 21:13
          W Castoramie widziałem piękną pokrywę do sedesu - przezroczystą, w
          niej "jak żywe" żyletki, gwoździe i drut kolczasty. Ok. 120 zł.
          Prezent, który zatka każdą teściową:))
        • Gość: 3,14-Roman Re: prezent dla teściowej IP: *.146.193.108.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.11.09, 21:18
          Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że mój powyższy post to tylko pobożne życzenia, ale myślę, że warto spróbować. A jeśli nie wyjdzie? Po prostu zrezygnować, dawać prezenty nieobraźliwe i niesugerujące niczego, ale też się nie starać specjalnie.
      • thorgal_aegirsson Re: prezent dla teściowej-OT. 30.11.09, 00:03
        Gość portalu: 3,14-Roman napisał(a):

> Kup jej coś ładnego i w dobrym guście. Mówię serio. Może jeżeli teściowa zauważ
        > y różnicę w jakości między danym a otrzymanym prezentem, coś do niej dotrze?

Roman, i to Ty? Tak całkiem serio? ;)
        • Gość: 3,14-Roman Re: prezent dla teściowej-OT. IP: *.146.62.20.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.09, 00:20
          Ano, to ja :)
          Uważam, że prezent pod hasłem: "Miotła" lub "Bóbr znający 1000 bitów" byłby całkiem ciekawy, ale zostałby baardzo źle odebrany.

Po co fundować sobie konflikt w rodzinie?
    • nabucho1 Re: prezent dla teściowej 04.11.15, 17:11
      To całkiem niezła wymiana w rodzinie :) ja tam swojej kupuję perfumy, wiem, jakie używa, na szczęście nie są kosmicznie drogie, moja siostra kupuje swojej www.mixa.pl/, różnie, ważne, że praktyczne :)Kwiatek też jest dobrym pomysłem, albo książka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka