Dodaj do ulubionych

meblościanka

13.09.10, 11:28
mój mąż mi zaproponował, meblościankę do jednego pokoju
zażądałam rozwodu
NIGDY przenigdy nie postawię sobie meblościanki NIGDZIE choćby od tego miała zależeć moja przyszłość
taką samą alergię mam na pawlacze
no komuną mi to jedzie niesamowitą!
Obserwuj wątek
    • debest3 Re: meblościanka 13.09.10, 16:29
      big_grin też bym nie postawił meblościanki.Kupuję pojedyńcze szafki,półki.Tylko córce postawiłem zestaw młodzieżowy,ale też nie jest to meblościanka.Tylko zestaw szafek i biurko,porozstawiany po całym pokoju. Pawlaczy też nie posiadam ,z tego samego powodu co Ty big_grin
      • sarah_black38 Re: meblościanka 13.09.10, 18:08
        U nas słowo meblościanka ma złe konotacje. Kojarzy się wyłącznie z epoką PRL-u. Dobra meblościanka nie jest zła big_grin, sama miałam ją przez 12 lat małżeństwa. Teraz wyrzuciłam do garażu i stary trzyma w niej kosiarkę, narzędzia i takie tam chłopskie barachło big_grin . Żaden komis nie chciał jej przyjąć, a że była w dobrym stanie to żal

W tzw. salonie mam billego z Ikei na książki.
    • gusia210 Re: meblościanka 13.09.10, 18:58
      u mnie stoi jeszcze taki czarny komplet w korytarzu.Jeszcze z czasów kawalerskich mojego męża.smileNa razie nie kupuję nic nowego bo moze w końcu się przeprowadzę to nowego domku.Kiedyś...
      • sarah_black38 Re: meblościanka 13.09.10, 19:20
        Gusia mój też czarny! W czasach , o których nawet najstarsi górale nie pamiętają to był szczyt mody i elegancji tongue_out

Ja swój regał nazywałam pieszczotliwie ,, czarny truposz " wink
        • deela Re: meblościanka 13.09.10, 20:37
          hahha mój dziadek dla mnie szykuje atrakcyjną meblościankę typu kopernik (kto pamięta ten pamięta)
          która też niegdyś była szczytem elegancji
          akurat by mi się przydała
          jako opał do kominka
          • deela a kopernik wyglądał tak: 13.09.10, 20:39
            https://www.bydgoskiemeble.pl/125lat/photos/photo6_big.jpg
            • sarah_black38 Re: a kopernik wyglądał tak: 13.09.10, 21:57
              Co prawda link nie działa, ale wyobrażam sobie,że wygląd ma kosmiczny big_grin
              • deela Re: a kopernik wyglądał tak: 13.09.10, 22:31
                nie działa? powinno się wyświetlać!
                ja widzę cudnego kopernika
                "cudnego" raczej
                • debest3 Re: a kopernik wyglądał tak: 13.09.10, 23:50
                  no pikny mebelek wink
            • gusia210 Re: a kopernik wyglądał tak: 14.09.10, 10:26
              moja teściowa ma jeszcze takie cudosmile
              • debest3 Re: a kopernik wyglądał tak: 14.09.10, 11:11
                a tak na marginesie,przypomniało mi się ze w czasie rozprawy sądowej o podział majątku,jednym z punktów była meblościanka.Pan sędzia oprócz tego że zostawił go mojej byłej żonie,to kazał mi do niego dopłacić big_grinbig_grin połowę jego wartości 1000 zł Wytrzeszczyłem oczy i pytam czy on wie o czym mówi,zostawia go mojej byłej żonie i ja mam do tego jeszcze dołożyć big_grinbig_grin
                • deela Re: a kopernik wyglądał tak: 14.09.10, 17:18
                  meblościankę dzieliliście?
                  e ja się nie dziwię, że ci kazał dopłacać, mi też trzeba by dopłacić żebym takiego koszmara wzięła smile
                  • sarah_black38 Re: a kopernik wyglądał tak: 14.09.10, 18:23
                    Teraz widzę - jest wystrzałowa big_grin

A swoją drogą pamiętacie kultowy serial ,,Daleko od szosy" ? Jest tam taka scena jak Ania - główna bohaterka przyszła w odwiedziny do swego domu rodzinnego. To właśnie w swoim panieńskim pokoju głaskała meblościankę !
                  • debest3 Re: a kopernik wyglądał tak: 14.09.10, 20:26
                    deela napisała:

> meblościankę dzieliliście?
                    no jak Ci powiem że połowa wartości meblościanki w 1993 roku było 1000 zł to możesz sobie wyobrazić jaka to była "meblościanka".Poza tym nie myśmy dzielili,tylko ona dzieliła.Ja miałem to gdzieś,tyle tylko że musiałem zwrócić połowę wartości swojego auta do którego ona złotówki nie dołożyła ,a jeżeli chodzi o garderobą to zostałem tak jak stałem,czyli T-shirt i jedna para spodni

> e ja się nie dziwię, że ci kazał dopłacać, mi też trzeba by dopłacić żebym taki
                    > ego koszmara wzięła smile

jak widać niektórzy sie lubują w takich meblach
                    • sarah_black38 Re: a kopernik wyglądał tak: 15.09.10, 08:33
                      ekskluziff.pl/tag/meblo%C5%9Bcianka
                      • gusia210 Re: a kopernik wyglądał tak: 15.09.10, 09:03
                        dzięki sarah.Już dawno się tak nie uśmiałam z umeblowania.smile
                        • debest3 Re: a kopernik wyglądał tak: 15.09.10, 10:07
                          wróciłem na parę minut do PRLu
                          • deela Re: a kopernik wyglądał tak: 16.09.10, 00:32
                            ja regularnie odwiedzam tą stronę smile
                            • sarah_black38 Re: a kopernik wyglądał tak: 16.09.10, 17:34
                              Wprost nie do uwierzenia, ale ludzie naprawdę tak mieszkają. I nie chodzi tu o meblościanki, ale ten totalny bałagan.

Pisałam to ja - terrorystka porządkowa wink Nie zasnę jeżeli mam brudne naczynia w zlewie big_grin
                              • sarah_black38 Re: a kopernik wyglądał tak: 26.09.10, 09:45
                                Z nudów uczę się wklejać obrazki big_grin Może się uda? A oto część mojej starej meblościanki :

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1031882,2,20,022.html.jpg
                                • sarah_black38 Re: a kopernik wyglądał tak: 26.09.10, 09:46
                                  Nie udało się. Co zrobiłam źle?
                                  • deela Re: a kopernik wyglądał tak: 26.09.10, 12:06
                                    między polem z treścią a tytułem posta masz klika przycisków: B, i, U, IMG, URL
                                    klikasz to img i tam wklejasz linka klikasz ok i w treść postu wstawia ci się link razem z kodem HTML, który jest czytany przez bb code i jeśli wyślesz posta (albo podejrzysz) zobaczysz obrazek zamaist linka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka