gusia210 30.11.07, 17:22 gratuluję zamieszania na Małym Dziecku)) aż musiałam sprawdzić czy jestem na właściwym forum) bj-wątek o kupie jest boski))))))))))) tylko czy to coś da? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj32 Re: bj,zona 01.12.07, 22:37 A no mam nadzieję, ze chociaż kilka foremek sie nawróci. Ale jak ślicznie wyszło, nie? DDD A jeszcze do końca nie posprzątałam po andrzejkowej zabawieDD Mi się podoba też wątek [wciąż wiszący] Hobbita69 o dziewczynce)) I dziękuję. Enalogia jest tekstem mojego znajomego, który stworzył ją właśnie na taką potrzebę jak już zaczęłam moderowaćDD Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: bj,zona 02.12.07, 10:31 Poproszę o link, bo tam za dużo wątków do szukania. Odpowiedz Link
gusia210 Re: bj,zona 02.12.07, 17:38 chyba już bj usunęła ten wątek bo nie mogę znaleźć Odpowiedz Link
bj32 Re: bj,zona 02.12.07, 22:19 Spokojnie, wróci to niebawem prawie wszystko. A samą w sobie enologię już Wam wklejam Nie cały wątek, tylko starter: "'Ale nie wolno nadstawiać nosa prosto nad nocnik - trzeba go trzymać w prawej wpóługiętej ręce, pół metra przed twarzą i nieco poniżej, a lewą wykonywać wachlujące ruchy nawiewające bukiet pod nos' 'po trzech pierwszych ruchach wachlujących oceniamy nutę głowy: czy wyczuwamy siarkowodór, ciała ketonowe, aminokwasy i cyjanowodór' 'po następnych trzech wachlnięciach możemy zacząć się zastanawiać, czy zachodzi kompatybilia pomiędzy niuansami olfaktorycznymi kupy i ortorektyczną dominantą ostatnich 48 godzin' 'na tym etapie analizy osmologicznej najłatwiej wykryć, co dyskwalifikuje nas jako matkę:, jeśli np. nasze dziecko zażywa urozmaiconej diety, a w jego kupie wybija się nuta przypalonego mleka, może zachodzić obawa, że skończy w kryminale' 'dowiodły tego ponad ćwierćwiecze temu powszechnie przecież znane badania na podwójnie ślepej próbie przeprowadzone przez Gell-Manna i Nishijimę. Z nich też wiemy, że zapach surowego mięsa w kupie dzieci rodziców wegan świadczy o PPA - nie czas i miejsce tu objaśniać, czym są Poważne Powikłania Emocjonalne, zainteresowanych odsyłam na odpowiednie fora' 'oczywiście nie można dopuścić, aby dziecko zostawało samo z ojcem - wiem, że trudno w to uwierzyć, ale znam z pierwszej ręki historie dzieci młodszych niż 40 lat. które ojcowie wysadzali wprost na kibel i spłukiwali wodę, nie wpisując kupy do dziennika defekacji' 'sporządzając notatkę defekacyjną, koniecznie trzeba ufać pierwszym skojarzeniom. Jeśli wyczujemy niepokojący ton, opisujemy go w prostych, każdemu dostępnych kategoriach: pot wystraszonego homara, orzech nerkowca podniesiony z ciepłego asfaltu, spodnia strona racic wielbłąda - to są zapachy, które wszyscy znają, co w aspekcie intersubiektyej komunikowalności pozwala na daleko idącą standaryzację kategorii deskryptywnych tego cudnego, małego gówienka' 'często słyszę na forach pytanie:, co to właściwie jest residuum. Odpowiadam zatem najprościej, jak się da: residuum jest to najgłębiej ukryta, zasadniczo dla nieprzygotowanych niedostępna, dominanta woni kału. Po kilku godzinach wachlowania pojawiają się nad prawidłowo trzymanym nocnikiem miazmaty o zdumiewającym charakterze - u początkujących często mylnie interpretowane jako przypominające gówno dorosłego człowieka lub zwierzęcia. Otóż nic błędniejszego, najmilsi moi! Mirra, fiołki, kalka ołówkowa - to są rzeczy, które powinnaś wyczuwać. Jeśli jest inaczej, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: poświęcasz kupie zbyt mało uwagi!!'" Miłego czytaniaDD Odpowiedz Link
bj32 Re: bj,zona 02.12.07, 22:20 A! Jak wróci, to podam na MD w "Przeniesionych wątkach", gdzie co poszło)) Odpowiedz Link
zona_mi Re: bj,zona 06.12.07, 17:18 He he - nie ma to jak założyć durny wątek - teraz kilometrami będzie się ciągnął ten ile lat jak urodziłyscie chłopca, a ile dziewczynkę... Ale ten o przekuwaniu zrobił się rzeczywiście czadowy )) Odpowiedz Link