Dodaj do ulubionych

Office 2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:03
Witam przeczytałem Pana odpowiedz na temat office cytuje:"
O ile się nie mylę istnieje jednak możliwość wykorzystywania tego samego
oprogramowania na dwóch komputerach pod warunkiem, że jednym jest komputer
główny, a drugim komputer przenośny."
Chce teraz kupic Works BOX a i aktualizację office 2003 BOX i czy te
oprogramowanie mogę mieć na komputerze firmowy i na laptopie??

Obserwuj wątek
    • r.kaminski Re: Office 2003 28.10.05, 10:33
      Niestety upgrade z pakietu MS Works do Office 2003 nie jest możliwy :(
      • Gość: teleman Re: Office 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:56
        Witam
        Ostatnio była oferta zakupu MS WORKS 8.0 BOX i Aktualizacja VUP Office Standard
        i proponowały to hurtownie komputerowe typy AB Wrocław? Czy to znaczy że
        wprowadzili mnie w błąd??

A jak kupie sobie Office 2003 Standard BOX i wtedy będę mógł legalnie
        zainstalować na komputerze stacjonarny i Laptopie w firmię??
        • r.kaminski Re: Office 2003 03.11.05, 17:35
          Obawiam się, że tak - jeżeli jest inaczej sprzedawca powinien wskazać odpowiedni zapis w licencji. Według informacji zamieszczonych na stronach MS taki upgrade nie jest możliwy.
          Jeżeli chodzi o pytanie drugie - według mojej wiedzy - tak. Desktop jest wówczas komputerem głównym, natomiast notebook komputerem używanym zamiennie przez tego samego użytkownika. Warto jednak sprawdzić licencję dołączoną do oprogramowania pod kątem ewentualnych wykluczeń.
          • Gość: klichota Re: Office 2003 IP: *.chello.pl 04.11.05, 16:31
            > Obawiam się, że tak - jeżeli jest inaczej sprzedawca powinien wskazać odpowiedn
            > i zapis w licencji. Według informacji zamieszczonych na stronach MS taki upgrad
            > e nie jest możliwy.
            > Jeżeli chodzi o pytanie drugie - według mojej wiedzy - tak. Desktop jest wówcza
            > s komputerem głównym, natomiast notebook komputerem używanym zamiennie przez te
            > go samego użytkownika. Warto jednak sprawdzić licencję dołączoną do oprogramowa
            > nia pod kątem ewentualnych wykluczeń.

I to jest właśnie problem z oprogramowaniem Microsoftu - licencje są tak
            skomplikowane, że nawet jeśli się (legalnie) kupuje program i chce się go
            używać, to do końca nie wiadomo, czy używa się go legalnie.

Dlatego lepiej używać programów o prostej, wolnej licencji, pozwalającej na
            prawie wszystko. Właśnie wyszła wersja 2.0 pakietu OpenOffice (posiada
            porównywalne możliwości z Microsoft Office) - można bezpłatnie pobrać np. ze
            strony www.openoffice.pl/ .
            OpenOffice można sobie zainstalować na desktopie, na notebooku, na serwerze, u
            klienta, u brata/siostry/kolegi i gdziekolwiek jest to potrzebne, bez obawy, że
            nie jest to zgodne z licencją.

Pozdrawiam
            • gobi03 Polecam OO z Ux Systems 11.11.05, 23:12
              jest wygodniejszy i więcej spolszczony. Przyznam się, że zapłaciłem im
              symbolicznie - jednego SMSa.
    • Gość: teleman Re: Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 23:54
      Proszę sobie przeczytać ostatnie pytanie. Jakie produkty uprawniają do zakup
      akt. office 2003.
      I tu jest WORKS 8.0

www.microsoft.com/poland/licencje/pytania/default.mspx
      • r.kaminski Re: Office 2003 05.11.05, 13:21
        Tu www.microsoft.com/poland/officexp/faq.mspx z kolei wyraźnie jest napisane, że taki upgrade nie jest możliwy :(
        Postaram się zatem wyjaśnić wątpliwości u źródła.
        • Gość: klichota Re: Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:02
          r.kaminski napisał:
          > Tu www.microsoft.com/poland/officexp/faq.mspx z kolei
          wyraźnie jest napisane, że taki upgrade nie jest możliwy :(
          > Postaram się zatem wyjaśnić wątpliwości u źródła.

To znaczy gdzie tak naprawdę można się na pewno tego dowiedzieć? Tylko mając
          swoje "źródła"?
          I jaka jest pewność, że ktoś potem nie zakwestionuje legalności takiego
          oprogramowania?
          Tak jak pisałem, system licencyjny Microsoftu jest tak skomplikowany, że można
          zapłacić dużo pieniędzy i mieć nielegalne oprogramowanie (zależnie od humoru
          sprawdzającego licencje).
          • Gość: adam Re: Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:29
            i dlatego wszyscy powinnismy uzywac Open Officea. wiele razy mialem
            nieprzyjemnosc wyjasniania roznych rzeczy z Microsoftem. wydalem na nich ponad
            100.000 zlotych i szczerze ich wszystkich nienawidzę
        • Gość: teleman Re: Office 2003 IP: 212.2.100.* 22.11.05, 11:00
          Witam czy Pan się dowiedział u żródła?? Dotyczy upgrate z WORKS 8.0 BOX NA
          OFFICE ST. BOX Bo Pan podał link do office XP a nie do 2003
          • r.kaminski Re: Office 2003 23.11.05, 15:44
            Przepraszam za zwłokę - dostałem formalne potwierdzenie - taki upgrade jest
            możliwy w przypadku Office 2003. Konkretne zasady licencjonowania dotyczące
            tego pakietu są na tej stronie
            www.microsoft.com/poland/office/editions/jak_kupic/professional.mspx
            pozdrawiam
            Robert Kamiński
            • Gość: teleman Re: Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:29
              Jeszcze jedno pytanie dotyczące upgrade
              Czy jak kupię WORKS BOX i Office 2003 VUP i jak się pojawi nowa wersja office
              czy tez bede mógł kupić upgrade czy już bede musiał kupiś pełną wersję
              • r.kaminski Re: Office 2003 08.12.05, 19:42
                nie można kupić upgrade'u do upgrade'u :) Można jednak kupić nową wersję Office
                do już posiadanego pakietu WORKS (o ile nie zmienią się zasady licencyjne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka