76kitka
11.09.06, 17:35
Czy to prawda, że rzeczy zebrane z kontenerów PCK, nie są rozadawne najuboższym, tylko robią z nich szmaty i sprzedają na czyściwo ? Ja najpierw wysyłałam mamom z forum oddam/przyjmę ale nie mogę tam zaglądać, bo rozdawałam nie tylko rzeczy niepotrzebne, jakoś tak nie mogę przejść obok obojetnie, gdy mama prosi o mleko dla dziecka. Kolega męża po swoich dzieciach wozi do domu dziecka, ale małych rzeczy nie potrzebują bo tam maluchów nie ma. Na pocztę mam daleko, pracuje tylko jedna pani, wieczne kolejki, a nie będę jeździć 40 km, żeby nadać paczkę. Więc postanowiłam wrzucić wszystko co mam do pojemnika PCK. Wyszorowałam też całą reklamówkę bucików po Mikołaju. Nigdy niczego zniszczonego bym nie dała, wrzucałam tam czasem swoje rzeczy, niektóre nigdy nie zakładane. Dzisiaj byłam na spacerze z sąsiadką, po drodze wstapiłysmy do sklepu i spytałam sklepowej, czy tu kiedyś stał pojemnik PCK, bo mi się wydawało, że był, wczoraj podjechałam a tu kuku nie ma i musiałam jechać w inne miejsce, a sąsiadka mi na to żeby nie wrzucać tam dobrych rzeczy bo oni robią z tego szmaty i sprzedaja na czyściwo do zakładów przemysłowych?