gacusia1 31.10.06, 01:19 Mam juz na tarasie sliczna dynie.Wazyla 25kg!!!Wczoraj zrobilam jej oczy,nos i buzie!Jak ja lubie ta forme "swieta zmarlych".A Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikitka78 Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 08:05 Ja nie, bo w Polsce mamy Święto Wszystkich Świętych. Pewnie gdybym mieszkała za granicą nie miałabym nic przeciwko takiem świętowaniu, ale w przerzucanie tego na grunt polski, gdzie tradycja jest zupełnie inna działa mi na nerwy (podobnie jak indyki w supermarketach w okolicach Święta Dziękczynienia). Lubię za to chodzić na cmentarz w tym dniu, spotykać się z dalszą rodziną. To święto w mojej rodzinie nie kojarzy się ze smutkiem (bo akurat mama ma urodziny), ale tym roku będzie trochę inaczej, bo po raz pierwszy nie będzie z nami Babci Odpowiedz Link
lakie Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 09:05 u mnie ani dyń ani innych wynalazków, to swięto kojarzy mi się z zupełnie innym nastrojem. Drażni mnie bardzo przerzucanie na siłę tego swięta na grunt polski. Kasia Odpowiedz Link
efffe Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 10:56 Niezła dynia Podoba mi się ta forma obchodzenia świąt, lecz tylko tam gdzie jest ona tradycją, bo w końcu takie jest ich święto. U nas próbują wprowadzić ten klimat głównie w miejscach handlowych przez co Halloween dużo traci i jak widać po wypowiedziach Dziewczyn tylko ludzi drażni. W naszym Święcie najbardziej lubię wieczorny spacer po cmentarzu, nie widać wtedy tej całej "parady mody" jaka ma miejsce (przynajmniej w moim mieście) za dnia, a światło zniczy w mroku sprawia że zawsze mam uczucie jakby czas się zatrzymał.. Odpowiedz Link
lawanda Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 15:01 Też nie jestem zwolennikiem takich "świąt". Przy okazji walentynek zastanawiam się, kiedy będziemy biegać za indykam dziękczyniąć Indianom (tylko za co?. A tu dowiaduje się, że już są indyki... Świetujmy nasze święta, po naszemu. Odpowiedz Link