Dodaj do ulubionych

Dzis Halloween!!!

31.10.06, 01:19
Mam juz na tarasie sliczna dynie.Wazyla 25kg!!!Wczoraj zrobilam jej oczy,nos
i buzie!Jak ja lubie ta forme "swieta zmarlych".A Wy?
Obserwuj wątek
    • nikitka78 Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 08:05
      Ja nie, bo w Polsce mamy Święto Wszystkich Świętych. Pewnie gdybym mieszkała za
      granicą nie miałabym nic przeciwko takiem świętowaniu, ale w przerzucanie tego
      na grunt polski, gdzie tradycja jest zupełnie inna działa mi na nerwy (podobnie
      jak indyki w supermarketach w okolicach Święta Dziękczynieniasmile).
      Lubię za to chodzić na cmentarz w tym dniu, spotykać się z dalszą rodziną.
      To święto w mojej rodzinie nie kojarzy się ze smutkiem (bo akurat mama ma
      urodziny), ale tym roku będzie trochę inaczej, bo po raz pierwszy nie będzie z
      nami Babci sad
    • lakie Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 09:05
      u mnie ani dyń ani innych wynalazków, to swięto kojarzy mi się z zupełnie innym nastrojem. Drażni mnie bardzo przerzucanie na siłę tego swięta na grunt polski.

Kasia
    • efffe Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 10:56
      Niezła dynia smile
      Podoba mi się ta forma obchodzenia świąt, lecz tylko tam gdzie jest ona
      tradycją, bo w końcu takie jest ich święto. U nas próbują wprowadzić ten klimat
      głównie w miejscach handlowych przez co Halloween dużo traci i jak widać po
      wypowiedziach Dziewczyn tylko ludzi drażni. W naszym Święcie najbardziej lubię
      wieczorny spacer po cmentarzu, nie widać wtedy tej całej "parady mody" jaka ma
      miejsce (przynajmniej w moim mieście) za dnia, a światło zniczy w mroku sprawia
      że zawsze mam uczucie jakby czas się zatrzymał..
    • lawanda Re: Dzis Halloween!!! 31.10.06, 15:01
      Też nie jestem zwolennikiem takich "świąt".
      Przy okazji walentynek zastanawiam się, kiedy będziemy biegać za indykam
      dziękczyniąć Indianom (tylko za co?. A tu dowiaduje się, że już są indyki...
      Świetujmy nasze święta, po naszemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka