Dodaj do ulubionych

Prison Break S02 x 2

29.08.06, 07:22
www.mininova.org/tor/409043
milego sciagania :)
Obserwuj wątek
    • zgredek_ojejku Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 08:21
      inna możliwość ściągania

Prison.Break.S02E02.HDTV.XviD-LOL

rapidshare.de/files/31144494/prison.break.202.hdtv-lol.rar
      rapidshare.de/files/31144392/prison.break.202.hdtv-lol.r00
      lub

rapidshare.de/files/31134705/Prison.Break.S02E02.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
      rapidshare.de/files/31134709/Prison.Break.S02E02.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
      rapidshare.de/files/31134706/Prison.Break.S02E02.HDTV.XviD-LOL.part3.rar
      rapidshare.de/files/31134677/Prison.Break.S02E02.HDTV.XviD-LOL.part4.rar

lub

www.speedshare.org/LZ3Qvbm7Dl
      www.speedshare.org/dqxqrOWCg3
      www.speedshare.org/6gjMZmvOmE
      www.speedshare.org/zgwgjTXsxY
    • gosiaczek_sdz1 Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 14:54
      Obejrzałam własnie oczywiscie bez napisów bo chyba nawet jeszcze nie ma, przynajmniej na napisy.org nie ma. i w ogole nienawidze czekać!! czy zawsze musi sie konczyc w takim momencie? głupi t-bag, znielubiłam go:D a no i zrobił sie z tego film fantasy, czyli jak to jeden lekarz potrafi przyszyc raz dwa reke:)
      a z lincolna to taka ciamajda, zamiast zalozyc jakas czapke jak Michael, to nie parodiuje z łysym łbem po miescie i mysli ze nikt go nie rozpozna.
      • ishke Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 16:40
        CICHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
        ja jeszcze zyje w błogiej nieświadomości!!!!!
        • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 16:42
          A napisy juz sa, ale nie od Szoku.
          Juz wersja 1.06, wiec widac ze autor caly czas je dopieszcza.
          Jak do 17:30 nie pojawia sie "Szokowe", to ogladam z tymi.
          napisy.org/Napisy/Id075102/
      • ssowl Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 19:11
        powinnien byc spoiler ;)

ale ok, dosc fajny, trzymal w napieciu, wiecej nie pisze, jak wiekszosc obejrzy
        to opowiem swoje wrazenia, jedno jest pewno, caly dzien nie moglem pracowac bo
        widzialem ze juz o 8 mialem to na hdd a o 8 zaczalem prace, ot co :/ bywa :D
        teraz czekam na nastepny odcinek
        • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 20:54
          Oczywiscie ogladalo sie fajnie... ale sporo glupotek i naciagactwa to jednak
          bylo :) No i dowiedzielismy sie jednak, to sie stalo z "Pałacem" budowanym przez
          Michaela :)))
          • ssowl Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 21:47
            chyba najwieksza to przyszyta reka T-baga.
            Btw: jakimi telami sie posluguja ?? Same motki ?? bo chyba FBI agent mial V3
            razora i z auta tez starsza motka poleciala :D , dobrze widzialem ??

No i ta idealnie nagrana rozmowa z LJ, a takze pomysl z pistoletem :D
            • d0minika Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 22:46
              Oj tak, ręka to spore przegięcie. Poza tym jakim cudem ich nikt nie namierzy
              skoro ciągle komórek używają?
            • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 22:46
              A mnie sie "podobala" ucieczka z windy :D
              Bracia oczywiscie o wiele szybciej pojawili sie przed budynkiem, niz policja,
              ktora miala krotsza droge :) I zamiast strzelac po oponach, to walili w niebo
              (az dziw ze trafili Lincolna). Poscigu samochodowego oczywiscie nie bylo, bo i
              po co przed gmachem mialy by stac samochody policyjne ? :D Za to furgonetke
              gonili przygrubi policjanci na piechote (pewnie prawa jazdy nie mieli) :)

O czyms takim jak przyszywanie reki metoda a'la "super glue" to juz wogole
              lepiej sie nie wypowiadac :) Zaloze sie, ze niebawem reka bedzie w pelni
              sprawna... T-Bag najwyzej malym palcem nie bedzie mogl do konca kiwnac ;)

No i spacerki Lincolna ulicami, w 2 dni po ucieczce, kiedy zdjecia uciekinierow
              byly prezentowane we wszystkich gazetach oraz TV.

Natomiast podobalo mi sie :
              - zeznania i wywalenie Bellicka
              - agent "hybryda" Mahone (oby tylko nie zrobili z niego takiego glupola, jakimi
              byli wszyscy wczesniejsi agenci !!!)
              - potraktowanie "pałacu" przez Popea :)
              • d0minika Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 22:59

galaxian1 napisał:

> A mnie sie "podobala" ucieczka z windy :D
                Mi też... Zwłaszcza jak Lincoln z Michaelem przycupnęli za najbliższym
                krzaczkiem, ale oczywiście prostota ich kryjowki wprowadziła policjantów w tak
                okropne zmieszanie, ze nie byli oni w stanie ich znaleźć. W ogóle, nie podoba
                mi się unikanie wyjaśniania pewnych sytuacji poprzez omijanie kluczowych
                momentów - jak chociażby fakt, że Lincolnowi i Michaelowi udało sie uciec z
                ciężarówki - jakim cudem, ja się pytam, skoro cały czas byli ścigani?
                • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 23:13
                  > W ogóle, nie podoba mi się unikanie wyjaśniania pewnych sytuacji poprzez
                  omijanie kluczowych momentów

Dokladnie - i to sie robi nagminne.
                  - ucieczka z lotniska
                  - wyjscie z windy (jak oni stamtad wyszli tak szybko i wlasciwie ktoredy ?)
                  - ucieczka furgonetka i jej opuszczenie

I dlaczego LJ nie byl eskortowany w windzie przez 2 osoby (policjant i agent),
                  tylko agent sam chcial wsiasc do windy (a przeciez podejrzewal cos !). Za malo
                  miejsca w windzie na 3 osoby ? :D

Nie wiemy tez co sie dzieje z pania v-prezydent i jej agentami. Czemu nagle
                  przestali sie interesowac Lincolnem i spolka ?

Pewnie jakbym obejrzal odcinek ponownie, to takich "cukiereczkow" przytoczylbym
                  wiecej. Tego sie niestety obawialem - ze serial "poza wiezieniem" nie bedzie juz
                  tak perfekcyjny - na co zreszta wskazywaly wczesniejsze "przygody Veroniki" (jak
                  dla mnie za bardzo naciagane i infantylne).
                  • d0minika Re: Prison Break S02 x 2 29.08.06, 23:21
                    > Tego sie niestety obawialem - ze serial "poza wiezieniem" nie bedzie ju
                    > z
                    > tak perfekcyjny - na co zreszta wskazywaly wczesniejsze "przygody Veroniki"
                    (ja
                    > k
                    > dla mnie za bardzo naciagane i infantylne).

Zdecydowanie, scenarzyści rozsypują się na drobiazgi, gubią główne wątki, robi
                    się z tego serial "hop siup hurra uciekajmy jak najszybciej" :/
    • ssowl Napisy - Szoku version 29.08.06, 17:36
      Napisy by szoku :)

kinomania.org/func/pobierz.php?id=9402
      no to do ogladniecia.Wrocilem z pracy, pora sie zrelaksowac
      • ssowl Re: Napisy - Szoku version 29.08.06, 17:37
        pojawily sie o 17.31 ;)
        co na to kolega ?? :D
        • galaxian1 Re: Napisy - Szoku version 29.08.06, 18:31
          Nie wytrzymalem i obejrzalem wczesniej :)
          Ale wersja ktora podalem jest o dziwo calkiem dobra (troche bledow
          interpunkcyjnych). Spokojnie mozna ogladac. Ale oczywiscie do nagrania na plytki
          to tylko wersja Szoku.
    • lukjach Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 00:54
      Kurcze troche niepokoi mnie nielad w kolejnym odcinku. Wyglada to tak jakby
      scenariusz pisali na kolanie i niechaj to bedzie. Kilka kwestii jest tak
      banalnych, ze az przeraza, patrz reka, ucieczka z sadu, chodzenie po miescie bez
      zmiany wizerunku itd. Chyba faktycznie mial byc tylko 1 sezon o ucieczce, i tam
      bylo wszystko ok, a teraz jest takie misz masz:/
      • babka71 Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 11:45
        muszą namieszać ..na tym polega film , ze nie wiesz co dalej..i czekasz
        obejrzałam drugi raz i teraz juz przypuszczam co scenarzysta kombinuje....
        to by było za proste gdyby wszystko było oczywiste he he
        drugi odcinek to podpucha..taki na luz dla gawiedzi poczekamy zobaczymy
        p.s średnio mi się podobał ale może to jest to !!drugie dno???
    • lolik2 nie podoba mi się ten odcinek :( 30.08.06, 08:10
      w ogóle nie chce mi się komentować ręki T-Baga, bo to jest jeden wielki śmiech na sali... poza tym, że przyszycie jej w takich warunkach jest niemożliwe (to znaczy możliwe jest, ale nic by z tego nie wyszło), to jeszcze T-Bag dziarsko zaciskający szczęki przy przyszywaniu, a potem machający nią (zawiniętą na okrętkę bandażem!) radośnie we wszystkie strony, jak w rzeczywistości nie mógłby nią w ogóle dłuuuuugo poruszyć. ech, szkoda gadać...
      pan weterynarz wyglądający na zdrowego sprawnego chłopa poddał się facetowi bez jednej ręki, który w drugiej trzymał jakiś śrubokręt. Ludzie!!!! Ja bym T-Baga w takim stanie samodzielnie rozłożyła w 5 sekund ;)
      poza tym naprawdę nigdy w życiu nie uwierzę, że agent pokroju Mahone`a dał się nabrać na pomalowany plastikowy pistolet!!! Na początku myślałam, że on o tym wie od pierwszego rzutu okiem, ale ma jakiś plan i nie demaskuje ich "sprytnego" pomysłu, ale potem szczęka mi opadła. RATUNKU!!!! Czy to się robi serial dla debili?
      policjanci goniący braciszków z sądu oczywiście nie potrafili strzelić furgonetce w opony z 10 metrów. nawet nie to, że nie potrafili - oni nawet tego nie próbowali.

co z Haywire (czy jak to się pisze), co z Sarą???
      jedyny dobry motyw to problemy Tweenera.

a zauważyliście, że T-Bag wychodząc z domu weterynarza ma ciemne spodnie, a wsiadając do auta jasne? :)

P.S. polecam wszystkim oglądać w oryginale lub z napisami angielskimi (ja tak robię). w wersji polskiej dużo mi uciekało, tak jest zdecydowanie ciekawiej :)
      • bubblechild Re: nie podoba mi się ten odcinek :( 30.08.06, 08:42
        Ja powiem tak, nie ma co wytykac im bledow. To jest serial, nie prawdziwe zycie.
        T-Bag jest wazna postacia tutaj, musieli jakos przywrocic tego chlopaka do stanu
        "uzywalnosci", zeby gral jakos swoja role. Nie wyobrazam sobie, zeby scenarzysci
        wyslali go np. na stol operacyjny, a potem na pol roku na rehabilitacje. Wiec
        wymyslili motyw z "doktorkiem" (i wcale nie do konca taki zly). A nawiazujac do
        niego, moze by i dal rade jednorekiemu T-Bagowi, ale co by to dalo? Zalozmy ze
        powalilby go na ziemie, zadzwonil po policje, ta przyjezdza, zgarnia, i co?
        "Konczy" sie T-Bag, no chyba ze powstaje nowy serial o jego ucieczce. To by bylo
        zbyt banalne, zeby tak sie stalo. I kolejna sprawa z plastikowym pistoletem i
        furgonetka...tutaj jest to samo co z doktorkiem. Serial nie moze sie skonczyc po
        drugim odcinku, ze ich wszystkich wylapuja, a gdyby tak bylo, ze Mahone'y
        spostrzega ze to zabawka, to pewnie np. sam by wyjal bron i strzelal chociazby.
        To samo furgonetka, strzelaja w opny, Ci sie np. rozbijaja i juz po serialu. Jak
        dla mnie nie ma co byc uszczypliwym i wytykac im jeskies "bledy", serial ma
        wciagac, ma byc porywajacy i zaskakujacy, a jest taki i to jest najwazniejsze,
        przynajmniej dla mnie. Aha i T-Bag ma jasne wlosy, rowniez wtedy jak wychodzi z
        domu, bo zapewne myjac glowe u doktorka uzyl wody utlenionej do ich odbarwienia.
        • lolik2 Re: nie podoba mi się ten odcinek :( 30.08.06, 08:52
          ale to, co wymyślili na rozkręcenie akcji, jest nieracjonalne i bardzo, naprawdę bardzo mało prawdopodobne - o to mi chodzi. bo że jakoś rozkręcać akcję muszą, to przecież zrozumiałe, natomiast ważne jest to, w jaki to robią sposób. moim zdaniem robią to w sposób mało profesjonalny i tyle. mnie nie wciągnie serial proponujący mi tak niepoważne i naiwne rozwiązania, mam nadzieję, że to tylko jednorazowa wpadka.

nie włosy, a spodnie :)
          • d0minika Re: nie podoba mi się ten odcinek :( 30.08.06, 11:26
            lolik2 napisała:

> ale to, co wymyślili na rozkręcenie akcji, jest nieracjonalne i bardzo,
            naprawd
            > ę bardzo mało prawdopodobne - o to mi chodzi. bo że jakoś rozkręcać akcję
            muszą
            > , to przecież zrozumiałe, natomiast ważne jest to, w jaki to robią sposób.
            moim
            > zdaniem robią to w sposób mało profesjonalny i tyle. mnie nie wciągnie serial
            > proponujący mi tak niepoważne i naiwne rozwiązania, mam nadzieję, że to tylko
            j
            > ednorazowa wpadka.

Dokładnie, zgadzam się z Tobą. Pierwszą serię oglądało się bardzo dobrze, bo
            całośc była wiarygodna. Widziałam każde posunięcie uciekających, wszystkie ich
            przedwsięzięcia, a napięcia akcji prawie zawsze rozwiązywał Scolfield,
            wyciągając jakiegoś asa z rękawa, ewentualnie, mając głupie, nieziemskie, ale
            wciąż oscylujące w granicach prawdopodobieństwa, szczęście. A teraz? Jakbym
            inny serial oglądała. Wyżyny pomysłowości to pomalowanie spray'em plastikowego
            pistoletu.
        • sconosciuta Re: nie podoba mi się ten odcinek :( 30.08.06, 08:54
          Uciekli z cięzarówki gdyz pościg odbywał się na 4 nogach policyjnych i to
          niezbyt dziarskich:):):) Rozwaliło mnie to na molekuły.Ręka T-Baga tez , ale
          juz nie tak bardzo bo tego się spodziewalam .Doktorek być może nie atakował bo
          liczył na miłosierdzie , a poza tym dostał zastrzyk.Zakładam, ze pomógł
          skomponowac miksture do strzykawki i kto wie???? MOże zyje tylko pospał? Ale
          czy T-Bag na wszelki wypadek nie sprzedał mu kosy na odchodne? Nie wiem bo nie
          zauwazyłam.Włosy blond Barbie tez są fajne, szkoda ze zarostu nie usunął.Ale
          widocznie od myślenia głowa boli
    • agnes_sa Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 09:23
      objerzalam wczoraj pozna noca wiec pewnie wiele szczegolow mi umknelo, ale i
      tak jestem rozczarowana. Tak czekalam na ten drugi odcinek i co? Przedstawili
      bajke jakas.
      Jedyne co jak narazie mi sie podobalo to zachowanie Tweenera - koles ze stresu
      sam sie chyba zglosi na policje i jeszcze nakabluje na innych. Aczkolwiek
      znajac szczescie takich przyglupow to pewnie jemu akurat sie uda uciec do
      Meksyku.
      Fajnie ze wywalili Bellicka. Powalil mnie tym ze mieszka z mama :) Biedny miś.
      No i wkurzyl mnie ze zwala teraz wszystko na Sare i czepia sie pracy kobiet w
      wiezieniu a sam przeciez dal jej o tej pracy znac.
      Reke T-baga pomine milczeniem. Za to po raz pierwszy tak naprawde zobaczylam w
      nim groznego przestepce i wolalabym zeby jednak wrocil do wiezienia. Nawet
      gdyby serial mial na tym ucierpiec :))
      Odnosze wrazenie ze rezyser nie bardzo ma teraz pomysl na Michaela i Linca.
      Jacys tacy rozmyci sie robia. Szkoda ze sie rozdzielili z reszta prison breakow
      bo w grupie jakos fajniej sie to wszystko dzialo.
      Mam nadzieje ze beda pokazywac co sie dzieje dalej z np Abruzzim. Juz za nim
      tesknie :)
      • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 09:40
        Ja mysle, ze pozostalych "prison breaków" po koleji bedzie wyłapywał Bellick :)
        Na poczatek pojdzie wlasnie Tweener, potem Surce... a na koncu Ci najgrozniejsi.
        Natomiast bracmi zajmie sie juz sam agent. Zaloze sie, ze bedzie tak, ze agent
        wogole nie bedzie sie interesowal pozostalymi uciekinierami, a jedynie
        Michaelem. Oczywiscie jesli tak bedzie, to by bylo bardzo glupio - ale obawiam
        sie, ze moze tak sie wlasnie dziac.
        • d0minika Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 11:30
          A jeśli chodzi o T-Baga, to podjerzewam, że w drodze do Utah zahaczy o tę
          kobietę, która go wsypała. I jak widzę dokąd ten serial zmierza, to pewnia
          kobiecina nawet nie będzie zorientowana, że koleś wyszedł z więzienia, nie
          mówiąc już o jakiejkolwiek ochronie ze strony policji.

No i szkoda, że praktycznie nie ma już żadnych znaczących kobiecych
          charakterów - ostała się jeno Sara no i pani wiceprezydent.
    • ariwederczi Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 12:33
      Brak doktor Tancredi w odcinku jest niewybaczalny. Może gdyby nie była jedyną
      kobiecą postacią, to jej braku nie dałoby się tak odczuć...

Akcji z przyszyciem dłoni nie będę komentował, bo już to wiele osób zrobiło. :)

Mam nadzieję, że teraz "Prison Break" nie będzie przypominał filmu "Wyścig
      szczurów".
      • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 12:39
        A co powiecie na scene, w ktorej T-Bag z dopiero co przyszyta reka wsiada sobie
        do samochodu i zapewne gdzies odjezdza (czego juz nie pokazano - kolejny
        przeskok) ? :) I zapewne dojedzie tym samochodem bez problemow tam, gdzie
        zechce.
        • lolik2 Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 12:42
          jedzie do Utah przecież :)
    • methinks Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 13:18
      Nie rozumiem osob, ktore tu pisza, ze nie lubia T-Baga i Bellicka. Przeciez ich
      postacie sa tak narysowane, zebysmy kochali ich nienawidzic. Ja tam ich
      uwielbiam. Sa tak obrzydliwi, ze to obrzydzenie sprawia mi przyjemnosc. Zeby
      nie bylo - nie jestem sadysta/morderca/psychopata. W kazdym tego typu serialu
      musi znalezc sie ktos naprawde zly. Tutaj mamy 3 osoby - pania wiceprezydent i
      2 tych zwyrodnialcow.
      Wiedzialem, ze Bellick nie popelni samobojstwa, tylko zdarzy sie cos, co go
      zdeterminuje do dalszej walki. Kasa dziala na niego bardzo motywujaco ;)
      • ariwederczi Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 16:05
        Uwielbiam postać T-Baga (Bellicka nieco mniej). Ale wkurzają mnie irracjonalne
        rozwiązania - takie jak to z dłonią. :)
        • galaxian1 Re: Prison Break S02 x 2 30.08.06, 18:08
          To chyba wszystkich wkurza. Nawet nie to, ze reka zostala przyszyta, ale to ze
          wlasciciel tej reki powinien juz kwiatki wachac od dolu ! A on jakby nigdy nic
          wsiada w fure i jedzie do Utah. Wczesniej jest na tyle silny i sprawny, ze bez
          problemu rozprawia sie z wetem. No to prostu smiech na sali i oklaski :)

Coz... nalezy sie przestawic nieco bardziej na kino akcji i zaczac przymykac
          oczy na takie przypadki. Bo inaczej ogladanie serialu stanie sie nieznosne.
          • marok Re: Prison Break S02 x 2 31.08.06, 09:40
            Tia,
            przyszycia dloni tez nie bede komentowal, no ale moze hinduscy weterynarze maja
            jakies cudotworcze zdolnosci + zestaw tajemniczych kadzidelek i eliksirow,
            ktore dzialaja cuda... moze, bo innego wytlumaczenia nie ma.

Ktos powyzej napisal, zebysmy sie nie czepiali szczegolow tylko z zapartym
            tchem ogladali dalsze losy naszych ulubionych bohaterow. Chodzi jednak o to, ze
            poziom nieprawdopodobienstwa zdarzen, glupoty glownych bohaterow oraz
            niedociagniec scenariusza (szczegolnie w tym drugim odcinku) jest tak duzy, ze
            momentami serial robi sie "smieszny". Niestety jest to smiech przez lzy
            szczegolnie gdy pamieta sie profesjonalizm pierwszej serii i zawsze jednak
            racjonalne rozwiazanie problemow.

Wracajac do tego odcinka to tylko kilka spostrzezen:
            - dlaczego do cholery uciekinierzy nie probuja zmienic wygladu (poza uzyciem
            czapki z daszkiem :-)). Czy nie slyszeli o zmianie koloru wlosow, doklejanych
            wasach, duzych ciemnych okularach, perukach itd, itp. - Majkel mial wszystko
            super zaplanowane to powinien tez miec jakis wariant dotyczacy zmiany wygladu.

- Pozbycie sie komorki przez Linca tez bylo raczej malo profesjonalne. Ja
            rozumiem, ze chodzilo o pokazanie tego, ze zacieraja za soba slady. No ale
            mozna to zrobic na tysiac innych sposobow, tak aby nie mozna jej bylo znalezc
            przez przypadkowego przechodnia i oddac np. przejezdzajacemu patrolowi policji.
            A ten od tak sobie upuscil telefon na afalt i pojechali.

- Tweener jest troche zdenerwowany cala sytuacje ale bylo nie bylo to zawodowy
            kieszonkowiec wiec powinien wiedziec jak nie zwracac na siebie uwagi. A to jego
            zachowanie z ciaglym odwracaniem sie za siebie, nerwowo rzucanymi spojrzeniami
            od razu daja do myslenia, ze cos z nim jest nie tak :-)))

- Podczas glownej akcji w windzie zaskoczylo mnie to, ze Linc albo Micheal
            majac juz prawdziwy pistolet w reku (albo nawet wczesniej) nie probowali
            zeskoczyc do kabiny i porzadnym ciosem w szczeke ogluszyc czy obezwladnic
            agenta tylko stali na tym suficie i mysleli, ze wciagna LJ razem z federalnym.
            Pomijam juz fakt, ze po budynku sadu gdzie sadzeni sa grozni przestepcy (LJ
            jest podejrzany o podwojne morderstwo) mozna sobie biegac po dachu, wchodzic do
            szybow windowych, wlazic na windy itd. Szczegolnie majac na uwadze, ze sadzony
            ma byc syn jednego ze zbiegow z Fox River to chyba powinno byc wiecej policji i
            ochrony niz tylko dwoch nieco przy kosci funkcjonariuszy, ktorzy probowali
            podjac poscig przy ucieczce z budynku sadu.
            No i ten bezsensowny tekst agenta Mahone do straznika odprowadzajacego LJ do
            celi - ja odprowadze podejrzanego - przez co dal mu do zrozumienia, ze ma wyjsc
            z windy. Jakby nie mogli we dwoch eskortowac LJ.

- Mam nadzeje, ze to sie zmieni ale poki co to caly poscig - szczegolnie
            dzialania agenta Mahon'a - koncentruje sie na Michealu i Lincu a chyba jednak
            rownie groznymi (jak nie grozniejszymi) przestepcami sa T-Bag wielokrotny
            morderca i chociazby Abruzzi jeden z bosow mafii, ktory na pewno tez ma kilka
            przestepstw na sumieniu.

Za to na plus tego odcinka przemawiaja:
            - historia Bellicka tzn. zwolnienie go z pracy, mieszkanie z mamusia, mysli
            samobojcze i chec zlapania uciekinierow,
            - pokazanie co stalo sie z Taj Mahal tzn. rozwalenie palacu przez Pope'a -
            chociaz kolejny raz uderzyla mnie irracjonalnosc sytuacji gdy Majkel z tym
            smiesznym kozikiem sterroryzowal naczelnika wiezienia, ktory nie jedno w zyciu
            widzial.

Acha no i jest jeden element zagadkowy - ciekawe czy to sie wyjasni. Co to za
            aparatura byla w samochodzie tzn. co Majkel podlaczyl do gniazda zapalniczki i
            dlaczego tak bardzo chcial wrocic z tego sklepu do samochodu.
            • atena_75 Re: Prison Break S02 x 2 01.09.06, 09:35
              "Chodzi jednak o to, ze poziom nieprawdopodobienstwa zdarzen, glupoty glownych
              bohaterow oraz niedociagniec scenariusza (szczegolnie w tym drugim odcinku) jest
              tak duzy, ze momentami serial robi sie "smieszny". Niestety jest to smiech przez
              lzy "

Dokładne, jak tak dalej pójdzie to za kilka odcinków zobaczymy scenę w której
              bracia będą osaczeni w drewnianej szopie przez policyjny oddział specjalny,
              który w pewnym momencie zacznie strzelać karabinami, granatnikami i miotaczami
              ognia, uzyje dwoch pojazdów pancernych a nad wszystkim będą latać trzy smigłowce
              po czym odcinek się zakończy w momencie największej "rozpierduchy" a początek
              kolejnego pokaże jak obydwaj bracia uciekają gdzieś w lesie lekko poturbowani.
    • ishke Re: Prison Break S02 x 2 31.08.06, 09:43
      no dobra moze z opóźnieniem ale jestem juz po 02 i.....
      JAK MOZNA WCISKAC LUDZIOM KIT, żE RęKA SAMA PRZYROSłA T-BAGOWI Z POWROTEM!!!! PO
      TAKIM MAłYM ZABIEGU I NA żYWCA!!!
      poza tym Lincoln doprowadza mnie do szału!!! szlachetność 500 a rozumu ani grama!!
      Tweener nadrabia po pierwszej nieudanej serii..
      to tyle, zdenerwowałam sie....
      naprawde.....
      • marok Re: Prison Break S02 x 2 31.08.06, 09:52
        Reka sie zrozla dzieki wstawienictwu bogini Shivy oraz cudownej masci bedacej
        ekstraktem z guano najswietszej ze swietych krow pijaca wode z uzdrowicielskich
        zrodel Gangesu. Nasz dzielny chirurg z lapanki posmarowal ta mascia dlon T-Baga
        i po sprawie.
        Innego sensownego wytlumaczenia nie widze :-)))
        • zgredek_ojejku Re: Prison Break S02 x 2 31.08.06, 10:17
          Ręka się może zrosła, ale T-Bag jeszcze przed chwilą sparaliżowany z bólu
          rozprawia się z doktorkiem jakby właśnie wrócił z urlopu i miał w sobie
          niespotykaną moc. Doktorek tysz dziwny. Zdzieliłby T-baga jakąś brechą w ta rękę
          i koles by zemdlał na 1000%. A już pomoalowanie pistoletu na wodę sprajem
          przegięcie. Czy są farby w spraju, które schną 10 sekund??. I niby FBI nie widzi
          różnicy pomiedzy plastikiem a prawdziwym gnatem??
          I skąd do cholery FBI wiedziało, że trzeba założyć podsłuchy na automatach
          telefonicznych?? Na wszystkich mają??

Jakoś siakos nie przypadł mi do gustu odcinek. Co najwyżej sfrustrowany żądny
          krwi Bellic.. Super miny strrzelał :D
          • d0minika Re: Prison Break S02 x 2 31.08.06, 11:21
            Ja bym jeszcze do tego wszystkiego dodała Scolfielda, który (w Manhunt) ot
            tak, w pierwszym lepszym miejscu, wyrzuca kajdanki - chyba tylko po to, żeby
            efektowne ujęcie do czołówki było:D
            • marapi19 Re: Prison Break S02 x 2 31.08.06, 20:23
              a ja jeszcze dodam ich wzbudzające podejrzenia zachowanie. tweener, to porażka,
              ciągle się rozgląda, a bracia nie lepsi, Linc nawet okularów słonecznych nie
              założył. I jeszcze gapi się na każdego przechodnia, po co? niech spuści głowę i
              nie przyciąga wzroku, T-Bag powinien sobie brodę zgolić dla niepoznaki, a nie
              łeb farbować.
    • atena_75 ja też jestem trochę zawiedziona 01.09.06, 09:28
      Wszystkie zarzuty (przyszycie ręki, ucieczka furgonetka przed policyjnymi
      autami, chowanie się po krzakach) zostały opisane. Mnie śmieszyło najbardziej
      jak Lincoln, którego zdjęcia publikują wszystkie gazety oraz telewizje (zresztą
      juz wczesniej pewnie był często pokazywany w mediach jako grozny morderca)
      paraduje po ulicy; na litość boską to 12-letni uciekinier z poprawczaka
      wiedziałby o tym, że powinien założyć czapkę, okulary przeciwsłoneczne a nawet
      dokleić sobie wąsa.
      • aniuta75 A może... 01.09.06, 10:41
        oni się nie przebrali, bo by ich widzowie nie rozpoznali? ;P
    • kurza_stopa Re: Prison Break S02 x 2 01.09.06, 16:59
      Niestety, też uważam, że to najgorszy odcinek i że serial idzie kompletnie nie
      tam gdzie powinien. Rozumiem jedno, dwa niedociągnięcia, ale w tym odcinku było
      ich tyle ile w całej poprzedniej serii razem wziętej :( Ech, zła jestem na tego
      kto pisał scenariusz, bo mając taki hit w rękach wypadałoby się troche
      przyłożyć, a tu lipa.
      Jeszcze nawet tą rękę T-Baga bym jakoś przełknęła, ale ten pistolet-zabawka już
      mnie rozwalił. Moja babcia na pierwszy rzut 80-letniego oka odróżnia prawdziwą
      broń od podróbki, a agent FBI nie :/
      Nadal mam nadzieję, że jednak będzie lepiej, ale kiepsko to wygląda.
      • mmorawski Re: Prison Break S02 x 2 01.09.06, 20:43
        Ja dopiero przed chwilą obejrzałem "Otis", bo mnie tydzień nie było i nie mogę
        za bardzo przełknąć tej gorzkiej pigułki jaką był ten odcinek. :// Chyba
        faktycznie już wszystko zostało tutaj napisane, niedorzecznych scen w tym
        odcinku można wyliczać na pęczki... Nie wiem czy bardziej jestem rozczarowany,
        czy zasmucony takim obrotem spraw. Pozostaje mieć nadzieję, że ten odcinek to
        był jakiś wypadek przy pracy i już drugiego takiego nam nie zafundują... Choć
        trzeba być optymistą żeby tak myśleć.
        Dodam tylko, że nieobecność Sary jest niewybaczalna. ://
        • marok Re: Prison Break S02 x 2 02.09.06, 00:23
          No tez mam nadzieje, ze poprostu byl to wypadek przy pracy, ktory sie wiecej
          producentom i scenarzystom nie powtorzy. Mam nadzieje, ze ekipa PB czyta fora
          na temat serialu (moze akurata nie koniecznie to na gazecie :-)) i wyciagna
          wnioski co do bardziej subtelnych i racjonalnych rozwiazan klopotliwych
          sytuacji niz tylko uciecie kadru i pokazanie akcji kilka chwil pozniej jak
          bohaterowie w cudowny sposob wybiegaja za rogu lub uciekaja jadacym
          samochodem :-)

Dodam jeszcze tylko, ze majac na uwadze to, ze 2x01 byl tylko nieznacznie
          slabszy niz cala 1-sza seria to jednak scenarzysci maja jeszcze duzo fajnych
          pomyslow na rozwiniecie akcji i 2 seria nie jest tylko sposobem na zarobienie
          jeszcze kilku dolarow i slizganie sie na pochlebnych opiniach po pierwszym
          sezonie!!!
    • rechicera Re: Prison Break S02 x 2 02.09.06, 20:00
      To nie tak :) Ręka nie została dobrze przyszyta (co jest raczej oczywiste)i wda się zakażenie. Wtedy T- Bag zadzwoni po Abruzziego (bo oczywiście w następnym odcinku już wszyscy będą mieli komórki, a co więcej znali swoje numery) żeby mu odrąbał jeszcze raz tę rękę. W Utah wszyscy urządzą sobie piknik na łące, bo policja nie wpadnie na to, gdzie się wybierają :) A samochód przewożący syna Linca zostanie staranowany przez żonkę Michaela i ucieknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka