Gość: mąż henryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:04 nie dosc ze pierwszy raz piszemy nowa mature to jeszcze przywalili najgorsze z mozliwych tematow. czy ktos sie w sejmie zakladal ze polowa nie zda?bo ja mam watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sto śmieszne :D IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 05.05.05, 17:24 wyobraź sobie, że kilka osób zadało sobie trochę trudu i przeczytało potop :) zresztą trud to nie był, bo książka jest ciekawa... nie umarłbyś od czytania pozdrawiam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż henryk Re: śmieszne :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:30 wiesz sto,ja preferuje w sumie literature wspolczesna, chociaz troche bardziej wspolczesna. liczylam na literature obozowa, albo cos z pozytywizmu, ale sie nie udalo:] a poza tym od potopu to sie mozna grzybica zarazic:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto Re: śmieszne :D IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:54 nom, a potop to co jak nie pozytywizm? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: śmieszne :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:57 mój kumpel napisał, że to dzieło literatury Młodej Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto Re: śmieszne :D IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 05.05.05, 18:01 to gratuluje szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marshall Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.elsat.net.pl 05.05.05, 17:58 a co ma sejm do tematow na maturze? myslsiz ze gdyby dyskutowalo o tym 460 poslow to wszystko pozostalo by w takiej tajemnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Henryka Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:01 nop dobra, nie czytalam to sie nie odzywam:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.idea.pl 05.05.05, 18:24 Może ja jestem dziwna, ale "Potop" to dla mnie jedna z ciekawszych lektur... Przed przeczytaniem też nie byłam przekonana, a później nie mogłam się oderwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.chello.pl 05.05.05, 18:31 Ja próbowałam przeczytać, ale niestety skończyło się jedynie na próbie:D W efekcie końcowym obejrzałam film:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiakk Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:41 ja nawet filmu nie obejrzalam. Twierdzilam ze jeszcze sa na tyle normalni ci w cke ze normalne tematy dadza a nie potop !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franko Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:54 Mialem dokladnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachbet ja nie czytalam :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:43 zreszta osobiscie znam jedna osobe, ktora potop autentycznie przeczytala od deski do deski - a mozecie mi wierzyc, ze zanjomych nie mam malo:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "fanka" potopu;) Re: ciekawe kto czytał potop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:55 A mnie ten potop tak odrzycal ze nie potrafilam sie przelamac zeby przeczytac chociaz streszczenie:-) ale co tam- nie czuje jakiejs potrzeby czytania tak starej literatury (mimo iz jest to nasza "sposcizna kulturowa"-hihihi) Chyba nikt mi nie powie ze nie mamy we wspolczesnym swiecie rownie wartosciowych dziel... ktore nie "smierdza staroscia" Ale to tylko moja opinia:-) wiec jak ktos nie chce to sie nie musi ze mna zgodzic a ja chce to niech sie zagadza- hihihi:-) Odpowiedz Link Zgłoś