stoik1 19.07.06, 21:57 przez moment miałem się ochotę podzielić z wami moimi forumologicznymi spostrzeżeniami.... ale się nie podzielę ; ) --- to była 1/2 pierwszego spostrzeżenia do bardzo ewentualnego rozwinięcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaworowy obserwacja 1 19.07.06, 22:32 No to podzielę się ja. Właśnie wszyscy* forumowicze oglądają panoramę i prognozę pogody. * ci, którzy mają dostęp do tv Odpowiedz Link Zgłoś
jaworowy obserwacja 2 19.07.06, 22:40 w lecie i przy pieknej pogodzie aktywność forumowiczów spada Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a ja stwierdziłem... 20.07.06, 09:16 że coraz mniej uwagi zwracam na konretne informacje i tematy ( w końcu prawie wszystko było już wałkowane na tym czy innym forum cieszyńskim ) a bardziej interesuje mnie "co kto pisze", "kto pisze", "jak pisze", "po co pisze"... można sobie ciekawie nakreślić sylwetki poszczególnych forumowiczów; pisząc tu każdy manifestuje jakoś swoją osobowość, charakter etc. co interesujące, zza wypowiedzi niektórych "loginów" nie przebija żadna osobowość ani nawet strzęp oryginalnej myśli; ciekawe, czy są "nieprawdziwi" czy po prostu już tak mają... brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 i co jeszcze... 20.07.06, 09:23 szkoda że cieszyńskiego nie stać na jakieś normalne samonakręcające się forum, które funkcjonowałoby bez syndromu "twardego jądra" jest to owszem bardzo sympatyczne ale na dłuższą metę coraz mniej rozwijające co do innych istniejących forów ... taktownie powstrzymam się od uwag Odpowiedz Link Zgłoś
znudzony6 Nuda 20.07.06, 11:09 Nic się nie dzieje ciekawego na tym forum, kilka osób się nudzi w pracy pisząc o d... Maryni Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 o, to je dobre ; ) 20.07.06, 11:17 znudzony, czy jak ci tam; abstrahując od tego czy masz rację czy nie, to z takim wejściem to ( wiesz co )... ty to już tu z pewnością nic ciekawego nie wniesiesz Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Nuda 21.07.06, 23:01 znudzony6 napisał: > kilka osób się nudzi w pracy pisząc o d... Maryni No, ale ultra Maryna to jest dziewczyna. Jest o czym pisać, nawet o d... może być zajmujące :P Odpowiedz Link Zgłoś
spark11 Re: Nuda 22.07.06, 09:27 nuda nie istnieje-tylko rozlazłość i lenistwo, np. jak zapomnę książki do czytania do autobusu to czyja to wina nudzić się we własnym domu- no to już czysta abstrakcja rozumiem , że ty jak się nudzisz zajmujesz się cudzym życiem, no cóż też zajęcie Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 oświeciło mnie... 21.07.06, 12:11 odkryłem, że nazwa "forum dyskusyjne" oznacza miejsce przeznaczone do dyskusji 'dyskusja' - wymiana zdań na jakiś temat, (wspólne) roztrząsanie sprawy, rozmowa, dysputa. 'dyskusyjny' - mający a. mogący być przedmiotem (lub poświęcony) dyskusji. 'dyskutować' - Etym. - późn.łac. discussio 'badanie; śledztwo' z łac. 'roztrząsanie' od discutere 'wstrząsać; rozsypać'; zob. dys- 1; -cutere od quatere 'wstrząsać; uderzać'. kopaliński Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: obserwacje forumologiczne 22.07.06, 01:45 ... zakrawają na lustrację :) Usłyszałam dziś w radiu tę magiczną datę - mianowicie 1.08 (? czyba sierpnia) 1972! Kto urodził się wcześniej - będzie podlegał weryfikacji w razie ubiegania się itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: obserwacje forumologiczne 22.07.06, 01:46 W związku z tym się uśmiałam / zaśmiałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: ale mi się upiekło ; ) 22.07.06, 01:51 Zawsze można powiedzieć, że masz sfałszowany akt urodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 komentowanie bieżących "wydarzeń"... 03.08.06, 21:26 na dłuższą metę jest nudne i bezproduktywne jako zajęcie samo w sobie poznawanie różnych punktów widzenia na to samo - bywa inspirujące ; ) mówiąc bardzo górnolotnie - każdy opisuje siebie poprzez stosunek do tego, co go otacza pewnie nie powiedziałem nic szczególnie mądrego : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek A ja mam taką obserwację, że 03.08.06, 22:04 lubię czytać przed zaśnięciem forum, i potem zastanawiam się nad tym co tam napisano: nad wzniosłymi słowami nad skwapliwością i zapałem piszących i ciary mnie ze szczęścia przechodzą, kiedy szczególnie myślę tuż przed zaśnięciem o tej przyjemności wspólnego rozważania tych wszystkich intrygujących problemów ;) PS. bardzo lubię przemyślenia Stoika! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: A ja mam taką obserwację, że 04.08.06, 19:33 Przed snem nie mam takich przemysleń. Po prostu nie mam juz na to siły :P Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 inna refleksja 03.08.06, 21:42 króliczek z realu w necie przeistacza się w Rambo jak to dobrze, że forum jest dostępne bez recepty ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 to o króliczku jest genialne! 04.08.06, 18:28 co od recepty - niektórym bym jednak odebrała te używkę...:) Wyraźnie im szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: to o króliczku jest genialne! 04.08.06, 19:31 Przesadzasz. Jest takie powiedzenie. Co cie nie zabije to cie wzmocni. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: to o króliczku jest genialne! 05.08.06, 13:04 Ryzykanctwo. Mniej popularne u kobiet :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: to o króliczku jest genialne! 05.08.06, 14:22 Zapewne dlatego żyjecie dłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 zaobserwowałem... 06.08.06, 18:55 że jakoś tu pustawo dzisiaj też sobie idę Odpowiedz Link Zgłoś
sekmet pouczające... widać nie tylko forumowy syndrom 07.08.06, 12:38 www.wprost.pl/ar/?O=93129"... Prawie 30 proc. Europejczyków jest przekonanych, że inni ludzie chcą im dokuczyć, a 20 proc. twierdzi, że są śledzeni. Ponad 40 proc. Brytyjczyków podejrzewa, że ich znajomi źle o nich mówią i knują przeciw nim spiski. W Polsce urojone lęki towarzyszą blisko 20 proc. osób. - To objaw lęku przed rzeczywistością. Z tego powodu osoby cierpiące na paranoiczne urojenia żywią silne uprzedzenia wobec innych ludzi i są agresywne. Agresją zarażają też innych, po mistrzowsku manipulują i bez skrupułów wykorzystują do walki z urojonym wrogiem..." "...by zniszczyć rywali, przypisuje im najgorsze czyny. Często wykorzystują w tym celu teorie spiskowe, w które sami wierzą. " /takie dwa kawałki dla przykładu.../ Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 qrde, muszę natychmiast sprawdzić... 07.08.06, 14:02 mój spyware i firewalla i sąsiad mi się wczoraj tak jakoś dziwnie przyglądał, a ekspedientka w sklepie nie wydała mi 3 groszy reszty... na coś się zanosi Odpowiedz Link Zgłoś
sekmet Re: qrde, muszę natychmiast sprawdzić... 07.08.06, 14:12 no... na mnie się gołąb krzywo patrzył... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 stare prawdy... 14.08.06, 18:25 - nieważne jakie g..., ważne żeby się przykleiło - kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą... tymochowicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 &... 15.08.06, 15:11 - przypisywanie innym swoich własnych wad i kompleksów ( te w końcu znamy najlepiej... ) uoj, ale niewesołe to wszystko : ) pewnie, tymochowicz przy 'gebbelsie' to mały żuczek, ale ostatnio pełni rolę pewnego synonimu ; ) Odpowiedz Link Zgłoś