max9810 29.08.06, 11:21 Serdecznie witam i zapraszam do dyskusji ,wymiany poglądów wszystkich którzy korzystają z nawigacji jak i tych którzy dopiero mają zamiar korzystać. Link Zgłoś Obserwuj wątek
robbyanders Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 29.08.06, 12:57 Witam! Testowalem tomtoma i navigona na terenie niemiec i polski i musze powiedziec ze navigon jest strasznie wolny... co prawga grafika map i otoczenia jest niezla, lecz tu tomtom wyprzedza go swoja dokladnoscia co do pozycji i predkoscia dzialania programu.... Navigon posiada 4% polskich dróg za to tomtom 18% i np miasto Szczecin jest w pelni wprowadzone... Szukam czegos co w polsce jest najbardziej rozpowszechnione i slyszalem o jakims oprogramowaniu które ma ponoc wszystkie ulice miast i miejscowosci. Pozdrawiam Robert Link Zgłoś
ddb2 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 07.09.06, 15:28 Moj maz korzysta z GPS. Na poczatku nie ufalismy tajemniczemu glosowi i probowalismy jezdzic ( w obcych miastach ) instynktownie lub czytajac znaki. No i pare razy sie wkopalismy. Od tamtej pory jedziemy za glosem, nawet wbrew rozsadkowi i zawsze doprowadza nas jak po sznurku. Jedna moja uwaga - maz najbardziej lubi grzebac w GPSie, jadac 120 km/h w duzym ruchu! Link Zgłoś
max9810 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 07.09.06, 21:41 To dla twojego męża idealnym rozwiązaniem byłby program IGO2006, tam można znaleźć w zakładkach takie okienko które odchaczjąc, uniemożliwia jakąkolwiek obsługę podczas jazdy. Autentycznie sprawdzałem - trzeba stanąć aby coś zmienić. Fajne czy nie to już pozostawiam przyszłym użytkownikom , ale napewno BEZPIECZNE !!!!!! Pozdrawiam !!! Link Zgłoś
max9810 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 07.09.06, 21:36 A czy próbowałeś jechać na IGO2006? Jest to program posiadający dużo lepszą grafike niz TomTom oraz dokładniejsze mapy polski oraz zbliżone mapy europy lub lepsze, jak kto woli i zależy gdzie się udaję. Najwięcej szczegółów znajdziesz na AutoMapie. Pozdrawiam !!! Link Zgłoś
new5 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 11.09.06, 12:29 Witam ja ma nawigację również Mio 350.Program AutoMapa XL.Narazie byłąm z nią w Gdyni Iwe Wrocku. Link Zgłoś
witainka Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 13.09.06, 00:27 mam nawigacje sony nv-u50 i poszukuje map do niej glownie hodzi mi o HOLANDIE, BELGIE, NIEMCY Link Zgłoś
max9810 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 13.09.06, 11:15 Wiesz, ja zajmuję sie nawigacja na urządzeniach przenosnych takich jak np. TomTom, Igo2006, AutoMapa ale jak coś mi się rzuci w oczy to napewno dam znać Link Zgłoś
max9810 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 13.09.06, 15:32 Oczywiście PDA to urządzenia z mobilnymi okienkami WM2003 lub WM5lub innych. Natomiast TomTom Automapa czy Igo2006 to gotowe programy do nawigacji wraz z mapami o różnym stopniu dokładności Link Zgłoś
online24 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 20.09.06, 16:29 Witam , chciałabym aby mi ktos podpowiedział jaka nawigacja gps jest najlepsza do samochodów ciężarowych , konkretnie chodzi mi o mapę cyfrową która się sprawdzi w ciężarówce tzn. ominie mosty , wysokosci , itd. Bardzo proszę o opinie osóby które testowały rózne mapy .... pozdrawiam Link Zgłoś
online24 Re: Serdecznie witam i zapraszam !!! 20.09.06, 16:30 aaa, potrzebuję taką mapę na ppc a nie laptopa Link Zgłoś