20.09.07, 16:46
Dziwna jest ta kampania wyborcza a jeszcze dziwniejszy zapewne będzie nowy
parlament bo co może się zmienić po wyborach? A NO NIC
Obserwuj wątek
    • wojt683 Re: Wybory 20.09.07, 17:14
      Jak dla mnie nie ma partii godnej uwagi, ale coś trzeba wybrać. PiS jako partia
      wyznaniowa z patronem Ojcem Tadeuszem, która steruje wszystkim, z prokuraturą i
      TVP na czele, na pewno odpada. Samoobrona, czyli zgrupowanie cwaniaków i
      karanych (Leszek Miller do nich dołączył) odpada. SLD (obecnie LiD) już
      rządziła i wyszła na jaw masa przekrętów z aferą starachowicką na czele -
      również odpada. O LPR z poglądami nacjonalistycznymi i faszystowskimi nie
      wspomne. Pozostaje Partia Kobiet, która próbuje zszokować ludzi nagością,
      zamiast poglądami i PO, więc zagłosuje na PO, które wiecznie wszystko krytykuje
      i nic poza tym.
    • arusik11 Re: Wybory 20.09.07, 19:22
      Koniec świata Wrzodak z Millerem w jednej partii.
      • rafas84 Re: Wybory 20.09.07, 21:33
        Arusik, masz nieaktualne informacje:) Wrzodak będzie startował z list PiS-u. To
        jest też śmiech na sali, bo przecież kiedyś Kaczyński powiedział do Wrzodaka:
        "Załatwimy cię, ty ruski agencie" :D

A jeśli chodzi o znane cytaty, to Leszek Miller powiedział kiedyś, że
        "prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy". I
        dziś widzimy jak skończył :d
        • arusik11 Re: Wybory 21.09.07, 09:09
          Moje wiadomości są jak najbardziej aktualne.Wrzodak i Miller startują w wyborach
          parlamentarnych z listy Samoobrony i obaj z pierwszego miejsca.Miller w Łodzi, a
          Wrzodak w Rzeszowie.Co ci panowie mają wspólnego? Jedynie łączy ich interes
          ludzi pracy bo jeden był robotnikiem w Ursusie a drugi w Żyrardowie.
          • rafas84 Re: Wybory 21.09.07, 10:25
            Zwracam honor. Byłem przekonany, ze Wrzodak dogadany jest z PiSem. Zresztą jako
            byłemu LPR-owcowi i wielokrotnemu uczestnikowi debat w TV Trwam, bliżej mu
            byłoby do PiS niz do Samejbrony. Ale nasza polityka nie jest racjonalna.
            Heh, jakoś nie wydaje mi sie, zeby Wrzodaka z Millerem łaczył interes ludzi
            pracy. Miller dał sie poznac jako liberał, to on wymyślił podatek liniowy i za
            jego kadencji była słynna "inwazja" górników na Warszawę:)
            • arusik11 Re: Wybory 21.09.07, 11:20
              Przepraszam, miałem na myśli ich pochodzenie a nie wspólny interes ludzi pracy.
    • arusik11 Re: Wybory 21.09.07, 09:45
      Podobno i nasz Tasarz będzie startował (8 pozycja na liście) z listy PO.
    • arusik11 Re: Wybory 21.09.07, 11:28
      Ach,jeszcze z rana mi się obiło o uszy o tym iż Lepper prowadzi rozmowy z
      Oleksym.Ciekawe jak będzie wyglądała ostateczna lista tej partii.
      • wojt683 Re: Wybory 21.09.07, 14:48
        No to święto ulicy Kilińskiego stanie się wiecem wyborczym PO z lokalnym liderem
        Tasarzem, który i tak nie ma szans.
        • mishel1 Re: Wybory 21.09.07, 17:31
          ja glosuje na PO ale cos mnie w kosciach lupie ze "ciemny lud i tak
          to kupi" - mowie tu o kłamliwej kampani PiS..
          • lechu411 Re: Wybory 21.09.07, 17:42
            Tasarz chyba zgłupiał-i tak się nie dostanie,ale czego się
            spodziewaliście po osobie która wyszła z uzależnienia? -on jest
            zaślepiony i myśli że się uda. Smieszna sprawa, już widzę jak będzie
            zachęcał do głosowania na niego na jutrzejszej imprezie.
            • rafas84 Re: Wybory 21.09.07, 19:07
              Lechu411, wybacz, ale pojechałeś po bandzie w poprzednim poście. Wiadomo, że p.
              Tasarz problemy z uzależnieniem ma już dawno za sobą, a Ty czepiasz się o takie
              rzeczy. Zaprezentowałeś w ten sposób moralność zwolennika IV RP, który ocenia
              ludzi bazując na ich przeszłości. Nie życzę Ci, żeby kiedyś taka choroba
              spotkała Ciebie albo kogoś z twoich bliskich.
              • diesel69 Re: Wybory 21.09.07, 20:34
                Rafas uważam że masz tylko częściowo racje, ponieważ zachowanie się naszego
                Burmistrza, a więc jego pycha, buta i chamski sposób podejścia do
                nieprzychylnych mu osób oraz mania wszystkowiedzącego człowieka jest typowym
                objawem u osób po przebytej chorobie alkoholowej. Zapewniam cię ,że na jego
                kryształowych dłoniach, jak sam twierdzi, że takie ma,znajdziesz niejedną brudną
                plamę.
                • lechu411 Re: Wybory 21.09.07, 21:30
                  Właśnie chodzi mi o to, że tasarz niech się zastanowi nad tym co
                  robi, bo ocenia innych w swoich wypowiedziach a sam ma problem i
                  pewnie jeszcze bedzie miał,jest na ten temat madre przysłowie-kto
                  pił i przestał.... itp.
                  a wy jeszcze sie przekonacie o przekretach "króla" i przejzycie na
                  oczy.
                  • rafas84 Re: Wybory 22.09.07, 10:01
                    Boshhhh, a co ma przebyta choroba alkoholowa do przekrętów? Czy ktoś, kto kiedyś
                    pił ale już się wyleczył jest dla Ciebie skreślony do końca życia? Piszesz takie
                    brednie w stylu " ...kto pił i przestał..." a pomyślałeś, że może czyta to ktoś
                    kto miał takie same problemy jak Tasarz i może takiemu komuś zrobić się przykro???

Życzę "otrzeźwienia" z głupoty, Lechu !
    • arusik11 Re: Wybory 22.09.07, 07:54
      No i zaczęła się i u nas kampania wyborcza.Brak mi jednak jakiegoś przeciwnika z
      innej partii i byśmy mieli pewnie niezłe widowisko jak w całej RP.
      • rafas84 Re: Wybory 22.09.07, 09:56
        Rzeczywiście, szkoda, że nie bedzie u nas takich sporów jak w skali całego kraju
        :) Chociaz poczekajmy, może radny Wolski się uaktywni :)
        • mishel1 Re: Wybory 22.09.07, 10:48
          wiadomo ze na gazeta.pl czyli na portalu nie polskim tylko "polsko
          jezycznym"; według pisowskiej nowomowy; ciezko znalesc zwolennika
          PiS.. co do Tasarza to podzielam zdanie Rafasa ze wywlekanie takich
          rzeczy jak jego alkoholizm jest zwyklym swinstwem.. czlowiek
          podniosl sie z dna i druga kadencje jest burmistrzem za co nalezy
          sie szacunek i uznanie bo jak pokazuje zycie tylku niewielu wychodzi
          z tej choroby.. krytyka jego stylu sprawowania urzedu nie powinna
          miec pozimomu rynsztokowego. Szanujmy sie.. pozdrawiam
          • wojt683 Re: Wybory 22.09.07, 11:36
            W całym chyba internecie opinie, posty przeciwko PiS.
            Wszyscy ich krytykują, wyśmiewają, a co do sondaży, PiS prowadzi:)
            Jak to jest? Kto na nich głosuje?

Co do Tasarza, gratuluje mu i szanuje go za to, że się wyleczył z nałogu.
            • arusik11 Re: Wybory 22.09.07, 13:52
              Popiera ich elektorat związany z Radiem Maryja i reszta społeczeństwa która żyje
              dość skromnie,no i może przechwycili wyborców związanych z Samoobroną.Szkoda że
              ta partia ma takie poparcie. Boje się że jeszcze długo będzie je miała.
            • arusik11 Re: Wybory 22.09.07, 14:01
              Co do Tasarza to też mu gratuluję że pokonał chorobę i wywlekanie z przeszłości
              takich spraw moim zdaniem to są chwyty poniżej pasa.
              • wojt683 Re: Wybory 22.09.07, 16:02
                Ale aż dziwne, że ponad 30%. Jak podają dzisiaj w mediach, do Polski chcieli
                przyjechać ludzie z OBWE, żeby obserwować wybory, jak w krajach trzeciego
                świata. Władze się nie zgodziły.
                A to wszystko dzięki PiSowi.
                • arusik11 Re: Wybory 22.09.07, 16:54
                  W Szwajcarii też są teraz wybory i tam bez problemu zostali wpuszczeni
                  obserwatorzy.Władze nasze się nie zgodziły bo mają zapewne coś do ukrycia.Tomasz
                  Lis dziś w wywiadzie powiedział że gdy ludzie zagłosują na Kaczyńskich to tak
                  jak by głosowali przeciw demokracji.
                  • rafas84 Re: Wybory 22.09.07, 17:39
                    Hehe, czyli pan Lis ma jednak ambicje polityczne :)
                    Co do popularności PiS-u, to podzielam zdanie Arusika, duża w tym zasługa ojca
                    dyrektora. Trzeba też pamiętać, że PiS ma bardzo zdyscyplinowany elektorat,
                    który na pewno w dużej części pójdzie na wybory. Szkoda, że mają takie poparcie,
                    ale ja osobiście bardziej szanuję wyborców PiS-u niż tych, którzy nie głosują.
                    To właśnie przez takich antyspołecznych obywateli mamy teraz ten cyrk. Przy
                    dużej frekwencji na pewno PiS nie wygrałby i nie wygra teraz. Zatem kto nie chce
                    IV RP (a tak jak napisał mishel, na tym forum na pewno nikt albo niewielu
                    popiera ten sposób rządzenia państwem) niech idzie na wybory i mobilizuje
                    rodzinę i przyjaciół, żeby wszyscy poszli do urn :)
    • arusik11 Re: Wybory 22.09.07, 21:47
      Ktoś tu wypomniał Tasarzowi przeszłość alkoholową a przed chwilą w TVN pokazali
      Kwaśniewskiego na wykładach na Ukrainie,znów był pijaniutki i zachowywał się jak
      Jelcyn.
      • mishel1 Re: Wybory 22.09.07, 22:32
        wiedzialem.. pojechal po bandzie :/
    • wojt683 Re: Wybory 23.09.07, 01:29
      Za czasów Kwaśniewskiego i SLD były przekręty, ale takiego syfu jak teraz to nie
      było.
      • rafas84 Re: Wybory 23.09.07, 14:03
        Ale przesadził na tym wykładzie. I jeszcze te głupie tłumaczenia, że może robić
        co chce, jakby zapomniał, że pojechał tam reprezentować nasz naród. Niestety,
        polityków mamy żałosnych od lewa do prawa:/
    • arusik11 Re: Wybory 25.09.07, 22:17
      Jak wam podobają się puszczane w telewizji spoty wyborcze ?
      • rafas84 Re: Wybory 25.09.07, 22:50
        Mi się podoba zwrot: "mordo ty moja" :D
        już w kilku spotach PiS-u go słyszałem :]
        • wojt683 Re: Wybory 26.09.07, 00:10
          Poczekajmy aż będą puszczać bezpłatne bloki wyborcze, m.in. te regionalne w tvp3
          i choćby w naszej kablówce. Wtedy się posmiejemy:D

Obecne spoty nie odzwierciedlają rzeczywistości. Widzimy jakieś mafie na
          salonach. Ludzie odbierają to jak filmy, czy seriale.
          • arusik11 Re: Wybory 26.09.07, 12:29
            Rzeczywiście po obejrzeniu tych filmików to człowiek myśli że w Polsce mieszka
            sama mafia i złodzieje.Co też oni zrobili z tej naszej Polski.
            • rafas84 Re: Wybory 26.09.07, 14:18
              Właśnie dla wielu ludzi te spoty odzwierciedlają rzeczywistość i Ci ludzie potem
              głosują na PiS. Kaczyński stosuje prosty zabieg: z jednej strony są Jakieś złe
              "salony", a z drugiej strony są dobrzy, uczciwi ludzie, których broni PiS.
              Wystarczy prześledzić ostatnie sondaże, by stwierdzić, że wyborcy niestety
              kupuja taki obraz naszego kraju.
    • arusik11 Re: Wybory 27.09.07, 17:50
      Debata Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego odbędzie się w poniedziałek o godzinie
      dwudziestej.Poprowadzi ją Monika Olejnik,Krzysztof Skowroński i niejaka pani
      Wrzesińska.Ciekaw jestem jaki będzie miała przebieg, czy też będą sobie podawali
      lewą nogę jak to kiedyś bywało.No i ciekawi mnie wynik końcowy.
      • rafas84 Re: Wybory 27.09.07, 23:00
        A gdzie w tym czasie jest Donald Tusk?? Na urlopie?? Moim zdaniem Platforma
        przez taką bierność swojego wodza znowu przegra z PiSem.
        • wojt683 Re: Wybory 28.09.07, 13:12
          PiS wygra wybory dzięki wielu młodym ludziom, którzy nie zagłosują, dlatego że,
          albo mają to gdzieś, albo dlatego że są za granicami Polski.
          Dwa lata temu mieliśmy średnią frekwencję 40%. W największych miastach była
          najmniejsza, na wsiach największa. Właśnie ludziom ze wsi i z małych miast,
          gdzie żyje się bez perspektyw, gdzie się wiecznie narzeka na władzę, gdzie
          człowiek innej religii, albo niewierzący jest gorszy, podoba się polityka PiSu -
          a to są wieczne sukcesy z zatrzymań ważnych ludzi za korupcje, religia wliczana
          do średniej, wpływ radia M. na władzę, itd. Wydarzenia te zacieniają dużo
          istotniejsze sprawy, takie jak: upadająca służba zdrowia, autostrady i drogi.
          • wojt683 Re: Wybory 01.10.07, 22:38
            Kto według was wygrał debate?
    • arusik11 Re: Wybory 02.10.07, 07:22
      Kwaśniewski jak zawsze był dowcipny i na luzie.Kaczorek też próbował załapać
      trochę luzu,ale największe błędy popełnili moim zdaniem pytający i
      organizatorzy.Zadawali zbyt dużo naraz pytań a czasu było nie za dużo na
      rozwinięcie danego tematu.Ta debata zakończyła się prawie remisem ale jednak z
      lekką przewagą Kwaśniewskiego.
      • rafas84 Re: Wybory 02.10.07, 12:04
        Też mi się wydaje, że był remis. W sumie to nie wiadomo po co była ta debata, bo
        przecież nic nowego i odkrywczego nikt z polityków nie powiedział. Rzeczywiście
        organizatorzy nie postarali się. Czasami publiczność biła brawo w dziwnych
        momentach, tak jakby ktoś pokazywał im tablicę z napisem "oklaski" :)
        • wojt683 Re: Wybory 02.10.07, 13:39
          Typowy show, taki po amerykańsku:D, coś jak z muzyką pop, nie ważne co się
          śpiewa, ważne, że ładnie oprawione, dobrze nagłośnione, itd. Wtedy masa ludzi
          siada przed tv, bo cos niesamowitego leci.
          Z resztą o czym oni mówili? Nie było mowy o poważnych sprawach, dotyczących
          zwykłych ludzi, tylko jakieś głupie gadanie kto co zrobił, albo kto czego nie
          zrobił, itd.
          • wojt683 Re: Wybory 02.10.07, 13:47
            Jeszcze brakowało silnych gestykulacji, mocnego tonu mowy i okrzyków widowni
            typu "olek , olek...!", czy "jarek, jarek...!" :) Toby był dopiero prawdziwy show.
            No ale być może spodobało się to niektórym ludziom, którzy od 20:00 oglądaja
            seriale, którzy nie interesuja się zbytnio polityką. Być może wtedy pójdą na
            wybory i zagłosują na tego który był ładniejszy, miał lepszą dykcje, ładniej
            siedział i lepiej wypadł.
            • rafas84 Re: Wybory 02.10.07, 13:54
              żeby była gestykulacja, to musiałaby się odbyć debata Cymański-Wałęsa :D oni
              machaliby rękami gdzie popadnie:) jeśli chodzi o zwycięzce to nie było takiego,
              natomiast przegranym jest Donald Tusk, który dużo straci na rzecz PiS-u i LiD-u.
              • wojt683 Re: Wybory 02.10.07, 17:49
                Mi sie wydaje, że ludzie są zniesmaczeni tą debatą i Tusk na tym zyska. Poza tym
                ten show może zachęcić ludzi do uczestnictwa w wyborach, ludzi którzy nie
                zamierzali głosować.
    • arusik11 Re: Wybory 02.10.07, 19:05
      W PO jedyna nadzieja i będę głosował właśnie na te ugrupowanie.Dobrze było by
      gdyby tak na czele tej partii stanął pan Marcinkiewicz to wówczas wielu
      starszych ludzi oddałoby na nią głos bo tak stwierdziła moja babcia.
    • arusik11 Re: Wybory 04.10.07, 12:53
      Co oni teraz wyprawiają to w głowie się nie mieści.Dziś przeczytałem iż taki
      stwór o nazwie CBA wchodzi do ZUS i będzie miał dostęp do naszych akt.Po co im
      to,to nie mam pojęcia.No bo co dla nich z tych akt wynika?chyba jedynie to,że za
      500zł renty emeryt nie powinien przeżyć a jeszcze żyje i tym sposobem chcą
      zobaczyć ilu jest w Polsce takich twardzieli.
      • rafas84 Re: Wybory 04.10.07, 18:11
        PiSiory chcą wiedzieć o nas wszystko niczym Wielki Brat :]
        A tak na poważnie to trzeba iść na wybory i odsunąć tą bandę od władzy. Tylko
        jak się spojrzy na ostatnie sondaże, to widać, że niestety Polakom podobają się
        takie metody sprawowania władzy.
        • arusik11 Re: Wybory 04.10.07, 19:06
          Też się dziwię.Wszyscy młodzi powinni iść na wybory bo tylko niestety od nich
          zależy jakie będziemy mieli w przyszłości rządy.Jeżeli młodzi oleją wybory to
          niestety wyboru dokonają "babcie" i nawet zaginięcie dowodu nie pomorze.
          • marcin1444 Re: Wybory 04.10.07, 20:59
            Ja czasami myślę, że te sądaze sa fauszowane aby tylko wbić
            narodowi, że niech głosują na PiS bo oni i tak wygraja.
            Ciągle wierze, że tak sie nie staje:( nie wolno nam do tego
            dopóścić.....
            • wojt683 Re: Wybory 04.10.07, 21:45
              A ja myśle, że prędzej wybory są fałszowane, niż sondaże:D
              Nie no...bez przesady, chyba nie jest u nas jeszcze tak źle, ale ciekawe czemu
              OBWE do nas chce orzyjechać?

CBA sobie teraz pozwala, jednak z drugiej strony jeżeli ktoś sobie uczciwie
              pracuje, to nie ma się co obawiać. Jednak i tak wolałbym, żeby skończyć z takim
              policyjnym typem władzy.
              • tola67 Re: Wybory 04.10.07, 23:29
                Ja też sondażom nie ufam i wierzę w zdrowy rozsądek społeczenstwa.
                Wiem jedno, nie chcę żyć w kraju w którym głowa państwa na każdym
                kroku udowadnia, że białe jest czarne a czarne jest białe a reszta
                jego sprzymierzeńców chrzani w ten sam deseń. Uważam, że demokracja
                w Polsce jest zagrożona, sądy na posyłki władzy, telewizja
                upolityczniona, zwróćcie uwagę na to że w 1 i 2 pr. TVP są same nowe
                twarze, "normalni" albo sami odeszli albo kazano im odejść za brak
                subordynacji, inwigilacja na każdym kroku, jestem w szoku. Wiem, że
                jeśli PiS wygra ja wyjeżdzam z tego kraju a moja decyzja pozowli im
                wciskać ludziom, że bezrobocie spadło bo za ich rządów gospodarka
                się rozwija. A tam, szkoda słow...
    • arusik11 Re: Wybory 07.10.07, 20:23
      Oglądaliście dziś konwencje PiSu w Kielcach?Kaczyński podczas przemówienia po
      raz pierwszy otoczył się młodzieżą.Słuchali,klaskali i ziewali.........i trwali
      przy małym Napoleonie,ciekawe kto im kazał.
      • lechu411 Re: Wybory 07.10.07, 21:07
        Tak ogladałem i troche żałosne to było.
        A ogladaliscie wystąpienie Tasarza z zebrania w kablówce, kiedy to w
        domu kultury zamiast mieszkańców byli tylko pracownicy urzedu? potem
        opisali to w gazecie, że tłumy chetnych i zainteresowanych, a ja
        sądze, że musieli przyjść bo król kazał :P
    • arusik11 Re: Wybory 11.10.07, 14:42
      I już mają haka na Tuska.Chodzi o nieprawidłowości w założonej niegdyś przez
      niego fundacji działającej na terenie Gdańska.Działania Tuska zgodne z
      prawem,ale moralnie naganne tak stwierdziła prawa czy lewa ręka kaczuszki
      Szczypińska.Już chyba nie mają się do czego doczepić to szukają wiatru w polu.
    • arusik11 Re: Wybory 11.10.07, 22:03
      Choroba Kwaśniewskiego:
      Pan Olek był chory
      i leżał w łóżeczku
      Przyszedł pan doktor:
      Co ci jest Oleczku?
      Popiłem jak zwykle,czepiają się dranie,
      zmyśl mi pan chorobę,wtedy drań przestanie.
      Znam ja Oleczku te twoje wybryki i zmyślę ci chorobę:
      cierpisz na tropiki a jak się nawalisz,to mów że przyczyna
      jest nie w tobie przecież,lecz na Filipinach!!!!

• wojt683 Re: Wybory 12.10.07, 21:25
        Kto waszym zdaniem wygrał debate?? Na początku wydawało mi się, że Kaczyński
        sobie lepiej radzi, jednak pod koniec debaty spodobała mi się wypowiedź Tuska,
        odnośnie korupcji. Stwierdził, że oprócz jej zwalczania, należy ograniczyć
        elementy w państwie, które przyczyniają się do istnienia korupcji. Podobało mi
        się również wypominanie Kaczyńskiemu stwierdzenia (jednego z kłamstw premiera):
        "Nie będzie koalicji z Lepperem i Giertychem."
        • arusik11 Re: Wybory 12.10.07, 21:45
          Już teraz wiem na kogo oddam swój cenny głos, a mianowicie oddam go na PO. Tusk
          był lepiej przygotowany i bardziej konkretny.Zresztą Tusk zachował się jak
          rasowy polityk a Kaczyński robił wrażenie zmęczonego.Ta debata była bardziej
          merytoryczna i rzeczowa niż debata z Kwaśniewskim.Moim zdaniem zwyciężył Tusk.
        • rafas84 Re: Wybory 13.10.07, 00:38
          Kto wygrał, to okaże się 21-go października :]
          Ja nie oglądałem debaty, szczerze mówiąc nawet zapomniałem, ze dzis
          nadają w telewizji ten teatr :) Czytałem jednak wiele wypowiedzi i
          wszyscy komentatorzy mówią, że Donald Tusk wygrał zdecydowanie. Oby
          miało to jakies przełożenie na sondaze i w konsekwencji na wynik
          wyborów.
          • marcin1444 Re: Wybory 13.10.07, 15:41
            Oglądałem i o wiele bardziej interesująca była ta debata niz
            Kwaśniewski-Kaczyński.
            Moim zadniem również zdecydowaanie wygrał Tusk.
            • rafas84 Re: Wybory 14.10.07, 17:00
              Obejrzałem debatę dzis w internecie. Moje wrazenia - Tusk lepiej
              przygotowany, sypał liczbami i dokładnymi danymi jak z rękawa, a
              przecież to premier powinien mieć te wszystkie statystyki. Kaczynski
              słabiutko wypadł, tak jakby zlekceważył rywala. Mam nadzieje, ze
              widzieli to tez Ci, ktorzy jeszcze sie wahają i nie zagłosują na
              kłamczucha z PiS-u.
    • rafas84 Jak przebiega kampania w G-D?? 14.10.07, 17:23
      Są jakies spotkania naszych kandydatów z wyborcami(słyszałem, ze
      oprócz Tasarza kandyduje też burmistrz Kowalewa - Grabowski z list
      PSL-u)?? Przybyły jakies plakaty czy cos??
      Pytam, bo nie ma mnie w naszym miescie i wróce dopiero na głosowanie.
      • wojt683 Re: Jak przebiega kampania w G-D?? 14.10.07, 19:42
        Na forum pomorskiej sporo ludzi pisze, że chce głosować na burmistrza Grabowskiego.
        PSL wydaje się całkiem normalną, nieskłóconą partią. Tyle, że to partia
        chłopska. Żadnej roli, czy gospodarki nie posiadam, więc na nich nie będę
        głosował, ale życzę im dobrze. Koalicja PSL z PO mogłaby być dobrym rozwiązaniem.

Nie mam pojęcia, czy w ogóle w G-D odbywaja się jakieś mini wiece wyborze.
        Kiedyś przybyło do nas kilku posłów PO, spotkanie wraz z naszym burmistrzem
        odbyło się w domu kultury. W tej chwili oprócz plakatow wyborczych nie
        zauważyłem jakichś działań wyborczych.
        • pawellewanda Re: Jak przebiega kampania w G-D?? 14.10.07, 21:59
          wojt683 zwróc uwagę, że na spotkaniu wyborczym w domu kultury byli
          tylko pracownicy urzędu miasta. Ktoś w końcu musiał robić frekwencję-
          nie ważne czy sztuczną;)
          • wojt683 Re: Jak przebiega kampania w G-D?? 14.10.07, 22:47
            No masz rację:D
            Ale ważne, że w ogóle ktoś był.
            Poza tym dobrze, że Tasarz nie startuje np z PiSu.
    • arusik11 Re: Wybory 14.10.07, 20:48
      Sześcioro przedstawicieli z naszego powiatu startuje w zbliżających się wyborach.
      PiS-Bielecki handlowiec z Kowalewa i Wasiluk lekarz
      Samoobrona-Wolski też handlowiec
      LiD-Brzozowska lekarka
      PSL-Grabowski-burmistrz Kowalewa
      PO-Tasarz którego chyba nie potrzeba przedstawiać
      Kampania wyborcza nie taka gorąca jak w TVP,wisi trochę plakatów no i wzmianka
      w kablówce.
      • rafas84 Re: Wybory 15.10.07, 17:47
        A jeszcze Wiwatowski z list LPR (pozycja chyba nr 10) dzis dojrzałem jego
        nazwisko w obwieszczenu :)
    • papec10 Re: Wybory 15.10.07, 18:17
      Nie no luzik, wybory w naszym powiecie, 2-och burmistrzów, każdego kampania
      najprawdopodobniej sponsorowana przez mieszkańców; przydupnicy z urzędów
      biegający w godzinach pracy w sprawach prywatnych szanownych panów burmistrzów.
      Chyba panowie burmistrzowie zapomnieli o obietnicach w ostatnich wyborach i
      teraz nie wywiązując się ze swoich programów wyborczych wypinają d... na swoich
      mieszkańców i stają w kolejce po ... większą dietę.
      No widocznie sprawy w sprawie SKO, budówka oraz druga ostatnio zakupiona chałupa
      na ruzcu nie wystarcza do skromnego prosperowania.
      Nie mam pojęcia, czy w sejmie można, czy nie można kupic alkohol. Jakby nie było
      - zawsze byloby kolorowo (na twarzy).
      Nie wiem jak wy, ale ja w wybory siedze w domu, chyba, że będzie można
      zagłosować sms-em.
      • arusik11 Re: Wybory 15.10.07, 18:57
        Podnieś d... i zasuwaj do lokalu no chyba że dowodziku ci nie dali a może
        schowali?A po wyborach nie krytykuj, bo nie będziesz miał lub miała do tego prawa.
        • rafas84 Re: Wybory 15.10.07, 19:10
          Dokładnie! Dodam jeszcze, ze jesli nie pójdziesz głosowac to jestes głupi, bo
          udział w wyborach to PRAWO a nie obowiązek kazdego obywatela a wedlug mnie
          fajnie jest korzystac ze swoich praw:)
      • papec10 Re: Wybory 16.10.07, 02:08
        no to jasne, że to jest każdego obowiązek. wole strzelać jak w totku - chybił
        trafił niż wybierać, żeby póżniej sie wstydzić. Nachłapac się i mięć bezczelność
        się chwalić i uśmiechać na scenie.
        • wojt683 Re: Wybory 16.10.07, 14:49
          Zostało pare dni do wyborów. PO w niektórych sondażach wyraźnie prowadziło.
          Zastanawiałem się co na to PiS. Przecież oni tak łatwo władzy nie oddadzą.
          Przyszło mi na myśl CBA. Włączam TV... i bomba:D (jak to okreslili
          dziennikarze). Sprawa była już omawiana, ale przecież niedługo wybory, więc
          warto przypomnieć, że baba która wzięła była w PO i najlepiej jeszcze dodać, że
          to całe PO za tym stoi.
          • arusik11 Re: Wybory 16.10.07, 16:35
            No tak miałem głosować na PO,a tu wybucha bomba i już nie wiem na kogo mam
            głosować.Mętlik w głowie mam.Co sądzicie? Na kogo oddać głos?Nie mam
            pojęcia,chyba zagłosuję na PSL.
        • rafas84 Re: Wybory 16.10.07, 20:05
          papec10, napisałem w poprzednim poście, ze głosowanie to prawo a nie obowiązek.
          Naucz się czytać albo idź do okulisty.

A co do głosowania, to ja nadal jestem za PO. Tą posłankę, która wzieła w łape
          wyrzucili z partii zaraz po tym jak sprawa wyszła na jaw, wiec CBA znowu działa
          w celach politycznych. Nie mozna dać im sie oszukać.
          • wojt683 Re: Wybory 16.10.07, 20:32
            Ja tam jestem przekonany do PO i do PSL. Głosuje na PO i koniec.
            • arusik11 Re: Wybory 17.10.07, 07:15
              Ja niestety waham się czy postawić na PO czy PSL.Inne partie raczej nie wchodzą
              w grę,a już na pewno nie PiS.
    • arusik11 Re: Wybory 17.10.07, 15:50
      Prywatyzacja służby zdrowia to straszak polityczny i to właśnie on zadecyduje
      kto wygra te wybory bo zwykli ludzie boją sie jednak płatnej służby
      zdrowia.Jednak po krótkiej analizie trzeba stwierdzić że większość z nas i tak
      już korzysta z prywatnych gabinetów takich jak np stomatologia,ginekologia czy
      nawet onkologia.Nikt przecież nie będzie czekał ileś tam miesięcy na diagnozę
      czy pierwszą pomoc jeżeli to decyduje o naszym życiu.Myślę,że politycy zaczęli
      grać naszym zdrowiem aby tylko dostać tą upragnioną dla nich władze, to jednak
      może przynieść taki skutek że ludzie po prostu nie pójdą na wybory bo mają tego
      wszystkiego już dość.
      • wojt683 Re: Wybory 18.10.07, 00:18
        Jak narazie w tym całym syfie korzysta PSL, który jest w cieniu kampanii.

Służba zdrowia jest już w części prywatna. Dużo szpitali w kuj-pom. nie należy
        do państwa.

Choćby w G-D, o ile się nie myle, powiat nie ma całości udziałów szpitala.
        Przychodnie mamy prywatne, za leczenie nie płacimy, szefowie zarabiaja; jakoś to
        działa.

Podejrzewam, że prędzej czy później, niezależnie od władzy dojdzie do
        prywatyzacji służby zdrowia.
        • arusik11 Re: Wybory 18.10.07, 13:25
          Służba zdrowia jest już w części prywatna i my w Golubiu-Dobrzyniu też
          korzystamy z przychodni prywatnych.Większość ludzi nawet nie wie że te
          przychodnie działające w naszym mieście mają już właścicieli.PiS jednak ludzi
          straszy prywatyzacją,likwidacją KRUS,itp,a ludziska to kupują i takim to
          sposobem kaczątka mogą wygrać te wybory.Ludziska idziemy na wybory i tych niby
          sprawiedliwych i praworządnych odsuńmy od władzy bo z tego nic dobrego nie
          wyniknie.Pozdrawiam wszystkich przyszłych wyborców i życzę im aby wybrali
          mądrych ludzi.
          • arusik11 Re: Wybory 18.10.07, 18:14
            PO ma ponad 40% w sondażach a PiS tylko 29 i to mnie bardzo cieszy.
            • wojt683 Re: Wybory 18.10.07, 22:01
              Na sondaże nie ma co liczyć, bo się można przeliczyć. W ostatnich wyborach
              również PO prowadziło i przegrali; do tego podwójnie:/

Cieszy mnie natomiast duże zainteresowanie społeczeństwa wyborami. Podobno ma
              być rekordowa frekwencja.
              • arusik11 Re: Wybory 19.10.07, 07:17
                Wiemy,wiemy,pamiętamy,pamiętamy.Wygrana PO zależy właśnie od wysokiej
                frekwencji.Jak myślicie dlaczego tak nagle wszyscy ludzie mówią że trzeba iść na
                wybory?bo mają dość rządów Kaczyńskich i chcą ich odsunąć od władzy i to właśnie
                daje mi trochę nadziei że PO wygra.Ja już też się zdecydowałem i wiem już na
                kogo oddam głos,a mianowicie na PO.Brałem jeszcze pod uwagę PSL ale ze wsi nie
                pochodzę a tak naprawdę to tylko PO może tych ludzi odsunąć od władzy.
                • marcin1444 Re: Wybory 19.10.07, 12:36
                  Kaczuny na łąkę-ja głosuję na PO.
                  Również brałem pod uwagę PSL ale liczy się to żeby oddać głos na
                  najmocniejszego rywala PIS :)
    • arusik11 Re: Wybory 19.10.07, 15:08
      Kaczyński i ten jego PiS nie umie przegrywać,sądzi że sondaże są sfałszowane.Ten
      człowiek jest po prostu chory na władze.Ach mordo ty moja czas odejść i to z
      honorem.
    • arusik11 Re: Wybory 20.10.07, 07:52
      I zapadła cisza wyborcza,ale cicho w eterze.
      • mishel1 Re: Wybory 21.10.07, 16:10
        cisza... jeszcze tylko kilka godzin..
        • rafas84 Re: Wybory 21.10.07, 17:03
          Do 20.20 przedłużona cisza, bo w jednym z lokali w Płocku zaciął się zamek w
          szafie pancernej, gdzie były karty do głosowania :)
          A frekwencja jak na razie taka sobie, w całym kraju 29,1% głosowało do godz.
          15.30 Ciekawe, jak u nas wyglądają statystyki.
          • wojt683 Re: Wybory 21.10.07, 21:43
            W TVN24 pokazali wykres słupkowy. Pierwszy deklasuje rywali. Dziennikarze
            zadowoleni, wiec wiadomo kto chyba wygral. Mam nadzieje, ze sie nie mysle.
            • wojt683 Re: Wybory 21.10.07, 21:50
              Ja już znam wyniki, ale nie bede lamal ciszy wyborczej.
    • arusik11 Re: Wybory 22.10.07, 01:43
      PO wygrało i wreszcie w tym kraju może będzie normalnie.Tusk zmiażdżył
      Kaczyńskiego,Samoobrona czy LPR nie weszły do parlamentu i o to chyba w tych
      wyborach chodziło.Mam nadzieje że nas tym razem nie zawiodą.
      • wojt683 Re: Wybory 22.10.07, 11:34
        Najważniejsze, że PiS został odsunięty od władzy. Tak poza tym ciekawe jak się
        wytłumaczy tvn z tego img99.imageshack.us/img99/197/wynikish0.jpg Ktoś
        zrobił print screen i wrzucił. Jakoś po 20:00 dotarł do mnie ten link.
    • rafas84 wyniki w naszym regionie 22.10.07, 14:00
      miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,4601382.html
      miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,4600990.html
      Do Sejmu weszło 6 z PO, 4 z PiS-u, 2 z LiD-u i 1 mandat wziął PSL, do Senatu
      wszyscy z PO. Ja się cieszę, że weszli wszyscy, których poparłem:) Moim zdaniem
      świetne są te wyniki wyborów, choć dzis juz troszkę spadło poparcie dla PO, ale
      i tak zmiana władzy stała się faktem. Krytykowałem wcześniej Tuska, ze jest mało
      aktywny podczas kampanii, ale teraz muszę przyznać, że świetnie się spisał.
      Wyczekał na odpowiednią chwile i zmiażdżył wszystkich rywali w decydującym
      momencie. Oby teraz był dobrym premierem i zrobił z Polski drugą Irlandię :]
    • pawellewanda Re: Wybory 22.10.07, 21:52
      Założenie butów 30 sekund...
      Spacer do lokalu wyborczego 600 sekund..
      Oddanie głosu 120 sekund...
      Ujrzenie miny kaczora po wyborach
      BEZCENNE !!! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka