Dodaj do ulubionych

program za duży do umieszczenia w pamięci

08.02.10, 22:27
Witam,
mam taki problem - mianowicie przy próbie uruchomienia WinAmpa komputer się
wiesza całkowicie. Nie ma opcji żeby winampa odinstalować a próba włączenie
dodowlnej mp3ójki kończy się wyrzucenie okna dosowskiego z treścią "program za
duży do umieszczenia w pamięci". Chciałem wrzucić log z Combofixa, ale trzy
próby uruchomienia go kończyły się fiaskiem - Combofix nie jest w stanie
przejść do końca. Koledzy, jakieś pomysły? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 08.02.10, 22:57
      Zacznij od: forum.gazeta.pl/forum/w,430,102884243,102884243,Przeczytaj_zanim_napiszesz_Zasady_dzialu_.html

Sprawdz mp3 na jotti i napisz czy sa zainfekowane.
      • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 09.02.10, 08:35
        rozumiem, ze konieczny jest log zarówno z OTL jak i GMERa. Musze skanować każda
        mp3ojke czy wystarczy dla sprawdzenia jedna?
        • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 09.02.10, 12:19
          Wystarczy jedna, zapewne ma nazwe nazwa.mp3.exe
          Tak, koniczeczne sa oba logi.
          • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 09.02.10, 20:50
            Jedna z mp3 została sprawdzona na jotti i nic nie znaleziono. Za pomocą OTL
            wygenerowałem taki log wklej.org/id/276701/ natomiast GMER wiesza się i
            nie moge skończyć skanu. pierwszy raz zatrzymał się na słowniku YDP, wiec go
            usunalem i ruszyło dalej. ale zatrzymał się potem na kolejnym folderze a nia na
            tym chyba to polega żeby wszystko usuwać... Proszę o jakieś sugestie, porady.
            pozdrawiam
            • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 09.02.10, 21:38
              Sciagnij np. Foobar i sprobuj w nim otworzyc mp3.

Log jest ok.

Winamp'a usun recznie tzn skasuj katalog i ustaw zeby Foobar otwieral mp3.
              • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 10.02.10, 08:09
                Co do programu to ściągnę go i spróbuję. Natomiast usunięcie winampa nie jest
                takie proste. Próbowałem już to zrobić wcześniej i za każdym razem komputer się
                zwiesza. Czy to poprzez panel sterowania - dodaj/usuń czy poprzez ręczne
                usunięcie z program files. Co więcej od wczoraj doszo do tego, że w momencie
                włączenia się wygaszacza ekranu nie ma już możliwości wybudzenia sprzętu -
                trzeba restartować system. O co chodzi, co jest powodem tego? pozdrawiam
                • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 10.02.10, 11:53
                  Sprawdz plik winamp.exe na jotti i zobacz czy nie jest zainfekowany.
                  Zrob tez skan przy pomocy cureit oraz mbam i zobacz czy cos wykryja.
                  • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 10.02.10, 19:16
                    A więc ... plik winamp.exe nie jest zainfekowany. Mbam nie jest w stanie
                    dokończyć skanu gdyż wiesza się na katalogu "skins" w winampie a dokładnie na
                    "bigbento". Dr Web natomiast nic nie wykrywa. Chciałem usunąć jeszcze winampa
                    poprzez tryb awaryjny, zaczął sie usuwać ale gdy doszedł do wspomnianych
                    wcześniej skinów również się zawiesił!!!??. totalnie już nie wiem co się dzieje.
                    zrobiłbym format ale nie mam płyty z windowsem przy sobie dlatego liczę cały
                    czas że są jeszcze jakieś inne opcje uruchomienia tego. pozdrawiam
                    • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 10.02.10, 19:40
                      Jezeli masz mozliwosc to podlacz swoj dysk do innego komputera jako drugi i sprawdz czy katalog winampa sie usunie. Jezeli tez nie to albo masz uszkodzony system plikow albo jednak dysk.
                      • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 10.02.10, 19:49
                        no niestety takiej możliwości nie mam. a czy format tutaj może coś pomóc. Co
                        oznacza uszkodzony system plików?
                        • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 10.02.10, 19:53
                          Oznacza tyle, ze format to naprawi o ile to faktycznie uszkodzony system plikow, a nie dysk.

Nie napisales czy foobar po skojarzeniu z nim plikow mp3 dziala poprawnie? Jezeli tak to nie trzeba formatowac, zostaw na razie jak jest.

• lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 10.02.10, 20:16
                            no skojarzyłem to z foobar i działa. kazda mp3 sie otwiera. Czyli rozumiem, że
                            dysk nie jest uszkodzony? jaki kolejny krok radzisz?
                            • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 10.02.10, 22:25
                              Zostaw, a jak kiedys bedziesz reinstalowal system to zrobisz format i zobaczysz czy problem zniknal.
                              • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 11.02.10, 08:30
                                no dobrze, powiedzmy ze wytrzymam z tym:-). A teraz jeszcze skąd się bierze
                                problem wieszania systemu w momencie włączenia się wygaszacza ekranu? Jak
                                matryca się wyłączy nie ma już później możliwości wybudzenia sprzętu? nie sądzę
                                żeby to było od winampa? Co jest przyczyna tego? Dziwi mnie to, że ani Combofix
                                ani dr.Web nie są w stanie skończyć skanu a ten folder ze skinem BigBento w
                                winampie też przy próbie otwarcia wiesza cały system. Dziś spróbuje jeszcze przy
                                pomocy jooti wrzucic ta skórke i ją przeskanować, napisze co wyszło z tego.
                                pozdrawiam
                                • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 11.02.10, 10:59
                                  Sprobuj uruchomic: chkdsk /r
                                  • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 11.02.10, 21:34
                                    CHKDSK uruchamia mi się jak włączę pełny scandisk przy uruchamianiu systemu.
                                    Niestety jednak przy etapie 1 z 5 na 47% skan staje i system się wiesza... nie
                                    mam pojęcia co dalej z tym. Czytałem coś o programie HDD Regenerator - czy to
                                    jest w stanie pomóc czy poprostu szkoda czasu na zabawy i zrobić format partycji
                                    z systemem?
                                    • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 12.02.10, 09:22
                                      HDD Regenerator to platne badziewie, nie uzywaj go.
                                      Jak juz chcesz wykonac jakis skan to uzyj mhdd (z plyty bootowalnej) i przy jego pomocy zrob scan i daj fotke wynikow.
                                      • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 12.02.10, 10:12
                                        płyty bootowalnej? rozumiem że muszę mieć przy sobie płytę z systemem? i co
                                        wtedy, z wiersza poleceń coś "wklepać"? a czy nie lepiej zrobić format? Czy to w
                                        tym cholernie dziwnym przypadku też się okarze że może nic nie dać?
                                        • Gość: Kolobos Re: program za duży do umieszczenia w pamięci IP: *.zask.pl 12.02.10, 10:39
                                          Rob jak chcesz. Problem nie ma w ogole zwiazku z tematyka tego dzialu forum i nie widze dalszego sensu ciagniecia tego tematu.
                                          • lubaraf Re: program za duży do umieszczenia w pamięci 12.02.10, 17:36
                                            dobra, temat już przeniosłem. Będę próbował. W każdym razie dzięki za okazaną
                                            pomoc i poświęcony czas. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka