IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 05.04.04, 20:21

Otrzymałem coś takiego:

"
Sender, InterScan has detected virus(es) in your e-mail attachment.

Date: Sat, 03 Apr 2004 17:47:27 +0200
Method: Mail
To: poczta@skandia.pl
File: msg.zip
Action: deleted
Virus: WORM_NETSKY.B
"
Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: Mail IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.04.04, 09:58

Our viruschecker found a VIRUS in your email to the following
      recipient(s):

-> info@bursa.krakow.pl

Please check your system for viruses, or ask your system administrator
      to do so.

For further information about this viruschecker see:

amavis.org/
      AMaViS - A Mail Virus Scanner, licensed GPL

For your reference, here are the headers from your email:

-----------------------
      • Gość: piecyk gazowy Re: Mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 10:06
        Z jakiegoś komputera wysyłają się wirusy ze wstawionym Twoim adresem nadawcy. A
        te komunikaty to zwroty zawirusowanej wiadomości, rzekomo wysłanej od Ciebie.
        • Gość: mirek Re: Mail IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.04.04, 13:09
          Skanuje komputer raz dziennie i nic mi nie wykrywa...z moim komputerem też się
          nic nie dzieje.....

>" te komunikaty to zwroty zawirusowanej wiadomości, rzekomo wysłanej od
          Ciebie."
          Czy to znaczy,że w nich dostaje wirusy?Czy mam je od razu usuwać?

• Gość: piecyk gazowy Re: Mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:14
            Napisałem "rzekomo wysłanej od Ciebie. Poczytaj sobie to:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=11588877
            • Gość: mirek Re: Mail IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 06.04.04, 17:40
              Wiem ,że chodziło Ci o "rzekomo",bo ja napewno nie znam tych nadawców,chodziło
              mi tylko o to "zwrot zawirusionych maili"-czy one naprawde są zairusione.....
              wiesz otwierać je wogóle czy nimi sie nie przejmować i je kasować od razu.
              • Gość: piecyk gazowy Re: Mail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 11:50
                Dostajesz informację, że z Twego konta został wysłany wirus. Informacja
                prawdziwa o tyle, że z CZYJEGOŚ komputera został wysłany wirus z Twoim adresem
                jako nadawcy. Ale twój komputer NIE jest zawirusowany.

Czy kasować? Pewnie. W tej chwili to jest "epidemia", taki "autospam". Ja
                dostaję tego z 5 dziennie... Strasznie wkurzające.
                • Gość: mirek Re: Mail IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 07.04.04, 14:55
                  Dzięki za odpowiedź i za pomoc...a tak nawiasem mówiąc to skoro to jest na taką
                  skale to ktoś powinien się tym zająć chyba?
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:34
                    Tylko jak? Ja widzę jedno rozwiązanie - wyłączenie "postmasterów" "mail-
                    deamonów" itp. ale to kontrowersyjne rozwiązanie.
                    • Gość: mirek Re: Mail IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 10.04.04, 10:59
                      Może jak wejdziemy do "kochanej" Unii to ktoś się tym zajmnie...bo teraz
                      nie widać żadnej szansy na poprawe....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka