Dodaj do ulubionych

Problem z wirusem

IP: *.opera-mini.net 19.02.11, 20:55
Mam spory problem z wirusem podszywającym się za ESETa NOD32. Log ze skanowania OTL: www.wklej.org/id/478809/ oraz plik Extras: www.wklej.org/id/478812/
Procesu "ekrn.exe" nie da się zakończyć ręcznie, tak samo nie da się odinstalować NODa. Skanowałem już za pomocą Malwarebytes' Anti-Malware, niestety - bezskutecznie. W czym tkwi więc problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Problem z wirusem IP: *.zask.pl 19.02.11, 21:18
      > Mam spory problem z wirusem podszywającym się za ESETa NOD32

Skad Ci to przyszlo do glowy? To tylko zwykly zepsuty nod oraz pozostalosci po ArcaVirze.

Do odinstalowania noda uzyj: kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2289&cat=EAV&actp=LIST

Odinstaluj: MediaBar

Nie zaszkodzi tez skan przy pomocy cureit.

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
      DRV - [2009-12-01 19:14:36 | 000,034,384 | --
      • Gość: volumepl Re: Problem z wirusem IP: *.opera-mini.net 19.02.11, 22:23
        ESETUnistaller wyświetlił coś takiego: wklej.org/id/478882/
        Nadal w Panelu sterowania widać ESETa.
        Nowy log z OTL: wklej.org/id/478880/
        • Gość: @ Re: Problem z wirusem IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 22:48
          >ERROR! PC is running in normal boot, please run safe boot...

Przecież na stronie Eset jest wyraźnie napisane żeby ESET Uninstaller użyć w trybie awaryjnym:
          www.stronamini.pl/windows/windows-xp/naprawa-windows-xp/31-tryb-awaryjny-xp.html
        • Gość: Kolobos Re: Problem z wirusem IP: *.zask.pl 19.02.11, 22:49
          Dlaczego nie uruchomiles uninstallera w trybie awaryjnym? W logu masz to jasno napisane. Teraz juz na to za pozno..

To tylko pusty wpis, noda juz nie ma. Usunalem go przy pomocy otl.

Wykonaj nowy skrypt:

:OTL
          SRV - File not found [Auto | Stopped]
          • Gość: volumepl Re: Problem z wirusem IP: *.opera-mini.net 20.02.11, 09:51
            >Dlaczego nie uruchomiles uninstallera w trybie awaryjnym?
            Mój monitor nie obsługuje odświeżania ekranu zastosowanego w trybie awaryjnym - wyświetla się komunikat "Input Signal - Out of Range".
            Javę zaktualizowałem do wersji 6 update 24. Po wykonaniu skryptu zniknął proces "ekrn.exe". Dzięki wielkie za cierpliwość i pomoc.
            • Gość: Kolobos Re: Problem z wirusem IP: *.zask.pl 20.02.11, 11:41
              Nic wiecej nie pokazywal SecurityCheck, czy moze dalej go nie uzyles i jedynie zainstalowales tylko jave o ktorej wspomnialem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka