Dodaj do ulubionych

Jak usunąć Internet Security Essentials wirusa?

01.03.11, 23:11
witam,

jak w temacie.

Dr Web - nic nie wykrył, Avast również. Chociaż Malwarebytes' Anti Malware znalazł zainfekowanych 779! Po usunięciu log:

wklej.org/id/485280/
Pokazują się m.in:

img846.imageshack.us/i/infekcja.png/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus IP: *.zask.pl 01.03.11, 23:41
      Infekcja dodala te wszystkie wpisy.

Daj logi z OTL (extras i otl.txt).
      • gory_szalenstwa Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus 02.03.11, 00:35
        Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Daj logi z OTL (extras i otl.txt).

extras

wklej.org/id/485305/

otl.txt

wklej.org/id/485306/
        • Gość: Kolobos Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus IP: *.zask.pl 02.03.11, 11:18
          W sumie to nie wiem po co chcesz odrobaczac ten komputer skoro wczesniej Ci napisalem ze i tak trzeba wyzerowac dysk. Swoja droga jak Ty to robisz, ze co chcwile infekujesz system?

Wykonaj taki skrypt w OTL: wklej.org/id/485387/ po wykonaniu daj nowy log z OTL.
          • gory_szalenstwa Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus 03.03.11, 00:05

> W sumie to nie wiem po co chcesz odrobaczac ten komputer skoro wczesniej Ci nap
            > isalem ze i tak trzeba wyzerowac dysk.

Wiem, że tak napisałeś. Nie wiem w jak szybkim czasie nastąpi wyzerowanie, a komputer potrzebuje do pracy, więc nie ma opcji - nie używania go.

> Swoja droga jak Ty to robisz, ze co chcw
            > ile infekujesz system?

Teoretycznie - nie wiem.
            Praktycznie - pracuję codziennie na nim, głównie w sieci, na wielu portalach, może tu jest problem? Teraz walczę głównie z wirusem, który podaje fałszywe komunikaty, utrudniając pracę i z niedziałającym co rusz internetem.

log z otl:

wklej.org/id/485919/

ps: dziękuję bardzo za pomoc. Jesteś niezastąpiony (to nie wazelina).
            • Gość: Kolobos Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus IP: *.zask.pl 03.03.11, 00:52
              Daj nowy log z OTL. Wykonaj ponownie skan przy pomocy mbam.

> Praktycznie - pracuję codziennie na nim, głównie w sieci, na wielu portalach

Portale na ogol nie sa zainfekowane, musisz wchodzic na jakies zarobaczone strony i instalowac falszywe oprogramowanie.
              Uzywaj o ile jeszcze tego nie robisz Firefox, zainstaluj do niego dodatek WOT.
    • Gość: Kolobos Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus IP: *.zask.pl 01.03.11, 23:42
      Co z tym watkiem: forum.gazeta.pl/forum/w,430,122373775,,Internet_w_Playu_problemy_.html?v=2 juz Ci sie znudzil?
      • gory_szalenstwa Re: Jak usunąć Internet Security Essentials wirus 01.03.11, 23:48

> Co z tym watkiem: juz Ci sie znudzil?

Nie, przepraszam za brak odpowiedzi, ale szukam kogoś kto wie jak to rozszyfrować, jako że osobiście nie wiem czego dotyczy ostatnia Twoja odpowiedź z tamtego wątku. Nie chciałam zawracać głowy, brakiem wiedzy, więc jak ktoś mi to wytłumaczy, wtedy na niego odpiszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka