elgadi 04.05.04, 18:21 mam założonego nortona anty wirusa jak mam zrobić żeby po skanowaniu usuwał wykryte wirusy Z GÓRY SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AmonRa Re: pomoc z wirusami IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 04.05.04, 18:48 ??? A nie masz tego ustawionego w opcjach?? Odpowiedz Link Zgłoś
elgadi Re: pomoc z wirusami 04.05.04, 19:02 nie wykrywaje tylko ale nie chce ich usunąć słyszałem że trzeba pobrać aktualizacje czy coś takiego ale skąd mam to wziąść Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: pomoc z wirusami 04.05.04, 19:18 elgadi napisał: > nie wykrywaje tylko ale nie chce ich usunąć słyszałem że trzeba pobrać > aktualizacje czy coś takiego ale skąd mam to wziąść Trzeba uruchomić system w trybie awaryjnym: support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;PL;315222 z wyłączonym przywracaniem systemu: vil.nai.com/vil/SystemHelpDocs/DisableSysRestore.htm i dopiero przeskanuj zaktualizowanym Nortonem -:) Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: pomoc z wirusami 04.05.04, 19:16 elgadi napisał: > mam założonego nortona anty wirusa jak mam zrobić żeby po skanowaniu usuwał > wykryte wirusy Z GÓRY SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC W głównym oknie programu Norton Antywirus: Menu Opcje => System => Skanowanie ręczne => po prawej sekcja Sposób reakcji na..=> ustaw Próbuj naprawić, a w razie niepowodzenia poddaj kwarantannie Innej możliwości ustawień nie ma. Jest to zabezpieczenie przed przypadkowym skasowaniem cennych plików. Usunąć pliki w kwarantannie, możesz przechodząc w głównym oknie Nortona do Raporty =>Elementy poddane kwarantannie Odpowiedz Link Zgłoś