Gość: WANDAL IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 04.05.04, 23:49 Śledze procesy w systemie i rejestry a niedawno pojawił mi się nowy proces iexplore.exe - ktoś zna to " coś ".? Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: broch Re: iexplore.exe IP: *.knology.net 05.05.04, 01:04 to proces IE. Jesli nie jestes pewien skad jest plik to zrob search dysku, zlokalizuj plik tupnij prawym przyciskiem myszy na plik wybierz zakladke Version. w okienku "Item": wybierz slowo Company w okienku "Value" pojawi sie nazwa Microsoft Corporation Krotka instrukcja obslugi Regmon: po odpaleniu regmon znajdz ikone w ksztalcie lupy: to jest opcja wlaczenia/wylaczenia loggera regmon obok jest opcja clear - wyczysc okno logowania wydarzen regmona nastepna ikona w ksztalcie lejka (odwroconego trojkata?) to jest filter w linii include wpisz * <- gwiazdka W linii exclude mozesz wpisac notfound (lub odpowiednik polski nie znaleziono) Na dole zaznacz tylko: Log opens Log errors ewentualnie Log writes Ilosc NOTFOUND jest bardzo duza, nie przejmuj sie, to jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WANDAL Re: iexplore.exe IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 05.05.04, 09:16 Naprawde niesamowite urządzenie do monitorowania registrów- ..no i właśnie po ustawieniach Mi proponowanych "Regmon" pokazuje ,że -znany mi proces Pavfires.exe ;Request:openkey ;Path: HKLM\sftware\america Online\america Online\CurrentVersion ... i oczywiście Result:notfound. ...nie do końca rozumiem co się dzieje-mogę prosić o rozszyfrowanie? Dzięki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broch Re: iexplore.exe IP: *.mcg.edu 05.05.04, 14:05 W tym wypadku, oznacza to ze program Pavfires.exe jest zaprojektowany do wspolpracy z programem America Online (najwiekszego amerykanskiego ISP) i nie znalazl AOL. To wszystko. Czesto NOTFOUND oznacza ze nie zostalo znalezione cos z czym program zainstalowany, szukajacy registry, jest przeznaczony do wspolpracy. Programem ktory moze ale nie musi byc obecny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WANDAL Re: iexplore.exe IP: *.gawex.pl / 81.15.132.* 05.05.04, 14:41 Rozumiem.Dzięki bo generalnie dąże do zminimalizowania tego typu procesów działających w "tle" ,których nie używam bądź nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WANDAL Re: iexplore.exe IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 05.05.04, 09:21 p.s. jak wyłączyłęm pokazywanie notfound to Regmon nie komunikuje Mi nic. Dzięki raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś