ewaar1 15.06.04, 19:49 czy to możliwe że service pack ściagał się najpierw 1/2 godziny a teraz kończy instalację już 1/2 godz? czy może on po prostu wisi a ja niepotrzebnie marnuję czas na czekanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy Re: service pack 4.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:12 Chodzi o Windows 2000? Ściągnęłaś tego "dużego" SP (130 MB) i teraz instalujesz? Raczej wisi, ale np. brutalny restart kompa jest ryzykowny. Spróbuj zakończyć proces (wciśnij Ctrl + Shift + Esc i tam go odszukaj i zamknij). Odpowiedz Link Zgłoś
ewaar1 Re: service pack 4.0 16.06.04, 07:52 chyba właśnie tego wielkiego...tylko takiego znalazłam a bez tego nie chciał mi łątki zainstalować :-((. On się chyba jednak zainstalował bo łatka też poszła a i zamykanie systemu się już nie pokazuje ale komp mi strasznie zwolnił :-( Prawie nie da się pracować. A jeszcze zostało mi znaleźć sassera bo wczoraj nie miałam już siły. Tylko czemu w procesach nie mam tego pliku avcośtam.exe? A i jeszcze jakiego firewolla mogę zainstalować i skąd go wziąć? bo antywir to już doczytałam że avast. Rany jaka ja beznadziejna jestem w te klocki:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: service pack 4.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 18:17 Nie wiem czemu tak komp wolno chodzi, trudno stwierdzić, może to Sasser właśnie. Tu masz łatę na Sassera: download.microsoft.com/download/9/a/d/9ada2d7c-fa3c-4c36-8984-657268ee729c/Windows2000-KB835732-x86-PLK.EXE A tu narzędzie do jego usunięcia: securityresponse.symantec.com/avcenter/FxSasser.exe Jeśli chodzi o firewalle, to ja za bardzo się nie znam, ale za najlepszy uchodzi ponoć Kerio. Odpowiedz Link Zgłoś
reed Re: service pack 4.0 16.06.04, 23:36 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Jeśli chodzi o firewalle, to ja za bardzo się nie znam, ale za najlepszy > uchodzi ponoć Kerio. Jako najprostszy i prawie bezkonfiguracyjny,a jednocześnie wystarczający w zupełności do domowego użytku, proponowałbym ZoneAlarm(spolszczony). ksgry.redakcja.pl/ftp/index.asp?Strona=31&Folder=%2FProgramy%2FInternetowe ---- reed Odpowiedz Link Zgłoś