Dodaj do ulubionych

GADU-GADU nie chce ruszyć..............

IP: *.gisz.sti.net.pl / 217.153.85.* 23.07.04, 03:06
Włączam kompa i nic. GG nie chce mi się przełączyć z niedostępnego na
dostępny. Dopiero po dłuzszym czasie klikania (czasami trwa to kilka minut)
łaskawie się przełącza. Sprawia to wrażenie jakby wogóle nie reagował na
próbe zmiany statusu. Ktoś może wie o co biegnie?? Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • netsec Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 06:53
      Gość portalu: ja napisał(a):

> Włączam kompa i nic. GG nie chce mi się przełączyć z niedostępnego na
      > dostępny. Dopiero po dłuzszym czasie klikania (czasami trwa to kilka minut)
      > łaskawie się przełącza. Sprawia to wrażenie jakby wogóle nie reagował na
      > próbe zmiany statusu. Ktoś może wie o co biegnie?? Z góry dzięki!

Może masz ustawione proxy?
      • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:27
        mi sie wlancza i pojawia sie okienko gg, ale jest nieaktywne i pisze ze musze
        sie zalogowac bo nie ma polaczenia co robic?????? nestec pomoz...!!!!!!!!!!!11
        • netsec Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 19:31
          Gość portalu: ela napisał(a):

> mi sie wlancza i pojawia sie okienko gg, ale jest nieaktywne i pisze ze musze
          > sie zalogowac bo nie ma polaczenia co robic?????? nestec pomoz...!!!!!!!!!!!11

Musisz się zalogować, czy masz jakiś firewall.
          Jaką wersje gg masz?
          Czy kiedykolwiek gg działało na tym kompie?
          W jaki sposób przestało działać, czy przypadkiem nie było wirusa?
          Czy masz antywirusa zainstalowanego na stałe?
          Wklej loga z HiJackThis.
          • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:38
            gg dzialal przed sformatowaniem dysku mial wirusa i wszystko wchodzilo bardzo
            wolno, teraz jest ok ale gg nie dziala!pojawia mi sie okienko uzytkownika
            wpisuje haslo pokazuje sie okienko gg z numerami i nic..!!mam antywirusa
            stalego i co to jest FIREWALL I LOGO Z HIJACKTHIS- gdzie mam tego szukac-????
            nestec pomoz!!!!!!!!
            • netsec Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 19:47

> gg dzialal przed sformatowaniem dysku mial wirusa i wszystko wchodzilo bardzo
              > wolno, teraz jest ok ale gg nie dziala!pojawia mi sie okienko uzytkownika
              > wpisuje haslo pokazuje sie okienko gg z numerami i nic..!!mam antywirusa
              > stalego i co to jest FIREWALL I LOGO Z HIJACKTHIS- gdzie mam tego szukac-????
              > nestec pomoz!!!!!!!!

Na początek sprawdź w Gadu-Gadu czy w Ustawienia => Połączenie masz Rodzaj
              połączenia ustawiony na stałe i czy Proxy jest ustawione jest na Bez proxy.
              Odznacz Używaj połączeń bezpośrednich.
              Dodatkowo ściągnij i zainstaluj najnowszą wersję GG
              www.gadu-gadu.pl/download.asp
              • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:00
                mam gg6.0 i w ustawieniach mam stale i bez proxy..
                buu..chlip..chlip..
                i co teraz?..
                nestec pomoz..!!!chlip,chlip..
                • amj77 Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 20:05

> mam gg6.0 i w ustawieniach mam stale i bez proxy..
                  > buu..chlip..chlip..
                  > i co teraz?..
                  > nestec pomoz..!!!chlip,chlip..

Ustawienia -> uzytkownik -> zaznacz "zapamiętaj hasło"
                  • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:15
                    moj gg odszedl i juz nie wroci..juz nikt mi w mym bolu po nim nie
                    pomorze..chlip,chlip..
                    • amj77 Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 20:17

> moj gg odszedl i juz nie wroci..juz nikt mi w mym bolu po nim nie
                      > pomorze..chlip,chlip..

Czy zrobiłas to co napisałam powyżej?
                      Jakie sa w ogóle objawy? Po prostu go nie ma czy jak?
                      Odinstaluj w dodaj/usuń programy (Start->ustawienia->panel sterowania>
                      dodaj/usuń programy) potem zainstaluj na nowo.
                      • Gość: no zrobilam zrobil Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:19
                      • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:24
                        no zrobilam zrobilam,i ciagle tak samo!colera jasna..
                        jest ppojawia sie to okienko sa w na nim te moje numery i przy kazdym sloneczko
                        szare, przy moim imieniu ela i moj numer-jest sloneczko zolte, na pasku tam
                        kolo zedara slonko jest czerwonre(status tez)i pisze ze mususze sie zalogowac
                        wszystko jest ustawione jak ma byc.. o co chodz to niewiem!!!!!!!!1
                        • amj77 Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 20:28

> no zrobilam zrobilam,i ciagle tak samo!colera jasna..
                          > jest ppojawia sie to okienko sa w na nim te moje numery i przy kazdym
                          sloneczko
                          >
                          > szare, przy moim imieniu ela i moj numer-jest sloneczko zolte, na pasku tam
                          > kolo zedara slonko jest czerwonre(status tez)i pisze ze mususze sie zalogowac
                          > wszystko jest ustawione jak ma byc.. o co chodz to niewiem!!!!!!!!1

Ale gdzie jest napisane że musisz się zalogować?
                          Jakiś komunikat wyskakuje?
                          • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:33
                            amj77 juz teraz nie wiem poprostu nic nie dziala nie mozna nic napisac,
                            probowalam smsa- to wyskoczylo ze musi byc polaczenie- aja przeciez siedze w
                            internecie..
                            • amj77 Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. 23.07.04, 20:37

> amj77 juz teraz nie wiem poprostu nic nie dziala nie mozna nic napisac,
                              > probowalam smsa- to wyskoczylo ze musi byc polaczenie- aja przeciez siedze w
                              > internecie..

Odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj, tak jak napisałam wyżej.
                              Jeśli to nie pomoże, to znaczy, że problem jest po stronie gg.

No chyba że masz firewall który coś blokuje.
                              • Gość: ela Re: GADU-GADU nie chce ruszyć.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:41
                                dzieki za pomoc,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka