Dodaj do ulubionych

Pytanie do netseca i piecyka :-D

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:16
Mam taki problem .Kupiłam ostatnio nowy komputer,z dobrymi
parametrami .Jednak już na samym początku gdy zainstalowałam The Sims 2
zaczęły się problemy .Gdy uruchamiam pierwszy raz komputer danego dnia,to mam
szansę pograć w simsy może przez 5-10 minut,a następnie zaczyna się wszystko
psuć.Przy następnym uruchamianiu gry już nawet 1 minutę nie jestem w stanie
pograć .To co komputer mi pisze za chwilę przepiszę ....Ponumerowałam
sytuacje ,bo za każdym razem jest co innego...
1) Wystąpił problem z aplikacją Generic Host Process for Win32
Services.Zostanie ona zamknięta .Przepraszamy za kłopoty
2)Przy kolejnym uruchomieniu simsów od razu wyrzucił mnie program i
wyłączył ,a dokładniej zrestartował kkomputer ,następnie go włączyła i
jeszcze raz wyłączył,więc szybko wyjęłam płytę ze stacji dysków i wtedy jak
już włączył to nie było problemu.Na koniec napisał mi komunikat:
System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie.
Sygnatura błędu:
BCCode: 1000000a BCP1: 0000011A BCP2: 00000002 BCP3: 00000000
BCP4: 804F96A2 OSVer: 5_1_2600 SP: 2_0 Product: 256_1

Treść raportu o błędach:
C:\docume`1\ULA\USTAWI`1\Temp\WER712b.dir00\Mini122004-01.dmp
C:\docume`1\ULA\USTAWI`1\Temp\WER712b.dir00\sysdata.xml
3)Gra nie zdąży się uruchomoć,jak ją wyżuca ,a następnie wyskakuje kominukat:
"Działanie programu zostało zakłócone.Aplikacja zostanie zamknięta"
4) gra często się zawiesz ,muzyka gra cały czas te same nuty,a obraz stoi w
miejscu .

Później okazało się ,że takie sytuacje występują nie tylko przy grze,ale
także i innych programach ,które nie wymagają już tak dobrych
parametrów .Podejrzewam ,że może to być wina starych sterowników (ostatnio
sporo na ten temat słyszałam,że można kupić kompa z kiepskimi
sterownikami) ,ale jeśli jest to możliwe to proszę o odpowiedź czy tak i
jeśli tak to które dokładnie mam ściągnąć z netu...??
Jeżeli natomiast nie jest to wina sterowników ,to tym bardziej proszę o pomoc!
Komputer był nie dawno kupiony .XP PRO zainstalował mi informatyk ,więc
wydawało by się ,że człowiek ,który zna się na tym......
Z góry dziękuję za odpowiedź....
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D 22.12.04, 20:37
      Hmmm ja ani piecyk ani netsec ale sprobuje pomoc. Ja stawiam na przegrzewajacy
      sie procesor jesli komputer pracuje stabilnie do momentu uruchomienia
      wymagajacej aplikacji (Sims 2). Zainstaluj jakas aplikacje do sprawdzania temp.
      procesora i pl. glownej (np. Everest Home Edition:
      www.snapfiles.com/dlnow/dlnow.dll?Inc=No&ID=107893 w sekcji Komputer ->
      Czujnik)
      • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:04
        Okey ,ściągnęłam program i wszystko mam.....tylko szkoda ,że nie wiem jak
        powinno być .Otóż jeśli chodzi o temperaturę to jest tak :
        Płyta główna 26c
        Procesor 25c

Co dalej szefie ??
        p.s. fajny ten program :-D
        • kalinowski11 Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D 22.12.04, 21:18
          Trzymasz kompa w lodówce :) Zostaw Everesta w tle i uruchom coś wymagającego
          niech pochodzi przez parę minut i wtedy zobacz temperaturę . Pozdrawiam .
          • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:36
            hehe ,no tak :-D .Wrzuciłam płytkę z Simsami....hihi ,tak na rozgrzanie.....po
            3 minutkach jednak zrestartowało mi kompa :-D .W każdym razie tuż przed
            zrestartowaniem temperatura wynosiła 31C dla płyty i 26 dla procesora .Gdy już
            włączył się komp z powrotem ,to temp była 32 dla płyty i 27 dla procesora ,po
            czym za chwilę zmieniła się na 29 dla płyty ,a procesor bez zmian......
            Jakieś pomysły,,,,,?? ;-P
          • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:05
            Hm....cały czas staram się jakoś męczyć ten komputer,ale temperatura właściwie
            się nie zmienia! Moim zdaniem to niej wina temperatury !!
            A czy ten pomysł ze sterownikami jest zły ,czy też nie może coś takiego tak
            szkodzić?? Niech mi ktoś pomoże !!!
            • m.gregor Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D 22.12.04, 22:10
              Hmmm...no dobrze. Skoro to nie temperatura (podziwiam Twoja :-) ) to moze to np.
              uszkodzone pamieci? Sciagnij program memtest86:
              www.memtest86.com/memt32.zip
              rozpakuj archiwum do jednego katalogu, uruchom Install.bat, wloz czysta
              dyskietke, w okienku ktore Ci sie pokaze wpisz A i wcisnij ENTER. Ten programik
              zrobi Ci dyskietke startowa z ktorej musisz uruchomic komputer i pozwolic mu
              przeskanowac Twoja pamiec RAM. Wystarczy ok. 5 przebiegow ale najlepiej pozwolic
              na 10-15 (zeby komp. zdazyl sie troche rozgrzac). Jesli znajdzie jakikolwiek
              blad to masz na 99% przyczyne Twoich klopotow. Daj znac jak poszlo. Jesli
              bedziesz miala klopoty to tez daj znac.
              • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:51
                5 Przebiegów ??A co to takiego ?? Program ściągnęłam ,i teraz już
                sprawdza.....a rozumiem ,że jak znajdzie jakiś błąd to "widocznie" powiadomi
                mnie o tym....?
                Jeszcze raz dziękuję za pomoc!
              • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 23:08
                No dobra ,mam już z tego co widzę z 85 przebiegów......no i co teraz ??Na dole
                mam sporo wierszy "czerwonych"...........czy to oznacza ,że mam kopniętą pamięć
                Ram ??
                • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:14
                  Jednak prosiłabym kogoś o potwierdzenie moich obaw....bo nie wiem czy mam
                  kombinować coś z tym komputerem ,czy też nic groźnego z nim się nie dzieje .A
                  szukałam w internecie jakichś stron z "instrukcją obsługi" programu
                  memtest ,aby umieć cokolwiek z niego odczyać ,jednak jeszcze chyba nie znalażła
                  się osoba ,która by napisała coś takiego .
                  Z góry dziękuję i życzę wszystkim Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku
                  • netsec Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D 23.12.04, 11:22
                    Tutaj dość dokładnie opisałem co robić i kiedy widać błędy:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15454427&wv.x=2&a=15455518
                  • m.gregor Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D 23.12.04, 11:22
                    Ponizej przebiegow (z tego co pamietam) masz ilosc wykrytych bledow (errors).
                    Jesli >0 tzn. ze Twoj komputer nadaje sie do serwisu (a konkretnie pamiec RAM
                    jest do wymiany).
                    • Gość: dreamy_girl Re: Pytanie do netseca i piecyka :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 12:38
                      No to w takim razie bardzo dziękuję za pomoc!Wynika z tego ,że znaleźliśmy
                      problem!!No tak ,to teraz trzeba walczyć o naprawienie kompa....eh ,a miałam
                      nadzieję ,że skończy się na jakichś zmianach systemowych nie zaglądajć do
                      środka !Jeszcze raz wielkie dzięki !I wesołych Świąt :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka