Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:09
Mam nowego kompa. Tj. kilka mc temu kupiłam bratu kompa, sama korzystam
rzadko. Wszystko było ok. zainstalowałam jakiegoś darmowego antywirusa, ale
wczoraj komputer padł. Brat powiedział ze od jakiegoś czasu już się sam
wyłączal podczas pracy, ale sam też się włączał i było wszystko OK. Podobno
też z tym antywirusem coś było nie tak i ten gnój (mój brat) go odinstalował!
Ale dopiero wczoraj. A właśnie wczoraj komp się tak sam wyłączał i włączał
non stop. Jak tylko się włączył, coś kliknęłam i znowu. Czasami zdążyłam coś
zrobić - np. wejść on line ale zaraz znowu któreś kliknięcie powodowało to
samo i tak w kółko.
Co ja mam teraz zrobić?
Jak się wklekja tego cholernego loga???
P O M O C Y ! ! !
Komp w domu wyłączony. Bratu zabroniłam go odpalać, ale muszę coś przecież
zrobić!
Obserwuj wątek
    • neder Re: Prośba o pomoc 30.05.05, 10:11
      > Jak się wklekja tego cholernego loga???

www.mgregor.republika.pl
      • Gość: Aśka Re: Prośba o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:20
        Mam wrażenie ze to jakiś ciężki przypadek.
        Co jeśli nie zdażę wykonać tych wszystkich czynności bo komp znowu się
        wyłączy??? (Bo to bardzo prawdopodovne).
        • Gość: Kolobos Re: Prośba o pomoc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 11:04
          Czy pojawia sie jakis komunikat? Czy odrazu sie wylacza i tyle?
          Log z hijackthis nie potrzebny bo skoro sie wylacza to wina sprzetu, a nie
          programow.

Uruchom komputer ale nie uruchamiaj systemu tylko wejdz do biosu i zobacz jaka
          temperature ma procesor, teraz sa ciezkie dni dla komputerow przez ten gorac.
          • Gość: Aśka Re: Prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:16
            Ale jak mam wejść do biosu?
            Jak to się robi? Kiedyś to robiłam, ale nie pamiętam co i jak zeby nie wchodzic
            do systemu.
    • Gość: aśka Re: Prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:36
      ju wiem jak się wchodzi. temp. procesora CPU Temperature 54*C. Za duzo??? A jak
      tam sprawdzić przy jakiej temp. komp się sam wyłącza?
      • Gość: Kolobos Re: Prośba o pomoc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 22:45
        Poszukaj w biosie Hardware Monitor lub podobnej opcji i tam powinno byc
        napisane na ile jest ustawione ale pewnie na 70 stopni.
        W instrukcji do plyty tez powinno byc napisane gdzie jest ta opcja, nazywa sie
        pewnie Cpu shutdown temperature lub podobnie.
        • Gość: aśka Re: Prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:48
          w biosie w Hardware Monitor mam tylko CPU temperature i to jest właśnie 54
          stopnie, szukałam czegoś właśnie o nazwie shuydown ale nie ma. Jest jeszcze coś
          takiego - M/B Temperature 41 stopni
          • Gość: Kolobos Re: Prośba o pomoc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 00:25
            A szukalas w instrukcji do plyty? Na koncowych stronach powinien byc opis
            funkcji biosu.Instrukcje mozesz znalezc na stronie producneta jak nie masz.

Nie zaszkodzi tez przetestowac ramu tym:
            www.memtest.org/download/1.55.1/memtest86+-1.55.1.floppy.zip
            Uruchamiasz nagrywasz na dyskietke, nastepnie uruchamiasz z tej dyskietki
            komputer i niech pochodzi z 2-3 godziny po tym czasie zobacz czy znalazl jakies
            bledy.

• Gość: Aśka Re: Prośba o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:11
              > Uruchamiasz nagrywasz na dyskietke, nastepnie uruchamiasz z tej dyskietki
              > komputer i niech pochodzi z 2-3 godziny po tym czasie zobacz czy znalazl
              jakies
              >
              > bledy.
              >
              ???? NIe kumam. Jeżeli chodzi o sprawy komputerowe to do mnie trzeba jak do
              dziecka.
              • Gość: Kolobos Re: Prośba o pomoc IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.05.05, 12:12
                Sciagasz, rozpakowujesz, uruchamiasz install.bat wpisujesz a: jak sie nagra to
                uruchamiasz z tej dyskietki komputer, musisz zmienic bootowanie na stacje A:
                (boot sequence, lub podobana nazwa opcji).
                I zostawiasz na godzine dwie i niech sobie testuje, po tym czasie sprawdzasz
                czy znalazl jakies bledy, beda wypiane na dole, a nastepnie piszesz na forum.
                Jasniej juz nie umiem :P
          • Gość: Kolobos Re: Prośba o pomoc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 00:26
            Chyba, ze to wina uszkodzonego zasilacza, hm ciezko naprawiac komputer za
            posrednictwem forum :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka