Gość: Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:13 Uniemożliwia przywracanie systemu. 8-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolobos Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 00:11 To go odinstaluj albo nie uzywaj przywracania systemu, do czego Ci to potrzebne.Lepiej nie psuj systemu zamiast uzywac przywracania. Zamiany, ktore pworawdzil spywareblaster zostana nawet jak go usuniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:11 Witaj, widzisz, należę do ludzi, którzy nie są w stanie przewidzieć wszystkiego. Wobec planowanej defragmentacji twardziela wyłączyłem m.in. zaporę - Sygate Personal Firewall. Defrag się powiódł, lecz zapora się posypała. Na nic się zdało odinstalowanie i ponowne zainst..Był nawet początkowo kłopot z uruchomieniem zapory systemowej, gdyż centrum zabezp. w dalszym ciągu widziało SPF. Jakże wdzięcznym narzędziem jest wtedy przywracanie systemu! Co powiesz na kolejne korzyści płynące z Przywr. syst., gdy możliwym staje się wycofanie z instalacji źle funkcjonującego programu. Na koniec napiszę, bo na to zasługujesz, o awarii Windows Update, jaka mi się kiedyś z niewiadomych przyczyn zdarzyła (wtedy jeszcze nie eksperymentowałem i miałem wszystko jak Bill Gates przykazał 8o) ). Przed wydatkami, wielkimi nerwami i fatygą uratowało mnie właśnie przywrócenie systemu z punktu z samego początku listy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 10:33 Zawsze mozna usunac wpisy z rejestru dotyczace SPF albo przeinstalowac i dopiero usuwac jeszcze raz wtedy powinno sie wszystko odinstalowac. Zle funkcjonujace programy sie usuwa recznie badz deinstalatorem albo w ogole sie ich nie instaluje. Windows update przez www tez Ci sie zepsulo? Bo to wbudowane w windowsie tylko przeszkadza i smialo mozna je wylaczyc. Przywracanie systemu wymyslili chyba tylko po to zeby ukryc jak wadliwy potrafi byc XP w niektorych sytuacjach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:03 Hej, napisz proszę dla mnie i innych, jak aktualizować system nie korzystając z Windows Update? Mój RegCleaner nie widzi SPF, szukania "ręcznego" jeszcze nie próbowałem. O przywracaniu systemu wiem, że może być w niektórych sytuacjach b. szkodliwe. Szacunio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 12:07 W windowsie masz aktualizacje automatyczne, sciaga to potrzebne poprawki, mozna tez wejsc na www.windowsupdate.com i zainstalowac aktualizacje.Jezeli obie te rzeczy nie dzialaja to mozna zainstalowac normalnie wszystkie poprawki, sciagnac ze strony www i zainstalowac ;-) SP2 jest tutaj: www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a Poprawki, ktore wyszly po nim: www.forum.explode.pl/viewtopic.php?t=75 Jak ktos ciagle psuje system to faktycznie sie przydaje, sam uzywam W2k i nigdy mi cos takiego nie bylo potrzebne i cale szczescie, ze w W2k w ogole nie ma przywracania. Ta dyskusja i tak nie ma sensu wiec proponuje ja zakonczyc. Uzywaj czego chcesz i jak chcesz, a SpywareBlaster odinstaluj jak powoduje problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:39 No cóż, wypada przeprosić za zajmowanie czasu. Widać Wiedza i doświadczenie/przeświadczenie nie zawsze idą w parze z wyrobieniem towarzyskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrzu Kolobos i jego słoma z butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:48 Na reszcie zrobił ktoś porządek z tym kolobosem:) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Kolobos i jego słoma z butów 06.06.05, 23:52 nikt Ci nie każe tej słomy po nim sprzątać. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Kolobos i jego słoma z butów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.05, 00:22 Kolejny trol? żalosne... Odpowiedz Link Zgłoś