Dodaj do ulubionych

SpywareBlaster 3.4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:13
Uniemożliwia przywracanie systemu.

8-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 00:11
      To go odinstaluj albo nie uzywaj przywracania systemu, do czego Ci to
      potrzebne.Lepiej nie psuj systemu zamiast uzywac przywracania.
      Zamiany, ktore pworawdzil spywareblaster zostana nawet jak go usuniesz.
      • Gość: Robert Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:11
        Witaj,
        widzisz, należę do ludzi, którzy nie są w stanie przewidzieć wszystkiego. Wobec planowanej defragmentacji twardziela wyłączyłem m.in. zaporę - Sygate Personal Firewall. Defrag się powiódł, lecz zapora się posypała. Na nic się zdało odinstalowanie i ponowne zainst..Był nawet początkowo kłopot z uruchomieniem zapory systemowej, gdyż centrum zabezp. w dalszym ciągu widziało SPF.
        Jakże wdzięcznym narzędziem jest wtedy przywracanie systemu!
        Co powiesz na kolejne korzyści płynące z Przywr. syst., gdy możliwym staje się wycofanie z instalacji źle funkcjonującego programu.
        Na koniec napiszę, bo na to zasługujesz, o awarii Windows Update, jaka mi się kiedyś z niewiadomych przyczyn zdarzyła (wtedy jeszcze nie eksperymentowałem i miałem wszystko jak Bill Gates przykazał 8o) ). Przed wydatkami, wielkimi nerwami i fatygą uratowało mnie właśnie przywrócenie systemu z punktu z samego początku listy.

Pozdrawiam
        • Gość: Kolobos Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 10:33
          Zawsze mozna usunac wpisy z rejestru dotyczace SPF albo przeinstalowac i
          dopiero usuwac jeszcze raz wtedy powinno sie wszystko odinstalowac.

Zle funkcjonujace programy sie usuwa recznie badz deinstalatorem albo w ogole
          sie ich nie instaluje.

Windows update przez www tez Ci sie zepsulo? Bo to wbudowane w windowsie tylko
          przeszkadza i smialo mozna je wylaczyc.

Przywracanie systemu wymyslili chyba tylko po to zeby ukryc jak wadliwy potrafi
          byc XP w niektorych sytuacjach ;-)
          • Gość: Robert Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:03
            Hej,
            napisz proszę dla mnie i innych, jak aktualizować system nie korzystając z Windows Update?
            Mój RegCleaner nie widzi SPF, szukania "ręcznego" jeszcze nie próbowałem.
            O przywracaniu systemu wiem, że może być w niektórych sytuacjach b. szkodliwe.

Szacunio
            • Gość: Kolobos Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 12:07
              W windowsie masz aktualizacje automatyczne, sciaga to potrzebne poprawki, mozna
              tez wejsc na www.windowsupdate.com i zainstalowac aktualizacje.Jezeli obie te
              rzeczy nie dzialaja to mozna zainstalowac normalnie wszystkie poprawki,
              sciagnac ze strony www i zainstalowac ;-)

SP2 jest tutaj:
              www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a

Poprawki, ktore wyszly po nim:
              www.forum.explode.pl/viewtopic.php?t=75
              Jak ktos ciagle psuje system to faktycznie sie przydaje, sam uzywam W2k i nigdy
              mi cos takiego nie bylo potrzebne i cale szczescie, ze w W2k w ogole nie ma
              przywracania.

Ta dyskusja i tak nie ma sensu wiec proponuje ja zakonczyc.
              Uzywaj czego chcesz i jak chcesz, a SpywareBlaster odinstaluj jak powoduje
              problemy.
              • Gość: Robert Re: SpywareBlaster 3.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:39
                No cóż, wypada przeprosić za zajmowanie czasu. Widać Wiedza i doświadczenie/przeświadczenie nie zawsze idą w parze z wyrobieniem towarzyskim.
                • Gość: Mistrzu Kolobos i jego słoma z butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:48
                  Na reszcie zrobił ktoś porządek z tym kolobosem:)
                  • neder Re: Kolobos i jego słoma z butów 06.06.05, 23:52
                    nikt Ci nie każe tej słomy po nim sprzątać.

pzdr.
                  • Gość: Kolobos Re: Kolobos i jego słoma z butów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.05, 00:22
                    Kolejny trol? żalosne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka