Gość: rob IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.07.05, 13:06 CO TO JEST !?!?! i jak mam to usunac (jezeli to jest jakis syf..) tylko potrafi mulic kompa i co chwila moj atnywir informuje mnie ze zablokowal trojana wlasnie tych plikow...... jak mam to usunac :| Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolobos Re: soun.pif tskdbg.exe ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 13:10 Uzyj killbox'a: www.downloads.subratam.org/KillBox.zip zaznacz delete on reboot i usun, ale ten drugi trojan ma troche wiecej plikow: securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/backdoor.irc.flood.e.html Opis naprawy tego co zepsul/zmienil tez masz na stronie. Nie zaszkodzi tez jak wkleisz log z hijackthis: www.mgregor.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: soun.pif tskdbg.exe ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.07.05, 13:15 hmm a jak sie korzysta z tego killboxa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: soun.pif tskdbg.exe ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 13:18 Korzysta sie z niego normalnie, wybierasz w nim plik do usuniecia, zaznaczasz delete on reboot i naciskasz czerwony przycisk ale nie resetujesz po dodaniu tylko dodajesz nastepne pliki.Jak dodasz wszystkiego to dopiero reset i po resecie juz ich nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: soun.pif tskdbg.exe ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.07.05, 13:29 soun.pif juz nie ma .. pojawili sie za to c:\win.pif i c:\windows\system32\securay.exe dodam ze na dysku c mam win 98 a na innej partycji jeszcze xp .. (nie wiem czy to sie przyda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: soun.pif tskdbg.exe ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 13:43 To poszukaj jeszcze plikow wymienionych tutaj: www.sophos.com/virusinfo/analyses/trojzapchasm.html i tez usun. Odpowiedz Link Zgłoś